• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09120085240
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید تنباکو میوه ای (معسل)⭐️سال 1401(doc+pdf)

(6 votes, average 4 out of 5)

طرح توجیهی تولید تنباکو میوه ای ( معسل ) ⭐️ سال 1401 (word و pdf)

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید تنباکو میوه ای ( معسل ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .


اختراعی به نام تنباکو میوه ای ( معسل)


در چند صد سال اخیر، زمانیکه هنوز فرآوری  توتون و تولید تنباکو میوه ای (معسل) به ذهن کسی خطور نکرده بود، گروهی از مردم از تنباکو یا همان توتون خام برای قلیان های خود استفاده می کردند. موارد مصرف توتون و تنباکو شامل قلیان، چپق، پیپ، سیگار معمولی، سیگار برگ و توتون جویدنی بود اما قلیان رایج ترین وسیله در آن زمان بوده است.

تنباکو خام، بو و طعم تلخ تند و شدیدی داشت، به سختی روشن می ماند و نیکوتین فراوانی را از راه تنفس وارد رگ های خونی می کرد. به همین دلیل رفته رفته از محبوبیت قلیان کاسته شد به طوری که اغلب توسط مردان مسن در جمع دوستانه شان استفاده می شد. اما این پایان ماجرا نبود، در اوایل دهه 1990 محصولی به نام تنباکو میوه ای یا معسل به بازار عرضه شد و به واسطه طعم های گوناگون آن، علاقه جوانان را به خود جلب کرد.

بافت انواع تنباکو معسل به واسطه استفاده از ملاس (شیره چغندر قند یا نیشکر)، شیرین بیان،عسل ، گلیسیرین و اسانس وخود میوه دارای رطوبت و انعطاف زیادی است و طعم شیرین و ملایمی دارد. سهولت در استفاده از تنباکو میوه ای(معسل)، عطر و طعم خوشایند آن و تنوع روز افزون این محصول باعث موفقیت جهانی آن شد و تا امروز توانسته نیاز انسان تنوع طلب را برآورده کند.


آیا از دسته بندی های توتون یا تنباکو اطلاع دارید؟


تنباکو و توتون بر اساس ویژگی های مختلف، دسته بندی های مختلفی هم دارد که در ادامه به بیان دو مورد از این دسته بندی می پردازیم.

توتون و تنباکو بر اساس احساس بعد از مصرف به دو دسته تقسیم می شود:

  • سبک : یعنی بعد از مصرف و استعمال تنباکو ، فرد یک احساس شادابی و سرحالی خاصی دارد.
  • سنگین : به این معنی که فرد پس از استعمال، دچار سردرد و سر گیجه می شود و فشار خونش پایین می آید.

اما بر خلاف دسته بندی قبلی، کمتر کسی از دسته بندی بعدی شنیده است.

توتون و تنباکو بر اساس طعم و مزه ای که هنگام استعمال در دهان ایجاد می شود نیز به دو دسته تقسیم می شود:

  • تنباکو شیرین : این نوع ، یک تنباکو ملایم است که درصد نیکوتین آن پایین است و در استان های خراسان (ارداک) ، کاشان ، اصفهان وجنوب ایران کشت میگردد.
  • تنباکو تند: این نوع تنباکو، دارای درصد بالایی از نیکوتین، قند و روغن نسبت به دیگر تنباکوها است و در استان های خوانسار، اصفهان (گلپایگان) و فارس (برازجان) کشت می گردد. تنباکو و توتون استان اصفهان به رنگ زرد طلایی شهرت دارد.

در ایران از تنباکوی خوانسار استقبال بیشتری می شود ولی تنباکو زرد طلایی به دلیل ویژگی بی مثالش (تند بودنش)، در بین کشور های عربی طرفدار بیشتری دارد.

بهترین نوع تنباکو در ایران برای منطقه مهاباد کردستان است که به دلیل کشت کم، عموما برای نیاز خودشان مصرف می شود.


انواع تنباکو های میوه ای(معسل)


انواع تنباکو های میوه ای(معسل)

تنباکو های میوه ای (معسل) هم از نظر طعم و اسانس و رنگ، دسته بندی های مختلفی دارد.در ادامه به دو مورد از این تقسیمات می پردازیم:

تنباکو میوه ای (معسل) بسته به اسانس و ترکیبات افزوده شده، می تواند طعم گرم یا خنک داشته باشد و به دو گروه تقسیم شود:

  • گروه گرم: ترکیب توتون با خامه و دارچین و...
  • گروه سرد: ترکیب توتون با نعناع و یخ و...

 همچنین تنباکو های میوه ای بر اساس رنگ افزوده شده به آنها به چند دسته تقسیم می شوند:

  • قرمز
  • زرد
  • سیاه
  • و...

جالب است بدانید که رنگ اصلی تنباکو میوه ای زرد است. در واقع اولین بار شرکت پالم مصر بود که رنگ قرمز را به تنباکو میوه ای و ملاس اضافه کرد تا ظاهر آن را بهبود ببخشد و فروش آن را به حداکثر برساند.

در برخی کشور ها مانند اردن، آلمان، برخی از ایالات های آمریکا و...عرضه توتون میوه ای به رنگ قرمز ممنوع است زیرا رنگ افزوده شده خطرات و عوارض ناشی از استعمال تنباکو را افزایش می دهد.

 محبوب ترین تنباکو میوه ای (معسل) به شرح زیر می باشد:

  • تنباکوی میوه ای دو سیب
  • تنباکوی میوه ای دارچین
  • تنباکو میوه ای نعناع
  • تنباکوی میوه ای آلبالو
  • تنباکو میوه ای لیمو
  • تنباکوی میوه ای پرتقال
  • تنباکوی میوه ای انگور
  • تنباکو میوه ای هلو

امروزه طعم های یخی، شیری، آدامسی و خامه ای به لیست بلند و بالای توتون میوه ای (معسل) اضافه شده است و بیشتر جنبه فانتزی دارد. متاسفانه با وجود امکانات و زیر ساخت ها در کشور عزیزمان، اغلب این طعم های جدید تنباکو از کشور های عربی به صورت قاچاق، وارد کشورمان می شود. بیشترین میزان واردات تنباکو میوه ای از امارات، اردن و مصر صورت می‌گیرد.

با وجود واردات گسترده تنباکو معسل و میوه ای از کشور های عربی، کارشناسان اهل فن به صراحت بیان کرده اند که کارخانه ها این نوع تنباکو را معمولا از دور ریز تولیدات خود و از بدترین نوع برگ توتون تهیه می کنند. ولی به کمک مواد شیمیایی معطر و رنگی و بسته بندی‌های پر زرق و برق این توتون بی کیفیت را با نام تنباکوی میوه‌ای در ایران و با نام عربی معسل در کشورهای عربی بفروش می‌رسانند.

این نکته که توتون و تنباکو در شهرهای برازجان، خوانسار، کاشان، اصفهان و هکان کشت می شود، نباید نادیده گرفته شود زیرا با فرآوری با کیفیت و صحیح همین منابع، می توان از خروج میلیارد ها ارز از کشور جلوگیری کرد و توتون و تنباکو درجه یک را به مصرف کنندگان عرضه کرد.

کد تعرفه گمرکی و آیسیک (ISIC) انواع تنباکوی معطر( معسل)

کد تعرفه گمرکی برای انواع تنباکوی معطر( معسل) عبارت است از 24039900-24039100-24031000

کد آیسیک برای انواع تنباکوی معطر (معسل) عبارت است از 1600512311


مزایا و معایب  استعمال تنباکو میوه ای (معسل)


مزایای تنباکو میوه ای (معسل) عبارتند از:

  • اغلب دود غلیظ و سنگین ندارند.
  • اغلب بدون نیکوتین و یا دارای مقدارکمی نیکوتین هستند. (بسته به تولید کنندگان، این موضوع قطعی نیست)

معایب تنباکو میوه ای (معسل) عبارتد از:

  • مسمومیت با مونوکسید کربن (CO)، هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAH)، آلدئیدهای فرار، قطران و فلزات سنگین
  • افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و ریوی
  • ضربان قلب و فشار خون بالا
  • مشکلات دندانی و پوکی استخوان

البته معایب استعمال تنباکو میوه ای (معسل) بیشتر هم می شود، زمانیکه از توتون و تنباکو میوه ای تقلبی استفاده شود. افراد سود جو از مواد اولیه ای مانند پوشال، مدفوع حیوانات و خاک اره استفاده می کنند. اکنون اکثر توتون های وارداتی این مشکل را دارند به دلیل اینکه از معابر غیر قانونی و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و نظارت درستی روی آنها صورت نمی گیرد.


قیمت جهانی و داخلی تنباکو میوه ای (معسل)


قیمت های نمونه های جهانی توتون معسل برای کسانی که نگاه به صادرات دارند :

  • تنباکو میوه ای(معسل) برند Saloum Shisha -250 گرمی- به ارزش 12.99 دلار در جولای سال 2022
  • تنباکو میوه ای(معسل) لیمو و نعناع برند Nakhla - 250-گرمی- به ارزش 27 دلار در جولای سال 2022
  • تنباکو میوه ای(معسل) مدل ( (BLACK MOLASSES برند Nakhla-250 گرمی- به ارزش 26 دلار در جولای سال 2022

قیمت های نمونه های داخلی توتون معسل:

  • تنباکو میوه ای(معسل) خوانسار هر کارتن 10 کیلوگرمی به ارزش 130 هزار تومان در خرداد 1397
  • تنباکو معسل سنتی شهر های ارداک، اصفهان، برازجان و کاشان هر کارتن 10 کیلوگرمی به ارزش 75 هزار تومان در خرداد 1397
  • تنباکو سنتی شهر هکان هر کارتن 10 کیلوگرمی به ارزش 110 هزار تومان در خرداد 1397

مواد اولیه و فرایند تولید تنباکو میوه ای ( معسل )


مواد اولیه مصرفی برای تولید تنباکوی معسل با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر مباشد :

  • تنباکو خام خشک شده : 150 تن معادل 150000 کیلو
  • انواع اسانس میوه ای پودری : 49 تن معادل 49000 کیلو
  • سایر افزودنی های مجاز : 1 تن معادل 1000 کیلو
  • ملزومات بسته بندی

فرایند تولید تنباکو میوه ای( معسل ) :


در ابتدا پس از تهیه برگ های مرغوب تنباکو، آنها را به وسیله سیستم خرد کن صنعتی به قطعات کوچکی تبدیل می کنیم. سپس این تکه های کوچک را شستشو می دهیم و به وسیله کمپرس باد خشک می کنیم. برای رسیدن به محصول نهایی، برگ های تنباکو باید پخته و تخمیر و اکسید شوند.

پس از خشک شدن این برگ های کوچک، آنها را در مخازن بزرگی می ریزیم و به آن روغن گلیسیرین اضافه می کنیم. آنها را به وسیله بلندر مخلوط می کنیم تا روغن گلیسیرین به طور کامل به سطح برگ ها آغشته شود. نکته طلایی این مرحله، استراحت دادن به این ترکیب است. این به این دلیل است که روغن به طور کامل به برگ و بافت آن نفوذ کند. هر چه این استراحت و زمان بیشتر باشد، تنباکو مرغوب تری به دست می آید.

گلیسیرین روغنی شفاف و بی رنگ و بو است و در اثر حرارت ذغالی که روی آن قرار دارد، بخار می کند و بخاری غلیظ و متراکم تشکیل می دهد. دودی که از قلیان خارج می شود در واقع حاصل تبخیر گلیسیرین و دود خود تنباکو است.

در مرحله بعدی، نوبت به اضافه کردن ملاس (شیره) و اسانس، نگهدارنده ها و طعم دهنده ها می رسد. ملاس باعث یکنواختی طعم دهنده ها و اسانس ها در همه نقاط تنباکو می شود. اولین طعم تنباکو میوه ای، مربای توت فرنگی بود. به طور کلی طعم دهنده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند .دسته طبیعی از میوه‌ها و گیاهان طبیعی و دسته مصنوعی از مواد افزودنی معطر و شیمیایی ساخته می‌شود.

هر کدام از این مواد افزودنی، طعم خاصی به تنباکو می‌دهند. نسبت این مواد بسیار مهم است زیرا طعم و شکل نهایی محصول را ایجاد می کند و باعث دفع یا جذب مصرف کننده می شود. زیاد یا کم بودن میزان شیره تنباکو بسیار مهم است. زیاد بودن شیره یا ملاس در توتون میوه ای باعث ایجاد ناراحتی و احساس نا خوشایند در گلو و دهان می شود و به اصطلاح دهان و گلو را می زند. حتی ممکن است طعم شیره در دهان حفظ شود.

پس از اضافه کردن ملاس و اسانس ها، این ترکیب به دستگاه هم زن می رود تا اسانس ها و طعم دهنده در همه سطوح برگ تنباکو پخش شود.

سپس بعد از طی کردن این مراحل، ترکیب ما به شکل یک خمیر در می آید. این خمیر را به دستگاه اکسترودر وارد می کنند تا با فشار از قالب خروجی خارج شود.سپس دستگاه برش، لوله خمیری خارج شده را به قطعات یکسان برش می دهد.

پس از همه این مراحل، حالا نوبت به بسته بندی می رسد. این قالب های تنباکو میوه ای در داخل سلفون ها و جعبه های کارخانه قرار می گیرند و پس از درج تاریخ تولید و قیمت بر روی آن، به بازار عرضه می گردند.


زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید تنباکو میوه ای با ظرفیت 200 تن در سال


زمین و محوطه سازی مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • زمین : 1500 مترمربع
  • خاکبرداری و خاکریزی و تسطیح و رگلاژ زمین : کل زمین
  • محوطه سازی : شامل بتن ریزی کف و جدول گذاری و پیاده روسازی : 600 متر مربع
  • روشنایی محوطه و درب ورودی
  • دیوار کشی : 500 متر مربع

مساحت ساختمانهای مورد نیاز به قرار زیر میباشند :

  • قسمت تولید و انبار : 500 متر مربع
  • قسمت اداری و رفاهی : 100 متر مربع
  • اتاق نگهبانی : 25 متر مربع

هزینه هر کدام از اقلام محوطه سازی و ساختمان سازی با آپدیت سال 1400 در طرح توجیهی تنباکوی معسل در انتهای صفحه قید شده است .

همچنین جدول زمانبندی احداث کارخانه تولید تنباکوی میوه ای با ظرفیت 200 تن در سال ، به قرار زیر میباشد :

  جدول زمانبندی احداث کارخانه تولید تنباکوی میوه ای با ظرفیت 200 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات خط تولید تنباکو میوه ای با ظرفیت 200 تن در سال


ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات خط تولید تنباکو میوه ای

  • خط کامل بسته بندی شامل بسته بندی 50 گرمی ، 250 گرمی و... : مجموعه کامل
  • درستگاه جاگذاری فایل در جعبه : 1 دستگاه
  • سیستم خردکن صنعتی : 1 دستگاه
  • خط کامل سلفون زن 50 گرمی و سایز بزرگ و سلفون کش باکس و سلفون کش جعبه : مجموعه کامل
  • بلندر : 1 دستگاه
  • کمپرس باد : 1 دستگاه
  • سیستم بخار زن :1 دستگاه
  • بشکه پلاستیکی : 80 دستگاه
  • جک پالت دستی : 1 دستگاه
  • خط میکسر : 1 دستگاه
  • سیستم ترازو باسکول دیجیتال : مجموعه کامل
  • دستگاه جعبه زن : 1 دستگاه
  • افزایش پیش بینی ناپذیر و ابزارآلات جانبی : مجموعه کامل

تاسیسات مورد نیاز این کارخانه به قرار زیر میباشند:


1 – تاسیسات الکتریکی :

  • سیستم برق رسانی دیماند 100کیلووات با کلیه تجهیزات جانبی و تابلو برق های اصلی و فرعی و سینی کشی ها و کابل کشی ها
  • اعلام و اطفا حریق
  • سیستم کامل دزدگیر و دوربین های مداربسته و محافظت

2 – تاسیسات مکانیکی :

  • اجراي سیستم آبرسانی از طریق اتصال به شبکه آبرسانی با تجهیزات جانبی کامل آن و با انجام  لوله كشي آب مصرفي (لوله چند لايه) و کلیه امکانات
  • سیستم سوخت رسانی ( گاز رسانی ) با کلیه متعلقات
  • سيستم سرمايش و گرمايش و تهویه سالن هاو سازه ها

3 - تاسیسات مخابرات شهری با سانترال و تجهیزات جانبی آن


میزان آب و انرژی مصرفی سالانه کارخانه تولید تنباکوی معسل با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر می باشد :


 آب مصرفی ( مصرف رفاهی و اداری ) : 1600 مترمکعب

برق مصرفی ( دارای مصرف صنعتی در خط تولید و مصارف رفاهی ) : 576000 کیلووات

گاز مصرفی ( دارای مصارف رفاهی ) : 10000 مترمکعب

ارتباطات ( مصرف رفاهی و اداری ) : 12 ماه


نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید تنباکو معسل با ظرفیت 200 تن در سال

پرسنل تولیدی :

  • سرپرست : 1 نفر
  • کارشناس فنی : 1 نفر
  • کارگران ماهر : 5 نفر

پرسنل اداری و مدیریتی :

  • مدیرعامل : 1 نفر
  • امور نگهبانی و خدماتی : 2 نفر

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید تنباکو میوه ای ( معسل ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس  بگیرید .


دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید تنباکو میوه ای ( معسل )

توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید معسل و تنباکو معطر در زمینی به مساحت 5500 متر مربع با ظرفیت سالانه 3000 تن ، 43 صفحه - آپدیت سال 1400 (pdf+word)( اختصاصی - برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخدوشنبه, 27 تیر 1401 21:07
حجم فايل 1.23 MB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید تنباکو معسل و معمولی 200 تن در سال + کامفار 121صفحه سال 1400 (pdf و word)( اختصاصی برای اشتراک شش ماه و یکساله )
تاريخیکشنبه, 01 اسفند 1400 22:12
حجم فايل 3.6 MB
دانلود 22

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


آخرین مقالات کارآفرینی

© 2022 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories