جهت آشنایی با طرح توجیهی تولید الکترود گرافیتی این صفحه را مطالعه نمایید . الکترود گرافیتی قطعه ای می باشد که در صنایع تولید فولاد به کار رفته و وظیفه آن تامین جریان الکتریسیته برای محفظه ی ذوب می باشد . این قطعه در کوره های ذوب فولاد سازی ، جوشکاری و ریخته گری از طریق ایجاد قوس الکتریکی کاربرد دارد .
معرفی طرح توجیهی تولید الکترود گرافیتی :
الکترود گرافیتی چیست ؟
الکترود گرافیتی قطعه ای بسیار حیاتی در صنایع فولاد سازی می باشد که در انتقال جریان بالای برق به کوره های قوس الکتریکی ، برای ذوب شارژ فلزی استفاده می شود . الکترود گرافیتی مثل سایر مواد کربنی دیگر از جمله الماس و گرافیت ، از پایه ای کربنی ساخته شده است . این قطعه در ایران در صنایع تولید فولاد و در کارخانه های بزرگی چون فولاد مبارکه و فولاد خوزستان مورد استفاده قرار می گیرد و اهمیت آن به گونه ای است که نبود آن می تواند یک خط تولید را متوقف کند . در کارخانه تولید فولاد برای تولید هر تن فولاد به طور میانگین ۱ تا ۵ کیلوگرم الکترو گرافیتی مصرف می شود .
۴۰ درصد تولید سالیانه ی الکترود گرافیتی در دنیا مربوط به کشور چین و ۶۰ درصد دیگر مربوط به تولیدات سایر کشور هاست ، که قیمت جهانی هر تن آن در سال های اخیر بین ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار براورد شده است . الکترود گرافیتی در ۳ نوع زیر به بازار عرضه می شود :
1 . الکترود گرافیتی HP : در ریخته گری کوره پاتیلی و گاهی کوره قوس الکتریکی استفاده می شود .
2 . الکترود گرافیتی UHP : در کوره قوس الکتریکی و کوره پاتیلی تحت بار سنگین کاربرد دارد .
3 . الکترود گرافیتی RP
کد الکترود های گرافیتی جهت صدور و ورود ۸۵۴۵۱۱۰۰ است . کد آیسیک الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی ۳۱۹۰۴۱۲۴۷۳ و کد تعرفه گمرکی آن ۸۵۴۵۱۱۰۰ است . ۶۸ درصد واردات الکترود گرافیتی ایران از چین و ۱۲ درصد آن از هند انجام می شود .
فرایند تولید الکترود های گرافیتی جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکترود گرافیتی:
تولید الکترود گرافیتی در ۳ مرحله ی زیر انجام می شود .
مرحله ی اول : در این مرحله قیر مذاب با ماسه و کک خورد شده و الک شده ترکیب و سپس قالب گیری می شود ، و در نهایت این ترکیب ، توسط ویبراتور فشرده می شود .
مرحله دوم : الکترود فرم گرفته در کوره پخته می شود ، که سپس به روی آن یک روکش قیر قرار می گیرد و مجددا پخته می شود .
مرحله سوم : کربن الکترود در دمای بالا ( ۳۰۰۰ درجه ) به گرافیت تبدیل می شود . سپس در اثر فرایند تراشکاری به شکل استوانه با قطر دلخواه در میآید . در آخر ، به سر الکترود یک پین ( به عنوان سوکت ) متصل می شود .
لیست ماشین آلات خط تولید الکترود گرافیتی و همینطور نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید الکترود:
1 . دستگاه خرد کن و آسیاب کک
2 . دستگاه همزن برای ترکیب کک و ماسه و قیر
3 . دستگاه ویبراتور
4 . کوره
5 . دستگاه CNC
این دستگاه ها از طریق واردات قابل تامیناند و به طور میانگین ، ارزشی معادل ۱۷/۳ یورو دارند . همانطور که از دستگاه هایی که برای تولید این قطعه به کار می رود مشخص است ، ماده اولیه اصلی که در ساخت آن مورد استفاده قرار می گیرد کک سوزنی است که فناوری تولید آن مختص کشور های پیشرفته است .
مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید الکترود جوشکاری و الکترود دریایی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید قطعات یدکی مبدل حرارتی
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید الکترود گرافیتی ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .