• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09120085240
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی روکش سوسیس و کالباس ( به روز + کامفار + مشاوره )

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی روکش سوسیس و کالباس ( به روز + کامفار + مشاوره )

جهت تهیه طرح توجیهی تولید روکش ، لفافه یا پوشش سوسیس و کالباس با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1400 با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .


معرفی طرح توجیهی تولید روکش یا لفافه سوسیس و کالباس :


لفافه یا روکش سوسیس و کالباس :

سوسیس و کالباس یکی از قدیمی ترین غذاهای نیمه آماده مورد استفاده انسان در جهان می باشد . این فرآورده های گوشتی جزو آن دسته از فست فودهایی هستند که بسیار پراستفاده بوده و از مصرف بالایی برخوردارند .

نکته ای که در رابطه با این مواد غذایی خوش خوراک وجود دارد ، شرایط ویژه بسته بندی و نگه داری آن می باشد که اگر طبق اصول صورت نگیرد موجبات فساد زودرس آن را فراهم می گرداند . به منظور ایجاد یک بسته بندی مناسب و ایده آل برای این دسته از فرآورده های گوشتی می توان از روکش سوسیس و کالباس کمک گرفت .

روکش یا پوشش های سوسیس و کالباس در انواع مختلف موجود می باشند و در دو دسته روکش های طبیعی و مصنوعی جای می گیرند . هریک از این دسته ها نیز ، خود به تنهایی شامل چند نوع می باشند که در ذیل به تفضیل راجب آنها صحبت شده است .

کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید روکش سوسیس و کالباس :

  • کدآیسیک تولید روکش سوسیس و کالباس : 2520512632
  • کد تعرفه گمرکی تولید روکش سوسیس و کالباس : 39171000

درآمد ، هزینه و سود حاصل از تولید روکش یا لفافه سوسیس و کالباس :


در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت راه اندازی خط تولید روکش سوسیس و کالباس ، 20,000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 3800 تن درنظربگیریم خلاصه طرح توجیهی تولید روکش سوسیس و کالباس به قرار زیر خواهد بود :

  • میزان سرمایه گذاری ثابت : 5.7 میلیارد تومان
  • ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 2.8 میلیارد تومان
  • نرخ بازده داخلی : 45%

انواع روکش ها یا پوشش های سوسیس و کالباس :


1-لفافه های طبیعی سوسیس و کالباس :

این پوشش ها شامل انواع رایج زیر می باشند :

  • پوشش های حیوانی سوسیس و کالباس  ( پوست اعضای داخلی بدن حیواناتی نظیر گاو ، گوسفند ، خوک و ... )
  • پوشش های کلاژنی سوسیس و کالباس ( از ژلاسیونِ غضروف و مغز استخوان و متعلقات بدست می آیند )
  • پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر آلژینات
  • پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر کاراگینان
  • پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر پکتین
  • پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر صمغهای میکروبی
  • پوشش های مرکب سوسیس و کالباس

 

2-لفافه های مصنوعی سوسیس و کالباس :

لفافه های مصنوعی سوسیس و کالباس  نیز در چند دسته زیر جای می گیرند :

  • پوشش های سلولزی سوسیس و کالباس ( از کتان بدست می آیند )
  • وشش های الیاف سلولزی یک لایه و چند لایه ( بر پایه الیاف )
  • پوشش های پلاستیکی سوسیس و کالباس ( بر پایه پلاستیک هایی نظیر پلی استر ، پلی آمید و ... تولید می شوند )

 


پوشش های طبیعی سوسیس و کالباس :

روکش ها یا پوشش های طبیعی از دیرباز مورد توجه خریداران سوسیس و کالباس بوده و همواره بر تصمیم گیری آنها تاثیر چشمگیری گذاشته است .

پوشش های طبیعی از بخش های زیرین غشای مخاطی و لایه کلاژنیِ سیستم گوارشیِ حیواناتی مانند گاو ، گوسفند و ... ساخته می شوند . پوشش های طبیعی در ایجاد محصولی با کیفیت نقش به سزایی ایفا کرده و طعم محصول را به صورت یکنواخت حفظ می کنند .

پوشش های طبیعی به علت ساختار ویژه خود ، قابلیت گرما پذیری بالایی دارند . همین مسئله سبب شده است که در حین پخت اولیه محصول ، در برابر حرارت ساختار آن حفظ شود و همچنین سبب افزایش ماندگاری و طول عمر محصول و حفظ تازگی آن گردد .

 

ویژگی ها و مزایای لفافه های طبیعی سوسیس و کالباس عبارتند از :

  • نفوذپذیری بالا در مقابل دود و رطوبت : به سبب این ویژگی ، محصولات بسته بندی شده با این پوشش ها از خطر فروپاشی به علت وجود آب یا چربی در ترکیبات آنها در امان می باشند .
  • وکیوم و چسبندگی بالای پوشش های طبیعی به جرم گوشتی پر شده
  • عدم ایجاد طعم متضاد و ناسازگار در سوسیس و کالباس با وجود تماس مستقیم پوشش با محتویات
  • خاصیت کششی و الاستیکی بالا
  • پخت بسیار عالی به دلیل کیفیت تراوشی و اسمزی
  • کیفیت بالا از لحاظ تردی و آبداربودن محصول به سبب وجود پوشش های طبیعی

 

معایب پوشش های طبیعی سوسیس و کالباس :

  • محدودیت تولید
  • هزینه ی تولید بالا
  • زمانبر بودن فرآیند تولید

انواع مختلف پوشش های طبیعی :


1- لفافه های حیوانی سوسیس و کالباس :

همانگونه که گفتیم پوشش های طبیعی دارای دسته بندی خاصی هستند که متداول ترین نوع دسته بندی این پوشش ها ، نوع حیوانی آن بوده و شامل روده ، مثانه و... گاو و گوسفند می باشد که طی عملیاتی که روی آنها صورت می گیرد جهت استفاده به کارخانجات سوسیس و کالباس انتقال داده می شوند .

پوشش های حیوانی مورد استفاده در فرآورده های حرارت داده نیز شامل موارد زیر می باشد :

  • روده کوچک ، مری ، شکمبه ، روده کور ، کولون و مثانه گوساله و گاو
  • روده کوچک و روده کور گوسفند
  • روده کوچک اسب
  • روده کوچک ، روده راست و کولون خوک ( کشورهای غیراسلامی )

 

2- لفافه های کلاژنی سوسیس و کالباس :

پوشش های کلاژنی در دو گرید خوراکی و غیرخوراکی تولید می شوند . ترکیبات کلاژن شامل 35% گلیسیرین ، 11% آلانین ، 21% پرولین ( و هیدروکسی پرولین ) و یک اسید آمینه غیراستاندار می باشد .

منبع کلاژن لایه کوریوم موجود در پوست گاو یا گوسفند ، زردپی استخوان ، غضروف ، دیسک بین مهره ها و غشای پایه می باشد . کلاژن یکی از پروتئین های رشته بوده و برتری آن بر سایر پروتئین های رشته ، به سبب حضور اسیدآمینه های هیدروکسی پرولین ، هیدروکسی لیزین و به مقدار ناچیز اسیدآمینه های سولفوردار می باشد .

یک سوم پروتئین کل بدن مهره داران عالی را کلاژن تشکیل می دهد . ریشه های اسیدآمینه های پرولین خاصیت ارتجاعی فوق العاده ای را به این پوشش ها عرضه می کند .

 

3- پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر آلژینات :

منبع آلژینات ، دیواره سلولی جلبک های قهوه ای می باشد . علاوه بر پوشش های سوسیس و کالباس ، از آلژینات در تهیه پوشش های مورد نیاز برای قطعات گوشت گوساله ، خوک ، طیور ، ماهی ، خرچنگ و لاشه کامل بره مورد استفاده قرار می گیرند .

آلژینات نیز مانند پوشش های حیوانی ، از تند شدن ِ اکسیداتیو و تغییر طعم فرآورده جلوگیری می کند . همچنین مقاومت بالایی در برابر جمع شدگی محصول و ورود رطوبت ، چربی و باکتری به درون محصول از خود نشان می دهد .

 

ویژگی های مثبت پوشش های آلژینات شامل موارد زیر می باشد :

  • پوشش های آلژینات به سبب خواص منحصر بفرد کلوئیدی شامل قوام بخشی و پایداری تشکیل لایه نازک فیلم ، در تولید ژل و تثبیت امولسیون ، گزینه مناسبی به عنوان پوشش های طبیعی در نظر گرفته می شود .
  • آلژینات توانایی بسیار بالایی در واکنش با کاتیون های فلزی چند ظرفیتی نظیر کلسیم ، جهت تولید ژل یا پلیمرهای نامحلول ( مواد پایه آلژینات ) دارد . این امر سبب افزایش ماندگاری محتویات درون پوشش می شود .

 

4- پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر کاراگینان :

پوشش کاراگینان شامل عصاره جلبک قرمز می باشد و در دسته پلی ساکاریدهای سولفاته قرار می گیرد . ویژگی مثبت این پوشش نیز همانند پوشش های قبلیِ مذکور تاخیر در کاهش رطوبت فرآورده درون پوشش می باشد . از این پوشش بیشتر در بسته بندی مرغ و ماهی مورد استفاده قرار می گیرد .

 

5- پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر پکتین :

پکتین ، پلی ساکاریدی ساختمانی بوده و واحدهای سازنده آن اسید گالاکتورینک نوع D با درجات مختلف متیل استر می باشد .

پکتین در واقع یک فیبر قدرتمند بوده و بطور طبیعی در ترکیبات بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت می شود . این ماده بعنوان پیونددهنده سلول های گیاهی شناخته می شود . پکتین از لحاظ خواص ، کاربرد و روش تولید مشابه آلژینات می باشد .

 

6- پوشش های سوسیس و کالباس مشتمل بر صمغهای میکروبی :

از صمغهای میکروبی می توان دکستران ، کاردلان و پولولان را نام برد . از این پوشش ها در بسته بندی میگو ، گوشت و غذاهای منجمد استفاده می شود . این پوشش ها خاصیت ارتجاعی بالایی دارند . اشکال عمده این پوشش ، قیمت بالای آن بوده و همچنین در برخی کشورها مجاز نمی باشند .

 

7- پوشش های مرکب سوسیس و کالباس :

هریک از پوشش های طبیعی مذکور در کنار مزایای که دارند از معایبی نیز برخوردار هستند . برای غلبه بر نقاط ضعف این پوشش ها ، پوشش های مرکب روی کار آمدند . پوشش های مرکب ترکیبی از پوشش های پلی ساکاریدی – پروتئینی و لیپیدی می باشد . این پوشش ها نیز مقاومت بالایی در برابر رطوبت ، گاز و مواد حل شده دارند .

 


پوشش های مصنوعی سوسیس و کالباس :


پوشش های طبیعی علاوه بر مزایای مذکور ، دارای معایبی نیز هستند ، که قابل چشم پوشی نیست . این پوشش ها به دلایلی چون هزینه تمام شده بالا ، نفوذناپذیری پایین در برابر گازها ، افزایش بیش از حد ضخامت پوشش و اثرات منفی ناشی از کاهش غلظت اکسیژن و افزایش دی اکسید کربن ، الزام بکارگیری پوشش های مصنوعی را فراهم آورده اند ، که تا حد زیادی این معایب را برطرف کرده است . این پوشش ها بر پایه پلیمرهایی چون پلی آمیدها و پلی الفین ها تولید می شوند.

پوشش های مصنوعی بر خلاف پوشش های طبیعی در حین مصرف محصول ، قابل خوردن نیستند ولی در عوض از لحاظ بهداشتی از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند .

 

ویژگی های مثبت لفافه های مصنوعی سوسیس و کالباس شامل موارد زیر می باشد :

  • خواص نفوذناپذیری بالا در برابر گازها
  • جلوگیری از رشد میکروب ها در آغاز فرایند تخریب غذایی
  • عدم جذب طعم یا بو

خواص مکانیکی :

  • مقاومت در برابر پارگی و سوراخ شدگی
  • قابلیت جمع شدگی
  • قابلیت ریتورتینگ و تحمل دمایی بالا
  • قابلیت چاپ پذیری
  • چسبندکی بالا به محصولات پروتئینی بدون ایجاد اثر یا جداکردن محصولات
  • مقاومت بالا در برابر نفوذ نور و اشعه UV
  • عدم برهمکنش منفی با موادغذایی و ایجاد محیط باکتریایی-تخریبی

همانگونه که گفتیم لفافه های مصنوعی نیز مانند لفافه های طبیعی دارای دسته بندی خاص خود می باشند که شامل موارد زیر است :


1- پوشش های سلولزی سوسیس و کالباس :

این پوشش ها دارای حالت شیشه ای و قابل رویت از دو طرف بوده و کاملاً سفت و محکم می باشند . ترکیبات این پوشش ها شامل سلولز تبدیل شده به هیدرات سلولز یا سِلوفان می باشد .

 

2- پوشش های الیاف سلولزی یک لایه و چند لایه :

یک لایه :

ترکیبات این پوشش شامل هیدرات سلولز به همراه الیاف ( کتان ) بوده و همانند پوشش های سلولزی معمولی قابل رویت می باشند .

این پوشش ها در مقایسه با پوشش های سلولزی از استحکام بیشتری برخوردارند .

چند لایه :

ترکیبات این پوشش نیز مشابه پوشش الیاف سلولزی یک لایه می باشد . با این تفاوت که در ترکیبات آن علاوه بر موارد مذکور از یک لایه PVC نیز استفاده می شود . این پوشش های چندلایه معمولا رنگی بوده و بخش خارجی آن مات و بخش داخلی صاف و شفتف می باشد.

 

3- پوشش های پلاستیکی سوسیس و کالباس :

پوشش های پلاستیکی غالباً بر پایه پلیمر پلی آمید ، پلی استر ، پلی اتیلن ، پلی پروپلین و PVC پلی مریزه می باشد . پوشش های پلی آمیدیِ سوسیس و کالباس محصولاتی هستند که در کالیبرها و رنگ های متفاوت توسط کارخانجات تولیدی پلاستیک تولید می شوند .

این پوشش ها نیز همانند پوشش های طبیعی دارای مزایا و معایبی هستند . پوشش های پلی آمیدی به سبب خواص منحصربفردی که دارند سبب ایجاد یک محیط ایزوله از جهت تبادل مواد می شوند .


انواع پوشش های پلی آمیدی از لحاظ تعداد لایه ها شامل موارد زیر می باشند :

1- پوشش پلی آمیدی سه لایه :

بازار هدف این پوشش ها برروی اهداف خاصی تمرکز دارد و استفاده از آنها عمومیت ندارد این نوع پوشش ها از سه لایه پلاستیک لمینیت شده به هم تشکیل شده و به نسبت پوشش های 5 لایه از ضخامت کمتری برخوردارند .

 

2- پوشش های پلی آمیدی 5 لایه :

نوع متداول پوشش های پلی آمیدی ، نوع 5 لایه آن می باشد ‌که در بسته بندی سوسیس و کالباس نقش عمده ای ایفا می کند . این پوشش ها دارای 5 لایه پلاستیکی لمینیت شده به هم می باشد و مقاومت بالایی در مقابل دما و فشار از خود نشان می دهند و دارای رنگبندی متنوعی می باشند .

 

از نقاط قوت پوشش های پلی آمیدی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • پوشش های پلی آمیدی سوسیس و کالباس در مقایسه با سایر پوشش های موجود در بازار از قیمت پایینتری برخوردارند . و به سبب تولید داخلی در دسترس تر بوده و همچنین تنوع رنگ و سایزبندی بالایی نیز دارند .
  • ساختار نفوذناپذیر در مقابل آب و هوا در پوشش های پلی آمیدی باعث شده که محتویات این پوشش ها دقیقا به همان شکل که در حین پخت اولیه بوده حفظ شود ، ولی سایر پوشش ها نمی توانند 100% در مقابل نفوذ آب و هوا مقاومت کنند .

و...


فرآیند تولید روکش سوسیس و کالباس :

فرآیند تولید پوشش های سوسیس و کالباس مراحل خاص خود را دارد که ما در اینجا تولید برخی از این پوشش ها را آورده ایم تا آشنایی اجمالی ای در حوزه تولید این محصول در اختیار سرمایه گذران گرامی قرار گیرد .

در حالت کلی روش تهیه پوشش های طبیعی دارای چند مرحله اصلی زیر می باشد :

  • جداسازی روده ( مثانه یا ... ) از محوطه شکمی
  • جداسازی قطعات چربی چسبیده شده
  • قرارگیری در آب ولرم به منظور شست و شو و خیساندن
  • انتقال به کارخانه و قراردادن در حوضچه های مخصوص
  • قراردادن در آب نیمه گرم
  • بازرسی و درجه بندی
  • نمک زنی و خواباندن در آب نمک

فرآیند تولید روکش از جنس روده گاو :


  • پس از جداسازی روده از محوطه شکم و پاک سازی آن از احشاء درون آن ، چربی های اطراف روده جدا شده و سپس شسته می شود . با این حال ممکن است تمام چربی های متصل به روده در مرحله جداسازی دستی ، کاملاً جدا نشوند ، به همین دلیل مجدداً چربی های مانده توسط ماشین های مخصوص جدا شده و یا روده را در مدت معینی در آب گرم قرار داده تا کاملاً عاری از چربی شود .
  • پس از بیرون آمدن روده از ماشین مخصوص ( در این مرحله فقط لایه میانی یا غضلانی لیفی روده باقی مانده است ) ، از نظر پارگی و آلودگی با مواد خارجی بازرسی می شوند .
  • پس از آن روده توسط آب یا هوا پر شده ، تا درصورت وجود سوراخ احتمالی ، شناسایی و رفع عیب شود .
  • پس از بازرسی ، با اندازگیری های مخصوص قطر روده تعیین و درجه بندی می شود .
  • سپس وارد مرحله نمک زنی روده می شویم . برای این کار روده را از بین مقداری نمک دانه دانه ( گرانول ) عبور داده تا تمام قسمت های آن آغشته به نمک شود .
  • پوشش طبیعی روده بعد از طی مراحل بالا ، وارد انبار شده و در دمایc  °40 نگه داری می شود .
  • 25 روز قبل از حمل ، روده را در ظرف های آب نمک 15% قرار داده ، سپس بیرون می آورند و آن را در معرض آب با فشار بالا قرار می دهند .
  • در مرحله نهایی روده های آماده شده بازرسی نهایی می شوند ، تا بوی بد احتمالی آن رفع شده و رنگ آن ارغوانی با انعکاس شده باشد . حال روده آماده مصرف است در این مرحله روده از طریق چلیک های مخصوص آماده ورود به کارخانه می باشد .

روش عمل آوری روده گوسفند نیز مشابه روده گاو است با این تفاوت که روده گاو ضخیم ولی روده گوسفند نازکتر بوده و دارای قطر ثابت در تمام طول آن نمی باشد .


فرآیند تولید پوشش های کلاژنی :


  • ابتدا لایه کوریوم پوست گاو یا گوسفند را در حوضچه هایی حاوی محلول با ph بالا قرار داده ، بعد از مدتی روده باد کرده و مقدار زیادی آب به خود جذب می کند ، سپس شست و شو شده و با اسید ph آن کنترل می شود .
  • در مرحله دوم لایه ، توسط چرخ های مخصوص چرخ شده و آن را با آب ، سلولز و اسید ترکیب می کنند .
  • این ترکیب به وسیله فرآیند اکسترود سازی ، تبدیل به پوشش شده و بعد از گذر از محلول نمکی ، خشک شده و در انبار قرار می گیرند . این نوع پوشش بدون رنگ آمیزی ، به رنگ سفید پی باشد و اگر با هماتوکسیلین و الئوزین رنگ شود به رنگ قرمز درمی آید .

فرآیند تولید پوشش های سلولزی :


  • در مرحله اول سلولز خام با مواد شیمیایی قلیایی ترکیب شده و سبب تولید یک ماده ویسکوز و چسبنده می شود . این ماده ویسکوز تحت عملیات اکسترود سازی قرار گرفته و سبب تولید یک پوشش با ضخامت دلخواه می شود .
  • پوشش های تولید شده در مرحله قبل ، قبل از استفاده در خط تولید بمدت 30 دقیقه خیسانده شده و سپس به دستگاه فیلر منتقل می گردند . برای تولید مشتقات سلولز ، بعد از متورم سازیِ سلولز در محلول قلیایی ، به آن اسیو کلرواستیک ، کلرومتیل یا اکسید پروپیلن اضافه شده و سبب تولید کربوکسی متیل سلولز ، متیل سلولز و هیدروکسی پروپیل سلولز می شود .
  • سپس پلیمرهای هیدروکسی پروپیل سلولز که در حقیقت یک رزین ترموپلاستیک هستند در حالت مذاب قالب گیری شده و جهت تکمیل فرآیند تولید وارد کارخانه سوسیس و کالباس می شوند .

تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید روکش سوسیس و کالباس :


تجهیزات ، امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت راه اندازی خط تولید روکش سوسیس و کالباس با ظرفیت سالیانه 3800 تن به قرتر زیر می باشد :

-مساحت زمین موردنیاز : 3000 مترمربع

-زیر بنای کل : 1100 مترمربع

-تعداد نیروی انسانی مورد نیاز : 24 نفر

-تجهیزات موردنیاز :

  • چرخ گوشت های مخصوص
  • دستگاه اکسترود
  • دستگاه فیلر

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید لفافه یا روکش سوسیس و کالباس ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .


:: مطالب مرتبط :

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید سوسیس و کالباس 118 صفحه

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید پنیر پیتزا 104 صفحه

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .

:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .


آخرین مقالات کارآفرینی

© 2021 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories