طرح توجیهی کارخانه سیمان ⭐️ مجوز و وام (هزینه راه اندازی+درامد)
- امیر حبیبی
- طرحهای توجیهی صنایع ساختمانی
در طرح توجیهی کارخانه سیمان و کلینکر به براورد هزینه راه اندازی کارخانه و سودِ کسب و کار تولید سیمان و کلینکر ، به صورت کاملا به روز و با نرم افزار کامفار میپردازیم که میتوانید از آن برای اخذ مجوز و وام بانکی استفاده نمایید. (word و pdf)
ضمنا میتوانید فایل آماده طرح توجیهی کارخانه سیمان سازی را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.
✔️ معرفی ایده طرح توجیهی کارخانه سیمان سازی ، محرک صنعت ساختمان و انبوه سازی مسکن
✳️ معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کارخانه تولید سیمان و کلینکر :
سیمان ماده ای با خاصیت چسبندگی است که جزو مصالح اصلی ساختمان سازی به شمار می رود. در صنعت ساخت و ساز از سیمان برای ساخت ملات، دوغاب و یا بتن استفاده می کنند.
ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی سیمان، آهک و خاک رس است اما در ترکیبات سیمان مواد دیگری از جمله سیلیس، سنگ گچ و اکسید های معدنی نظیر اکسید آهن، اکسید سدیم، اکسید منیزیم، اکسید پتاسیم و اکسید آلومینیوم نیز به چشم می خورد.
برای تهیه ی سیمان این مواد را مخلوط می کنند و در دمای 1400 تا 1800 درجه سانتی گراد گرما می دهند، به ماده به دست آمده کلینکر گویند، این ماده همراه سنگ گچ آسیاب می شود، تا محصول نهایی یعنی سیمان بدست آید.
ضریب تبدیل مواد اولیه به کلینکر چقدر است ؟
ضریب تبدیل مواد اولیه به کلینکر حدود 1/67 است که بستگی به نوع و تیپ سیمان و همچنین تجهیزات و ماشین آلات استفاده شده متغیر است.
سیمان پرتلند چیست ؟
سیمان پرتلند نوعی سیمان هیدرولیکی است که بیشترین بازار مصرف را به خود اختصاص می دهد، این سیمان از از پودر کردن اکسید های سیلیسی، آهنی و آلومینیومی همراه با آهک بدست می آید.
(منظور از سیمان هیدرولیکی، سیمانی است که در مقابل آب از خود مقاومت نشان می دهد، یعنی پس از خشک شدن امکان نفوذ آب به آن تقریباً برابر صفر است.)
آشنایی با فاز های سیمان پرتلند :
در سیمان پرتلند چهار فاز اصلی وجود دارد که معمولاً خاصیت استحکامی سیمان از هیدراتاسیون فازهای اول و دوم نشأت می گیرد:
- سیلیکات تری کلسیم ( (C3A (فازآلیت)
- سیلیکات دی کلسیم (C2A)(فاز بلیت)
- آلومینات تری کلسیم ( (C3A(فاز آلومینات)
- آلومینوفریت تترا کلسیم ( (C4AF(فاز فریت)
کارشناسان کنترل کیفیت در کارخانه سیمان ، با انجام آزمایشات بر روی مواد اولیه سیمان از بدو ورود به کارخانه تا لحظه انتهایی سعی دارند که میزان این فاز ها را در مواد تشکیل دهنده سیمان در حالت استاندارد نگه دارند.
بزرگ ترین و کوچکترین کارخانجات تولید سیمان و کلینکر در ایران کدامند ؟
در هشت ماهه نخست سال 93 ، شرکت سیمان آبیک بیشترین تولید سیمان ایران را داشت که 2077399 تن بود. شرکت سیمان سپاهان با تولید 1859793 تن رتبه ی دوم و کارخانه ی تولید سیمان تهران با تولید 1858528 تن، رتبه سوم تولید سیمان را در کشور به خود اختصاص داد.
شرکت سیمان فارس و خوزستان بزرگ ترین تولید کننده سیمان در ایران و خاورمیانه است که جز سهامی عام به حساب می آید. و رتبه ی چهارم را به خود اختصاص داده است. این شرکت دارای 33 شرکت به عنوان زیر مجموعه است که در حال حاضر حدود 32 درصد از کل سیمان ایران توسط این شرکت تولید می گردد.
کم ترین تولید سیمان در آن بازه ی زمانی به ترتیب مربوط به کارخانه ی سیمان سفید شمال، سفید اکباتان، لارستان، سیمان سفید شرق، سیمان سفید ارومیه، سیمان بنوید، سیمان سفید نیریز، سیمان زرین رفسنجان، سیمان یاسوج و سیمان استهبان بودند.
برای بررسی رقبا و ظرفیت سنجی جدید نیاز به انجام مطالعات بازار به روز سیمان میباشد.
هزینه راه اندازی کارخانه سیمان و کلینکر چقدر است ؟
هزینه راه اندازی کارخانه تولید سیمان، به مواردی همچون ظرفیت کارخانه ، ماشین آلات و دستگاه های آن و همینطور مکان راه اندازی کارخانه تولید سیمان و ... بستگی دارد و رقم ثابتی نمیتوان برای آن ذکر کرد اما به طور متوسط ، سرمایه لازم برای احداث یک کارخانه سیمان با ظرفیت سالانه 1 میلیون تن ، حدودا 40 تا 50 میلیون دلار است.
قیمت یک کارخانه سیمان و کلینکر چقدر است ؟
اگر فرض کنیم که یک کارخانه سیمان در حال تولید و با ظرفیت تولید روزانه 3500 تن ، برای فروش وجود داشته باشد، حداقل قیمت فروش آن باید معادل هزینه جایگزینی آن باشد که چیزی حدود 40 تا 50 میلیون دلار است.
البته این رقم حداقل هزینه میباشد چرا که اگر چنین کارخانه سیمانی برای فروش وجود داشته باشد و شما قصد ساخت یک کارخانه سیمان را داشته باشید ، با خرید آن، به اندازه زمان لازم برای رسیدن به بهره برداری، یعنی حدود 3 سال از برنامه جلو میافتید و ضمنا این کارخانه قطعا مشتریانی دارد که در آینده مشتریان شما خواهند شد.
البته میزان استهلاک کارخانه سیمان را نیز باید در نظر بگیرید چرا که در صورتی که خط تولید آن خیلی مستهلک باشد، هزینه های دلاری و زمانی برای اورهال و حتی جایگزینی آن بسیار زیاد خواهد بود.
قیمت خط تولید سیمان و کلینکر چقدر است ؟
قیمت خط تولید سیمان بسیار به ظرفیت تولید آن وابسته میباشد ، قیمت خط تولید سیمان برای ظرفیت 1 میلیون تن در سال ، حدودا بین 40 تا 50 میلیون دلار میباشد.
جهت سفارش خرید و واردات دانش فنی و ماشین آلات خط تولید سیمان و کلینکر از چین ، کره و اتحادیه اروپا کلیک کنید.
بررسی وضعیت صادرات سیمان ایران :
ایران هشتمین کشور تولید کننده سیمان در جهان است، زیرا مواد اولیه ی تولید سیمان در کشور ما در دسترس است.
می توان گفت سیمان پر مصرف ترین مصالح ساختمانی در جهان به حساب می آید، بنابراین دارای بازار فروش خوبی در داخل کشور و خارج از کشور می باشد. بیشترین صادرات سیمان ایران به کشور های افغانستان، ترکمنستان و کویت می باشد.
نتیجه مطالعات بازار سیمان و کلینکر :
در مطالعات بازاری که ما در گذشته انجام دادیم پیش بینی می شود با توجه به مجوزهای صادر شده برای کارخانه های سیمان، ظرفیت اسمی تولید سیمان کشور در سال 1404 به حدود 100 میلیون تن برسد.
جهت سفارش مطالعات بازار سیمان و پلن فروش آن کلیک کنید.
✳️ مزایا و معایب اجرای طرح توجیهی راه اندازی کارخانه سیمان و کلینکر :
مزایای اجرای طرح کسب و کار تولید سیمان و کلینکر :
- به علت رونق ساختمان سازی، بازار فروش سیمان به عنوان اصلی ترین مصالح ساخت و ساز همیشه برقرار می باشد.
- صادرات سیمان به کشور های دیگر پر رونق است.
معایب اجرای طرح کسب و کار تولید سیمان و کلینکر :
- نوسانات قیمت مواد اولیه بزرگ ترین ایرادی است که به این کسب و کار وارد است.
- حمل و نقل در مسافت های طولانی برای صادرات سیمان توجیه اقتصادی ندارد.
- حضور واسطه ها در خرید و فروش سیمان یکی دیگر از مشکلات بازار فروش سیمان است.
- قیمت گذاری دستوری سیمان نیز یکی از مهمترین معضلات صنعت سیمان سازی میباشد.
✔️ معرفی انواع، ویژگی ها و کاربرهای محصول ِ مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سیمان و کلینکر
✳️ انواع سیمان و کاربردهای آنها به شرح زیر میباشند :
1 – سیمان پرتلند نوع 1 (سیمان معمولی)
این نوع سیمان به سیمان معمولی معروف است و در ساختِ سازه هایی که چندان در معرض فشار و حرارت قرار ندارند و ویژگی خاصی از سیمان مد نظر نیست، به کار می رود. مانند ساخت جاده ها و پیاده رو ها
2- سیمان پرتلند نوع 2
این سیمان ساختاری اصلاح شده دارد و همین ویژگی سبب می شود که در برابر سولفات ها مقاومت بیشتری از خود نشان دهد و بتوان آن را در معرض آب و خاک حاوی سولفات به کار برد.
همچنین سیمان نوع 2 دیر گیرتر است، زیرا سرعت اختلال آن با آب پایین تر می باشد.
3 – سیمان پرتلند نوع 3 (سیمان زود سخت شونده)
این سیمان به علت هیدراتاسیون بالایی که دارد سرعت سخت شدنش بسیار بالا است. به سبب همین ویژگی برای انجام کارهای ساختمانی که برای انجام آن ها زمان بسیار محدودی داریم کاربرد دارد.
سیمان پورتلند نوع سوم با دستگاه سیمان پاش به راحتی قابل استفاده است، این سیمان علاوه بر سرعت سفت شدن بالا، دارای مقاومت نسبتاً بالایی بعد از خشک شدن است.
4 – سیمان پرتلند نوع 4 (سیمان با تولید حرارت کم)
از سیمان پورتلند نوع چهارم در ساخت سازهای بزرگی مانند سد ها و پل ها استفاده می شود، زیرا با وجود سرعت سفت شدن پایین، دارای مقاومت بسیار بالایی است و همچنین گرمای خیلی کمی در موقع سفت شدن آزاد می کند.
5 – سیمان پرتلند نوع 5 (سیمان مقاوم در برابر سولفات ها)
سیمان پرتلندِ نوعِ 5، دارای مقاومت پایینی است برای همین در ساخت ساز هایی که بار زیادی را تحمل نمی کنند، از این سیمان استفاده می شود.
ویژگی مثبت سیمان پرتلندِ نوعِ پنج، داشتن مقاومت بالا در برابر سولفات هاست، که این ویژگی سیمان پرتلند را برای استفاده در مناطقی که آب و خاک ان ها سرشار از سولفات است مناسب می گرداند.
6 – سیمان پرتلند سرباره ای
این سیمان از مخلوط کردن سیمان نوع یک با سرباره ای کوره های آهن تشکیل می شود. سرباره محصول فرعی کارخانه های ذوب آهن است که از آهک، سیلیس، آلومینیوم و مقدار کمی اکسید منیزیم و آهن تشکیل شده است.
برای تهیه سیمان پرتلند سرباره ای باید سرباره را به صورت جداگانه آسیاب کنند تا پودری نرم تر از سیمان بدست آید، سپس آن را با سیمان نوع یک قاطی می کنند تا سیمان سرباره ای به وجود آید.
خاصیت مقاومتی سیمان سر باره ای از سیمان نوع یک نیز پایین تر است. ولی دارای مقاومت نسبتاً خوبی در برابر سولفات ها می باشد.
7 – سیمان پوزولانی
پوزولان نوعی ماده بدست آمده از سیلیکات ها می باشد که به نوعی مشابه سیمان است. از ترکیب سیمان پرتلند با پودر پوزولان سیمان پرتلند پوزولانی تشکیل می شود.
کم حرارت بودن، سرعت مناسب هیدراتاسیون و مقاومت در برابر املاح خورنده مانند سولفات ها از ویژگی های سیمان پرتلند پوزولانی می باشد که آن را برای استفاده در مناطقی که در نزدیکی دریا هستند، مناسب می گرداند.
8 – سیمان آهکی
ترکیب پودر سنگ آهک با سیمان پرتلند، سیمان آهکی را تشکیل می دهد. سیمان آهکی دارای قیمت مناسب تری نسبت به سیمان های دیگر است. و در ساخت ملات از آن استفاده می شود.
9 - سیمان سفید و رنگی
سیمان سفید و سیمان رنگی از ترکیب موادی مانند منیزیم و اکسید آهن با سیمان پرتلند به دست می آید.
از سیمان سفید و سیمان های رنگی برای اجرای نماهای سازه ها استفاده می شود که سبب صرفه جویی در هزینه های اجرای نما نیز می گردد.
10 – سیمان پرتلند بنایی
سیمان پرتلند بنایی برای حل مشکلات ملاتِ موردِ استفاده برای چسباندن آجرها به وجود آمد.
سیمان پرتلند بنایی حاوی مقادیر آهک همراه با پودر سیمان معمولی است. اگرچه سیمان پرتلند بنایی دارای مقاومت کم تری نسبت به سیمان معمولی است اما ویژگی های سیمان پرتلند بنایی، نظیر پخش شدگی آسان، حفظ آب درون خود و ترک خوردگی کم تر، مشکلات استادان بنایی را بسیار کم کرده.
11 – سیمان ضد آب
برای آن که بتوانند سیمان را برای مدت طولانی در انبار ها نگه داری کنند، به آن ها درصدی اسید های چرب می افزایند، این اسید های چرب دور تا دور دانه های سیمان را می پوشاند و از ترکیب آن با آب، و فاسد شدن آن ها جلوگیری می کند.
برای استفاده از سیمان ضد آب، سیمان را همراه با شن و ماسه، درون میکسر ریخته تا در اثر ایجاد اصطکاک بین ذرات ماسه و سیمان، اسید های چرب، از بین رفته و سیمان با خاصیت معمولی ایجاد شود.
12 – سیمان های حفاری
از سیمان حفاری برای ایجاد مقاومت برای چاه های نفت استفاده می کنند.
سیمان حفاری، دارای زمان گیرش بالا، مقاومت در برابر گرما و همچنین مقاومت تحمل فشار بسیار بالایی است.
13 – سیمان های نسوز
سیمان نسوز به عنوان یک عایق حرارتی در صنایع برودتی مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه به میزان ضد حرارت بودن آنها، به سه دسته ی سیمان نسوز 450 ، 500 و 550 تقسیم می شود.
14 – سیمان های مخصوص
از این سیمان در ساختِ ساز های عظیم که در معرض مواد شیمیایی هستند استفاده می شود، زیرا مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارد.
✔️ روش و مراحل تولید سیمان و کلینکر (بخشی از بیزنس پلن کارخانه تولید سیمان)
مراحل تولید سیمان به شرح زیر میباشند :
✳️ 1 - تهیه و انتقال مواد اولیه ی سیمان و کلینکر به کارخانه
بعد از استخراج مواد اولیه ی تهیه ی سیمان مانند خاک رس و آهک، این مواد توسط کامیون ها و ماشین های انتقال دهنده به کارخانه های تولید سیمان منتقل می شوند.
در بعضی موارد که کارخانه ی تولید سیمان به معادن مواد اولیه سیمان بسیار نزدیک باشد، مواد اولیه ی تولید سیمان توسط نوار های نقاله به کارخانه ی تولید سیمان منتقل می شوند.
✳️ 2 – خرد کردن مواد اولیه ی تولید سیمان و کلینکر توسط سنگ شکن ها
در این قسمت مواد اولیه ی سیمان که ابعاد بسیار بزرگی دارند مانند سنگ های آهک که ارتفاع آن ها به دو متر هم می رسد توسط سنگ شکن ها به قطعات کوچک تر تبدیل می شوند. ابعاد مواد اولیه ی سیمان در این مرحله به کم تر از هشت سانتی متر می رسد.
✳️ 3 – مخلوط کردن و انبار مواد اولیه ی تولید سیمان و کلینکر
گاهی بعد از عبور مواد اولیه ی سیمان از سنگ شکن ها آن ها را به نسبت های استاندارد برای تولید سیمان توسط استاکرها با یک دیگر مخلوط کرده و نگه داری می کنند، گاهی نیز مواد اولیه ی تولید سیمان را به صورت مجزا در سالن های نگه داری انبار می کنند و قبل از ورود به آسیاب ها با یک دیگر مخلوط می نمایند.
✳️ 4 – آسیاب مواد اولیه ی تولید سیمان و کلینکر و روش های تهیه ی خوراک کوره
مواد اولیه ی تولید سیمان به صورت مجزا و یا باهم توسط آسیاب های گلوله ای پودر می شوند.
در هنگام آسیاب، مواد دیگری از جمله پودر سنگ آهن به منظور کمک ذوب و یا پودر سنگ سیلیس برای افزایش مقاومت سیمان در برابر سولفات ها به مواد اولیه ی سیمان اضافه می گردد.
برای تهیه خوراک کوره از مواد اولیه ی آسیاب شده سیمان، چهار روش وجود دارد که در ادامه به توضیح آن پرداخته ایم:
- روش تر: در این روش تولید سیمان، خاک رس با آب ترکیب شده و دوغابی رقیق ایجاد می کند. این دوغاب در دستگاه های آسیاب به همراه سنگ آهک، یک مخلوط نرم را به وجود می آورد. این ترکیب بعد از بررسی و تأیید آزمایشگاه راهی کوره پخت می شود.
- روش نیمه تر: در روش نیمه تر دوغاب تولید شده قبل از هدایت به کوره ی پخت، توسط دستگاه های پرس تحت فشار قرار می گیرد تا آب اضافی آن گرفته شود و به صورت کیک در بیاید که به آن آماج می گویند.(در همه ی موارد، ترکیب به دست آماده توسط آزمایشگاه بررسی می شود و بعد از تأیید راهی کوره ی پخت می گردد.)
- روش نیمه خشک: در روش نیمه خشک مواد به صورت پودر خشک به قسمت آسیاب مواد اولیه ی سیمان وارد می شود و بعد از آسیاب و قبل از ورود به کوره ی پخت مقداری آب روی مواد اولیه ی آسیاب شده پاشیده می شود.
- روش خشک: در روش خشک مواد اولیه ی تولید سیمان بدون آب وارد آسیاب می شوند و بعد از خارج شدن از آسیاب نیز به همان شکل وارد کوره پخت می گردد.
در روش خشک تهیه ی خوراک کوره برای تولید سیمان انرژی کم تری مصرف می شود و از این لحاظ اقتصادی تر است اما به علت وجود گرد و خاک زیاد برای سلامت کارگران بسیار مضر است.
همچنین سیمان بدست آمده از روش تر مرغوبیت بیشتری دارد، زیرا در مرحله ی آسیاب، مواد اولیه ی تولید سیمان به شکل دوغاب در آمد در نتیجه مواد اولیه ی تولید سیمان به خوبی با یک دیگر مخلوط شده اند.
نگه داری مواد در روش تر و نیمه تر دشوار تر بوده و نیاز به صرف هزینه ی بیشتری دارد، زیرا برای جلوگیری از رسوب مواد باید مواد اولیه ی تولید سیمان را درون مخلوط کن های مخصوصی نگه داری کنند.
✳️ 5 – غبار گیری تجهیزات
یکی از مشکلات کارخانه های سیمان، خروج گرد سیمان از آسیاب ها و یا سیلوهای ذخیره مواد است، که امروزه توسط دستگاه های غبار گیر حل شده است.
اساس کار این دستگاه ها الکتروفیلترهایی است که سبب جذب ذرات گرد و غبار به خود شده و تنها هوای پاک را از مخارن خارج می نماید تا علاوه بر جلوگیری از آلوده شدن هوا، از نشستن این ذرات بر روی ماشین آلات کارخانه جلوگیری کرده و در نتیجه از فرسایش و کاهش عمر آن ها جلوگیری کرده باشد.
✳️ 6 – نگه داری کلینکر
محصول نهایی کوره ها، کلینکر می باشد. کلینکر درجه حرارت بسیار بالایی در هنگام خروج از کوره دارد که این دما توسط خنک کن های کلینکر کاهش می یابد و صورت تقریبی به هزار درجه سانتی گراد می رسد.
کلینکر با این دما و بعد از تأیید آزمایشگاه در مورد داشتن استاندارد های لازم راهی انبار های نگه داری کلینکر می شود.
✳️ 7 – تولید پودر نهایی یا همان سیمان
در مرحله ی آخر کلینکر به دست آمده همراه با سنگ گچ در آسیاب های سیمان پودر می شود تا پودر نهایی که ما به عنوان سیمان می شناسیم تولید گردد.
آسیاب هایی که برای تهیه پودر سیمان استفاده می شود از نوع گلوله ای و یا غلتکی عمودی است که به علت داشتن مزایایی، آسیاب غلتکی عمودی در چند دهه ی اخیر محبوب تر گشته است.
علت استفاده از سنگ گچ در ترکیبات سیمان این است که سیمان تمایل زیادی به مخلوط شدن با آب را دارد که به معنای فساد سیمان است، سنگ گچ این میل ترکیبی با آب را می کاهد.
✳️ 8 – سیلو های انبار و نگه داری سیمان
با توجه به ظرفیت تولیدی کارخانه ی تهیه سیمان، سیلو های نگه داری سیمان در کارخانه ها بنا می شود که جنس آن ها از بتن می باشد.
سیمان توسط دستگاه های بارگیری به صورت بسته بندی های ده کیلویی و یا به صورت فله به فروش می رسد. کارخانه های تولید بتن مشتریانی هستند که سیمان را به صورت فله خریداری می کنند.
در تصویر زیر نیز فرایند تولید کلینکر ( حط تولید کلینکر ) به صورت کامل برای علاقه مندان آمده است :
✔️ آشنایی با کوره پخت سیمان و آسیاب سیمان و انواع آنها !
✳️ معرفی کوره پخت سیمان :
کوره ها برای اجرای مرحله ی حرارت دهی به دوغاب و فرآیند تولید کلینکر و در نهایت تولید سیمان استفاده می شوند. در این مرحله کوره های تولید سیمان، دمای 1400 تا 1800 درجه سانتی گراد را برای پخت کلینکر فراهم می آورند.
البته دمای خوراک کوره قبل از ورود به کوره توسط پیش گرم کن که بزرگ ترین سازه ی کارخانه ی تولید سیمان است به دمای 800 تا 900 درجه سانتی گراد می رسد.
✳️ انواع کوره های پخت سیمان :
1 - کوره قائم:
این کوره ، استوانه ای قائم است که داخل آن را با یک لایه آجر نسوز پوشانده اند تا از آسیب به خود کوره جلوگیری کنند.
گرمای لازم در این کوره توسط سوختن زغال کک ایجاد می شود که قیمت نسبتاً بالایی دارد، بنابراین استفاده از این کوره صرف اقتصادی کمی دارد. محصول نهایی که از کوره خارج می شود کلینکر می باشد.
2 - کوره گردنده افقی:
این کوره استوانه ای فلزی است که با زاویه کمی نسبت به زمین به حالت افقی قرار داده شده است، که گردش دورانی آن و شیب ایجاد شده به علت نحوه قرارگیری آن علت حرکت مواد در کوره گردنده افقی است.
حرارت لازم برای پختِ خوراکِ تولید سیمان توسط مشعلی که در قسمت انتهایی کوره قرار دارد مهیا می شود. محصول نهایی همان کلینکر می باشد. دمای ابتدای کوره 1100 و دمای انتهایی ان 1800 درجه سانتی گراد می باشد.
برای جلوگیری از آسیب به خود این کوره ها، داخل آن ها توسط آجر نسوز و لایه ای از عایق پوشیده شده است و همچنین به غیر از موارد اضطراری مانند تعویض آجر های نسوز خاموش کردن کوره های گردنده افقی ممنوع است، زیرا اختلاف دمای به وجود آمده سبب آسیب به کوره می شود.
✳️ معرفی آسیاب سیمان و انواع آن :
کلینکر به دست آمده از کوره ها باید آسیاب گردد تا پودر سیمان نهایی به وجود آید و به دست مشتری برسد. برای آسیاب کلینکر، از دو نوع آسیاب گلوله ای افقی و یا غلتکی عمودی استفاده می شود.
آسیاب گلوله ای دارای دو میله می باشد که دارای زوایدی گلوله ای در سطح خارجی خود می باشد، که در نتیجه ی حرکت دورانی آسیاب، زواید این دو میله بر روی هم اصطکاک ایجاد کرده و سبب سایش کلینکر می شوند.
در آسیاب های غلتکی عمودی از غلتک هایی به وزن تقریبی سی تن استفاده می شود. به مواد خامی مانند کلینکر که در بین این غلتک ها و سینی سایش در حرکت هستند، فشارهایی از طرف غلتک های در حال چرخش وارد می شود، که سبب ترک خوردن، خرد شدن و در نتیجه آسیاب کلینکر می شود.
آسیاب های غلتکی عمودی به علت ظرفیت بالاتر از آسیاب گلوله ای، کاهش مصرف برق و همچنین حفاظت از محیط زیست از طریق جلوگیری از خروج گرد و غبار، دارای توجیه اقتصادی و محیط زیستی بیشتری نسبت به آسیاب های گلوله ای هستند.
✔️ خلاصه رایگان دانش فنی طرح توجیهی کارخانه سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال
✳️ مواد اولیه مصرفی در تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال :
- کلینکر : 121,600 تن
- گچ : 3,840 تن
- اکسید آهن : 2,560 تن
- پاکت 50 کیلویی : 2,560,000 عدد
✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال :
- خط تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 400 تن در روز : 1 سری
✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال :
- برق رساني ( حق انشعاب ) : 1000 کیلووات ( كابل كشي و سيم كشي هاي مربوطه)
- آبرساني ( حق انشعاب ونصب کنتور ) : 1 اینچ ( لوله كشي و ...)
- انشعاب و لوله کشی گاز (مخازن ذخیره سوخت)
- تاسيسات گرمايش و سرمايشي
- فن هواكش : 8 عدد
- مخزن گالوانیزه آب : 1 عدد
- امتياز خط تلفن : 4 خط
- اجرای سانترال و کابل کشی
- تجهيزات اطفاي حريق : 1 عدد
- سیستم دوربین مداربسته : 1 سری
- متفرقه
✳️ آب و برق و سوخت مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال :
- گاز : 576,000 متر مکعب
- بنزین : 12,800 لیتر
- برق : 4,992,000 كيلووات
✳️ اشتغال زایی کارخانه تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال !
پرسنل اداری این کارخانه سیمان :
- مدير طرح :1 نفر
- كارمند مالي و اداري :2 نفر
- نگهبان و سرايدار : 3 نفر
- جمع كل : 6 نفر
پرسنل تولیدی این کارخانه سیمان :
- مدير توليد : 2 نفر
- کارشناس تولید : 5 نفر
- کارگر : 8 نفر
✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سیمان از کلینکر با ظرفیت 128,000 تن در سال
✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز این کارخانه سیمان از کلینکر :
- زمین : 50000 مترمربع
- خاكبرداري و تسطيح : 5,000 متر مربع
- حصاركشي : 1,933 متر طول
- خيابان كشي و جدول كشي : 750 متر مربع
- فضاي سبز : 1,000 متر مربع
✳️ ساختمان سازی مورد نیاز این کارخانه سیمان از کلینکر :
- سوله انبار مواد اولیه : 2,000 مترمربع
- سوله انبار محصول : 2,000 مترمربع
- آزمایشگاه : 20 مترمربع
- اتاق کمپرسور : 30 مترمربع
- تعمیرگاه : 320 مترمربع
- ایستگاه برق : 20 مترمربع
- اداری و رفاهی : 400 مترمربع
- نگهبانی : 10 مترمربع
- جمع كل : 4,800 مترمربع
- جمع كل : 15 نفر
✳️ مش سیمان چیست؟
بر اساس استاندارد های ایران به بافت هندسی میل گردها که با زاویه نود درجه نسبت به هم (به صورت طولی و عرضی) قرار می گیرند و توسط دستگاهی اتوماتیک نقاط اتصال به یک دیگر جوش داده می شوند مش می گویند.
دو نوع فایبر گلس و میل گردی از انواع مش می باشند. از مش فایبرگلس برای مسطح کردن سطوح جهت اجرای سیمان کاری استفاده می شود و از مش میل گردی همراه با سیمان و بتن ریزی برای افزایش استحکام سازه بهره می برند.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه سیمان از کلینکر ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید سیمان و کلینکر
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.