طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی 1403 👷 تولید بلوک سیمانی و تیرچه
- مدیر تیم تحریریه
- طرحهای توجیهی صنایع ساختمانی
مطالعات بازار و طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی ( تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک ) با نرم افزار کامفار میتواند دید مناسبی از هزینه راه اندازی و سود کسب و کار را به شما نشان می دهد و از آن می توانید به منظور دریافت زمین از منابع طبیعی ، جهاد کشاورزی ، اخذ وام بانکی و جواز تاسیس استفاده کنید. در انتهای این صفحه نیز می توانید به بانکی از فایل های طرح توجیهی تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک که مربوط به سالهای گذشته هستند و صرفا کاربرد مطالعاتی دارند ، دست یابید.
✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک)
✔️ 0 تا 100 بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی و تولید تیرچه و بلوک
✔️ طرح توجیهی تولید بلوک سیمانی و پازلی و تیرچه چیست؟
✔️ اخذ وام کارگاه بلوک زنی با ارائه طرح توجیهی تولید تیرچه و بلوک
✔️ درآمد و سود یک کارگاه بلوک زنی چقدر است؟
✔️ تیرچه چیست؟
✔️ ابعاد و نکات فنی ساخت تیرچه ها
✔️ کد آیسیک محصولات طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی
✔️ استانداردهای محصولات طرح توجیهی کارگاه تولید تیرچه و بلوک سیمانی
✔️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بلوک سیمانی سقفی
✔️ میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه
✔️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه
✔️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه بلوک سیمانی و تیرچه
✔️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه
✔️ زمین و ابنیه کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه
✔️ سقف تیرچه بلوک چیست و چه اجزا و مشخصاتی دارد؟
✔️ اما چرا سقف تیرچه بلوک جزء بهترین ها است ؟
✔️ مشخصات و ویژگی های خرپای تیرچه
✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارگاه بلوک زنی ( تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک )
✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن کارگاه تولید تیرچه و بلوک !
✳️ 0 تا 100 بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی و تولید تیرچه و بلوک :
بلوک های سیمانی و تیرچه ، هر دو از محصولاتی هستند که در ساخت سقف های تیرچه بلوک به کار میروند و چون جزو مصالح ساختمانی محسوب میشوند از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
البته امروزه رقابت بسیاری در میان کارگاه های بلوک زنی وجود دارند و هر یک سعی دارند به نوعی محصولات خود را خاص تر و با کیفیت تر کنند.
به عنوان مثال در بسیاری از کارگاه های بلوک زنی امروزه بلوک های سیمانی را با الیاف خاص و مواد نانو مسلح میکنند و مقاومت آنها را به شدت افزایش میدهند که این بلوک های به زودی جایگزین بلوک های سیمانی قدیمی خواهد شد.
از طرفی میتوان بلوک های سیمانی را به صورت پازلی تولید کرد که در هنگام بلوک چینی این بلوک ها در هم قفل شوند و این امر باعت میشود هزینه ملات کمتر شده و همینطور سرعت اجرا بالا رود و عملا دیوارهای ضد زلزله و مستحکمی نیز ساخته شود.
در هر حال مارکت تولید بلوک های سیمانی و بلوک پازلی و همینطور تیرچه ، مارکت پر رقابت اما درآمدزاییست که اگر با توان فنی و مدیریتی بالا وارد این مارکت شوید میتواند برای شما توجیه مالی منطقی داشته باشد.
اولین گام شما برای ورود به این صنعت ، تدوین یک بیزنس پلن یا طرح توجیهی تخصصی کارگاه بلوک زنی برای تولید بلوک سیمانی ، بلوک پازلی و تیرچه میباشد.
طرح توجیهی تولید بلوک سیمانی و پازلی و تیرچه چیست؟
همانطور که گفتیم شما نمیتوانید بدون داشتن یک دیدگاه از آینده ی مالی کسب و کارتان به صنعت تولید بلوک های سیمانی و پازلی و تیرچه و کلا هر کسب و کار دیگری وارد شوید.
در گام اول شما نیاز به برآورد هزینه های احداث کارخانه بلوک زنی خود را دارید تا متوجه شوید با مختصات و تکنولوژی که شما قصد تولید انواع بلوک های سیمانی و پازلی و تیرچه را دارید ، به چقدر سرمایه ثابت و سرمایه در گردش نیاز دارد.
همینطور شما باید تخمینی از درآمدزایی کارگاه بلوک زنی خود در طول دوران بهره برداری داشته باشید و نطقه سربه سر پروژه خود را بدانید.
همه ی این موارد را در بیزنس پلن تولید تیرچه و بلوک های سیمانی و پازلی خواهید یافت.
مضاف بر این موارد صورت های مالی مانند ترازنامه و صورت سود و زیان شما در دوران بهره برداری و همینطور شاخص های مالی مانند دوره بازگشت سرمایه و NPV و IRR کارگاه شما همه در بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی برایتان محاسبه خواهد شد.
همانطور که میبینید بیزنس پلن تولید بلوک سیمانی و پازلی و تیرچه ، میتواند اطلاعات بسیار کاربردی برای تصمیم گیری راحت تر ، به شما بدهد و ریسک سرمایه گذاری شما را کم کند.
اما اگر بخواهید مطالعات خود را قویتر کنید و اطلاعات بیشتری بدست آورید باید طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی را تهیه نمایید. طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی مشتمل بر سه فصل «بیزنس پلن» و «مطالعات بازار» و «گزارش نرم افزار کامفار» میباشد.
درباره بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی و عناوین مورد بررسی در آن که در بالا توضیح دادیم.
اما در مطالعات بازار بلوک سیمانی و بلوک پازلی و تیرچه در ابتدا به بررسی رقبای بالقوه و بالفعل شما میپردازیم و آمار آنها همراه با ظرفیت تولیدیشان را با استعلام از وزارت صنایع خواهیم گرفت.
سپس به سراغ میزان واردات و صادرات این محصولات با استفاده از استعلام از گمرک خواهیم رفت و در نهایت با موازنه عرضه و تقاضا به برآوردی از تقاضای مارکت برای بلوک سیمانی و بلوک پازلی و تیرچه در سه سال آتی خواهیم رسید که این اطلاعات نیز میتواند دیدگاه شما را نسبت به آینده مارکت کارگاه بلوک زنی تخصصی تر کند.
گزارش نرم افزار کامفار نیز فصل محاسبات مالی شما را پیشرفته تر خواهد کرد و بین 60 تا 120 صفحه گزارشات مالی تکمیلی به بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی شما خواهد افزود.
و در نهایت همانطور که گفتیم به مجموع سه فصل «بیزنس پلن» و «مطالعات بازار» و «گزارش نرم افزار کامفار» ، طرح توجیهی احداث کارگاه بلوک زنی میگویند.
✳️ اخذ وام کارگاه بلوک زنی با ارائه طرح توجیهی تولید تیرچه و بلوک :
همانند هر کسب و کار دیگری امکان اخذ وام و تسهیلات بانکی برای احداث کارگاه بلوک زنی نیز وجود دارد اما برای این امر شما ابتدا باید اقدام به اخذ مجوز و پر کردن فرم های سامانه بهین یاب کنید که در این مرحله نیاز به اطلاعات مندرج در بیزنس پلن تولید تیرچه و بلوک سیمانی و پازلی خواهید داشت.
اما پس از آن در مرحله بانک از شما یک طرح توجیهی کامل و بانکیبل کارگاه بلوک زنی مطالبه خواهد شد که باید آن را به عنوان یکی از اسناد مندج در پرونده به بانک ارائه دهید.
در صورتی که قصد ورود به این صنعت را دارید و نیاز به بیزنس پلن و یا طرح توجیهی تولید بلوک سیمانی و بلوک پازلی و تیرچه دارید ، با کارشناسان مجرب و متخصص ما در «وبسایت گسترش کارآفرینی ایران» تماس بگیرید.
درآمد و سود یک کارگاه بلوک زنی چقدر است؟
درآمد و سود کارگاه های بلوک زنی و کلا توجیه مالی آنها رقم ثابتی نیست و نمیتوان حکم کلی برای آن صادر کرد. این رقم بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد.
مثلا اینکه ظرفیت کارگاه بلوک زنی شما چقدر است و یا اینکه چه نوع بلوک های سیمانی و یا پازلی تولید میکنید و چه مزیت های رقابتی دارید و در نهایت قیمت تمام شده و قیمت فروش تیرچه ها و بلوک های تولیدی شما چقدر است و یا اینکه سطح اتوماسیون کارگاه شما چقدر است و چند نفر پرسنل نیاز دارید.
همه این موارد میتواند در میزان درآ»د و سود کارگاه بلوک زنی شما تاثیر گذار باشد. در نهایت اگر میخواهید براورد تخصصی از میزان درآمد و سود کارگاه بلوک زنی خود داشته باشید هیچ چاره ای به جر تدوین بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی خودتان ندارید.
در انتهای همین صفحه ما یک بیزنس پلن کارگاه بلوک زنی سال 1402 را برای کاربران وبسایتمان جهت دانلود قرار دادیم که میتوانید با تهیه عضویت سایت آنرا دانلود کنید و از میزان درآمد و سود یک کارگاه بلوک زنی با شرایطی که در طرح تعریف شده مطلع شوید.
به طور کلی کلیه طرح های توجیهی بلوک زنی که در سالهای 1403 و 1404 و بعد از آن نیز تدوین کنیم در انتهای همین صفحه برای دانلود کاربران قرار خواهیم داد تا شما بتوانید برای کسب اطلاعات اولیه از آنها استفاده نمایید.
البته اگر کار اجرایی و یا اداری مانند اخذ زمین و یا اخذ مجوز تاسیس و یا وام بانکی برای یک کارگاه بلوک زنی دارید باید حتما طرح را به صورت سفارشی تهیه نمایید و طرح دانلودی مناسب آن نیست.
✔️ تعریف و مشخصات محصولات طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی !
✳️ 1- بلوک سیمانی چیست ؟
بلوک سیمانی یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد و اساسی در صنعت ساختمان سازی است که از ترکیب سیمان، آب، سنگدانهها (شن و ماسه) و گاهی اوقات مواد افزودنی دیگر تولید می شود.
این بلوک ها به اشکال هندسی مختلفی مانند مکعب مستطیل با عرض حدودا 20 تا 25 سانتیمتر تولید می شوند و اندازه ها و ضخامت های متنوع و وزن تقریبی بین 8 تا 20 کیلوگرم دارند.
ویژگی های بلوک بتنی :
- ضخامت جداره ها و تیغه ها : حداقل 15 میلی متر
- عرض تکیه گاه بلوک : حداقل 15 میلی متر
- ارتفاع تکیه گاه بلوک : حداقل 40 میلی متر
- نیروی خمشی : حداقل 250 کیلوگرم
✳️ 2 - بلوک پازلی چیست ؟
بلوک های پازلی به عنوان یکی از نوآوری های اخیر در صنعت ساختمان سازی، به دلیل مزایای فراوانی که دارند، توجه بسیاری از سازندگان و مهندسان را به خود جلب کردهاند.
این بلوک ها به دلیل شکل ظاهری و شیوه چیدمانشان که شبیه به قطعات پازل است، به این نام شناخته می شوند.
✳️ 3 - تیرچه چیست؟
تیرچه یکی از عناصر مهم در ساخت و ساز ساختمان ها است که نقش بسیار مهمی در تحمل بار و ایجاد سقف ایمن و مقاوم ایفا می کند.
این عضو پیش ساخته به صورت افقی بین ستون ها، دیوارها و یا تیرهای ساختمان قرار می گیرد و در ترکیب با سایر تیرچه ها، سقف و یا کف را در برابر نیروهای زنده و مرده پشتیبانی می کند.
تیرچه ها به گونه ای طراحی می شوند که بتوانند بارهای عمودی و افقی را تحمل کنند و در برابر خمش و فشار مقاومت داشته باشند.
وزن و ابعاد تیرچه باید با استانداردهای تعیین شده در نظر گرفته شود تا بتواند بارهای وارد بر سازه را به خوبی تحمل کند. ابعاد تیرچه معمولاً به دهانه سازه، نوع سقف و بار وارده بستگی دارد.
نوع و تعداد میلگردها در تیرچه ها بسته به نوع سازه متفاوت است. میلگردها معمولاً به صورت عرضی و طولی قرار می گیرند تا مقاومت تیرچه در برابر نیروهای کششی و فشاری افزایش یابد.
ابعاد و نکات فنی ساخت تیرچه ها :
- اندازه عرض تیرچه ها 8 تا 12 سانتی متر است.
- ضخامت تیرچه ها معمولا 4 سانتی متر است.
- پس از بتن ریزی تیرچه ها آن را به وسیله ویبراتور خوب ویبره کنیم.
- بتن داخل قالب فلزی یا سفالی جهت ساخت تیرچه با عیار 400 تا 500 کیلو گرم سیمان در متر مکعب بتن ریز با مصالح سنگی ریز دانه تهیه شود.
- فاصله محور وسط تا محور وسط تیرچه دیگر معمولا 50 سانتی متر شود.
انواع تیرچه از نظر جنس :
- تیرچه فولادی : تیرچههای فلزی معمولاً از فولاد ساخته می شوند و دارای مقاومت بالایی هستند. این نوع تیرچه ها بیشتر در سازههای فلزی و ساختمان های بلند استفاده می شوند.
- تیرچه بتنی : تیرچههای بتنی از بتن و آرماتورهای فلزی تشکیل شدهاند. این نوع تیرچه ها رایج ترین نوع برای ساخت سقف های تیرچه بلوک هستند.
- تیرچه پیش ساخته : تیرچههای پیش ساخته معمولاً از بتن مسلح یا فولاد تولید شده و در کارگاه ساخته و به محل پروژه منتقل می شوند.
انواع مقطع تیرچه :
- مقطع T شکل : این نوع تیرچه به دلیل شکل مقطع خود به تیرچه T شکل معروف است. در این مدل، بخشی از مقطع به شکل T درآمده که استحکام و تحمل بار آن را افزایش می دهد.
- مقطع خرپایی : در تیرچه های خرپایی، میلگردها به شکل خرپایی (شبکه ای) به هم متصل شدهاند. این نوع تیرچه به ویژه در سازه های با دهانه بلند کاربرد دارد.
✳️ کد آیسیک محصولات طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی :
- کد آیسیک بلوک سقفی بتنی غیر مسلح : 2695612316 تن
- کد آیسیک تیرچه بتنی مسلح پیش ساخته : 2695612319 تن
- کد آیسیک جدول بتنی : 2695612320 تن
استانداردهای محصولات طرح توجیهی کارگاه تولید تیرچه و بلوک سیمانی :
- ویژگی ها و روش های آزمون تیرچه و بلوک سقفی : 2909
- تیرچه مورد مصرف در سقف های تیرچه بلوک - ویژگی ها و روش های آزمون : 1-2909
- بلوک های سقفی مورد مصرف در سقف های تیرچه بلوک - ویژگی ها و روش های آزمون : 2-2909
- بلوک سیمانی توخالی - ویژگی ها : 70-1
- بلوک سیمانی توخالی - روش های آزمون : 70-2
- سنگدانه - سنگدانه های سبک مورد مصرف در بلوک های بتنی ویژگی ها : 7657
- بلوک های سیمانی سبک غیر باربر - ویژگی ها : 7782
✔️ خلاصه دانش فنی طرح توجیهی کارگاه تولید تیرچه و بلوک سیمانی !
✳️ فرایند تولید بلوک سیمانی :
1. انتخاب و آماده سازی مواد اولیه :
مواد اصلی تشکیل دهنده بلوک سیمانی شامل سیمان، شن، ماسه و آب است. در بعضی موارد، افزودنی های شیمیایی جهت افزایش استحکام، مقاومت در برابر آب و بهبود ویژگی های حرارتی نیز اضافه می شوند.
کیفیت مواد اولیه در تعیین مقاومت و دوام بلوک ها نقش بسیار مهمی دارد، بنابراین انتخاب شن و ماسه با دانه بندی مناسب و سیمان با کیفیت از الزامات تولید استاندارد است.
2. مخلوط کردن مواد :
پس از انتخاب مواد اولیه، نوبت به مخلوط کردن آن ها می رسد. در این مرحله، مواد به نسبت های دقیق و مشخص وارد میکسرهای صنعتی می شوند.
برای تولید مخلوط همگن و یکنواخت، این میکسرها در سرعت و زمان مناسب تنظیم می شوند تا ترکیب دقیقی از سیمان، آب، و سنگدانه ها ایجاد شود.
مخلوط کن ها باید قادر باشند که بدون ایجاد حباب های هوا، مخلوطی فشرده و همگن تولید کنند تا در نهایت بلوک ها از استحکام و کیفیت بالایی برخوردار باشند.
3. قالب گیری و تراکم :
مخلوط سیمان و سنگدانه ها پس از آماده سازی، به داخل قالب های خاصی که با توجه به ابعاد و نوع بلوک طراحی شدهاند، تزریق می شود. قالب ها اغلب از جنس فلز و به شکلی مقاوم ساخته می شوند. برای افزایش استحکام بلوک ها، از دستگاه های پرس و ویبراتور استفاده می شود.
فشار و لرزش اعمال شده در این دستگاهها به متراکم کردن مخلوط کمک می کند و باعث می شود که بلوک ها بدون حفره و با ساختاری یکپارچه شکل بگیرند.
4. خشک کردن و عمل آوری :
بلوک های قالب گیری شده به منظور افزایش مقاومت، نیازمند مرحله خشک کردن و عمل آوری هستند. این مرحله، معمولاً در محفظه های کنترل شده صورت می گیرد که دمایی حدود 20 تا 40 درجه سانتی گراد و رطوبت مناسب دارند.
عمل آوری بلوک ها، که به آن "کیورینگ" نیز می گویند، به مدت چند روز انجام می شود و باعث افزایش استحکام و دوام بلوک ها می شود.
5. بسته بندی و انبارداری :
پس از اتمام مراحل عمل آوری، بلوک ها آماده برای بسته بندی و انبارداری هستند. در این مرحله، بلوک ها به صورت پالت های منظم چیده شده و برای جلوگیری از آسیب دیدگی در حمل و نقل بسته بندی می شوند.
کنترل نهایی کیفیت نیز قبل از عرضه به بازار انجام می شود تا از استاندارد بودن تمامی محصولات اطمینان حاصل شود.
✳️ روش و مراحل تولید تیرچه :
1. برش و آماده سازی میلگردها :
تولید تیرچه صنعتی با آماده سازی میلگردها آغاز می شود. میلگردها باید از جنس فولاد باکیفیت و مقاومت کششی بالا باشند. در این مرحله، میلگردهای طولی و عرضی با توجه به طرح و نقشه تیرچه، با طول و قطر موردنیاز برش داده می شوند.
این میلگردها بعداً به عنوان اجزای اصلی تیرچه در برابر بارهای کششی و خمشی عمل می کنند.
2. مونتاژ اولیه میلگردها :
در این مرحله، میلگردهای برش خورده به یکدیگر متصل می شوند. میلگردهای طولی در راستای تیرچه قرار گرفته و میلگردهای عرضی یا خاموت ها به شکل مثلثی یا مربعی به دور آن ها پیچیده می شوند تا اسکلت اولیه تیرچه شکل بگیرد. این ساختار به تیرچه استحکام اولیه می بخشد.
3. جوشکاری اتوماتیک :
پس از مونتاژ اولیه، نوبت به جوشکاری اتوماتیک می رسد. در این مرحله، با استفاده از دستگاه های جوش اتوماتیک، اتصالات میلگردهای طولی و عرضی به صورت یکنواخت و دقیق جوش داده می شوند. این فرآیند باعث می شود که تیرچه ها از نظر ساختاری پایدارتر و مستحکم تر شوند.
4. قالب گیری و ریختن بتن :
برای تأمین مقاومت فشاری تیرچه، بتن به عنوان ماده ای پرکننده به کار می رود. ابتدا اسکلت جوش خورده در قالب های مخصوص تیرچه قرار داده می شود و سپس بتن با دانه بندی مناسب و عیار مشخص درون این قالب ها ریخته می شود.
بتن ریخته شده باید ویژگی هایی مانند مقاومت فشاری و دوام مناسب را داشته باشد تا بتواند در برابر بارهای فشاری مقاومت کند.
5. عمل آوری بتن :
پس از ریختن بتن، تیرچه ها نیاز به زمان دارند تا بتن به درستی سخت و مقاوم شود. فرآیند عمل آوری بتن معمولاً به کمک آب دهی منظم یا سیستم های بخاردهی انجام می شود که باعث افزایش کیفیت بتن و استحکام نهایی تیرچه می شود. این مرحله معمولاً چندین روز به طول می انجامد.
6. بازرسی و کنترل کیفیت :
پس از عمل آوری، تیرچه ها مورد بازرسی دقیق و کنترل کیفی قرار می گیرند تا از رعایت استانداردهای تولید و مقاومت سازه ای مطمئن شوند. هر تیرچه باید در آزمایش های مختلف مانند آزمایش بارگذاری، اندازه گیری ابعاد و بررسی اتصالات، تأیید شود.
7. بسته بندی و انبارداری :
پس از تأیید نهایی، تیرچه ها بسته بندی و برای ارسال به پروژه های ساختمانی آماده می شوند. در انبارداری، تیرچه ها باید در شرایط مناسب و دور از رطوبت و عوامل آسیب زا نگهداری شوند.
✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید بلوک سیمانی سقفی :
- دستگاه بلوک زن : 1 دستگاه
- میکسر بتن : 1 دستگاه
- قالب تیرچه : 20 عدد
- قالب بلوک : 1 عدد
- ترانس جوش : 2 دستگاه
- سیلوی سیمان : 1 دستگاه ، «رکتیفایر 400 آمپر»
- دستگاه خم میلگرد : 1 دستگاه ، «ظرفیت 30 متر مکعب»
میزان آب و انرژی مورد نیاز کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
- برق مصرفی : 100000 کیلووات ساعت در سال
- آب مصرفی : 9500 متر مکعب در سال
- گازوئیل : 10000 لیتر در سال
- بنزین : 4500 لیتر در سال
- روغن واسکازین : 2000 لیتر در سال
مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
- سیمان : 1700 تن در سال
- شن و ماسه : 3700 تن در سال
- الکترود جوشکاری : 5 تن در سال
- میلگرد : 350 تن در سال
✳️ تاسیسات و امور زیر بنایی کارخانه بلوک سیمانی و تیرچه :
تاسیسات برق رسانی : 20 کیلووات
- حق انشعاب و نصب تابلو و ترانس
- کابل کشی و سیم کشی های مربوطه
تأسیسات آب رسانی : 0.5 اینچ
- (حق انشعاب و لوله کشی و...)
تاسیسات سوخت رسانی :
- مخازن ذخیره سوخت
تاسیسات گرمایش و سرمایشی
امتیاز خط تلفن : 2 خط
✳️ وضعیت اشتغال زایی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
پرسنل غیر تولیدی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
- مدیر طرح : 1 نفر
- کارمند مالی و اداری : 1 نفر
- نگهبان و سرایدار : 1 نفر
پرسنل تولیدی کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
- کارگر ساده : 5 نفر
✳️ زمین و ابنیه کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
زمین و محوطه سازی کارگاه بلوک زنی :
- زمین : 2000 متر مربع
- خاکبرداری و تسطیح : 2000 متر مربع
- حصار کشی : 360 متر مربع
ساختمان و ابنیه کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه :
- ساختمان اداری و نگهبانی : 50 متر مربع
وسائط نقلیه مورد نیاز کارخانه تولید بلوک سیمانی و تیرچه:
- وانت : 1 دستگاه
لوازم اداری مورد نیاز کارگاه بلوک زنی :
- لوازم اداری (میز- صندلی- فایل - گوشی تلفن و سیستم امنیتی...)
- لوازم آشپزخانه
- ابزار آلات کارگاهی (ست کامل)
- پالت های نگه داری
✔️ انواع و کاربردهای محصولات طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی !
✳️ انواع بلوک سیمانی :
1. بلوک سیمانی سنگین :
بلوک سیمانی سنگین با استفاده از سیمان و ماسه ساخته می شود و وزن بیشتری نسبت به سایر بلوکها دارد. این نوع بلوک ها مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه دارند و بیشتر در دیوارهای حائل و سازه های باربر استفاده می شوند.
بلوک سیمانی سنگین به دلیل وزن بالاتر، عایق خوبی برای صدا و حرارت نیست و معمولاً در پروژههایی که نیاز به مقاومت مکانیکی بالایی دارند به کار می رود.
2. بلوک سیمانی سبک :
بلوک سیمانی سبک از سیمان و پوکه معدنی یا صنعتی ساخته می شود و وزن کمتری نسبت به بلوک سنگین دارد. پوکه به کار رفته در این بلوک ها باعث کاهش وزن و افزایش عایق پذیری حرارتی و صوتی می شود.
این نوع بلوک ها بیشتر در ساخت دیوارهای غیرباربر و پروژههایی که به عایق بندی نیاز دارند به کار می روند. بلوک سیمانی سبک همچنین باعث کاهش بار مرده ساختمان و صرفه جویی در مصالح می شود.
3. بلوک پلی استایرن (بلوک سیمانی فوم دار) :
بلوک های پلی استایرن یا بلوک فوم دار از ترکیب سیمان و قطعات فوم پلی استایرن ساخته می شوند. این بلوک ها بسیار سبک و عایق خوبی برای حرارت و صوت هستند و به کاهش مصرف انرژی در ساختمان کمک می کنند.
این نوع بلوک ها بیشتر در ساخت دیوارهای غیرباربر و به عنوان بلوک های سقفی استفاده می شوند. یکی از مزایای آن ها سرعت اجرای بالا و هزینه پایین نصب است.
4. بلوک سیمانی سقفی :
بلوک سیمانی سقفی نیز به عنوان یکی از اجزای اصلی در سقف های تیرچه بلوک استفاده می شود. این بلوک ها از سیمان و ماسه تولید می شوند و نسبت به بلوک های سفالی سنگین تر هستند.
به دلیل مقاومت مکانیکی بالا، در پروژه های ساختمانی که نیاز به استحکام بیشتر در سقف ها دارند استفاده میشوند. این بلوک ها نسبت به نوع سفالی عایق حرارتی و صوتی کمتری دارند.
5. بلوک سیمانی لیکا :
بلوک های سیمانی لیکا از ترکیب سیمان و پوکه لیکا ساخته می شوند. لیکا (Leca) نوعی پوکه صنعتی است که از خاک رس فرآوری شده به دست می آید. این بلوک ها سبک و دارای عایق حرارتی و صوتی مناسبی هستند.
بلوک های لیکا برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی و همچنین دیوارهای باربر و غیرباربر به کار می روند. این نوع بلوک ها به دلیل وزن کم و خواص عایق بندی، برای ساخت ساختمان های بلند مرتبه و کاهش مصرف انرژی مناسب هستند.
6. بلوک هبلکس
بلوک های هبلکس یا بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC) از ترکیب سیمان، آهک، پودر آلومینیوم و آب تولید می شوند. این بلوک ها بسیار سبک و دارای خاصیت عایق حرارتی و صوتی خوبی هستند.
بلوک هبلکس به دلیل وزن کم، سرعت اجرای بالا و کاهش هزینه های ساخت، برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی مناسب است.
این نوع بلوک ها همچنین دارای مقاومت بالا در برابر آتش سوزی هستند و برای ساختمان های بلندمرتبه و پروژههایی که نیاز به عایق بندی حرارتی دارند، بسیار ایدهآل هستند.
✳️ کاربردهای بلوک پازلی :
1 - ساخت دیوارهای داخلی و خارجی :
بلوک های پازلی برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی در ساختمان ها به کار می روند. به دلیل مقاومت بالا و قابلیت عایق بندی، این بلوک ها به گزینه مناسبی برای دیوارهای بیرونی تبدیل شده اند و در برابر شرایط محیطی مختلف مقاومت خوبی نشان می دهند.
2 - استفاده در پروژههای عمرانی و صنعتی :
از بلوک های پازلی در پروژههای بزرگ عمرانی و صنعتی مانند ساخت انبارها، سوله ها، مراکز تجاری و صنعتی نیز استفاده می شود.
این بلوک ها به دلیل سرعت اجرای بالا و کاهش نیاز به نیروی انسانی، در پروژه های با ابعاد بزرگ، مقرون به صرفه و کاربردی هستند.
3 - ساخت دیوارهای حائل و دیوارهای امنیتی :
بلوک های پازلی به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، برای ساخت دیوارهای حائل و امنیتی مناسب هستند. این دیوارها می توانند برای جداسازی مناطق مختلف و حفظ امنیت محیط به کار گرفته شوند.
4 - کاربرد در ساخت سازههای دکوراتیو :
با توجه به طراحی زیبای بلوک های پازلی، از آن ها می توان در ساخت المان های دکوراتیو، مبلمان شهری، دیوارهای جدا کننده، و نماهای داخلی و خارجی استفاده کرد.
این بلوک ها با قابلیت های انعطاف پذیر و تنوع در رنگ و شکل، به معماران و طراحان امکان می دهند که طرح های خلاقانه و جذابی را ایجاد کنند.
✳️ ویژگی های بلوک های پازلی :
1 - سهولت و سرعت نصب :
یکی از مهمترین ویژگی های بلوک های پازلی، سهولت نصب و اجرای سریع آنها است. این بلوک ها به دلیل طراحی شیارها و قفل ها به راحتی و بدون نیاز به ملات یا چسب های قوی به یکدیگر متصل می شوند. در نتیجه زمان نصب و ساخت و ساز به شدت کاهش می یابد.
2 - کاهش وزن و مقاومت بالا :
بسیاری از بلوک های پازلی از مواد سبک سازی شده تولید می شوند که وزن سازه را کاهش می دهند. این مسئله به ویژه در ساختمان های چند طبقه که بار وارده به ستون ها و ساختمان اهمیت دارد، مفید می باشد.
با این حال، بلوک های پازلی معمولاً مقاومت فشاری خوبی دارند و در برابر فشار و ضربه مقاوم هستند.
3 - عایق صوت و حرارت:
بلوکهای پازلی عایق صوتی و حرارتی مناسبی نیز هستند و به کاهش هدررفت انرژی در ساختمان کمک می کنند. به دلیل ساختار و مواد اولیه ای که در تولید این بلوک ها به کار می رود، می توانند به راحتی در برابر تغییرات دمایی مقاومت کنند و جلوی نفوذ صدا را بگیرند.
4 - دوام و عمر طولانی:
این بلوک ها با توجه به مواد با کیفیتی که در ساخت آن ها استفاده می شود، دارای دوام و عمر طولانی هستند. این ویژگی باعث می شود که بلوک های پازلی برای انواع پروژه های ساختمانی از مسکونی گرفته تا صنعتی و تجاری، گزینه ای مناسب باشند.
5 - انعطاف پذیری در طراحی:
با استفاده از بلوک های پازلی می توان طرح های متنوعی را در سازه ها پیاده کرد. از آنجا که این بلوک ها در اشکال و ابعاد گوناگونی تولید می شوند، امکان ایجاد دیوارهای منحنی، طرح های خلاقانه و دکوراتیو فراهم می شود.
این انعطاف پذیری در طراحی باعث شده تا بلوک های پازلی در ساخت و دکوراسیون داخلی نیز کاربرد داشته باشند.
✳️ انواع و کاربردهای تیرچه :
1. تیرچههای بتنی :
- ساختار : این تیرچه ها از بتن و میلگردهای فولادی ساخته می شوند.
- کاربرد : استفاده از تیرچه های بتنی به خصوص در سقف های تیرچه بلوک رایج است. از این نوع تیرچه ها در ساخت ساختمان های مسکونی و اداری تا چندین طبقه استفاده می شود.
- مزایا : مقاومت بالا در برابر فشار، عدم نیاز به قالب بندی گسترده و هزینه نسبتاً کم از مزایای تیرچه های بتنی می باشد.
2. تیرچه کرومیت :
- ساختار : این نوع تیرچه از ورق فولادی و میلگرد ساخته می شود و در آن معمولاً ورق های فولادی به صورت خرپایی نصب می شوند.
- کاربرد : به دلیل قابلیت تحمل بارهای سنگین و همچنین مقاومت در برابر زلزله، تیرچه های کرومیت در سازههای بلند و صنعتی کاربرد زیادی دارند.
- مزایا : سرعت اجرای بالا، امکان استفاده در دهانه های بزرگ و مقاومت بالا در برابر زلزله از مزایای این نوع تیرچه است.
3 . تیرچه پیش تنیده :
- ساختار : در تیرچه های پیش تنیده، میلگردهای پیش تنیده تحت تنش قرار گرفته و سپس بتن ریزی می شود. این فرآیند باعث افزایش مقاومت تیرچه در برابر بارهای کششی و فشاری می شود.
- کاربرد : این نوع تیرچه ها در سازههایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، مانند پل ها و ساختمان های صنعتی، استفاده می شوند.
- مزایا : کاهش وزن سازه و امکان استفاده در دهانه های بزرگ از مزایای تیرچه های پیش تنیده می باشد.
4. تیرچه پاشنه بلوک :
- ساختار : در این نوع تیرچه، یک بخش از آن به صورت پاشنه ای به پایین قرار دارد تا قالب گذاری و بتن ریزی روی آن آسان تر شود.
- کاربرد : از این تیرچه ها به ویژه در سازههای مسکونی و اداری برای ساخت سقف استفاده می شود.
- مزایا : کاهش هزینه های قالب گذاری و سهولت در اجرا از مزایای این نوع تیرچه است.
✔️ معرفی جامع سقف های تیرچه بلوک و اجزا و نقاط قوت و ضعف آنها !
✳️ سقف تیرچه بلوک چیست و چه اجزا و مشخصاتی دارد؟
سقف تیرچه بلوک یکی از متداول ترین انواع سقف ها در ساختمان سازی است که به دلیل سرعت اجرا، اقتصادی بودن و مقاومت مناسب، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
در این نوع سقف، تیرچه های پیش ساخته بتنی به عنوان تکیه گاه اصلی عمل می کنند و بلوک های سبک توخالی فضاهای بین تیرچه ها را پر می کنند. پس از قرارگیری تیرچه ها و بلوک ها، بتن روی آن ها ریخته می شود تا یکپارچگی و مقاومت سقف را تامین کند.
اجزای سازنده سقف تیرچه و بلوک :
- تیرچه
- بلوک
- میلگرد حرارتی و افت و میلگرد منفی
- بتن پوششی (درجا)
لیست نسبت ارتفاع بلوک و ضخامت سقف :
- ضخامت سقف : 25 سانتی متر ، ارتفاع بلوک : 18 سانتی متر
- ضخامت سقف : 30 سانتی متر ، ارتفاع بلوک : 22 سانتی متر
- ضخامت سقف : 35 سانتی متر ، ارتفاع بلوک : 26 سانتی متر
اما چرا سقف تیرچه بلوک جزء بهترین ها است ؟
- باعث سبک سازی ساختمان میشود.
- در برابر حرارت و آتش سوری مقاومت بالایی دارد.
- در برابر باد و زلزله و سایر نیروهای افقی مقاومت مطلوبی دارد.
- نسبتا عایق صداست.
- در برابر سرما و گرما و رطوبت نسبتا عایق خوبی محسوب میشود.
- سطح زیر و رو روی سقف پس از اجرا صاف و هموار خواهد بود و این امر به خودی خود یک مزیت دیگر میباشد.
معایب سقف های تیرچه بلوک :
- در مقایسه با سقف های دیگر اجرای آن زمانبرتر میباشد.
- اجرای سقف تیرچه بلوک کاری تخصصی بوده و نیاز به نیروی ماهر دارد.
- در دهانه های بزرک نمیتوان از این سقف استفاده کرد و این مورد شاید بزرگترین نقطه ضعف سقف های تیرچه بلوک میباشد.
✳️ خرپای تیرچه چیست ؟
خرپای تیرچه، نوعی سازه فلزی است که به عنوان یکی از اجزای اصلی در تیرچه ها و سقف های تیرچه و بلوک استفاده می شود.
این خرپا ها برای تقویت و پایداری بیشتر تیرچه ها به کار می روند و نقش مهمی در توزیع و انتقال بار در ساختمان ها دارند. استفاده از خرپای تیرچه به کاهش وزن سازه، کاهش هزینه ها و افزایش سرعت اجرای پروژه های ساختمانی کمک می کند.
مشخصات و ویژگی های خرپای تیرچه :
1 - ساختار مثلثی :
مهمترین ویژگی خرپای تیرچه، شکل مثلثی آن است. این شکل هندسی، باعث می شود که خرپا در برابر نیروهای کششی و فشاری بسیار مقاوم باشد و به عنوان یک عنصر سازه ای بسیار قوی عمل کند.
2 - مصرف کم آهن :
به دلیل ساختار خاص خرپا، مصرف آهن در سقف های تیرچه بلوک نسبت به سایر روش های ساخت سقف، به طور قابل توجهی کمتر است.
3 - سبک وزن بودن :
خرپاهای تیرچه به دلیل ساختار تو خالی و استفاده از میلگردهای با قطر کمتر، وزن نسبتاً کمی دارند که این ویژگی باعث کاهش بار مرده ساختمان و در نتیجه کاهش هزینه های ساخت می شود.
4 - سرعت و سهولت اجرا :
اجرای سقف های تیرچه بلوک نسبت به سایر روش ها بسیار سریع تر و ساده تر است.
5 - انعطاف پذیری در طراحی :
خرپاهای تیرچه را می توان با توجه به دهانه و بارگذاری مورد نظر، در اندازه ها و طرح های مختلفی طراحی و اجرا کرد.
6- مقاومت بالا در برابر نیروهای خارجی :
خرپا های تیرچه به دلیل ساختار هندسی و استفاده از میلگردهای با مقاومت بالا، در برابر نیروهای خارجی مانند زلزله و باد بسیار مقاوم هستند.
سقف های تیرچه بلوک به دلیل وجود لایه های هوایی بین بلوک ها، عایق حرارتی و صوتی خوبی هستند.
انواع خرپاهای تیرچه :
1- خرپای تیرچه صنعتی :
این نوع خرپاها به صورت صنعتی و با استفاده از ماشین آلات مخصوص تولید می شوند و دارای ابعاد و مشخصات فنی دقیق و یکنواختی هستند.
2 - خرپای تیرچه سنتی :
این نوع خرپاها به صورت دستی و در کارگاه های ساختمانی تولید می شوند و ممکن است در ابعاد و مشخصات فنی آن ها تفاوت هایی وجود داشته باشد.
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی ( تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارگاه بلوک زنی ( تولید بلوک سیمانی و تیرچه بلوک )
✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.