• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری

(4 votes, average 5 out of 5)

barberry bread lavash

جهت آشنایی با طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، این صفحه را مطالعه نمایید . نان لواش ، نان سنگک و نان بربری سه نوع از نان های سنتی در کشور ایران می باشند ، که اکثر مردم در وعده های غذایی از آن ها استفاده نموده و دارای اهمیت بسیار زیادی می باشند .

معرفی طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری :

نان ازجمله محصولاتی می باشد که در تمام جهان با هرنوع فرهنگ و عقیده ای برای مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد . تقریبا در همه منازل نان به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرد . در کشور ایران بیشتر غذا های سنتی ازقبیل دیزی ، کله پاچه ، کباب و ... با استفاده از نان مصرف می شوند . بنابراین نان یکی از محصولات غذایی جدایی ناپذیر در خانه های ایرانی می باشد .
نانوایی های سنتی در داخل کشور ایران از اهمیت بالایی برخوردار می باشند ، چرا که در کشور ایران تقریبا بیش از 60 درصد از مردم از نان های سنتی مانند نان لواش ، نان بربری و نان سنگک استفاده می نمایند .
به علت وجود تقاضای مناسب و همیشگی برای نان های سنتی ، وجود بیش از یک نانوایی سنتی در هر منطقه نیز بعضا توجیه اقتصادی مناسبی داشته و ضمنا موجب جلوگیری از ایجاد صفهای طویل در نانوایی ها می شود .

نان لواش :

نان لواش نانی می باشد که با استفاده از آرد معمولی که سبوس آن گرفته شده است ، تولید می شود . در حال حاضر بیشترین میزان مصرف نان در کشور ما ایران ، مربوط به نان لواش می باشد .

نان بربری :

نان بربری نوعی نان سنتی ایرانی می باشد ، که با استفاده از آرد ستاره ، آرد معمولی که سبوس آن گرفته شده است و یا ترکیب این دو آرد تولید می شود . نان بربری دارای شکل بیضی با طول بین 70 تا 80 سانتی متر و عرض 20 تا 30 سانتی متر و ضخامت بین 3 تا 3.5 سانتی متر می باشد .

نان سنگک :

نان سنگک یکی از نان های سنتی ایران می باشد ، که در بستری از ریگ ها در داخل تنور نانوایی پخته می شود . نان سنگک دارای شکل مخروطی ، طول بین 70 تا 80 سانتی متر ، عرض بین 35 تا 50 سانتی متر و ضخامت بین 4 تا 5 میلی متر می باشد .

فرایند تولید نان سنگک ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، به شرح زیر می باشد :

ابتدا آرد ، نمک و آب را با یکدیگر ترکیب و به مدت 30 دقیقه به هم می زنند ، تا خمیر بدست آید ، سپس نیم ساعت به خمیر استراحت می دهند .
در مرحله دوم خمیر ترش را به خمیر مورد نظر اضافه می نمایند ، سپس به مدت نیم ساعت خمیر را مخلوط می کنند .
در مرحله سوم خمیر را به یک تغار بزرگ انتقال داده و به مدت 1 تا 2 ساعت به آن استراحت می دهند .
در نهایت خمیر را به صورت چانه هایی با وزن 500 گرم درآورده ، سپس خمیر را در روی تحته مخصوص پهن کرده و بعد آن را به تنور منتقل می کنند . پس از گذشت 4 تا 5 دقیقه نان سنگک پخته می شود . پس از پخته شدن سنگک نیز ، شاگرد نانوا ، سنگک را از تور بیرون آورده و به مشتریان تحویل می دهد .
بهترین نوع آرد برای پخت نان سنگک ، مخلوطی از آرد نرم و آرد سبوس گرفته می باشد . همچنین مطابق استاندارد ها آرد سنگک باید از نوع کامل و یا آرد 93 درصد باشد .

فرایند تولید نان بربری ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، به شرح زیر می باشد :

ابتدا آب ، نمک ، خمیر ترش و آرد را با یکدیگر مخلوط می نمایند ، پس از این که این مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند ، به مدت 1.30 ساعت به مخلوط بدست آمده استراحت می دهند . در مرحله بعد با استفاده از خمیر بدست آمده چانه های با وزن بین 500 تا 700 گرم تهیه می نمایند ، سپس چانه ها را به صورت بیضی پهن نموده ، روی خمیر پهن شده رومال می نمایند و خمیر نان را با استفاده از پارو و یا با دست در داخل تنور قرار می دهند . در نهایت پس از گذشت مدت زمان 10 تا 15 دقیقه نان بربری پخته شده را از تنور خارج می کنند .

کد های آیسیک مرتبط با محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، عبارتند از :

• نان لواش ماشینی : 1541512310
• سنگک ماشینی : 1541412305

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، عبارتند از :

• نان های سنتی – ویژگی ها و روش های آزمون : 2628
• نان های سنتی – ویژگی ها و روش های آزمون ( اصلاحیه شماره یک ) : A-2628
• غلات و فرآورده های آن – نان تافتون ، بربری ، لواش ، آئین کار تولید : 5810 ، 5809 و 5808
• غلات و فرآورده های آن – نان جو – ویژگی ها و روش های آزمون : 6761 و 6943
• آرد گندم و آرد چاودار – راهنمای عمومی روش های آزمایشی تهیه نان : 12043
• شرایط فنی – بهداشتی کارگاه های نانوایی : 2749
• ویژگی ها و نحوه آزمون ، نان ، شیرینی آردی و خمیر آن ها - نگهداری در سردخانه – آیین کار : 10928

مواد اولیه مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نان های سنتی لواش و سنگک و بربری ، عبارتند از :

• آرد معمولی
• آرد مخصوص نان سنگک
• آرد ستاره
• شکر
• رومال
• خمیر مایه
• روغن
• نمک ید دار
• آب

فايل‌ها:
zipکتاب دستورالعمل پخت انواع نان های سنتی ایران ( با عکس ) 109 صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 21:22
حجم فايل 8.95 MB
دانلود 20

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آخرین مقالات کارآفرینی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories