جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید وازلین بهداشتی و دارویی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
وازلین چیست ؟
وازلین نام تجاری ماده ای ژله ای ، خمیری و نیمه جامد به نام ژله پترولیوم با فرمول شیمیایی C25H25 می باشد ، که شامل ترکیبی است که از هیدروکربن های سنگین مشتق شده است .
وازلین یا ژله نفتیِ تصفیه شده یک روغن معدنی است که مصارف صنعتی و بهداشتی بسیاری دارد . شکل ظاهری این ماده بصورت ژله ای چسبناک و سفیدرنگ با غلظت چربی خوک می باشد .
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید وازلین بهداشتی و دارویی :
- کد آیسیک تولید وازلین بهداشتی : 2424512620
- کد آیسیک تولید وازلین بهداشتی و دارویی : 2320512377
- کد تعرفه گمرکی تولید وازلین بهداشتی و دارویی : 27121010
بخشی از مطالعات بازار وازلین در سال 99
وازلین طلای سفید با سود بالای حاصل از صادرات :
وازلین فرآورده جانبی نفت خام می باشد ، به سبب فراوانی نفت در ایران ، این محصول در تناژهای زیادی تولید می شود به گونه ای که علاوه بر تامین نیازهای داخلی ، امکان صادرات آن نیز فراهم است . از طرف دیگر این تولید بالا ، موجبات کاهش قیمت این ماده را سبب شده است و به طبع به علت قیمت و کیفیت خوب ، کشورهای بسیاری خواهان خرید وازلین تولید ایران می باشند .
صادرات مستقیم وازلین بشکه ای باکیفیت سود بالایی را برای تولیدکنندگان ایرانی به ارمغان آورده است . قیمت وازلین صادراتی با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود که این عوامل شامل نوع وازلین ، نوع بسته بندی محصول ، مواد اولیه به کاررفته ، میزان حجم درخواستی و قیمت روز دلار می باشد .
بشکه های وازلین صادراتی در دو وزن 50 و 175 کیلویی تولید می شوند . همچنین قیمت وازلین صادراتی نسبت به وازلین مورد استفاده در داخل مقداری پایین می باشد . قیمت هر بشکه وازلین صادراتی در سال 99 میانگین 35 دلار برآورد شده است .
کشور ایران با درنظر گرفتن مناسب ترین قیمت جهت فروش مستقیم وازلین به خریداران داخلی و خارجی جزو معدود کشورهایی است که بهترین قیمت را به بازار عرضه کرده است ، همین مسئله یک نکته مثبت در جهت رونق اقتصادی کشور محسوب می شود . با افزایش صادرات به طبع حجم معاملات افزایش یافته و زمینه ورود ارز بالا به ایران فراهم می گردد .
علاوه بر ورود ارز بیشتر به داخل کشور ، زمینه اشتغال نیروهای داخلی نیز افزایش می یابد .
درآمد ، هزینه و سود حاصل از تولید وازلین بهداشتی و صنعتی
در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت راه اندازی خط تولید وازلین بهداشتی و دارویی ، 23000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 1600 تن در نظر بگیریم خلاصه طرح توجیهی تولید وازلین بهداشتی و دارویی به قرار زیر خواهد بود :
- میزان سرمایه گذاری ثابت : 6 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 3 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی : 41%
فرآیند تولید وازلین بهداشتی و دارویی
همانگونه که گفتیم نفت خام ماده اصلی تشکیل دهنده وازلین می باشد . تشکیل نفت خام از طریق فرآیندی به نام دیاژنز اتفاق می افتد که مواد آلی و گِل را از طریق فشرده سازی ذوب می کنند . پس از آن فرآیند فرآوری صورت می گیرد ، به این شکل که نفت خام از طریق استخراج هیدروکربن های مایع در پالایشگاه های نفت به روغن نفت تبدیل می شود .
در این مرحله فرآیند تصفیه صورت می گیرد . فرآیند تصفیه شامل تقطیر با خلا ، هوا دهی و فیلتراسیون می باشد به اینصورت که ابتدا تقطیر صورت گرفته سپس عمل تصفیه از طریق ذغال سنگ بوقوع می پیوندد و در نهایت از طریق هوادهی ، حباب احتمالی ایجاد شده از مایع مومی گرفته و یکنواخت می شود . این مایع مومی حاصل ، ژله نفتی می باشد که ماده اصلی تولید وازلین محسوب می شود
حال فرآیند تولید وازلین آغاز می شود :
1 - در مرحله اول ژله نفتی ، روغن وموم پارافین در دیگ های بزرگ ذوب می شوند . از روغن پارافین برای تنظیم قوام مخلوط استفاده می شود .
2 - در مرحله دوم ماده ای به نام لانولین که از موم گوسفند ساخته می شود ، برای ایجاد یک سطح خاصیت ارتجاعی به وازلین افزوده می گردد .
3 - ویتامین E نیز آخرین ماده ای است که به مخلوط افزوده می شود . در برخی موارد نیز باتوجه به نوع مصرف مقداری عطر نیز برای ایجاد رایحه خوب به ترکیب اضافه می گردد .
4 - در انتها نیز موم حاصله از طریق دستگاه های مخصوص طی سه مرحله فیلتر می شود تا ناخالصی های آن تا حد امکان جدا شود .
5 - حال ترکیب نهایی از طریق ظروفی از جنس پلی پروپیلن بسته بندی و آماده ورود به بازار می شود .
تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید وازلین دارویی و بهداشتی
تجهیزات ، امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید وازلین دارویی و بهداشتی با ظرفیت تولید سالیانه 1600 تن به شرح زیر می باشد :
- مساحت زمین مورد نیاز : 5000 مترمربع
- زیربنای کل : 1500 مترمربع
- تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 38 نفر
- تجهیزات مورد نیاز :
- دستگاه تقطیر
- دستگاه فیلتراسیون
- دستگاه پرکن وازلین
مواد اولیه تشکلیل دهنده وازلین عبارتند از
- ژله نفتی
- روغن و موم پارافین
- لانولین
- عطر به دلخواه
- ویتامین E
- پلی پروپیلن جهت بسته بندی
انواع وازلین
این ماده پرکاربرد با توجه به کاربرد و زمینه مصرف و بر طبق استانداردهای خاص در 4 گرید تولید می شود که فقط دو گرید ابتدایی موضوع بحث این طرح می باشند . در ذیل این 4 گرید آمده اند :
- وازلین آرایشی و بهداشتی
- وازلین دارویی
- وازلین صنعتی
- وازلین نیمه صنعتی
1 - وازلین آرایشی و بهداشتی :
وازلین به عنوان یک چربی بی خطر قادر به جذب آب در زمان طولانی می باشد ، به همین سبب مورد مناسبی برای آب رسانی به بافت پوست و درمان پوست خشک و آسیب دیده در نظر گرفته می شود .
متداول ترین کاربرد وازلین در تهیه و تولید انواع کرم ها ، صابون ها ، پاک کننده ها ، لوسیون ها ، لوبریکانت ها و دئورانت ها می باشد که می تواند به عنوان یک ماده ارزان قیمت و در دسترس برای درمان خشکی پوست ، ترک دست و پا ، ترکیدگی لب ها ، چین و چروک زیر چشم و... استفاده شود .
2 - وازلین دارویی :
وازلین دارویی و همچنین وازلین بهداشتی به سبب مصارف انسانی باید به گونه ای تولید شود که با سلامت انسان در تضاد نباشد ، به همین دلیل وازلین مورد استفاده در این دو گرید باید از سه مرحله فیلتر عبورکرده و ناخالصی های آن کاملاً جدا شود . از وازلین دارویی در صنعت تولید دارو به عنوان یک ماده پایه در تولید انواع داروهای موضعی نظیر پماد سوختگی ، کرم های استریل کننده ، لوسیون درمان زخم بستر و... استفاده می گردد .
3 و 4 - وازلین صنعتی و نیمه صنعتی :
وازلین مصرف صنعتی نیز دارد که شامل محافظت از شیرآلات و تجهیزات ساختمانی در برابر زنگ زدگی و فرسایش ، کاربرد در چرم سازی ، کاربرد به عنوان روغن روان کننده لولاهای در و... می باشد .
موضوع مورد مطالعه این طرح توجیهی حول محور دو گرید ابتدایی می چرخد ، لذا از پرداختن بیشتر به دو گرید دیگر اجتناب می کنیم .
فواید و معایب وازلین بهداشتی و دارویی
فواید وازلین :
این ماده ی معجزه گر در درمان انواع و اقسام بیماری های پوستی کاربرد دارد که در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است :
- خاصیت مرطوب کنندگی عالی
- ماندگاری بیشتر رایحه عطر به وسیله وازلین
- تسریع روند بهبود زخم
- از بین بردن خشکی مو و موخوره
- محافظت از پوست در برابر رنگ
- درمان و کنترل علائم اگزما
- درمان پوست تحریک شده نوزاد بر اثر پوشک
- جلوگیری از سایش و اصطکاک پوست
- پاک کردن آرایش صورت و چشم
معایب وازلین :
وازلین در مقابل مزیت ها و خواص بسیارش دارای معایبی نیز می باشد که این معایب شامل موارد زیر می باشند :
- اگر فرآیند تصفیه وازلین به خوبی صورت نگیرد ، ممکن است به علت وجود ناخالصی در آن برای پوست بسیار مضر و خطرناک باشد . این ناخالصی ها و مواد مضر شامل برخی هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای بوده که سرطان زا هستند .
- احتمال بروز حساسیت ، آلرژی و مشکلات تنفسی به موجب استعمال در نواحیِ بینی و لب
- به سبب ماهیت چرب و روغنی وازلین ، گزینه ی مناسبی برای افراد دارای پوست چرب و مستعد آکنه نمی باشد ، زیرا سبب مسدود شدن منافذ پوستی می شود .
و...
بزرگترین تولید کننده وازلین در کشور
بهترین و بزرگترین کارخانه تولید وازلین بهداشتی در کشور کارخانه ( سایت ) وازلین شاپ می باشد . حال می خواهیم بدانیم چه ویژگی هایی سبب شده است کارخانه وازلین شاپ به یکی از برجسته ترین کارخانه های تولید و صادرات وازلین تبدیل شود :
- کسب مجوزهای لازم از جمله نشان سیب سلامت
- استفاده از تکنسین های با دانش داخلی بالا
- استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز دنیا برای تولید و بسته بندی وازلین
همین ویژگی ها سبب شده است که این کارخانه در صدر لیست بهترین کارخانه های تولید وازلین در داخل کشور قرار بگیرد .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید وازلین بهداشتی و دارویی ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه انواع کرم های آرایشی و بهداشتی
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید نوار بهداشتی 40 صفحه