جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پارچه ملت بلون با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
پارچه مِلت بلون ( Melt Blown ) چیست ؟
یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت منسوجات بخصوص در این روزهای پرچالش کرونایی ، پارچه ملت بلون می باشد . ممکن است نام ملت بلون برای شما آشنا نباشد ولی قطع به یقین حداقل یکبار آن را از نزدیک دیده ، یا بدون آنکه با نام علمی آن آشنا باشید از آن استفاده کرده اید .
پارچه ملت بلون از محصولاتِ خانواده پارچه های نبافته ( یا بی بافت ) مانند اسپان باند می باشد که نقش فیلتر را در ماسک ایفا می کند . برای مثال پارچه ملت بلون در ماسک های سه لایه ، بین دولایه اسپان باند قرار گرفته و از نفوذ ذرات ریز گرد و غبار و عوامل بیماری زا مانند باکتری و ویروس کرونا به طور قابل ملاحظه ای جلوگیری می کند .
همانگونه که گفتیم پارچه ملت بلون ، نوعی پارچه نازک و بی بافتِ متشکل از فیلامنت های منقطع در طول های مختلف و با ظرافت 5-1 میکرون می باشد .
ماده اصلی تشکیل دهنده این نوع پارچه ، پلیمرهای پروپیلن بوده که تحت تکنولوژی اکستروژنِ ملت بلون تولید می گردد . علت نامگذاری پارچه به این اسم نیز تکنولوژی به کار رفته در آن می باشد .
پارچه بی بافت یا نبافته چه نوع پارچه ایست ؟
در تولید پارچه های معمولی از مواد طبیعی مانند پنبه استفاده می شود . به اینصورت که ابتدا پنبه ریسیده شده و تبدیل به نخ می گردد . سپس از طریق فرایند بافندگی ، بافت پارچه تکمیل شده و به این ترتیب پارچه آماده ورود به بازار می باشد .
اما در منسوجات بی بافت اینگونه نیست . بعبارتی الیاف پارچه از طریق فرایند بافت در کنار هم قرار نگرفته ، بلکه با استفاده از دستگاه های تمام خودکار ، حرارت و مواد شیمیایی ، الیاف درهم آمیخته شده و برروی آنها عملیات اتصال اعمال می گردد . در نتیجه ، الیاف پارچه بصورت یکپارچه در کنار هم قرار گرفته و آماده ورود به بازار مصرف می باشد .
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید پارچه ملت بلون :
کد آیسیک پارچه ملت بلون : 7495412477
کد تعرفه گمرکی پارچه ملت بلون : نتایج جست و جو در اطلاعات گمرک تا به امروز حاکی از آن است که هیچ کد تعرفه گمرکی اختصاصی برای پارچه ملت بلون وجود ندارد . لذا میزان صادرات و واردات این محصول نامشخص می باشد .
درآمد ، هزینه و سود حاصل از احداث کارخانه تولید پارچه ملت بلون :
در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت راه اندازی خط تولید پارچه ملت بلون ، 23000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 6000 تن در نظر بگیریم . خلاصه طرح توجیهی تولید پارچه ملت بلون به قرار زیر خواهد بود :
- میزان سرمایه گذاری ثابت : 18 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 11 میلیارد تومان
- نرخ بازده داخلی : 42%
بخشی از مطالعات بازار پارچه های ملت بلون
بازار جهانی تولید پارچه های ملت بلون در دست کشور چین با سهم بازار در حدود 35% می باشد . پس از آن اروپا با سهم بازار 25% در جایگاه دوم قرار دارد .
در یکسال گذشته ، نرخ تقاضا برای بهداشت و محصولات پزشکی ( نظیر کلاه ها و ماسک های جراحی ، PPE ، پیشبند پزشکی ، روکش کفش و... ) تا 10 برابر در ایران و تا 30 برابر در کشورهای مختلف افزایش یافته است .
برطبق گزارشی از بزرگترین فروشگاه تحقیقاتی بازار جهانی " Research & Markets " ، بازار جهانی محصولات بی بافت در سال 2017 ، 44.37 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود تا سال 2026 به مبلغ 97.78 میلیارد دلار برسد .
در ایران ، تقاضای روزانه این محصول 30 تن می باشد ، که از این مقدار فقط 14 تن تولید می شود و به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز داخل نمی باشد . این درحالیست که از این مقدار تولیدِ داخل نیز ، حجم زیادی بدون داشتن آمار دقیق از کشور بصورت قاچاق خارج می گردد .
فرآیند تولید پارچه ملت بلون
فرآیند تولید پارچه ملت بلون به طور کلی شامل مراحل زیر می باشد :
- اکسترودر
- پمپ تغذیه
- واحد ذوب ریسی
- تشکیل شبکه ( الیاف )
- پیچش
- پیونددهی
- تکمیل نهایی
1 - اکسترودر :
در مرحله اول ابتدا چیپس پلیمر به همراه گرانول وارد محفظه تغذیه اکسترودر شده ، سپس ترکیب از طریق مارپیچ حلزونیِ داخل محفظه ، به جلو رانده می شود . در همین حین دمای محفظه و ترکیب افزایش پیدا کرده و ترکیب شروع به ذوب شدن می نماید .
دستگاه اکسترودر شامل سه بخش ناحیه تغذیه ، ناحیه حرارت دهی و ناحیه تنطیم خروجی می باشد . بالاترین فشار پلیمر در اکسترودر مربوط به بخش تنظیم خروجی می باشد ، که پس از گذشتن از فیلتر به سمت پمپ های اسپینرت هدایت می شود .
2 - پمپ تغذیه :
این قسمت قبل از قسمت اسپینرت می باشد و وظیفه آن کنترل حرکت پمپ تغذیه و تغذیه پلیمر از نوع تغذیه مثبت با حجم ثابت می باشد . هدف از ورود ترکیب به این بخش ، تنظیم جریان پلیمر با فشار ، ویسکوزیته و دمای معین می باشد .
3 - واحد ذوب ریسی :
این مرحله جزء اصلی ترین مراحل تولید پارچه ملت بلون بوده و شامل سه قسمت زیر می باشد :
الف) توزیع تغذیه :
تغذیه در قالب ملت بلون نسبت به تغذیه فیلم یا ورق حساسیت بالاتری دارد ، زیرا کنترل جریان پلیمر به صورت مکانیکی مقدور نیست . همچنین نکته ی حائز اهمیتی که در اینجا وجود دارد این است که امکان تخریب پلیمر در دمای بالا وجود دارد .
طراحی بخش توزیع تغذیه به گونه ایست که چندان تحت تاثیر خواص پلیمر قرار نمی گیرد . بنابراین توزیعِ انواع مختلفی از پلیمر توسط این سیستم به سهولت امکان پذیر است .
ب) دماغه قالب :
جریان پلیمر پس از عبور از سیستم توزیع وارد دماغه می شود . برای ایجاد شبکه ی الیاف یکنواخت ، نوع طراحی دماغه قالب بسیار اهمیت دارد . دماغه قالب یک مخروط توخالی بوده که در عرض آن سوراخ های ریز بسیاری وجود دارد .
جریان پلیمر از این سوراخ ها خارج شده و در معرض هوای داغ ، الیاف ظریف پلیمر تشکیل می شود . سوراخ های این قالب در مقایسه با ابعاد اسپینرت های سیستم های ذوب ریسیِ الیافِ فیلامنتی ، بسیار کوچکتر می باشد . قطر این سوراخ ها معمولاً 0.4 میلیمتر بوده و تعداد آن بین 25 تا 100 عدد می باشد .
در حالت کلی دماغه قالب به دو صورت مویرگی و سوراخ دار طراحی می گرد .
ج) لوله های دمش هوا :
در این قسمت دماغه قالب از بالا و پایین توسط هوای گرم احاطه می شود . دمای این هوا بین 230 تا 360 درجه سانتیگراد نوسان می کند و سرعت آن نیز بین 0.5 تا 0.8 سرعت صوت می باشد .
4 - تشکیل شبکه :
این مرحله اختصاص به تشکیل تارعنکبوتی الیاف دارد . جریان پلیمر پس از عبور از سوراخ های قالب و جریان هوای داغ ، تبدیل به رشته های کشیده شده و نازک پلیمر و در نهایت موجب ایجاد الیاف میکروفایبر می گردد . میکروفایبر تولید شده تحت تاثیر هوای سرد منقبض شده و مستحکم می گردد . تلاطم جریان هوا این الیاف را بصورت تصادفی در کنار هم قرار می دهد .
5 - پیچش :
این مرحله شامل پیچش الیاف دور بوبین های مقوایی می باشد . سه مرحله آخر فرآیند بسته به نوع مصرف نهایی و با هدف ایجاد استحکام بیشتر در ساختار منسوج ، اعمال می گردد .
6 - پیونددهی :
برای چسبندگی و اتصال بیشتر الیاف به هم ، جهت ایجاد استحکام بیشتر از روش ترموباندینگ کمک گرفته می شود . این مرحله سبب می شود ، قوام منسوج بی بافت بالارفته و خصوصیاتی مشابه به پارچه پیدا کند .
7 - تکمیل نهایی :
مرحله آخر بسته به نوع مصرف نهایی می تواند شامل فرآیندهایی نظیر تکمیل شیمیایی ، فیزیکی ، کالندر ، طراحی و یا تکمیل ضدآتش روی منسوج بی بافت باشد .
تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید پارچه ملت بلون :
تجهیزات ، امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید پارچه ملت بلون با ظرفیت تولید سالیانه 6000 تن ، به قرار زیر می باشد :
- مساحت زمین مورد نیاز : 5000 مترمربع
- زیربنای کل : 2500 مترمربع
- تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 32 نفر
- تجهیزات مورد نیاز :
- فیدر
- اکسترودر دوپیچه
- سیستم وکیوم
- صفحه نمایش تعویض
- واحد پمپ دنده
- سیستم گرمایش جهت تولید هوای داغ
- جعبه ملت بلون
- دستگاه جمع آوری ( نوار نقاله یا درام )
- دستگاه الکترواستاتیک با ولتاژ بالا
- دستگاه جمع کن
مواد اولیه مورد استفاده جهت تولید منسوجات ملت بلون :
در تولید منسوجات اکثر پلیمرهای موجود ، مورد استفاده قرار می گیرند ، در ذیل برخی از آنها را آورده ایم :
- معمول ترین نوع پلیمرِ مورد استفاده در تولید پارچه ملت بلون ، پلی پروپیلن می باشد .
- پلیمر پلی اتیلن نوع دیگری از این پلیمرها می باشد که تولید تارعنکبوتی از این پلیمر بنا به ساختار منحصربفردش به مراتب دشوارتر از پلی پروپیلن می باشد .
- پلیمر PBT
- پلیمر نایلون 6
- پلیمر نایلون 11
- پلیمر پلی کربنات
- پلیمر پلی استایرن
ویژگی های مورد توجه پارچه ملت بلون :
از جمله ویژگی های منحصر بفرد پارچه ملت بلون می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- جاذب مایعات بودن
- مقاومت فوق العاده در برابر نفوذ باکتری و ویروس
- خاصیت فیلتراسیون
- انعطاف پذیری بالا
- مقاوم در برابر صربه
- مقاوم در برابر حرارت
- سازگاری با محیط زیست
- غیرسمی بودن
- بافتی نرم و لطیف و سبک
- استحکام بالا
کاربرد پارچه ملت بلون :
کاربرد های پارچه ملت بلون تنها اختصاص به ماسک تنفسی و امثالهم ندارد ، بلکه این کاربردها از صنایع پزشکی تا پتروشیمی و صنعت اتومبیل سازی و... نیز گسترش پیدا کرده است . بطور کلی کاربرد های پارچه ملت بلون شامل موارد زیر می باشد .
1 - کاربرد فیلتراسیون و تصفیه کنندگی :
معروفترین کاربرد فیلتراسیون ، استفاده در تولید ماسک های جراحی می باشد .
ملت بلون در این فیلد به دو حالت مایع و گازی نیز به کار می رود . یا گاهی اوقات به صورت فیلترهای کارتریجی به عنوان فیلترهای اتاقک های پزشکی نیز به کار می رود . همچنین در فیلتراسیون دستگاه های تصفیه آب نیز کاربرد دارد .
2 - فیبرهای پزشکی :
شامل لباس های یکبار مصرف و بخش بسته بندی استریلیزه
3 - محصولات بهداشتی :
محصولات بهداشتی و محافطتی نظیر پد بهداشتی زنانه ، محصولات جذبی برای دفع غیراختیاری بزرگسالان ، لایه رویی پوشک بچه
4 - جذب کننده های روغن :
جالبترین کاربرد ملت بلون استفاده از آنها برای برداشتن چربی از سطح آب ، یا جدب روغن در تعمیرگاه های اتومبیل و نیروگاه ها می باشد .
5 - چسب های هات ملت یا گرما ذوب
6 - مصارف الکترونیکی :
کاربرد مواد ملت بلون در قسمت الکترونیک ، استفاده از آنها به عنوان فیبرهای خطی در دیسکت های فلاپی کامپیوتر ، جداکننده باتری به عنوان عایق در خازن و... می باشد .
7 - بعنوان عایق های حرارتی در پوشش های آتش نشانها
8 - لوازم بسته بندی نظیر کیسه های خرید ، کیسه های برنج و چای ، بسته بندی لباس و ...
از شرکت های تولید کننده پارچه ملت بلون در ایران عبارتند از :
- شرکت بهپود یزد
- کارخانه منسوج نبافته خراسان
- گروه صنعتی بافتینه
و...
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید پارچه ملت بلون ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح های توجیهی آماده احداث کارخانه های تولید صنعت پارچه
:: دانلود طرح های توجیهی آماده مرتبط با صنعت ریسندگی و بافندگی
دانلود طرح توجیهی پارچه ملت بلون




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.