جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه سرم سازی ( سرم تزریقی و سرم شستشو ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf و word طرح توجیهی کارخانه سرم سازی ( سرم تزریقی و سرم شستشو) سال 1400 را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
✔️ سرم سازی ، کسب و کاری کم ریسک و پرسود در صنایع دارویی
انواع سرمهای تزریقی، داروها و یا مواد غذایی مورد نیاز بدن هستند که عضو ثابت تجویز پزشکان در مواجهه با انواع امراض و بیماریها میباشند.
سادهترین تأثیر تزریق سرم، تقویت قوای جسمانی است پس حتی اگر با علائم ضعف جسمانی ساده و خستگی ناشی از فشارهای روزمره به پزشک مراجعه کنید، به احتمال 99 درصد تزریق سرم ، تجویزی است که پزشک برای شما انجام خواهد داد.
اهمیت سرم تراپی تا حدی بالاست که در سالهای اخیر در زمان شیوع بیماری کرونا، در مقطع زمانی کوتاهی با بحران کمبود سرم در کشور ایران مواجه شدیم.
مصرف روتین سرم در کشور ایران پیش از شیوع ویروس کرونا در شرایط نرمال حدود 10 میلیون واحد در ماه بود که این سرانه مصرف با شیوع و اوج گرفتن ابتلا به بیماری کرونا تا 25 میلیون واحد در ماه هم رسیده بود.
این افزایش مصرف سرم در حالی اتفاق افتاد که نهایت ظرفیت واحدهای سرم سازی داخلی ، 14 میلیون واحد در ماه بود بنابراین در مواجهه با کمبود سرم واردات سرم اتفاق افتاد.
فرض کنید اگر بجای واردات سرم در شرایط بحرانی، علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور به یک کشور صادر کننده سرم تبدیل شویم، چه تأثیر شگرفی بر توسعه صادرات بخش درمان و افزایش درآمد ارزی کشور خواهد داشت به علاوه آنکه از خروج ارز از کشور هم جلوگیری خواهد شد.
تاسیس کارخانه سرم سازی در کشور ایران به جرأت یکی از کمریسکترین و سودآورترین سرمایهگذاریها در صنایع دارویی است که در هر شرایط اقتصادی و با هر نرخ تورمی فروش و سودآوری خود را دارد.
سرم یک کالای پرمصرف در صنایع دارویی است و نیاز به آن هیچگاه کم نمیشود بلکه باتوجه به روند افزایش جمعیت و افزایش نیاز مردم به خدمات درمانی روز به روز بیشتر هم میشود. سرم، نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان جزو پرمصرفترین محلولهای درمانی است.
بعضی از کشورهای درحال توسعه هستند که تمام نیاز کادر درمانی کشور خود به سرم را از طریق واردات تأمین میکنند و فاقد کارخانه تولیدی سرم هستند.
شما میتوانید با افزایش ظرفیت تولید کارخانه سرم سازی خود علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور، صادرات سرم به این کشورهای درحال توسعه را انجام دهید و صاحب یک کسب و کار بین المللی سودآور باشید.
اگر شما یک واحد صنعتی تولید سرم به ظرفیت میانگین تولید سالانه 28 میلیون واحد در سال 1401 ، در کشور ایران راه اندازی کنید، با بکارگیری دانش روز و تجربه تخصصی میتوانید فقط با عرضه داخلی تولیدات سرم خود در کمترین زمان ممکن به نرخ سود متوسط حدود 35 درصد دست بیابید.
اگر وارد عرصه صادرات بین المللی صنعت سرم سازی بشوید، این نرخ سود میانگین تا 47 درصد هم قابل افزایش خواهد بود.
✳️ کسب مجوز تولید سرم شامل چه مراحلی است؟
شما برای راه اندازی کارخانه خط تولید پیش از آنکه از ارگانهای مربوط به تخصص خود مجوز تولید محصول بگیرید، میبایست به عنوان یک کارخانه تولیدی دارویی (شرکت و شخص حقوقی) توسط سازمان صمت به رسمیت شناخته شوید و دارای کد ثبت شرکت به عنوان یک شخص حقوقی باشید.
یک شخص حقوقی برای راه اندازی خط تولید محصولات دارویی به ویژه ورود به صنعت سرم سازی میبایست دارای پروانه تولیدی معتبر از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.
شخص حقوقی متقاضی جواز فعالیت کارخانه در زمینه تولیدات دارویی میبایست کلیه مدارک مربوط به ثبت شرکت، اسناد هویتی مدیرعامل و سرمایه گذاران و طرح توجیهی جامع و هدفمند کسب و کار خود را به ارگانهای نام برده تحویل دهد.
کارشناسان این ارگانها پس از بررسی صلاحیتهای لازم فردی و صحت مدارک ارائه شده توسط متقاضیان، پرونده را به کمیسیون ماده 20 ارجاع میدهند که شرط دریافت پروانه فعالیت، کسب رضایت از کمیسیون ماده 20 است.
✔️ بررسی ماهیت سرم و ساختار شیمیایی آن
سرمها محلولهای دارویی و یا تقویتی با قابلیت تزریق بوده که کاربرد آنها عموماً جایگزینیِ املاح و مایعاتی است که بدن انسان آنها را از دست داده است.
سرمها همچنین میتوانند به عنوان یک محلول واسطه هم استفاده شوند و داروهای دیگر را از طریق تزریق به بدن وارد کنند.
اصطلاح داروهای تزریق در سرم از همینجا نشأت گرفته است. این داروها در یک ترکیب خاص از سرم تزریق میشود و به صورت محلول در سرم به بدن تزریق میشوند.
ظاهر فیزیکی انواع سرمها تقریباً یک شکل است و تشخیص نوع محلول و نوع سرم از ظاهر آن امری ناممکن است.
✳️ سرمهای تزریقی و درمانی از نظر تفاوت غلطت اسمزی به سه زیرگروه تقسیم میشوند:
1 ) محلولهای ایزوتونیک :
غلطت این محلول این نوع از سرمها دقیقاً مشابه غلظت مایعات طبیعی موجود در بدن انسانها است.
این نوع محلول سرم یکی از بهترین گزینهها برای جایگزینی مایعات طبیعی از دست رفته در بدن انسان میباشد.
2 ) محلولهای هایپرتونیک :
این نوع محلول به لحاظ غلطت، از مایعات طبیعی موجود در بدن انسان غلیظ تر است و همین امر باعث خروج آب از داخل سلولها به خارج از آنها میشود.
یکی دیگر از اثرات تزریق سرمهای از نوع محلول هایپرتونیک، کاهش هورمون آنتی دیورتیک یا ADH در بدن میگردد.
این هورمون محرک دفع ادرار است پس تزریق محلولهای هایپرتونیک سبب جمع شدن آب خارج شده از سلولها در زیر پوست و کاهش دفع ادرار میگردد.
3 ) محلولهای هایپوتونیک :
این نوع محلولها به لحاظ غلظت از مایعات طبیعی موجود در بدن انسان رقیقتر هستند و باعث انتقال حجم بیشتری از مایعات از خارج به داخل سلولهای بدن انسان میشوند.
محلولهای سرم به لحاظ ترکیب شیمیایی محلول نیز به 4 زیرگروه اصلی شامل محلولهای کریستالوئید، محلولهای کلوئید، محلول تغذیه و محلول دارویی تقسیم میشوند.
در ادامه انواع سرمهای زیرمجموعه هرنوع محلول را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
✳️ کد آیسیک مربوط به صنعت سرم سازی
یک سیستم جهانی تحت عنوان کد آیسیک برای شناسایی محصولات صنایع مختلف وجود دارد.
این کد معرف ماهیت کالا، محصول و قطعات تخصصی هر صنعت است و یک نوع گواهی تایید برای صحت محصول تولیدی هر واحد صنعتی تخصصی میباشد.
کدهای آیسیک مربوط به صنعت سرم سازی به شرح زیر است:
- کد آیسیک دکستروز: 2423413747
- کد آیسیک سدیم کلراید: 2423413748
- کد آیسیک انواع سرم و الکترولیت برای مصارف انسانی: 2423313746
- کد آیسیک آب مقطر گرید تزریق و سرم سازی برای مصرف انسانی: 2423514960
- کد آیسیک انواع سرم : 24231332
- کد آیسیک سرم ضد کزاز (ویال) : 2423513684
- کد آیسیک سرم ضد دیفتری (ویال) : 2423513685
- کد آیسیک سرم ضد بوتولینوم (ویال) : 2423514506
- کد آیسیک سرم ضد واریسلا زوستر (ویال) : 2423516422
- کد آیسیک سرم ضد هپاتیت (ویال) : 2423516424
- کد آیسیک سرم ضد D (سرنگ پر شده) : 2423516423
✳️ کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید سرم
کد گمرکی همانند کد آیسیک یک کد شناسایی محصول است که جایگاه محصول مورد نظر را از نظر بخش ترخیص گمرکی مشخص میکند.
تعداد ارقام این کد در هر کشور متفاوت است و یکی از معیارهای تعیین کد گمرکی برای هر محصول میزان پتانسیل تولید داخلی آن محصول است.
کدهای گمرکی مربوط به صنعت سرم سازی در کشور ایران 8 رقمی هستند و به صورت تفکیک دو رقمی میباشند.
کد تعرفه گمرکی آب مقطر درجه تزریق و سرم سازی 28530010 میباشد و جالب است بدانید که تا پیش از بحران کرونا و احساس نیاز به واردات و صادرات تولیدات سرم، هیچ کد تعرفه گمرکی به این محصولات اختصاص داده نشده بود!
این کد به تازگی و پس از تشخیص نیاز به واردات تولیدات سرمی و شناسایی پتانسیل صادراتی قوی این محصول برای ورود صنعت سرم سازی کشور ایران به عرصه تجارت بین المللی اختصاص داده شده است.
✔️ بررسی انواع سرمهای تولیدی و کاربرد آنها در عرصه درمان
جالب است بدانید که سرمها محلولهای الکترولیت هستند.
الکترولیتها نقش اساسی در ایجاد تعادل در بدن انسان دارند پس یکی از دلایل اصلی تجویز انواع سرم، تنظیم الکترولیتی بدن است.
الکترولیتها یونهای شیمیایی میباشند که در محیط داخلی و خارجی سلولهای بدن انسان به طور متوازن پراکنده هستند.
این یونها تعادل خودشان با غلظت مایعات طبیعی داخل بدن را ثابت نگهمیدارند و دائما در حال مبادله بار الکتریکی برای برقراری توازن در بدن هستند.
کبد، کلیه ، ریه و پوست بدن بسترهای مناسب دفع الکترولیتهای داخل بدن هستند.
دفع بیش از حد آب و الکترولیت توازن مایعات بین سلولی بدن انسان را به هم میزند بنابراین نیاز است الکترولیت و آب از دست رفته به نحوی از خارج از بدن انسان به داخل بدن تزریق شود تا کمبودهای بوجود آمده جبران شود و تعادل الکترولیتی بدن حفط شود.
✳️ انواع سرم، همان عامل خارجی منبع تأمین آب و الکترولیت از دست رفته در بدن انسان هستند که شامل موارد زیر میباشند :
1 ) سرم نمکی :
یکی از پرمصرفترین انواع سرم در عرصه خدمات درمانی، سرم نمکی حاوی 9% محلول سدیم کلراید است.
این سرم به دو صورت تزریقی و غیرتزریقی تولید میگردد.
نوع تزریقی آن برای درمان افت فشارهای ناگهانی بدون سابقه بیماری فشارخون، دفع آب بدن غیر طبیعی در اثر اسهال، استفراغ و خونریزی شدید و ضعف ناشی از عدم مصرف مواد غذایی به مدت طولانی مورد استفاده است.
سرم تزریقی نمکی برای افرادی که تنقیه (تخلیه محتویات روده) انجام دادهاند و یا نیاز به شستشوی زخم باز دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
سرم نمکی غیرتزریقی معمولاً کاربرد انسانی ندارد و برای شستشوی ماشین آلات پزشکی مثل دستگاه دیالیز و دستگاه ساکشن استفاده میشود.
2 ) سرم رینگر :
سرم رینگر گونه تکامل یافته سرم نمکی است.
سرم رینگر حاوی مقادیر کافی از سدیم، کلر، کلسیم و پتاسیم است و برای بیمارانی تزریق میشود که دچار کمبود مایعات شدید هستند و در اثر شرایط خاصی دچار کمبودهای خاص مثل کمبود پتاسیم و کلسیم شدهاند.
سرم رینگر پرمصرفترین سرم برای بیمارانی است که در روند درمانی خود داروهای مدر را به صورت طولانی مدت استفاده نمواند و دچار افت پتاسیم شدید هستند.
3 ) سرم رینگر لاکتات :
عناصر تشکیل دهنده این نوع سرم، مشابه سرم رینگر است و از سدیم، کلر، پتاسیم و کلسیم تشکیل شده است اما نوع ترکیب شیمیایی این عناصر در سرم رینگر لاکتات مشابه پلاسمای خون انسان است و در مواقع افت مایعات حاد بدن مثل سوختگیهای شدید یا جراحیهای سنگین، اولین گزینه برای تزریق به بیمار است تا به تنظیم آب و الکترولیت بدن کمک کند.
4 ) سرم قندی 5% :
این نوع سرم ناجی افرادی است که دچار انواع مسمومیت غذایی و دارویی شدهاند.
سرم قندی 5 درصد برای ایجاد دفع بیشتر در بیماران دچار انواع مسمومیت استفاده میشود.
این نوع سرم برای تأمین انرژی بیماران ناشتا و بیمارانی که توان غذا خوردن زیاد ندارند، کاهش تب بیمار و کاهش درد بیمار پس از انواع عمل جراحی استفاده میگردد.
5 ) سرم قندی 10% :
خواص این نوع سرم و کلیت ساختار آن مشابه سرم قندی 5 درصد است با این تفاوت که سرم قندی 10 درصد در موارد حاد تر مانند تبهای بسیار بالا، افت قند خون بسیار شدید، مسمومیتهای حاد و ترمیم زخمهای خاص مثل زخم سوختگی مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مهمترین کاربردهای سرم قندی 10 درصد افزایش حجم ادرار بیماران کلیوی به ویژه بیماران مبتلا به سنگ کلیه است.
6 ) سرم قندی - نمکی :
ترکیب دکستروز 5% با سدیم کلراید 9 درصد موجب بدست آمدن ترکیب سرم قندی- نمکی میشود.
این نوع سرم هم یکی از شناخته شدهترین و پرمصرفترین سرمها در خدمات درمانی است که بیشتر برای بیمارانی تجویز میشود که کمبود مایعات شدید توام با ضعف قوای جسمانی دارند.
7 ) سرم 1/3-2/3 :
این نوع سرم در ترکیب شیمیایی خود حاوی 1/3 سدیم کلراید و 2/3 دکستروز است و کاربرد خاص آن برای جلوگیری از محبوس شدن سدیم در بدن بیماران خاص است.
8 ) سرم مانیتول :
این نوع سرم فاقد هرگونه ارزش غذایی است و ترکیبی از 6 کربن همراه با قند مانوز و الکل است که کاربرد آن برای کاستن فشار مغز، فشار چشم و جلوگیری از خروج هموگلوبین از گلبولهای قرمز خون یا همولیز شدن خون است.
در موارد سوختگی حاد، مشکلات قلبی حاد و مشکلات کلیوی خاص از این نوع سرم استفاده میشود.
9 ) سرم آمینواسیدی :
نوعی سرم تغذیهای است که حاوی آمینواسیدهای ضروری بدن، الکترولیت و نیتروژن است.
10 ) سرم هماکسل :
این نوع سرم یکی از انواع سرم جایگزین پلاسمای خون است و خاصیت حجم دهندگی به پلاسما را دارد. این محلول از استخوان گاو نر تهیه میشود و دارای مواد دیگری از جمله نیتروژن، سدیم، کلر و پپتید ژلاتین است.
موارد مصرف سرم هماکسل برای شوکهای خونی عظیم مانند خونریزی حاد، سوختگی حاد، التهاب لوزالمعده، بیهوشی دیابتی، بیماران کلیوی حاد و از دست رفتن ناگهانی آب و الکترولیت مثل اسهال و استفراغ ویروسی مورد استفاده است.
جالب است بدانید که سرم هماکسل یک سرم واسطه مناسب برای انتقال انسولین در افراد مبتلا به دیابت است. به عبارت دیگر انسولین در ترکیبات این سرم حل میشود و انتقال آن به بدن بیمار راحتتر میشود.
✔️ فرمولاسیون انواع سرم، شامل چه بخشهایی است؟
فرمولاسیون سرم شامل بخشهای زیر میباشد :
✳️ الف ) ماده دارویی اصلی :
ماده موثره دارویی ، مهمترین بخش ترکیبات دارویی است به عنوان مثال ماده دارویی اصلی تشکیل دهنده انواع سرمهای درمانی، سدیم کلراید و الکترولیت و دکستروز میباشد.
✳️ ب ) عامل حامل :
این بخش از پیکربندی ترکیب مواد تزریقی بستر مناسب برای افزایش اثر بخشی دارو را فراهم مینماید.
عوامل حامل در فرمول بندی داروهای تزریقی شامل سه بخش است:
- آب: در انواع آبهای قابل تزریق و آب استریلهای قابل تزریق به عنوان عامل حامل مورد استفاده است.
- عوامل حامل آب دوست: این حاملها به تنهایی یا همراه با آب در فرمول بندی داروهای تزریقی به منظور تسهیل فرآیند انحلال در آب مواد قطبی و محلول در آب مورد استفاده قرار میگیرند.
اتیل الکل، پلی اتیلن گلایکول و پروپیلن گلایکول اژ جمله این حاملها هستند.
- عوامل حامل آبگریز و غیرقطبی : انواع روغنهای گیاهی مثل روغن ذرت از جمله حاملهای آبگریز مورد استفاده در صنعت تولید داروهای تزریقی هستند که در فرمول بندیهای غیرقطبی و غیر محلول در آب بکارگیری میشوند.
✳️ ج ) افزودنیهای جانبی :
دایره افزودنیهای جانبی مورد استفاده در داروهای تزریقی بسیار گسترده است و تمام این افزودنیها لزوماً در تمام داروهای تزریقی استفاده نمیشوند و برحسب نوع دارو، مکانیزم اثرگذاری و خواص آن، از تعداد مشخصی افزودنی جانبی در فرمولبندی آنها استفاده میگردد.
به طور کلی 9 دسته مواد افزودنی جانبی برای داروهای تزریقی وجود دارد:
- مواد Antimicrobial : شامل فنیل مرکوریک، اقسام کرزول، تیمولول و...
- مواد Antioxidant : شامل سدیم بیسولفید و C_6H_8O_6 و...
- مواد بافر: شامل: CH_3COOH ، C_6H_10O_4، C_7H_6O_2
- حجیمکنندهها: شامل لاکتوز و مانیتول
- خنثی کنندهها: ادتا دو سدیم و ادتا چهار سدیم
- حفاظت کنندهها: سوکروز و لاکتوز
- دستیار حلال: پلی اتیلن گلایکول، پروپیلن گلایکول
- تنظیم کننده فشار اسمزی و فشار میان محلولی مؤثر: NaCl، Na_2SO_4 ، سوربیتول
- مواد فعال سطحی: مثل (C_2H_4)_n
✔️ فرایند تولید و بسته بندی سرم
✳️ مراحل تولید سرم و بسته بندی آن به شرح زیر میباشد :
1 - اولین مرحله پس از دریافت جواز تولید محصولات دارویی، خرید مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه داروی مورد نظر است که بسته به شرایط میتواند از مواد اولیه تولید داخل یا مواد اولیه وارداتی باشد.
2 - دومین گام پس از تأمین مواد اولیه انبار کردن و قرنطینه کردن آنها به جهت انجام آزمایشهای لازم است.
3 - سومین گام، انجام آزمایشات لازم توسط کازشناسان آزمایشگاه بر روی مواد اولیه خریداری شده است.
در این مرحله یک دو راهی وجود دارد؛ اگر مواد اولیه طبق نتایج آزمایشات کارشناسی شده هیچ مشکلی نداشته باشند گواهی استفاده در خط تولید محصولات دارویی دریافت میکنند و وارد خط تولید کارخانه میشوند اما اگر مواد اولیه طبق گزارش کارشناسان آزمایشگاه دچار مشکل باشند، موفق به دریافت گواهی تایید نمیشوند ومرجوع میگردند.
4 - چهارمین گام، وزن کردن مواد اولیه و تقسیم کردن آنها به وزنهای مشخص با توجه به فرمول بندی ترکیبات شیمیایی داروی تولیدی مورد نظر میباشد.
5 - پنجمین گام، میکس مواد اولیه وزن شده براساس فرمول ترکیب شیمیایی داروی مورد نظر است. در این مرحله مواد اولیه به نسبت ذکر شده در فرمول سیمیایی داروی مورد نظر با هم میکس میشوند.
جالب است بدانید که در تک تک گامهای تولید سرم دارویی، کیفیت ترکیب مواد توسط کارشناسان آزمایشگاهی مورد آزمون قرار میگیرد و در صورت تایید کارشناسی، اجازه رفتن به مرحله بعد صادر میگردد.
6 - ششمین مرحله، مرحله پایانی است که محلولهای سرم نهایی بدست آمدهاند و به بخش پکیجینگ منتقل میشوند تا برای فروش و حضور در بازار آماده شوند.
✳️ پکیجینگ و بسته بندی داروهای تزریقاتی چگونه انجام میشود؟
استاندارد جهانی پکیجینگ محلولهای تزریقی BFS ( BLOW Fill Seal) میباشد.
در این تکنولوژی مدرن پکیجینگ، گرانول پلی پروپیلن تحت دمای 200 درجه سانتیگراد مذاب میشود و به شکل پاریسون مذاب در میآیند. این پاریسونها بوسیله دمیده شدن هوای فشرده استریل شکل داده میشوند و محلولهای تزریقی فیلتر شده در آنها با نازل پر میشوند و در مرحله آخر ، گردن ظرف در دمای خیلی زیاد ذوب میگردد.
این فرآیند بسته بندی و پکیجینگ محلولهای تزریقی تقریباً بدون مداخله انسان صورت میگیرد و همین امر ریسک اشتباه و ایجاد آلودگی در پروسه بسته بندی را تا نزدیک صفر کاهش میهد .
کل پروسه شکل گیری ظرف، پر شدن و بسته شدن آن در این روش مدرن و مکانیزه ¼ دقیقه به طول می انجامد.
✔️ هزینه راه اندازی خط تولید سرم در کشور ایران چقدر است؟
فرض میگیریم شما میخواهید یک خط تولید سرم با پتانسیل تولید سالانه حداقل 28 میلیون واحد را دارید.
برای راه اندازی چنین کارخانه تولیدی در سال 1401 و در کشور ایران صرف نظر از هزینههای مربوط به خرید زمین و ملک مناسب برای راه اندازی کارخانه، تقریباً 15 میلیارد تومان سرمایه اولیه نیاز دارید.
البته فراموش نکنید که موفقیت در عرصه تولیدات دارویی به ویژه راه اندازی خط تولید سرم، به غیر از سرمایه مالی کافی به دانش و تخصص کافی و داشتن طرح توجیهی جامع و هدفمند نیز نیازمند است.
در صورتی که خط تولید سرم را با یک طرح توجیهی هدفمند و رعایت استانداردهای تولیدی دارو در کشور راه اندازی کنید، دوره بازگشت سرمایه شما به طور متوسط کمتر از 3 سال خواهد بود.
در یک نتیجه گیری کلی نسبت به ارزیابی صلاحیت سرمایه گذاری در زمینه راه اندازی خط تولید سرم در وضعیت حال حاضر کشور ایران، میتوان گفت یک سرمایهگذاری بسیار کم ریسک، سودآور، با احتمال ورشکستگی و زیان دهی زیر 5 درصد است که با ایجاد یک برنامه ریزی تولیدی راهبردی میتواند به یک پایگاه صادراتی و کسب و کار بین المللی هم تبدیل شود و نرخ سودآوری آن با توجه به استانداردهای کسب و کار جهانی محاسبه گردد.
✳️ قاچاق معکوس، یکی از عوامل کمبود انواع سرم در عرصه خدمات درمانی کشور ایران
دو نرخی شدن ارز یکی از عوامل دردسر ساز در صنایع داروسازی به ویژه صنایع تولید سرم بوده است.
صادراتی غیرقانونی یا قاچاق دارو از جمله انسولین و سرم با نرخ ارز آزاد یکی از بلایی است که صنایع داروسازی در دوران پیش و پس از بحران بیماری کرونا با آن روبرو بوده و هست.
پیشتر گفتیم که پتانسیل تولیدی سرم واحدهای تولید داخلی حتی در ماکزیمم حالت خود کفاف نیاز بخش خدمات درمانی به ویژه در دوران بحرانی مثل شیوع بیماری کرونا را نمیدهد.
حال فرض کنید بخشی از همین تولید که کفاف نیاز داخلی کشور را هم نمیدهد، در راه قاچاق معکوس افراد سودجو تلف میشود!
با جلوگیری از صادرات غیرقانونی و بها دادن به صنایع تولید داروی داخلی علاوه بر ایجاد بستر تأمین نیاز خدمات درمانی از کانالهای داخلی ، میتوان بستر صادرات قانونی مازاد ظرفیت تولیدات این صنایع را فراهم نمود.
✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال
زمین و محوطه سازی مورد نیاز به قرار زیر می باشد :
- زمین : 2000 مترمربع
- تسطیح و رکلاژ زمین : 2000 مترمربع
- عملیات دیوارکشی و نرده کشی : 480 مترمربع
- اجرای روشنایی محوطه : کل محوطه 7 نورافکن
- اجرای فضای سبز : 100 مترمربع
- پیاده روسازی و آسفالت و جدول گذاری : 290 مترمربع
- ساخت و نصب درب ورودی محوطه : 2 باب
ساختمان های مورد نیاز به قرار زیر می باشد :
- مجموعه سالن های تولید و انبار و واحدهای مرتبط با آنها همچون کلین روم : 1410 مترمربع
- مجموعه ساختمانهای اداری و رفاهی : 200 مترمربع
✳️ جدول زمانبندی اجرای طرح احداث کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال :
✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال
✳️ ماشین آلات برای بهره برداری کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال به قرار زیر می باشد :
- کاتر طولی 6 متری : 1 دستگاه
- دستگاه اتوماتیک بسته بندی : 1 دستگاه
- محفظ استریل 12 متری : 1دستگاه
- قالبهای فلمینگ و سیلینگ : 1 دستگاه
- سیستم پنوماتیک برش رول : 1 دستگاه
- پمپ تخلیه اتوماتیک : 1 دستگاه
- کلین روم ایزوله ای : مجموعه
- استخرهای استریل توکار : مجموعه
- لیفتراک : 1 دستگاه
- تجهیزات آزمایشگاهی ( مجموعه کامل ملزومات و تجهیزات آزمایشگاهی با هدف تحقیق و توسعه و بررسی کیفیت محصولات و کنترل تولید: مجموعه کامل ) : مجموعه کامل
✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال به قرار زیر میباشد :
- تاسیسات برق رسانی
- تاسیسات آبرسانی
- سيستم سرمايش و گرمايش و سالن هاو سازه ها
- تاسیسات اعلام و اطفا حریق
- سوخت رسانی
- تاسیسات دوربین مداربسته و هوشمند
✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه این کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال به قرار زیر میباشد :
- میزان آب مصرفی سالانه : 2500 مترمکعب
- میزان برق مصرفی سالانه : 684000 کیلو وات
- میزان گاز شهری - صنعتی مصرفی سالانه : 48000 مترمکعب
- میزان گازوئیل سالانه : 5000 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید انواع سرم پزشکی با ظرفیت 20 میلیون ویال در سال به قرار زیر می باشد :
بخش اداری :
- مدیر عامل : 1 نفر
- مدیر مالی : 1 نفر
- مدیر اداری : 1 نفر
- پرسنل اداری : 10 نفر
- خدمات : 1 نفر
- نگهبانی : 1 نفر
بخش تولید :
- مدیر تولید : 1 نفر
- سوپروایزر: 1 نفر
- تکنسین فنی : 7 نفر
- کارگر ماهر : 4 نفر
✳️ در صورتی که علاقه مند به سرمایه گذاری در صنایع پزشکی و دارویی هستید مقاله (( طرح توجیهی احداث کارخانه سرنگ سازی )) نیز میتواند برای شما جذاب باشد . در آن مقاله سعی نمودیم تا صفر نا صد احداث کارخانه سرنگ سازی را توضیح دهیم.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه سرم سازی ( سرم تزریقی و سرم شستشو ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه سرم سازی ( سرم تزریقی و سرم شستشو )
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.