جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پاستیل ، با اطلاعات کاملاً به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، به انضمام مطالعات بازار پاستیل ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
پاستیل چیست ؟
صنعت پاستیل سازی یکی از مستعدترین صنایع جهت سرمایه گذاری در حیطه مواد غذایی می باشد .
پاستیل یا آبنبات ژله ای نوعی آبنبات کوچک و لاستیکی مانند است که از ترکیب شکر ، طعم دهنده ، شربت گلوکز ، رنگ های خوراکی و ژلاتین بدست می آید .
ویژگی برجسته ای که این آبنبات را در بین سایر خوراکی های این سبکی معروف کرده است ، حالت ژله ای یا ژلاتین موجود در آن می باشد که به محض قرار گرفتن در دهان به راحتی آب شده و حالت چسبندگی پیدا می کند .
مدت زمانی که طول می کشد تا پاستیل در دهان آب شود ، تحت تاثیر مقدار ژلاتین موجود در ترکیبات پاستیل می باشد .
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پاستیل :
- کد آیسیک : 1543412449
- کد تعرفه گمرکی : 17049000
هزینه ، درآمد و سود حاصل از احداث کارخانه تولید پاستیل
هزینه های مورد نیاز برای تولید 1500 تن از این محصول در سال 91 به ریال به قرار زیر می باشد :
- هزینه ثابت مورد نیاز : 35,000,217 هزار ریال
- جمع کل هزینه جاری طرح : 116,476,897 هزار ریال
- سرمایه در گردش مورد نیاز : 4,853,204 هزار ریال
- کل سرمایه گذاری طرح : 39,853,421 هزار ریال
ارزش تولیدات :
1 - پاستیل 50 گرمی بسته بندی شده :
- میزان تولید سالیانه : 375 تن
- تعداد بسته تولیدی : 7,500,000
- ارزش هر بسته : 5,500 ریال
- ارزش کل : 41,250,000 ریال
2 - پاستیل 100 گرمی بسته بندی شده :
- میزان تولید سالیانه : 375 تن
- تعداد بسته تولیدی : 3,750,000
- ارزش هر بسته : 8,800 ریال
- ارزش کل : 33,000,000 ریال
3 - پاستیل 200 گرمی بسته بندی شده :
- میزان تولید سالیانه : 375 تن
- تعداد بسته تولیدی : 1,875,000
- ارزش هر بسته : 14,500 ریال
- ارزش کل : 27,187,500 ریال
4 - پاستیل 1000 گرمی بسته بندی شده :
- ظرفیت تولید سالیانه : 375 تن
- تعداد بسته تولیدی : 750,000
- ارزش هر بسته : 35,000 ریال
- ارزش کل : 26,250,000 ریال
درآمد و سود حاصل از تولید 1500 تن از پاستیل به شرح زیر می باشد :
- متوسط درآمد سالیانه : 127,687,500 ریال
- سود خالص ویژه : 9,559,236 ریال
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 31,242,350 ریال
- نرخ بازده طرح : 31.74%
- نرخ تولید در نقطه سر به سر : 36.11%
- بازگشت سرمایه به سال : 3.12 سال
فرآیند تولید پاستیل
فرآیند تولید پاستیل شامل چند مرحله است :
1- ترکیب کردن مواد خام :
در ابتدا باید مواد اولیه تشکیل دهنده پاستیل طبق دستورالعمل های مندرج در لیست دستورالعمل های تولید پاستیل ، با یکدیگر ترکیب شوند به اینصورت که نسبت معینی از هر ماده را درون مخازن مخلوط اصلی ریخته و متناسب با حجم مواد ، ترکیب آنها از یک تا سه ساعت زمان می برد .
2 - کنترل کیفیت :
در مرحله دوم مواد حاصله در مرحله اول را به آزمایشگاه کنترل منتقل می کنند ، تا با اِعمال بررسی های لازم به سطح مطلوب کیفیت محصول دست یابند .
3 - قالب گیری :
در مرحله سوم ترکیب بدست آمده را به درون ماشین قالب گیری نشاسته پمپاژ می کنند . این دستگاه ، اتوماتیک یکسری از مراحل قالب گیری را روی ترکیب اعمال می کنند . دلایل استفاده یِ دستگاه از نشاسته به شرح زیر می باشد :
- برای جداسازی راحت پاستیل از قالب
- عدم جابجایی ترکیب در قالب ، در طول فرآیندهایی چون خشک کردن و خنک کردن
- جذب راحت رطوبت توسط پاستیل
4 - نوار نقاله :
در این مرحله مواد پس از خروج از دستگاه قالب گیری ، جهت سرد شدن در سینی های مخصوص قرار داده شده و در یک قسمت انباشته می شوند .
سپس سینی ها طبق زمانبندی خاصی برروی یک نوار نقاله قرار گرفته و به سمت بخش بعدی حرکت می کنند .
5 - جداسازی :
در این مرحله سینی هایی که از طریق نوار نقاله وارد این بخش شده اند ، توسط دستگاه مخصوص وارونه شده تا از سینی جدا شوند .
پاستیل ها پس از جداسازی بر روی یک صفحه فلزی در حال ارتعاش ریخته می شوند . از طریق برس های نوسانی مخصوص و به کمک عمل ارتعاش ، نشاسته های باقیمانده روی پاستیل از آن جدا می شود .
6 - پاکسازی نشاسته :
نشاسته های جداشده از پاستیل در مرحله پنجم طی فرآیندی در صورت امکان بازیافت شده و مورد استفاده قرار می گیرند .
7- بسته بندی و توزین :
در مرحله آخر پاستیل آماده شده از طریق نوار نقاله وارد قسمت بسته بندی شده و توسط پرکن بسته ، توزین و بسته بندی می شود .
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید پاستیل
امکانات ، تجهیزات خط تولید و نیروی انسانی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید پاستیل با ظرفیت سالیانه 1500 تن در سال 91 به شرح زیر می باشد :
- مساحت زمین مورد نیاز : 2500 مترمربع
- مساحت زیر بنا : 1260 مترمربع
- نیروی انسانی مورد نیاز : 37 نفر
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید پاستیل :
- دیازیتور
- مدل بورد
- نازل پلت
- سینی محصول
- هوپر
- کندی کلینر
- اویلر
- دیگ بخار
- تابلو برق
- دستگاه بسته بندی
- منبع سوخت
- منبع آب
- وسایل اطفای حریق
- باسکول
- کوره الکتریکی
نکاتی درباره ژلاتین
ژلاتین یک ترکیب پروتئینی متشکل از سه اسید آمینه می باشد . هرکدام از این اسید آمینه ها می توانند جداگانه از طریق مواد غذایی دیگر وارد بدن شوند ، اما چون هر سه اسید آمینه به طور یکجا در پاستیل موجود می باشد ، می تواند نقش به سزایی در فراهم آوردن ژلاتین مورد نیاز برای استخوان ایفا کند .
ژلاتین از جوشاندن استخوان گاو و گوسفند بدست می آید . این ماده ی ژله ایِ بی رنگ در اثر ترکیب با رنگ های غذایی و مواد قندی تبدبل به پاستیل می شود . در حقیقت پاستیل ، ژله کم آب به همراه طعم دهنده ، رنگ دهنده و دیگر افزودنی ها می باشد تا ترکیب حاصل قوام بهتری پیدا کند .
انواع شیرین کننده های موجود در ترکیبات پاستیل :
1 - قند ساکاروز :
منبع این قند چغندر یا نیشکر بوده و میزان شیرینی بالایی در طعم پاستیل ایجاد می کند .
2 - قند فروکتوز :
شیرین ترین قند موجود در بازار فروکتوز می باشد که اغلب در ترکیبات پاستیل به عنوان شیرین کننده نقش دارد .
3 - شربت ذرت :
شربت ذرت علاوه بر شیرین کنندگی ، ساختار مقاومی به پاستیل می بخشد . این شربت از کریستالیزه شدن قندهای دیگر و ازبین رفتن مزه جلوگیری می کند و با حفظ رطوبت محصول سبب کاهش هزینه های محصول نهایی می شود .
4 - قند سوربیتول :
این قند نیز همانند شربت ذرت علاوه بر حفظ رطوبت پاستیل ، از رشد میکروب در پاستیل جلوگیری کرده و طعم شیرین و ملایمی را فراهم می کند .
فواید و مضرات پاستیل
این خوراکی خوشمزه و محبوب در بین افراد ، طرفداران زیادی دارد . از فواید پاستیل می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- دارای خاصیت ضد التهابی و کاهش درد های مفصلی و عدم ابتلا به پوکی استخوان
- تقویت سیستم گوارش
- کاهش کلسترول خون
- پیشگیری از نازکی مو
- جلوگیری از افسردگی
مضرات پاستیل نیز عبارتند از :
- پوسیدگی دندان
- چاقی
- ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی بوده که این نوع ژلاتین پست ترین نوع پروتئین می باشد . در نتیجه پاستیل خوراکی ای با ارزش غذایی نه چندان بالا می باشد .
- در صورت تهیه ژلاتین به روش غیراصولی امکان انتقال بیماری های دامی از حیوان به انسان وجود دارد .
هدف ما از بیان این نقاط ضعف این است که سرمایه گذاران محترمی که قصد ورود به این عرصه را دارند ، بتوانند با شناخت این نقاط ضعف سعی در برطرف نمودن این موارد ، در پاستیل های تولیدی خود نمایند.
انواع پاستیل های کیلویی معروف
از برندهای معروف تولید پاستیل های کیلویی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- پاستیل جوجو ترکیه
- پاستیل فینی اسپانیا
- پاستیل ببتو ترکیه
- پاستیل جلوپی ترکیه
- پاستیل ویدال اسپانیا
- پاستیل پلی ترکیه
- پاستیل ژل ژله ای ایرانی
- پاستیل شیرین تک ایرانی
- پاستیل دلچه اسپانیا
- پاستیل مسترمالو اسپانیا
- پاستیل بلغاری
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید نبات و آبنبات 36 صفحه
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید و بسته بندی و صادرات تافی و شکلات و آدامس سال 97
✍️ در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید پاستیل ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .