• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

مطالعات امکان سنجی چیست ؟ 📝 امکان سنجی فنی و مالی و بازار

(3 votes, average 5 out of 5)

امکان سنجی سیاسی چیست ؟ (Political Feasibility)

 مطالعات امکان سنجی (Feasibility studies) که در ایران به آن طرح توجیهی نیز گفته میشود مطالعاتیست که در فاز صفر یک کسب و کار انجام میشود و هدف آن بررسی توجیه فنی و مالی اقتصادی و توجیه بازار آن کسب و کار است.

 

✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 تولید رینگ دوچرخه و موتورسیکلت)

✔️ مطالعات امکان سنجی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

✔️ قسمت های مختلف مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی)

✔️ امکان سنجی بازار چیست و چگونه انجام میشود؟

✔️ مراحل انجام امکان سنجی بازار

✔️ امکان سنجی فنی چیست و شامل چه اطلاعاتیست؟

✔️ امکان سنجی مالی و اقتصادی چیست و چه عناوینی دارد؟

✔️ اصلی ترین سرفصل های امکان سنجی مالی (بیزنس پلن)

✔️ نرم افزار کامفار چیست و چه نسبتی با مطالعات امکان سنجی دارد؟

✔️ بهترین شرکت های نویسنده مطالعات امکان سنجی یا طرح توجیهی کدامند؟

✔️ امکان سنجی یا طرح توجیهی محیط زیستی چیست؟

✔️ طرح امکان سنجی فرهنگی چیست ؟ (Cultural Feasibility)

✔️ امکان سنجی ایمنی چیست؟ (Safety Feasibility) 

✔️ امکان سنجی سیاسی چیست ؟ (Political Feasibility)   

 

 


✔️ بررسی توجیه بازار، فنی و مالی اقتصادی پروژه در مطالعات امکان سنجی !


مطالعات امکان سنجی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

✳️ مطالعات امکان سنجی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که در ابتدا گفتیم مطالعات امکان سنجی (Feasibility studies) یا طرح توجیهی ، مطالعاتیست که در نقطه شروع یک کسب و کار انجام میشود و هدف آن بررسی کسب و کار از نظر توجیه فنی و مالی اقتصادی و توجیه بازار است.

قبل از اینکه به تشریح ابعاد مختلف فنی ، مالی اقتصادی و بازار یک مطالعات امکان سنجی بپردازیم این سوال مطرح میشود که اصولا چرا باید مطالعات امکان سنجی را در فاز صفر یک کسب و کار یعنی در گام نخست کسب وکار و زمانی که صرفا یک ایده دارید تدوین کنید؟

پاسخ بسیار روشن است : اول برای کاهش ریسک سرمایه گذاری خود و دوم برای اینکه مطالعات امکان سنجی کسب و کار شما حکم شناسنامه کسب و کارتان را خواهد داشت و قطعا در مراحل اداری مختلف به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

مثلا در زمان اخذ زمین از شرکت شهرک های صنعتی و یا اداره منابع طبیعی به بخش فنی و مالی مطالعات امکان سنجی نیاز خواهید داشت و یا در زمان اخذ جواز تاسیس و پر کردن فرم های بهین یاب یا سامانه ملی مجوز ها.

همینطور در زمان اخذ وام و تسهیلات بانکی نیز یک امکان سنجی کامل و بانکیبل که به توجیه هر سه بخش بازار و فنی و مالی پروژه پرداخته است، توسط بانک از شما مطالبه میشود بنابراین کاملا منطقیست که در ابتدایی ترین گام ورود به کسب و کارتان اقدام به نوشتن یک مطالعات امکان سنجی جامع و بانکیبل کنید.

در صورتی که میخواهید با تمام کاربردهای یک طرح امکان سنجی آشنا شوید پیشنهاد میکنیم روی لینک زیر کلیک کنید.

🔗 اخذ زمین و مجوز و وام با ارائه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی)! 

قسمت های مختلف مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی)

مراحل نوشتن مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) :

1- انجام امکان سنجی بازار :

بررسی کسب و کار از نظر توجیه بازار

2- انجام امکان سنجی فنی و تکنولوژیکی :

بررسی تکنولوژی های بهینه برای اجرای پروژه

3- انجام امکان سنجی مالی و اقتصادی :

بررسی توجیه مالی کسب و کار

4- پیوست گزارش نرم افزار کامفار :

جهت تکمیل و پیشرفته کردن امکان سنجی مالی  پروژه

در ادامه به بررسی هر کدام از مراحل انجام مطالعات امکان سنجی میپردازیم.

امکان سنجی بازار چیست و چگونه انجام میشود؟

✳️ 1- امکان سنجی بازار چیست و چگونه انجام میشود؟

امکان سنجی بازار (Market Feasibility) در واقع همان مطالعات بازار (Market Study) یا تحقیقات بازار (Market Research) میباشد که هدف آن این است که به سرمایه گذار بگوید آیا محصول یا خدمتی که قصد تولید آنرا دارید در سه سال آینده ، تقاضای قابل قبولی خواهد داشت یا نه.

حال سوال پیش میآید که امکان سنجی بازار چگونه میتواند به این سوال پاسخ دهد و شامل چه سرفصل هاییست که در ادامه به صورت خلاصه به آن خواهید پرداخت.

به صورت خلاصه در امکان سنجی بازار ، در گام نخست رقبای بالقوه و بالفعل شما شناسایی میشود. این کار معمولا از طریق استعلام جواز تاسیس ها و پروانه های بهره برداری رقبای شما انجام خواهد گرفت. البته بسته به اینکه پروژه شما صنعتی و معدنی باشد و یا گردشگری و توریسم و یا اینکه اصلا کشاورزی و دامپروری باشد ، این مرحله از امکان سنجی بازار متفاوت خواهد شد.

در گام بعدی امکان سنجی بازار، به سراغ میزان صادرات و واردات کالا یا خدمت تولیدی شما خواهیم رفت و این موضوع معمولا با استعلام از اداره گمرک انجام خواهد شد. البته این بخش از امکان سنجی بازار نیز مانند بخش قبل، بسته به ماهیت پروژه ، روشهای مختلفی برای انجامش وجود دارد.

در گام بعدی امکان سنجی بازار پروژه ، موازنه عرضه و تقاضا انجام میشود تا میزان تقاضای مارکت برای کالا یا خدمت شما در سه سال آینده برآورد شود.

موارد دیگری مانند تحلیل SWOT و همینطور مکان یابی و موارد دیگر نیز در امکان سنجی بازار انجام میشود که در این بخش به آن نمیپردازیم چون اصلیترین بخش امکان سنجی بازار همان موازنه عرضه و تقاضاست.

مراحل انجام امکان سنجی بازار

مراحل انجام امکان سنجی بازار :

  1. بررسی رقبای بالقوه و بالفعل کسب و کار شما
  2. بررسی میزان صادرات و واردات محصول یا خدمت شما
  3. موازنه عرضه و تقاضا و برآورد تقاضای محصول یا خدمت شما در سه سال آینده
  4. انجام تحلیل SWOT
  5. مکان یابی پروژه (Locating)
  6. و ...

در صورتی که علاقه به آشنایی کامل با روش انجام امکان سنجی بازار و دانلود نمونه های انجام شده امکان سنجی بازار به صورت WORD و PDF دارید میتوانید صفحه زیر را مطالعه نمایید.

🔗 روش انجام امکان سنجی بازار + نمونه مطالعات بازار (WORD و PDF)

امکان سنجی فنی چیست و شامل چه اطلاعاتیست؟

✳️ 2 - امکان سنجی فنی چیست و شامل چه اطلاعاتیست؟

امکان سنجی فنی (Technical Feasibility) بخشی از مطالعات امکان سنجیست که در آن به بررسی ابعاد فنی و تکنولوژی های موجود برای راه اندازی یک کسب و کار پرداخته میشود و در آن سعی میشود بهترین تکنولوژی برای آن کسب و کار انتخاب شود.

البته لازم به توضیح است که بحث امکان سنجی فنی در پروژه های با ماهیت صنعتی کاملا متفاوت است با پروژه های گردشگری و یا کشاورزی و دامپروری. بنابراین ما در این مقاله صرفا به توضیح امکان سنجی فنی در پروژه های صنعتی خواهیم پرداخت.

امکان سنجی فنی در یک پروژه صنعتی یعنی یافتن خط تولید و تکنولوژی مناسب برای آن پروژه صنعتی. لازم است بدانید مبانی اطلاعاتی که در امکان سنجی مالی ورود میکنند همگی از همین قسمت امکان سنجی فنی استخراج میشوند.

حال باید دانست که چه تکنولوژی و یا خط تولیدی برای یک کسب و کار و یک سرمایه گذار مناسب است؟ این موضو ع ارتباط زیادی با حجم سرمایه ای که کارآفرین قصد دارد به پروژه اختصاص دهد دارد. بسیاری از صنایع را میتوان در ابعاد کوچک و کارگاهی انجام داد و در صورت داشتن حجم سرمایه بالا میتوان آن را به یک ابر کارخانه تمام اتومات تبدیل کرد.

میتوان تکنولوژی را از کشوری مانند ایران یا چین تهیه نمود که اقتصادی تر باشند یا اینکه میتوان به سراغ کشورهای اروپایی رفت که نهایت کیفیت را در تکنولوژی های خود لحاظ میکنند و البته نسبت به تکنولوژی های چینی و ایرانی قیمت بسیار بالاتری نیز دارند.

همه اینها باید در تعامل با شخص سرمایه گذار مطرح شود و بر اساس خواست و توانایی مالی او تکنولوژی مناسب برایش انتخاب شود.

کارشناسان ما در «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» اصولا در مرحله نوشتن مطالعات امکان سنجی سعی میکنند که قبل از شروع امکان سنجی فنی و مالی پروژه ، یک تامین کننده واقعی خط تولید را برای آن پروژه شناسایی کنند و اطلاعات واقعی مورد نیاز برای تهیه طرح توجیهی را از وی دریافت کنند.

البته در بسیاری از موارد خود کارفرما زمانی که به مراجعه میکند فاز تحقیقات فنی خود را انجام داده اند و تکنولوژِ ساز خود را شناسایی کرده اند و به اطلاعات فنی مورد نیاز برای تدوین طرح توجیهی رسیده اند که در این موارد ما مطالعات امکان سنجی را دقیقا بر اساس اطلاعات فنی کارفرما تدوین میکنیم.

مواردی که در یک امکان سنجی فنی بررسی میشود :

  1. بررسی نوع و میزان مواد اولیه لازم کارخانه
  2. بررسی فرایند تولید و روش مراحل تولید محصولات کارخانه
  3. لیست ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز و قیمت آنها
  4. لیست تاسیسات مورد نیاز کارخانه
  5. بررسی نوع و میزان آب و برق و سوخت و سایر یوتیلیتی های مصرفی کارخانه
  6. بررسی میزان پرسنل مورد نیاز خط تولید
  7. شناسایی ابعاد خط تولید (ترجیحا layout کارخانه)
  8. و... 

 امکان سنجی مالی و اقتصادی چیست و چه عناوینی دارد؟

✳️ 3 – امکان سنجی مالی و اقتصادی چیست و چه عناوینی دارد؟

امکان سنجی مالی Financial Feasibility)) در واقع بخش سوم مطالعات امکان سنجیست که در آن به برآورد هزینه های راه اندازی کسب و کار، درآمدها ، صورت ها و شاخص های مالی پرداخته میشود و هدف آن بررسی توجیه یا عدم توجیه مالی پروژه میباشد.

امکان سنجی مالی را اصطلاحا بیزنس پلن یا طرح کسب و کار نیز مینامند و امکان انجام آن به صورت مجزا نیز وجود دارد.

دقت نتایج امکان سنجی مالی در واقع ارتباط مستقیم با ورودیهای این بخش دارد که این ورودی ها در واقع همان خروجیهای امکان سنجی فنی میباشد که در بالا به آن اشاره شد.

هر چقدر امکان سنجی فنی واقعی تر و دقیقتر باشد ، نتایج امکان سنجی مالی نیز به واقعیت نزدیک تر میشوند. البته نباید از یاد برد که امکان سنجی مالی و همینطور امکان سنجی بازار هر دو از جنس برآورد یا تخمین هستند و قطعا دارای واریانس میباشند اما اگر توسط کارشناسان مجرب و متخصص و متعهد انجام شوند، نتایج انها میتواند واریانس بسیار منطقی داشته باشد و به شرایط واقعی نزدیک باشد.

اصلی ترین سرفصل های امکان سنجی مالی (بیزنس پلن) :

  1. برآورد هزینه های ثابت سرمایه گذاری
  2. برآورد سرمایه در گردش کسب و کار
  3. برآورد درآمدهای کسب و کار
  4. برآورد نقطه سر به سر پروژه
  5. برآورد صورت سود و زیان و ترازنامه پروژه
  6. براورد صورت جریان وجوه نقد کسب و کار
  7. برآورد دوره بازگشت سرمایه وNPV و IRR پروژه
  8. بررسی توجیه یا عدم توجیه مالی پروژه

در صورتی که قصد یادگیری نگارش طرح توجیهی یا مطالعات امکان سنجی را دارید میخواهید با فرمت طرح نویسی آشنا شوید به لینک زیر بروید و آن صفحه را مطالعه نمایید تا با مقدمات طرح نویسی آشنا شده و سپس میتوانید جزوات آموزش نگارش مطالعات امکان سنجی را از انتهای صفحه دریافت کنید.

🔗 بیزنس پلن چیست + دانلود نمونه طرح کسب و کار تولیدی و خدماتی !

🔗 آموزش روش و مراحل نگارش طرح توجیهی (WORD+PDF)

نرم افزار کامفار چیست و چه نسبتی با مطالعات امکان سنجی دارد؟

✳️ 4 – نرم افزار کامفار چیست و چه نسبتی با مطالعات امکان سنجی دارد؟

نرم افزار کامفار یک نرم افزار ارزیابی مالی و اقتصادی پروژه های سرمایه گذاری است که توسط یونیدو در سازمان ملل طراحی شده و گزارش مالی بسیار جامعی را که میتواند تا 1000 صفحه نیز برسد تولید میکند که این گزارش باید به عنوان فصل آخر مطالعات امکان سنجی و یا به صورت یک پیوست به آن اضافه شود.

البته همانطور که گفتیم ارزیابی مالی پروژه در برخش امکان سنجی مالی انجام میشود اما در آن صرفا به سرفصل های اصلی پرداخته میشود در صورتی که در گزارش کامفار به بررسی ریزترین و جزئی ترین شاخص های مالی و همینطور رسم کلیه نمودارها و تحلیل ریسک و تحلیل حساسیت و موارد بسیار دیگر پرداخته میشود.

مزیت نرم افزار کامفار نسبت به سایر نرم افزارها این است که کامفار یک نرم افزار کد بسته میباشد و امکان دستکاری در فرمولهای آن وجود ندارد بنابراین امکان تقلب و خطا در آن به حداقل میرسد.

اما به هر حال نرم افزار کامفار هم مانند سایر نرم افزار ها نیاز به یک کارشناس متخصص و مجرب دارد که بتوان ورودی های درست را به آن داده و گزارشات منطقی دریافت کند و ارورهای آن را نیز بر طرف کند که در مجموعه «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» این کارشناسان مجرب و متخصص کامفار تحت مدیریت مهندس ایمان حبیبی مشغول به خدمتگذاری به شما کارآفرینان میباشند.

جهت آشنایی بیشتر با نرم افزار کامفار و سرفصل های آن به صفحه زیر مراجعه کنید.

🔗 نرم افزار کامفار چیست و چه نقشی در طرح توجیهی دارد؟

حال سوالی که مطرح میشود این است که چه کسی صلاحیت دارد طرح توجیهی یا همان مطالعات امکان سنجی شما را بنویسد و شما به چه کسی میتوانید اعتماد کنید. در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم.

بهترین شرکت های نویسنده مطالعات امکان سنجی یا طرح توجیهی کدامند؟

✳️ بهترین شرکت های نویسنده مطالعات امکان سنجی یا طرح توجیهی کدامند؟

مانند هر تخصص دیگری تدوین مطالعات امکان سنجی نیز کاریست بسیار پیچیده و فنی که متخصصین خاص خود را میخواهد و به صرف یک ثبت شرکت و یا وجود یک وبسایت نمیتوان گفت که یک مجموعه دارای صلاحیت برای تدوین طرح توجیهی شما میباشد.

در ادامه به نکاتی اشاره میکنیم که میتواند ذهن شما را آگاه کرده و توان انتخاب و تشخیص را به شما بدهد.

1- داشتن تجربه و رزومه قوی :

قبل از هر چیزی باید بررسی کنید که آیا مدیریت شرکت طرح نویس، سابقه و رزومه اجرایی قوی و تجربه کافی در این شاخه را دارد یا خیر.

به عنوان مثال مدیریت «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» ، ایمان حبیبی میباشد که از شهریور سال 1383 تا امروز مشغول تدوین طرح توجیهی و مطالعات امکان سنجی میباشد اما چه دلیلی بر این مدعا وجود دارد؟

اولین مرکزی که ایمان حبیبی برای تدوین طرح توجیهی راه اندازی کرد یک وبلاگ بود که در شهریور سال 1383 زمانی که هنوز حتی اینترنت پر سرعت در ایران فراگیر نشده بود راه اندازی نمود.

در آن زمان بسیاری از افراد اینترنت دایال آپ داشتند و فقط یک یا دو شرکت در فاصله کمی وارد عرصه طرح نویسی شدند و تا ابتدای دهه نود تقریبا فقط 4 مجموعه مشغول تدوین امکان سنجی بودند که نخستین آنها مجموعه ما بود.

شما با سرچ کردن «itarh.blogfa.com» در گوگل میتوانید همچنان وارد این وبلاگ شده و تاریخ اولین پست آن را که در شهریور سال 1383 نوشته شده ببینید.

ایمان حبیبی بعد از آن در سال 1385 وبسایت «کانون مشاوران صنعتی ایران» و در سال 1396 «وبسایت گسترش کارآفرینی» و در سال 1399 «وبسایت فاز صفر» را راه اندازی نمود که همگی در راستای تدوین طرح توجیهی و مطالعات امکان سنجی میباشند.

وبسایت گسترش کارآفرینی ایران که در حال مطالعه یکی از مطالب آن هستید ، جامع ترین مرجع صنعت و کسب و کار در کشور میباشد که میتوانید اطلاعات فنی بسیاری را درباره کسب و کارهای گونانون در ان کسب کنید و بیش از 4000 فایل در آن آرشیو شده است.

و ما امروز همچنان با بیش از 1200 پروژه انجام شده در کنار شما هستیم تا شما را در مسیر راه اندازی کسب و کار خود کمک کنیم.

شما حتی با مطالعه مطالب مندرج در صفحات وبسایت گسترش کارآفرینی ایران و مقایسه آن با وبسایت های دیگر میتوانید قدرت فنی مجموعه ما را قضاوت کنید.

کلیه مطالب ما بر اساس منابع موثق و توسط کارشناسان خود مجموعه تدوین شده و توسط مدیریت مجموعه «ایمان حبیبی» بازنگری و ویراستاری شده اند اما در بسیاری از وبسایتها مطالب در واقع چیزی جز جملاتی که از هوش مصنوعی گرفته شده نیست.

 مطالعات امکان سنجی یا طرح توجیهی

در بسیاری از همین وبسایت ها با گذاشتن عکس یک فرد و ادعاهای گزاف و غیر قابل اثبات و کلی گویی هایی مانند «دارای 25 سال تجربه» و «کارشناس ارشد اعتباری» و مواردی از این دست، سعی بر این دارند که خود را موجه نشان دهند در حالیکه مدرک موثقی برای اینکه این افراد بیش از چند سال اندک در این شاخه فعال بوده باشند ندارند.

در حالیکه شما با مراجعه به وبلاگی که ما در چند پاراگراف بالاتر آدرس دادیم میتوانید مطمئن شوید شروع کار ما از سال 1383 بوده است و رزومه ما هم آماده میباشد و هر سال آپدیت میشود و شما میتوانید در ابتدای تماس با کارشناسان ما آن را مطالبه نمایید تا برایتان ارسال شود.

در بسیاری از سایتها حتی اینماد وجود ندارد و حتی شما قادر نیستید با مدیریت سایت تماس بگیرید و نمیدانید سایت راچه کسی تاسیس کرده است و صرفا یک عکس و یک شماره موبایل وجود دارد که معمولا به صورت فله ای و کنتراکتی برای سایتهایی که هویت و تیم مشخصی ندارند طرح مینویسند.

بسیاری از مدیران این وبسایت ها شغل اصلیشان فروش بازی و گیم های ویدئویی بوده و چون توانایی راه اندازی وبسایت را دارند در شاخه طرح توجیهی هم سایت میزنند و خودشان چون هیچ اطلاعی از ماهیت طرح توجیهی ندارند هرگز با شما صحبت نمیکنند و مطالبشان نیز همگی توسط هوش مصنوعی نوشته شده اما در مقام ادعا قادر به گزاف گویی بسیاری هستند.

بنابراین امروزه باید به ساختار سایت و سابقه مدیر وبسایت و کیفیت مطالب وبسایت و انسان نویس بودن آنها دقت کنید تا بتوانید سایتهای با کیفیت را شناسایی کنید.

همچنین داشتن تجربه ، توان تخصصی و رزومه قوی شرط اول یک شرکت نویسنده طرح توجیهی و مطالعات امکان سنجیست.

2- عضویت در کانون مشاوران بانکی :

اگر شرکتی بخواهد ادعا کند که صلاحیت وی برای نوشتن طرح توجیهی تایید شده است باید عضو کانون مشاوران اعتباری بانکی باشد که البته این مورد به تنهایی برای اینکه مطمئن شوید تیم فنی آن شرکت واقعا متخصص هستند کافی نیست و موارد قبلی که گفتیم باید در صدر توجه شما قرار گیرد.

لازم به ذکر است که ما عضو کانون مشاوران بانکی هستیم و قادر به تامین مهر و گرید کانون برای طرح های شما خواهیم بود و میتوانید با خیال راحت پروژه خود را با ما در میان بگذارید.

دانلود نمونه مطالعات امکان سنجی (نمونه طرح با فرمت WORD و PDF)

✳️ دانلود نمونه مطالعات امکان سنجی (نمونه طرح  با فرمت WORD و PDF) :

از سال 1399 تا امسال ما طبق عادت هر ساله طرح های امکان سنجی اختصاصی بسیاری را نوشته و جهت دانلود در اختیار کاربران خود قرار دادیم.

این طرح های امکان سنجی اختصاصی عمدتا نسبت به طرح های آرشیوی وبسایت که مربوط به قبل از سال 1399 میباشند با کیفیت تر بوده و صرفا به صورت محدود در اختیار کاربران سه ماهه تا یکساله وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار دارند.

لازم به ذکر است که کلیه طرح هایی که شما به عنوان طرح توجیهی دانلودی از سطح اینترنت دریافت میکنید حتی طرح های دانلودی اختصاصی وبسایت ما ، همگی کاربرد مطالعاتی داشته و برای اخذ مجوز و وام و یا زمین مناسب نیستند.

در صورتی که قصد انجام یک اقدام عملی و اجرایی را دارید باید طرح به صورت سفارشی برای شما نوشته شده و حداقل 6 ماه هم توسط کارشناسان خبره نگارنده ی طرح توجیهی پشتیبانی شود که برای این منظور میتوانید با کارشناسان مجرب و متخصص ما تماس بگیرید.

در صورتی هم که قصد مشاهده و دانلود طرح های امکانسنجی آماده ما را دارید میتوانید لیست آنها را در لینکهای زیر مشاهده نمایید.

🔗 لیست طرح های امکان سنجی اختصاصی سال 99 

🔗 لیست طرح های امکان سنجی دانلودی سال 1400 

🔗 لیست طرح های امکان سنجی تیپ سال 1401 

🔗 لیست طرح های امکان سنجی زودبازده سال 1402 

🔗 لیست طرح های امکان سنجی کسب و کارهای سال 1403

🔗 لیست طرح های کسب و کار سال 1404 (اختصاصی وبسایت گسترش کارآفرینی)

امکان سنجی یا طرح توجیهی محیط زیستی چیست؟

✳️ امکان سنجی یا طرح توجیهی محیط زیستی چیست؟

امکان سنجی زیست محیطی (Environmental Feasibility) که به آن طرح توجیهی محیط زیستی نیز میگویند یکی از انواع مطالعات امکان سنجی بوده و گزارشیست که به توجیه غیر مخرب بودن یک کسب و کار برای محیط زیست میپردازد.

در برخی از پروژه ها که در مناطق حفاظت شده یا نزدیک به جنگلها قصد احداث آنها وجود دارد و یا صنایعی که شبهه ایجاد آلودگیهای محیط زیستی دارند ، گاهی سازمان محیط زیست از کارفرما تقاضای امکان سنجی محیط زیستی نیز میکند که این طرح کاملا با مطالعات امکان سنجی فنی و مالی و بازار متفاوت میباشد.

در طرح امکان سنجی محیط زیستی سعی میشود که اثبات شود که پروژه خطری برای محیط زیست ندارد یا اگر آلودگیهایی ایجاد میکند با معرفی راهکارها و تکنولوژی هایی ثابت کند که میتوان سطح خطر محیط زیستی آن کسب و کار را کاهش داد تا به نقطه قابل قبول اداره محیط زیست برسد.

ما آمادگی خود را برای تدوین امکان سنجیهای محیط زیستی نیز اعلام میکنیم که جهت سفارش آن میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

طرح امکان سنجی فرهنگی چیست ؟ (Cultural Feasibility)

✳️ طرح امکان سنجی فرهنگی چیست ؟ (Cultural Feasibility

امکان سنجی فرهنگی گزارشیست که در آن به بررسی ابعاد فرهنگی ایجاد یک کسب و کار یا پروژه در یک منطقه خاص میپردازد و سعی میکند ببیند که آیا این کسب و کار یا پروژه قابل پذیرش توسط فرهنگ آن منطقه است یا خیر.

در امکان سنجی فرهنگی همچنین، اثر متقابل آن پروژه و یا کسب و کار نیز بر کالچر یا فرهنگ منطقه بررسی میشود تا بررسی شود که مزایا و یا خطراتی که آن پروژه برای بافت فرهنگی آن منطقه دارد چه خواهد بود.

✳️ امکان سنجی ایمنی چیست؟ (Safety Feasibility

در امکان سنجی ایمنی به بررسی شرایط ایمنی داخل محیط اجرای پروژه بررسی میشود تا بتوان مطمئن شد که اجرای پروژه میتواند ایمن و بی خطر باشد.

البته این ایمن و بی خطر بودن هم باید در مورد کارکنان پروژه بررسی شود و هم درباره مردمی که در اطراف محل کسب و کار و یا پروژه ساکن هستند.

امکان سنجی سیاسی چیست ؟ (Political Feasibility)

✳️ امکان سنجی سیاسی چیست ؟ (Political Feasibility)  

در امکان سنجی سیاسی به این موضوع پرداخته میشود که شرایط سیاسی یک کشور ، چه فرصت ها و یا تهدیداتی برای پروژه و یا کسب و کار ما دارد.

به عنوان مثال انجام یک پروژه به دلیل استراتژیک بودن در یک کشور ممکن است از نظر سیاسی مورد حمایت دولت باشد و صاحباند پروژه بتوانند به همین دلیل تامین مالی مناسبی از دولت دریافت کنند.

برعکس این موضوع نیز صادق است و شرایط خاص سیاسی یک کشور مانند احتمال بروز جنگ و یا ریسک های سیاسی دیگر میتواند برای برخی کسب و کارها مهلک باشد و بنابراین انجام امکان سنجی سیاسی میتواند چشم انداز ریسکها و فرصت های سیاسی را برای یک پروژه خاص در جلوی چشمان صاحبان کسب و کار قرار دهد.

 


کسب و کارهای پر طرفدار

آخرین مقالات کارآفرینی

© 2025 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories