جهت آشنایی با طرح توجیهی ماست بندی سنتی ، این صفحه را مطالعه نمایید . ماست بندی ازجمله شغل های پرسودی می باشد ، که در آن علاوه بر تولید و فروش ماست ، محصولاتی ازقبیل پنیر ، کشک ، دوغ و.... را به صورت سنتی تولید و به فروش می رساند .
معرفی طرح توجیهی ماست بندی سنتی :
ماست یکی از انواع لبنیات می باشد ، که بر اثر تخمیر شیر به وسیله یک نوع باکتری بدست می آید . از همه انواع شیر ها می توان ماست تولید نمود ، اما اغلب ماست های امروزی با استفاده از شیر گاو تولید می شوند . در واقع پس از تخمیر قند شیر که لاکتوز نام دارد ، ماست تولید می شود .
ماست پاستوریزه نیز که محبوب ترین محصول در بین فراورده های لبنی می باشد ، با استفاده از انعقاد شیر پاستوریزه پس از عملیات تخمیر تولید می شود .
ماست هم به صورت سنتی و هم به صورت صنعتی تولید می شود . در کل دو نوع ماست هم نزده و ماست همزده وجود دارد . ماست همزده ابتدا در داخل مخزن تولید و گرمخانه گذاری می شود ، سپس خنک شده و بسته بندی می گردد . اما ماست هم نزده ابتدا درون بسته بندی قرار داده می شود ، سپس در گرمخانه قرار می گیرد و در نهایت خنک می شود .
کد های آیسیک مرتبط با ماست پاستوریزه صنعتی عبارتند از :
• کد آیسیک ماست پاستوریزه : 15201231
• انواع ماست پاستوریزه : 1520412628
روش ماست بندی سنتی ، جهت اجرای طرح توجیهی ماست بندی سنتی ، به شرح زیر می باشد :
در مرحله اول شیر را می جوشانند ، هرقدر که شیر دارای غلظت بیشتر و چرب تر باشد ، ماستی که بدست می آید از قوام و استحکام بافت بیشتری برخوردار می باشد .
در مرحله دوم شیر را تا دمای 45 تا 50 درجه سانتی گراد سرد می نمایند ، سپس به ازای هر 1 لیتر شیر ، 3 تا 4 قاشق غذاخوری مایع ماست را به کف و دیواره های ظرف مورد نظر آغشته می نمایند ، سپس شیر را درون ظرف ریخته و درب آن را می بندند .
در مرحله سوم ظرف ماست را در یک مکان گرم قرار می دهند . همچنین اطراف ظرف را با استفاده از حوله می پوشانند ، که انعقاد شیر سریع تر انجام گردد . در نهایت پس از گذشت مدت زمان 3 تا 4 ساعت ماست تولید می شود .
فرایند تولید ماست به روش صنعتی :
در مرحله اول شیر خشک را به شیر تازه ، به اندازه 1 تا 2 درصد ، جهت افزایش مواد جامد شیر اضافه می نمایند .
در مرحله دوم شیر را به مدت زمان 5 دقیقه در دمای 90 درجه سانتی گراد حرارت می دهند . بدین طریق باکتری های مزاحم شیر ازبین رفته ، قدرت پیوند دهی پروتئین های شیر با آب بیشتر شده و ماست آب نمی اندازد . همچنین اگر شیر در مخزنی با درب باز حرارت ببیند ، میزان ماده خشک شیر به دلیل تبخیر بیشتر خواهد شد .
در مرحله سوم شیر را تا دمای 42 تا 45 درجه سانتی گراد سرد می نمایند .
در مرحله چهارم مایه ماست که به صورت پودر می باشد ، با روشی که کارخانه سازنده توصیه نموده است ، فعال نموده و به شیر اضافه می نمایند . توجه داشته باشید که اگر در هنگام مایه زنی دمای شیر بالا باشد ، ماست ترش می شود و سرعت انعقاد آن نیز افزایش می یابد . اگر هم در دمای پایین مایه زنی انجام شود ، ماست شیرین شده و عطر و طعم اصلی آن ازبین می رود ، همچنین زمان انعقاد ماست افزایش پیدا می نماید . بنابراین باید در هنگام مایه زنی به درجه حرارت شیر توجه نمود که معمولی باشد .
در مرحله پنجم ، شیر را که دارای مایه است ، در مدت زمان 5.2 تا 5.3 ساعت در یک محیط گرم با دمای 40 درجه سانتی گراد نگهداری می کنند .
در مرحله ششم ، حداقل ماست را به مدت 24 ساعت درون یخچال یا سرد خانه قرار می دهند .
فرایند بسته بندی ماست پاستوریزه صنعتی :
ماست ازجمله محصولاتی می باشد که زود فاسد می شود . به همین جهت باید به صورتی بسته بندی گردد ، که در مقابل گرد و غبار ، نور ، میکروارگانیسم هایی که سبب کاهش کیفیت محصول می شوند و .... از آن محافظت شود .
جنس بسته بندی ماست باید یکبار مصرف ، مطابق استاندارد ، در مقابل مواد خارجی نفوذناپذیر و دارای مقاومت بالا دربرابر اسیدیته بالای ماست باشد . اغلب اوقات برای بسته بندی ماست از ظرف هایی از جنس پی اتیلن ، پلی استایرن و پلی پروپیلن استفاده می شود . برای درب بندی ظروف بسته بندی ماست نیز ، اغلب از فویل های آلومینیومی که دارای یک لایه پوششی پلاستیکی هستند ، استفاده خواهد شد ، زیرا این لایه ها را می توان تحت عملیات دوخت حرارتی قرار داد .
همچنین می توان برای بسته بندی ماست از بطری های شیشه ای هم استفاده نمود . به علاوه از موادی مانند پلی اتیلن ، پلی پروپیلن ، پلی استیرن ، پلی وینیل کلراید و پلی وینیلیدن کلراید نیز برای تولید ظروف بسته بندی ماست استفاده می شود . در کشور انگلستان اغلب از ظروف پلی استیرن برای بسته بندی ماست استفاده می شود .
تجهیزات موردنیاز تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه صنعتی ، عبارتند از :
• ترازوی توزین شیر خام
• مخزن استیل
• الکتروپمپ سانتریفیوژ استیل
• مخزن مبرد و نگهدارنده شیر
• مخزن سه جداره تغلیظ و پاستوریزاسیون
• مخزن تعادل
• پاستوریزاتور صفحه ای
• تجهیزات سیستم مبرد
• دیگ بخار
• سیستم تهیه آب گرم بوسیله بخار
• سیستم تنظیم و کنترل
• شیر فشار شکن
• سختی گیر آب
• تجهیزات اتاق انکوباتور
• تجهیزات سردخانه ( کمپرسور ، کندانسور و اواپراتور )
• کمپرسور هوای فشرده
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی ماست بندی سنتی ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید شیر ، ماست و خامه پاستوریزه 158 صفحه
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ماست طعم دار و پروبیوتیک
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید شیر پاستوریزه طعم دار 72 صفحه
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی