جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید خمیر فوندانت ، با اطلاعات کاملاً به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
معرفی طرح توجیهی تولید خمیر فوندانت :
یکی از مشاغل مطرح و پررونق در حوزه صنعت خوراکی ، قنادی یا صنعت ساخت کیک و شیرینی می باشد . امروزه این صنعت به شدت پیشرفت کرده است و در میان سایر صنایع حرفی برای گفتن دارد .
در این طرح ، امکان سنجی تولید یکی از محصولات پر کاربردِ این حوزه به نام خمیر فوندانت را بررسی می کنیم و دید کلی و جامعی پیرامون تولید خمیر فوندانت به سرمایه گذاران گرامی ارائه می نماییم .
امید است سرمایه گذاری در این طرح موجبات گشایش دریچه ای رو به جلو در پیشرفت اقتصادی کشور در حوزه صنعت کیک و شیرینی را فراهم آورد .
خمیر فوندانت چیست و چه کاربردی دارد ؟
خمیر فوندانت یا آیسینگ فوندانت محصولی است خوراکی ، دارای ساختاری سفت ، مشابه گِل سفال که در تزئینات لایه های رویین انواع کیک و کاپ کیک مورد استفاده قرار می گیرد .
ترکیبات فوندانت شامل آب ، قند ، ژلاتین و گلیسرول می باشد و بافت آن با سایر آیسینگ ها متفاوت است . فوندانت در انواع مایع ، خمیری و فوندانت مجسمه سازی تولید می شود .
عمده مصرف فوندانت ها نوع خمیری آن می باشد . فوندانت خمیری ( یا به طور مشابه فوندانت مجسمه سازی ) به علت غلظت بالا و بافت سفت آن به راحتی به هرشکلی در می آید و می توان با آن انواع مجسمه های خوراکی خلق کرد و زیبایی چشم نوازی به این صنعت تزریق کرد .
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید خمیر فوندانت :
- کد آیسیک خمیر فوندانت : 1543412476 – 1543312475
- کد تعرفه گمرکی خمیر فوندانت : عدم وجود کد تعرفه گمرکی اختصاصی برای خمیر فوندانت
درآمد ، هزینه و سود حاصل از تولید خمیر فوندانت :
در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت راه اندازی خط تولید خمیر فوندانت ، 20000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 700 تن در نظر بگیریم ، خلاصه طرح توجیهی تولید خمیر فوندانت به قرار زیر خواهد بود :
- میزان سرمایه گذاری ثابت : 3.5 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 1 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی : 41%
فرآیند تولید خمیر فوندانت :
در این طرح ما به نحوه تولید فوندانت مایع می پردازیم ، فرآیند تولید انواع دیگر فوندانت نیز مشابه فوندانت مایع می باشد البته با اندکی تفاوت .
فوندانت مایع ، محصول فوق اشباع سازیِ آب با شکر می باشد . این فوق اشباع کردن شامل مراحل زیر می باشد :
- ابتدا باید به نسبت 2 به 1 ساکاروز ( شکر ) در آب جوش حل شود .
- پس از طی فرآیند انحلال ، محلول باید در جایی بی حرکت بماند تا سرد شود .
- محلول به سبب حجم زیاد شکر ، سیر شده و به مرحله ی فوق اشباع می رسد . در این مرحله شکر به حالت محلول باقی می ماند تا فرآیند تبلور آغاز گردد .در این حالت اگر دانه های کریستالی ( ساکاروز نامحلول ) به داخل محلول سقوط کنند یا ترکیب هم زده شود ، ساکاروز محلول به کریستال یا نبات تبدیل می شود . اما اگر محلول در طی مرحله سرد شدن ، بی حرکت باقی بماند و سپس به شدت هم زده شود ، تجمع گسترده ی کریستال های کوچک ( یا همان نبات های ریز ) سبب ایجاد پایه فوندانت با بافت نرم و یکنواخت می شود .
تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید خمیر فوندانت :
تجهیزات ، امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید خمیر فوندانت با ظرفیت تولید سالیانه 700 تن به شرح زیر می باشد :
- مساحت زمین مورد نیاز : 2000 مترمربع
- زیربنای کل : 700 مترمربع
- تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 18 نفر
- تجهیزات مورد نیاز :
- شیتر فوندانت ( دستگاه پهن کن خمیر فوندانت )
- اسپیرال ( خمیرگیر )
- اکسترودر شیرینی ( برشتوک )
انواع فوندانت :
همانگونه که در بالا ذکر شد ، فوندانت بنا به خصوصیات فیزیکی آن ، در چند نوع تولید می شود که بتفضیل در زیر آمده است :
1 - فوندانت مایع ( زیباترین روکش برای کوکی ها ) :
فوندانت مایع ترکیبی است دارای بافت نرم و کِرمی ، که برای پوشش دهی و هموار و صاف کردن سطح کیک و شیرینی یا پر کردن داخل آنها و همچنین به عنوان روکش کوکی مورد استفاده قرار می گیرد . فوندانت مایع در بین انواع دیگر فوندانت ، ساده ترین نوع فوندانت می باشد .
تولید خمیر فوندانت مایع از ترکیب آب و شکر و تثبیت بوسیله ژلاتین و گلیسیرین به وقوع می پیوندد ، و به اینصورت است که حرارت دادن این ترکیب تا زمانی ادامه پیدا می کند که ترکیب به صورت توپ نرمی درآید و با سردسازی و هم زدن ترکیب ، مقداری هوا وارد بافت آن شده و در نهایت ترکیب حاصل ، شبیه توده ای کدر می شود .
در مرحله آخر نیز می توان با افزودن طعم دهنده لیمو یا وانیل و رنگ دهنده ها ، به فرآیند تولید آن خاتمه داد .
2 - فوندانت خمیری ( بهترین انتخاب برای تزئین کیک اسفنجی ) :
این نمونه از فوندانت عموماً روی انواع کیک اسفنجی مشاهده می شود . فوندانت خمیری یا پتینیس اکثراً در تزئینات کیک تولد و عروسی مشاهده می شود .
گرچه در گذشته برای تزئین کیک های عروسی از محصولی به نام خمیر بادام یا اصطلاحاً مارسبان و رویال آیسینگ استفاده می شد ، اما به علت آلرژی های رایج نسبت به مغزیات توسط برخی از افراد ، این خمیر با خمیر فوندانت جایگزین شد .
خمیر فوندانت به علت کاربرد شکل دهی باید از انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشد ، جهت داشتن انعطاف پذیری مطلوب ، قند را تا مرحله ای حرارت می دهند که این انعطاف بالا بدست آید . همچنین در ترکیب خمیر فوندانت از ژلاتین و گلیسرینی استفاده می شود که از درجه غذایی برخوردار باشد علاوه بر این می توان بجای قند از پودر قند یا مارشمالوی مذاب در ترکیب استفاده کرد .
3 - فوندانت مجسمه سازی ( خمیر مناسب برای ساخت فیگور ) :
مواد اولیه این نوع فوندانت ، پودر قند به همراه سفید تخم مرغ می باشد . فوندانت مجسمه سازی مشابه خمیر فوندانت بوده ، با این تفاوت که در ساخت فیگور برای کیک ، فوندانت باید قوام سخت تری داشته باشد تا بتواند در مدت زمان طولانی بدون تغییر شکل و حالت ، پایدار بماند .
بعبارت دیگر خمیر فوندانت بعد از شکل پذیری ناپایدارتر از خمیر مجسمه سازی می باشد ولی خمیر مجسمه سازی پس از شکل دهی از انسجام بالایی برخوردار است و به راحتی از هم نمی گسلد .
تا اینجای کار متوجه شدیم که محصولی به نام فوندانت چیست و چه کاربردی دارد ! حال می خواهیم ببینیم به سبب چه ویژگی هایی در خمیر فوندانت ، مصرف آن این همه گسترش یافته است ، چه مزایا و معایبی پیرامون این محصول وجود دارد ؟ و اینکه آیا فوندانت ارزش غذایی دارد ؟ پاسخ این سوالات در ذیل آمده است :
ویژگی ها ، مزایا و علل گسترش کاربرد فوندانت :
از ویژگی های مثبت خمیر فوندانت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- منبع تامین انرژی به سبب حضور قند و شکر در ترکیبات خمیر فوندانت
- سفتی مطلوب خمیر برای شکل دهی و ایجاد طرح های فانتزی
- قابلیت جذب رنگ بالا به علت رنگ پایه سفیدِ دانه های بلوری شکر
- عدم فساد به علت اشباع بالای قند
- عدم وجود طعم پایه آجیل به علت حساسیت برخی از افراد به آجیل
- استفاده از فوندانت مایع به عنوان چسب خوراکی به سبب بافت عسلی آن
معایب فوندانت نیز عبارت است از :
- منع مصرف برای بیماران قندی و کبدی به علت وجود قند و شکر در ترکیب آن
- ارزش غذایی فوق العاده پایین خمیر فوندانت
- طعم فوندانت معمولاً باب طبع خیلی از افراد نمی باشد و صرفاً جنبه تزئینی و زیبایی دارد ، همین مسئله ارزش محصول را تحت تاثیر قرار می دهد .
تولید خمیر فوندانت ، تجارتی کم ریسک با بازگشت سرمایه سریع :
تجارت خمیر فوندانتِ با کیفیت در ایران به لحاظ سود آودی و رونق بخشیِ تولیدی و همچنین افزایش کسب و کار و ایجاد اشتغال در این زمینه از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد . به گونه ای که اغلب نمونه های داخلی این محصول قابلیت رقابت با نمونه های خارجی و وادراتی را نیز دارد .
به موجب گستردگی کاربردهای خمیر فوندانت در کشورهای مختلف جهان و لزوم توجه به بحث تجارت این محصول به سبب ویژگی های منحصر به فرد آن ، شرکت های بازرگانی و تجاری بسیاری در جهان و ایران وجود دارند که در امر تجارت از باکیفیت ترین و پایدارترین خمیرهای فوندانت بدین منظور استفاده می نمایند .
از بزرگترین تولید کننده های خمیر فوندانت در ایران می توان به شرکت آیسان ، شیرین شهد پارسیان و صنایع غذایی روزبه شکلات اشاره کرد .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید خمیر فوندانت ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید خمیر پیتزا 111 صفحه
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید خمیر مایه از ملاس 61 صفحه