• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09120085240
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید نوشیدنی کفیر سال 1400 (Word و Pdf)

(0 votes, average 0 out of 5)

طرح توجیهی تولید نوشیدنی کفیر

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نوشیدنی کفیر با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1400 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارایه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .

تاریخچه نوشیدنی کفیر در طرح توجیهی :


تاریخچه نوشیدنی کفیر در طرح توجیهی :

کفیر نوشیدنی ایست غیرطبیعی ، که حاصل تخمیر شیر و دانه های کفیر بوده و زادگاه آن به کوه های قفقاز روسیه باز می گردد . این فرآورده دارای عطر و طعم دلچسبی می باشد و می تواند به همراه عسل و سایر میوه ها مصرف گردد . ترکیب کفیر از قدیم به همین سبک بوده و تغییری در آن ایجاد نشده است . این ترکیب تحت تاثیر عواملی چون چربی شیر ، ترکیب دانه ها و تکنولوژی فرآوری کفیر می باشد که سبب تولید محصولات جانبی گوناگون در کنار کفیر شده است که جلوتر به آنها اشاره خواهیم کرد .

بر اساس فرضیه ای واژه کفیر حاصل ترکیب واژگان کف و شیر می باشد . همچنین این احتمال می رود که واژه کفیر برگرفته از واژه ترکیِ کِیف به معنی احساس لذت باشد .

دانه های کفیر :

همانگونه که در بالا به آن اشاره شد ، کفیر حاصل کشت میکروبی مخصوصی به نام قارچ کفیر می باشد . دانه های کفیر مخلوطی از باکترهای مفید ( نظیر لاکتوباسیل ، لاکتوکوکوس ، لوکونوستوک و استوباکتر ) و مخمرها ( مخمر لاکتوزی و مخمر غیرلاکتوزی ) با حالت پلی ساکارید می باشد . این دانه ها ظاهری شبیه به تکه هایی از گل کلم یا مرجان دارند ، و شامل رشته ای از دانه ها با قطر دایره 20-30 میلی متر می باشند .

دانه های کفیر از منظر دیگری مشابه ژلاتین سفید یا ذره های زرد رنگ بوده و ترکیبات ان شامل 13% پروتئین با وزن خشک و 24% پلی ساکارید می باشد .

ترکیب میکروبی استارتر دانه کفیر شامل لاکتوباسیلوس ، استرپتوکوکوس ، اسید لاکتیک و مخمر می باشد ، که طی دو کشت به صورت هفتگی و به مدت 7 هفته شمارش می شوند . دانه های کفیر از طریق تکثیر به صورت دائمی رشد می کنند تا جمعیت آنها همیشه ثابت و پایدار بماند . دانه های کفیر جهت تکثیر مناسب از چند عامل باید دور نگه داشته شوند وگرنه از بین می روند این عوامل عبارتند از :

  • فلزات
  • نور
  • هرگونه مواد پادزیست ( حتی کلر موجود در آب لوله کشی شهری روی انها تاثیر منفی دارد )
  • حرارت

 

کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با تولید کفیر :

  • کد آیسیک تولید کفیر : 1520612693
  • کد آیسیک تولید انواع کفیر : 1520512692
  • کد آیسیک تولید نوشیدنی کفیر : 1520612694
  • کد تعرفه گمرکی تولید کفیر ، انواع کفیر و نوشیدنی کفیر : 04039090

 


درآمد ، هزینه و سود حاصل از تولید کفیر


درآمد ، هزینه و سود حاصل از تولید کفیر

در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت راه اندازی خط تولید کفیر ، 23000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 7500 تن در نظر بگیریم ، خلاصه طرح توجیهی تولید کفیر به قرار زیر خواهد بود :

  • میزان سرمایه گذاری ثابت : 3.2 میلیارد تومان
  • ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 1.3 میلیارد تومان
  • نرخ بازده داخلی : 44%

 


فرآیند تولید کفیر


فرآیند تولید کفیر

فرآیند تولید کفیر به دو روش سنتی و صنعتی صورت می گیرد . علی رغم تمام ایرادات و مشکلاتی نظیر احتمال آلودگی در هر مرحله تولید ، احتمال وقوع انفجار به علت فشار بالای گاز کربن دی اکسید و ماندگاری پایین کفیر در روش سنتی ، بازدهی این روش به مراتب بیشتر از روش صنعتی می باشد مراحل تولید به هردو روش مذکور در ذیل آمده است :

 

تولید سنتی کفیر :

مراحل تولید سنتی کفیر به صورت زیر به وقوع می پیوندد :

  • جوشاندن شیر خام
  • سرد کردن شیر تا دمای 25-20 درجه سانتیگراد
  • فرآیند تلقیح در دمای 25-20 درجه با افزودن 5% دانه کفیر به شیر
  • فرآیند تخمیر در یک مدت 24-18 ساعته در همان دمای 20-25 درجه سانتیگراد
  • جداسازی دانه های کفیر از شیر توسط یک صافی
  • عمل آوری و سرد کردن تا دمای 4 درجه سانتیگراد
  • نگه داری گفیر در دمای 4 درجه تا زمان مصرف

 تولید صنعتی کفیر

تولید صنعتی کفیر :

مراجل تولید صنعتی کفیر به صورت زیر به وقوع می پیوندد :

  • هموژنیزاسیون شیر خام :

در این مرحله ابتدا شیر تا دمای 70 درجه حرارت دیده و سپس در فشار 175 به تعداد 200 بار هموژنیزه می شود تا ویسکوزیته فرآورده افزایش یابد .

  • پاستوریزاسیون در دمای 95-90 درجه به مدت 10-5 دقیقه :

به منظور بهبود کیفیت بهداشتی شیر هموژنیزه شده و لخته سازی تمام پروتئین هایی که در اثر حرارت بالا دناتوره می شوند ، در دمای مذکور به مدت 5 تا 10 دقیقه عمل سالم سازی شیر از طریق حرارت دادن صورت می پذیرد . افزایش ویسکوزیته فرآورده و جلوگیری از آب انداختن آن ، وظیفه ی پروتئین های سرم در شیر دناتور شده می باشد که این پروتئین ها قدرت اتصال و جذب بالایی دارند .

حرارت دادن یا به عبارتی پاستوریزاسیون شیر ، سبب ازبین رفتن میکروارگانیسم های رقیب میکرو فلور مایع می شود . که در این شرایط پروتئین های دناتورشده راحت تر و سریعتر مورد مصرف این میکروارگانیسم ها قرار می گیرند .

  • سردسازی شیر تا دمای 24-18 درجه سانتیگراد
  • تلقیح در دمای 24-18 درجه با 8-2 درصد محیط کشت ( استارتر باکتری )
  • تخمیر در دمای 24-18 درجه به مدت 24-18 ساعت
  • جداسازی لخته حاصله توسط پمپ و توزیع در بطری
  • فرآوری در دمای 24-12 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت
  • بسته بندی و نگه داری در دمای 4 درجه سانتیگراد

 


تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید کفیر


تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید کفیر

تجهیزات ، امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید کفیربا ظرفیت سالیانه 5700 تن به قرار زیر می باشد :

- مساحت زمین مورد نیاز : 2000 مترمربع

- زیربنای کل : 6000 مترمربع

- تعداد نیروی انسانی مورد نظر : 28 نفر

- تجهیزات مورد نیاز :

مخازن بزرگ جهت جوشاندن شیر

سردخانه

پمپ جداساز لخته

 


ویژگی های حسی و تغذیه ای کفیر


ویژگی های حسی و تغذیه ای کفیر

حضور اسید لاکتیک ، اتیل الکل ، دی اکسید کربن و ترکیبات آروماتیک در خلال فرآیند تخمیر ، خواص مهمی برای کفیر به ارمغان آورده است .

صدای فش فش ، طعم اسیدیِ ترش و نیروبخش کفیر ، این محصول را به شامپاین طبیعی در میان فرآورده های لبنی تبدیل کرده است . غلظت و قوام کفیر مشابه ماست رقیق می باشد .

این آشامیدنی مشهور خاورمیانه می تواند حجم بالایی از لاکتوز را تحلیل کند . بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز بسیار مفید است .

ارزش بالای تغذیه ای و سلامت بخش کفیر بسیار مورد توجه می باشد . به گونه ای که مصرف آن برای نوزادان نارس ، کودکان ، زنان حامله و پرستار بیماران و افراد پیر و... توصیه می شود .

 


از جمله محصولات جانبی تولید شده توسط کفیر عبارتند از


  • کفیر منجمد خشک شده
  • کفیر شیر پس چرخ
  • قرص های جویدنی کفیر ( فرآورده پروبیوتیکی )
  • کومیس ( نزدیکترین فرآورده لبنی به کفیر )

 


ترکیبات شیمایی کفیر

ترکیبات شیمایی کفیر

این ماده سودمند منبع ویتامین ها ، مواد معدنی ، چربی و پروتئین با قابلیت هضم آسان می باشد . که در حفظ سلامتی بدن نقش بسزایی ایفا می کند . عمده ترکیبات کفیر شامل موارد زیر می باشد :

  • ویتامین های A ، B1 ، B2 ، B6 ، B12 ، C ، D ، E ، نیاسین و کاروتن
  • اسیدهای آمینه ضروری
  • ترکیبات معدنی شامل کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، کلرید
  • عناصر جزئی شامل آهن ، مس ، منگنز ، روی
  • کلسترول
  • اتیل الکل
  • فسفات
  • اسید لاکتیک و اسید فولیک
  • و درصد جزئی از مواد دیگر

 


خواص درمانی کفیر

خواص درمانی کفیر

در این بخش مختصرا به پاره ای از خواص درمانی کفیر می پردازیم که شامل موارد زیر می باشد :

  • اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک
  • درمان فشارخون
  • افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست
  • درمان آلرژی ها
  • ممانعت از اثر پرتودهی رادیولوژیک
  • درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپراکتیویتی
  • بالابردن مقاومت سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا
  • موثر در زیبایی پوست

 

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید نوشیدنی کفیر ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

:: مطالب مرتبط :

:: دانلود بسته کامل طرح های توجیهی آماده صنایع لبنی و فرآورده های حاصل از آن

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید ژل ، پودر و نوشیدنی آلوئه ورا 77 صفحه

 


آخرین مقالات کارآفرینی

© 2021 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories