• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی لامپ ال ای دی کم مصرف ⭐️ (LED) جهت مجوز و وام

(9 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی لامپ ال ای دی کم مصرف (LED) سال 1400 (word و pdf)

جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی لامپ ال ای دی کم مصرف (LED) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی تیپ قدیمی کسب و کار لامپ ال ای دی کم مصرف (LED) را با فرمت  pdf ، صرفا جهت مطالعه ، از انتهای همین صفحه دانلود نمایید .

 در این مقاله اطلاعات فنی و ارزشمندی را درباره  احداث کارخانه تولید لامپ LED کم مصرف در اختیار شما کاربر گرامی وبسایت قرار می‌دهیم .

این اطلاعات شامل ماشین آلات خط تولید لامپ LED فوق کم مصرف، مساحت زمین مورد نیاز برای احداث کارخانه تولید لامپ LED فوق کم مصرف ، مواد اولیه مورد نیاز ، آب و برق و سوخت مورد نیاز ، تجهیزات ازمایشگاهی و کارگاهی طرح و همینطور فرآیند تولید لامپ LED کم مصرف می‌باشد  . پیشاپیش از بردباری شما در مطالعه این مقاله سپاسگزاریم  .


✔️ معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی لامپ ال ای دی کم مصرف !


محصول مورد نظر در این طرح توجیهی ، لامپ های کم مصرف LED با کد آیسیک 31501310 ، شماره تعرفه گمرکی 85393130 و شماره استاندارد 11721 میباشد. لامپ های LED شامل مجموعه ای از دیود ها هستند که بصورت سری یا موازی به یکدیگر متصل شده اند.

هر یک از دیود های موجود در حال حاضر قادر به تولید نور به اندازه مناسب برای محیط مورد استفاده انسان نمی باشند ، از اینرو برای فراهم آمدن شدت و میزان مناسب نور ، مجموعه ای از دیود های نوری را در قالب لامپ کم مصرف LED مونتاژ و مورد استفاده قرار می دهند.

بسته به نوع اتصال مجموعه LED های بکار رفته ، ولتاژ ورودی از 5 ولت تا 220 ولت قابل تغییر می باشد. به عبارتی در صورت تعویض لامپ های معمولی منازل با این لامپهای کم مصرف ، هیچگونه نیازی به تغییر سیم کشی کنونی منازل نمی باشد.

LED مخفف واژه "Light Emitted Diode" به معنای دیود ساطع کننده نور است . دیودهای ساطع کننده نور در واقع جزء خانواده دیودها هستند و دیودها نیز زیرگروه نیمه هادی ها به شمار می آیند. خاصیتی که LED ها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می سازد این است که با گذر جریان از آنها مقداری انرژی به صورت نور از آنها ساطع می شود.

LED ها جایگزین کم مصرف تر لامپ های حباب دار می باشند که نور سفیدی مانند لامپهای معمولی منتشر می‌‌کنند که شدت آن 2 برابر و دوام آن 50 برابر یک لامپ معمولی 60 وات است.

اطلاعات فنی و روش تولید لامپ های کم مصرف ال ای دی در ادامه مقاله و همینطور در طرح توجیهی کسب و کار کارخانه تولید لامپ ال ای دی کم مصرف ارائه شده است.

در حال حاضر LED ها به نحوی ساخته می شوند که نور را در جهت خاصی متمرکز می کند و به صورت چیپ های کوچکی هستند که معمولا در داخل یک شیشه گنبدی شکل قرار می گیرند و دارای سایز چوب کبریت یا کمی بزرگ تر هستند و به سختی می شکنند.

LED ها در ابتدا فقط به رنگ قرمز و سبز بودند اما یک تغییر بسیار عظیم در این صنعت در دهه 90 میلادی باعث شد که LED سفید رنگ ( یا همان روشن و بدون رنگ ) تولید شود. هم اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل دهنده LED ها نور را در رنگ ها و شدت های مختلف و با طول موج مشخص می توان تولید کرد.

می توان گفت منابع روشنائی دیگر دارای پرتوهای مادون قرمز و فرابنفش بوده ، که چشم غیر مسلح قادر به دیدن آن نیست و تاثیری در تامین روشنایی محیط ندارند و حتی بر روی انسان اثر منفی نیز می گذارند ولیکن LED ها فاقد این پرتوهای مضر بوده و در سلامت چشم تاثیر بسزایی دارند.

کلیه هزینه ها و درآمد ها و سود این کسب و کار و همینطور صورتها و فاکتور های مالی مربوط به آن ، همگی در طرح توجیهی تولید لامپهای کم مصرف LED برآورد خواهند شد.

کاربرد های لامپ های LED

⭐️ کاربرد های لامپ های LED :

 LED های سفید قابلیت تولید همه نوع رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار کمی ( در مقایسه با سایر لامپها و LED های قدیمی ) برای تولید روشنایی استفاده می کنند. به همین دلیل روز به روز ابعاد استفاده از لامپ های LED گسترده تر شده و در مواردی که احتیاج به علامت دادن و یا رقص نور ( زدن فلاش و SOS ) است ، استفاده گسترده ای دارد.

LED ها کاربردهای دیگری نیز دارند. آنها شماره ها را در ساعت های دیجیتال نشان می دهند ، اطلاعات را از کنترل تلویزیون می فرستند ( LED های مادون قرمز ) و نور آنها نشان می دهد که چه وقت وسایل روشن است. همچنین تصاویر را روی تلویزیون های پلاسما نشان می دهند.

همچنین با توجه به مصرف بسیار پایین و شدت نور بسیار عالی در انواع رنگ های مختلف ، مجموعه ای از آنها بعنوان "لامپ LED" می تواند در روشنایی منازل و چراغ های خودروها کاربرد وسیعی داشته باشد.

از فواید LED ها در روشنائی خانگی می توان به اندازه کوچک آن اشاره کرد که با قرار گیری چند عدد از آن بر روی برد الکترونیکی ، نور کافی را تولید می کنند . فایده دیگر این سایز کوچک ال ای دی ها ، مانند لامپهای هالوژنی ، قرار گیری آنها در فرورفتگی های سقف ساختمان ، با اندازه دلخواه است و به این ترتیب افراد می توانند طراحی روشنایی خانه را به صورت دلخواه انجام دهند. این در حالیست که لامپهای تابان و به ویژه لامپهای فلورسنت دارای سایز نسبتا بزرگ و غیر قابل انعطافی هستند و فضای زیاد و همواری را برای نصب لازم دارند .

همچنین با توجه به دامنه کاربرد دمائی از 40- تا 80 درجه سلسیوس که یکی از مزایای عمده لامپهای ال ای دی است ، صنایع برودتی و به ویژه کارخانه های یخچال سازی ، از لامپ ال ای دی ، در داخل دستگاههای خود استفاده می کنند ، زیرا گرمای کم تولیدی آن، سرمای داخل دستگاه را از بین نمی برد.

⭐️ مزایای لامپ های LED :

مزیت لامپ های LED تنها به کم مصرف بودن آن نیست بلکه یکی از اساسی ترین مزایای آنها کاهش بسیار زیاد هزینه نصب و راه اندازی نیز میباشد.

همچنین کم مصرف بودن لامپ های ال ای دی باعث باعث میشود که در سیم کشی ساختمان به سیمهایی با سطح مقطع کمتر نیاز داشته باشیم که این موضوع باعث صرفه جویی در انتقال انرژی الکتریکی شده که این امر مسلما باعث کاهش ترانس های تقویت ، خطوط انتقال و پست های برق و در نهایت کاهش هزینه های ثابت خواهد شد.

از مزایای دیگر لامپ های  LED، استفاده از ولتاژ بسیار پائین است که در طراحی مدار تغذیه الکترونیکی دیودهای نوری استفاده شده ، که میزان توان و جریان را کاهش داده به طوری که در مقایسه با لامپ های رشته ای و گازی و همچنین لامپ های کم مصرف موجود برتری چشمگیری دارد .

⭐️ معایب لامپ های LED :

تنها عیب LED ها قیمت نسبتا بالای آن نسبت به رقبای خود میباشد.

در صورتی که تصمیم به ورود به این کسب و کار گرفته اید پیشنهاد میکنیم حتما طرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی کم مصرف را به صورت سفارشی و متناسب با ظرفیت و تکنولوژی مورد استفاده خود تدوین کنید ، برای این منظور با ما تماس بگیرید.

⭐️ مزایا و معایب اجرای طرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی

مزایای اجرای طرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی :

  • تنوع در رنگ و شکل لامپ های LED تولیدی سبب جذب مشتری خواهد شد.
  • در صورت رعایت استاندارد های جهانی می توان بر روی درآمدزایی از طریق صادرات نیز حساب باز کرد.
  • امکان وارد کردن مواد اولیه ی تولید لامپ های LED از طریق ارز نیمایی وجود دارد.
  • به علت طول عمر بیشتر و عدم آسیب رساندن به چشم روز به روز بر بازار مصرف لامپ های LED افزوده می شود.
  • به علت آسیب کم تر به محیط زیست (گرمای کم تری از خود تولید می کنند.) مردم تمایل بیشتری به استفاده از لامپ های LED دارند.

معایب اجرای طرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی :

  • واردات لامپ های LED بسیار زیاد است، البته در سال های اخیر تلاش های برای کاهش واردات انجام شده است که تا حدودی موفقیت آمیز نیز بوده است.
  • قیمت بیشتر لامپ های LED نسبت به لامپ های فلورسنت کمی از محبوبیت آن ها می کاهد.

✔️ مقایسه لامپ های LED با سایر لامپ ها


مقایسه لامپ های LED با سایر لامپ ها و اهمیت استراتژیک لامپ LED

نگاهی به جدول فوق نشان می دهد که LED ها با وجود اینکه حدود %70 تا 80% انرژی را به گرمایی نامحسوس تبدیل می کنند. ولی باز هم ، کم مصرف ترین منبع نوری حاضر دنیا هستند. دلیل این امر این است که تمامی انرژی مصرف شده توسط LED تبدیل به نور مرئی می شود در حالی که اکثر نور تولید شده در سایر لامپ ها ، خارج از محدوده بینایی انسان است و هیچ تاثیری در روشنایی محیط ندارد.

طول عمر LED با کیفیت ، حدود 100000 ساعت می باشد که چندین برابر لامپ های معمولی است البته به شرط رعایت عوامل موثر بر عمر LED که عبارتند از : تبادل گرمائی ، نوسانات برق و ایزولاسیون.

LED ها حداقل 50 هزار ساعت عمر مفید دارند در حالیکه عمر مفید لامپهای تابان تنها 2000 ساعت و در نهایت عمر مفید فلورسنت ها ، 15000 ساعت است.

همچنین بر خلاف لامپ های کلاسیک ، نوردهی لامپ ال ای دی ، به زمانی برای گرم شدن لامپ بستگی ندارند . لامپ های LED در مقایسه با لامپ فلورسنت و دیگر لامپ ها ، نور دلپذیرتری دارند و نقاط سایه کمتری را ایجاد می نمایند و امکان تعیین رنگ نور لامپ نیز وجود دارد .

یکی دیگر از فواید LED عدم تولید زهر سمی و کشنده جیوه است که توسط لامپهای رشته ای و کمی هم فلورسنت ها تولید می شود.

با توجه به موارد گفته شده بسیاری از مصرف کنندگان می توانند با پرداخت یک هزینه اولیه نسبتا بالاتر ، تا مدتها از نور LED استفاده کرده و زمانی را صرف تعویض یا تعمیر آن نکنند ، تولید کنندگان لوازم روشنایی درجه یک در جهان نیز در حال حاضر تولیدات زیادی را در این زمینه ارائه داده اند.

لامپ SMD چیست؟

لامپ های SMD در واقع نسلی نوع از لامپ های LED هستند که با ویژگی های مطلوب تری ساخته و روانه بازار شدند.

تفاوت لامپ های SMD و LED :

  • لامپ های SMD دیودهای بسیار کوچکی هستند که بر روی یک برد لحیم شده اند، بنابراین در سطوح صاف نیز می توان از لامپ های SMD استفاده کرد.
  • هزینه ی تولید لامپ های SMD از هزینه ی تولید لامپ های LED کم تر است.
  • مصرف برق قطعات لامپ های SMD کم تر از قطعات لامپ های LED است اما در میزان مصرف نهایی تفاوتی با یک دیگر ندارند، زیرا در نهایت توان اسمی آن ها یکسان است.
  • با مصرف انرژی یکسان، لامپ های SMD نور بیشتری تولید می کنند.
  • زاویه تابش در لامپ های LED متمرکز است اما در لامپ های SMD نور با زاویه 120 درجه پخش می شود.
  • طول عمر لامپ های SMD بیشتر از لامپ های LED است.
  • به علت تولید لامپ های SMD با روش تکنولوژی سطحی، این لامپ ها را با اشکال و طرح های مختلفی می توان تولید کرد.
  • به علت وزن بسیار سبک، نصب لامپ های SMD بسیار آسان و در هر مکانی قابل نصب است.
  • دیودهای به کار برده شده در لامپ های SMD توانایی تولید نور با رنگ های مختلف را دارند.

✔️ معرفی محصولات کارخانه تولید لامپهای کم مصرف ال ای دی مورد مطالعه در این طرح توجیهی


✳️ مهمترین محصولات طرح توجیهی کارخانه تولید لامپ های کم مصرف LED شامل موارد زیر می باشد :

⭐️ لامپ های فوق کم مصرف LED

لامپ های کم مصرف ال ای دی عموما در روشنایی محیط های مصنوعی و محیط های عمومی کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف برق بین 3 تا 10 وات و میزان نوردهی معادل 60 تا 150 وات لامپ های رشته ای ، از خصوصیات لامپ های کم مصرف ال ای دی میباشد.

شکل ظاهری لامپ های ال ای دی کم مصرف ، بسیار شبیه لامپ های معمولی است و با سرپیچ لامپ های معمولی نیز میتوان از آنها استفاده نمود.

⭐️ انواع چراغ های خیابانی :

چراغ های خیابانی ال ای دی در روشنایی معابر عمومی کاربرد دارند. ویژگی چراغهای خیابانی LED مصرف برق بسیار کم آنهاست . در صورت استفاده باطری های خورشیدی ، انرژی مورد نیاز چراغها در طول روز ذخیره شده و در شب بدون نیاز به برق شهر قادر به روشن نمودن خیابان ها می باشد. همچنین طول عمر بالای اینگونه لامپ های ال ای دی ، هزینه سرویس و نگهداری آن را بسیار کاهش می دهد.

⭐️ انواع پروژکتور ای ای دی :

پروژکتور ها در روشنایی محیط های باز یا بسته مورد استفاده قرار می گیرند . مصرف برق این نوع پروژکتور ها بسته به تعداد لامپ LED بکار رفته در آنها بین 20 تا 55 وات است. زاویه نور پردازی پروژکتور های ال ای دی ، بین 25 تا 100 درجه بوده و قابل استفاده در ولتاژ برق بین  12 تا 220 ولت می باشد .

⭐️ لامپ قارچی ال ای دی :

میزان مصرف لامپ قارچی ال ای دی بین 11 تا 20 وات و نوردهی آن برابر با لامپ 100 تا 150 وات رشته ای یا لامپ 60 وات فلوروسنت میباشد . بیشترین مورد مصرف لامپ قارچی ال ای دی در روشنایی پارکها و فضای سبز بوده و این قابلیت را دارد که در رنگهای متنوع تولید شود.

⭐️ چراغ های اضطراری کم مصرف ال ای دی :

چراغ های اضطراری  ال ای دی در صورت قطع برق بلافاصله روشن شده و از باطری خود تغذیه می کنند و در هنگام وصل شدن برق مجددا خاموش شده و باطری آنها شارژ می شود . چراغ های اضطراری ال ای دی ، قابل استفاده در مکانهای عمومی و یا مسکونی بوده و بدلیل مصرف پایین آن، مدت زمان روشنایی بیشتری نسبت به سایر چراغ های اضطراری دارد. همچنین استفاده از باطری نیکل کادمیومی بجای باطری اسیدی عمر لامپ های ال ای دی این چراغ های اضطراری را بسیار افزایش می دهد.

⭐️ لامپ های هالوژن ال ای دی کم مصرف :

عمده موارد استفاده لامپهای هالوژن ال ای دی در نورسازی و روشنایی مکان های مسکونی بوده و بدلیل تنوع بسیار بالای رنگ و اندازه و همچنین مصرف کم آن ، نسبت به سایر لامپ های هالوژن برتری دارد .

میزان مصرف این لامپ های هالوژن ال ای دی بین 3 تا 5 وات و نوردهی آنها معادل 30 الی 70 وات لامپ های هالوژن معمولی می باشد.

⭐️ محصولات سفارشی ساخته شده با لامپ کم مصرف ال ای دی :

لامپ های LED کم مصرف از لحاظ طراحی شکل و اندازه بسیار انعطاف پذیر هستند. از اینرو محصولات بسیار متنوعی می توان با آنها تولید نمود . شرکت ها و سازمان ها با توجه به نیاز خود ممکن است لامپ های متفاوت و خاصی سفارش دهند ، اینگونه محصولات بعنوان محصولات سفارشی در نظر گرفته شده اند.

✳️ ظرفیت تولید سالانه طرح توجیهی کارخانه لامپ LED فوق کم مصرف :

  • این پروژه طرح توجیهی کارخانه تولید لامپ فوق کم مصرف LED و محصولات مشتق از آن می باشد که در زمینی به مساحت 6000 متر مربع اجرا میشود.
  • ظرفیت اسمی : حدود 80000 عدد لامپ فوق کم مصرف ال ای دی در سال می باشد.
  • ظرفیت عملی : 90 درصد ظرفیت اسمی برآورد شده که معادل 71000 عدد لامپ کم مصرف ال ای دی در سال می باشد.
  • تعداد نوبت کار: این کارخانه به صورت  2 شیفت 8 ساعته در طول شبانه روز به فعالیت خواهد پرداخت.

✔️ آیا راه اندازی کارگاه کوچک مونتاژ و تولید لامپ ال ای دی درخانه امکان پذیر است؟


چگونه یک کارگاه کوچک تولید و مونتاژ لامپ ال ای دی کم مصرف در منزل راه اندازی کنیم؟

یکی از روش های کسب درآمد، مونتاژ لامپ های ال ای دی در منزل است، برای این کار تمام قطعات لامپ ال ای دی توسط شرکت های تولید کننده قطعات لامپ های ال ای دی در اختیار شما قرار می گیرد و شما باید با توجه به آموزش هایی که در شرکت دیده اید، آن قطعات را بهم متصل کننید و لامپ ال ای دی را بسازید.

کارخانه ها و شرکت های مختلفی هستند که مونتاژ قطعات خود را به دست مردم می سپارند و در واقع برون سپاری میکنند.

اما روش دیگر تولید لامپ های ال ای دی در خانه، ایجاد کارگاه کوچک مونتاژ لامپ ال ای دی در منزل و به صورت مستقل از کارخانجات است. در این روش با تهیه ی وسایل مورد نیازِ تولید لامپ ال ای دی و چند دستگاه می توانید کار خود را شروع کنید.

تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه کوچک تولید لامپ ال ای دی در منزل:

  • پرینتر قلع
  • دستگاه pick&place
  • آون
  • هویه حرارتی

قطعات مورد نیاز شما برای تولید لامپ های ال ای دی در منزل:

  • حباب بالایی لامپ ال ای دی
  • برد مدار چاپی
  • ال ای دی خام
  • سیم
  • سر پیچ و پوسته ی پایینی لامپ ال ای دی

تمام تجهیزات و قطعات ذکر شده در بازار موجود است.

روش تولید و مونتاژ لامپ ال ای دی در منزل :

برای شروع کار باید پایه ی نگه دارنده ی لامپ های ال ای دی را درست کنید، برای این کار ورق آلومینیومی را به اندازه دهانه ی حباب لامپ برش بزنید، سپس به تعداد لامپ های ال ای دی که می خواهید کار بگذارید بر روی ورقه ی آلومینیوم سوراخ هایی به وسیله ی دستگاه پانچ ایجاد کنید.

در ادامه لامپ های ال ای دی را به وسیله ی چسب در جای خود محکم کنید، برای این که لامپ ها بهم متصل شوند کافی است پایه های کاتد و آند لامپ های ال ای دی را بهم لحیم کنید و سپس بر سر راه هر پایه ی مثبت یک مقاومت الکتریکی نصب کنید.( این کار باید بر اساس یک مدار ترسیم شده انجام شود تا دقیق باشد.)

در آخر ورق آلومینیومی را درون حباب لامپ ال ای دی قرار داده و چسب بزنید. بعد از خشک شدن چسب، سرپیچ را با توجه به پایه ی مثبت و منفی در جای خود قرار دهید، لامپ ال ای دی شما آماده ی تست نهایی است.


✔️ مواد اولیه سالانه کارخانه تولید 71000 عدد لامپ LED فوق کم مصرف بر اساس بیزنس پلن آن


مواد اولیه تولید لامپ LED فوق کم مصرف

کلیه مواد مورد نیاز بجز دیود نوری ، از داخل کشور تامین میشود . البته این قطعه ( دیود نوری ) در داخل ایران نیز تولید می شود.

در حال حاضر شرکت بهنور در یزد به تولید دیود نوری مشغول می باشد اما دیود مورد نیاز برای تولید لامپ های LED فوق کم مصرف دارای مشخصات فنی و کیفیت بالایی بوده که شرکت بهنور قادر به تولید آن نمی باشد . لذا این قطعه با واردات از کشور های خارجی تامین می شود.

در تولید لامپ های LED برخی مواد مانند قلع نیز استفاده می شود . همچنین برای تولید مواردی همچون PCB و پوسته لامپ نیاز به مواد اوليه خاصی می باشد.

✳️ مواد اولیه سالانه مورد نیاز شرکت در 100 درصد ظرفیت عملی با احتساب درصد ضایعات به قرار زیر میباشد :

  • برد pcb : 500000 مترمربع
  • دیود نوری : 15000000 عدد
  • گپ سر پیچی شمعی : 700000 عدد
  • فرم و قاب : 1500000 عدد
  • انواع مقاومت : 100000000 عدد
  • قلع : 10000 کیلوگرم
  • سیم افشان : 50000000 متر
  • دیود یکسو کننده : 10000000 عدد
  • پلی اتیلن تزریقی : 500000 کیلوگرم
  • چسب حرارتی : 30000 کیلوگرم
  • روغن حلیم : 10000 قوطی
  • کارتن بسته بندی : 10000000 عدد

✔️ فرایند تولید صنعتی لامپ ال ای دی فوق کم مصرف


تولید لامپ های LED کم مصرف شامل چند مرحله کلی به شرح زیر است که در ادامه هر یک از این مراحل بصورت جداگانه بیان خواهد شد. جهت کسب اطلاعات فنی بیشتر میتوانید طرح توجیهی کسب و کار تولید لامپ کم مصرف ال ای دی را از انتهای این صفحه دانلود نمایید.

  1. تولید بدنه لامپ بوسیله دستگاه تزریق پلاستیک
  2. تولید PCB مطابق با شکل لامپ مورد نظر
  3. مونتاژ قطعات منبع تغذیه لامپ
  4. مونتاژ دیود های نوری بر روی PCB
  5. مونتاژ کلیه قطعات و تولید لامپ
  6. تست کنترل کیفیت
  7. بسته بندی محصول

✳️ 1- تولید بدنه لامپ LED بوسیله دستگاه تزریق پلاستیک :

دستگاه تزریق پلاستیک

در این مرحله انواع مختلف مواد پلی اتیلن تزریقی توسط دستگاه های تزریق پلاستیک به شکل های مورد نظر تبدیل شده و بدنه لامپ را شامل می شوند. جهت تولید بدنه لامپ های کم مصرف ال ای دی در این مرحله ، از دو نوع دستگاه تزریق پلاستیک استفاده خواهد شد :

  • ماشین تزریق 300 الی 600 گرمی
  • ماشین تزریق 200 الی  300 گرمی

⭐️ پروسه تزریق پلاستیک (Injection Molding  ) :

شیوه تزریق پلاستیک یکی از مهمترین و پرکاربردترین روشهای شکل دهی پلاستیک و تولید محصولات پلاستیکی در صنایع محسوب می شود در این روش ماده اولیه که یکی از انواع مواد پلی اتیلنی می باشد ، طی عملیات خاصی به داخل کویتیهای (Cavity  ) قالب رانده شده و پس از خنک کاری از قالب بیرون می آینده این روش بیشتر در پروسه های تولید انبوه ( Mass – Production ) مدل سازی ( Prototyping ) مورد استفاده قرار می گیرد. تزریق پلاستیک شیوه نسبتا جدیدی در تولید محصولات به حساب می آید.

در ادامه 6 مرحله از یک پروسه تزریق پلاستیک معرفی و بررسی می‌شود.

1 - Clamping :

یک ماشین تزریق از سه قسمت اصلی تشکیل شده است. قالب ، Clamping و فاز تزریق. Clamping قسمتی از دستگاه را شامل می شود که در حین پروسه تزریق قالب را بسته نگه می دارد و پس از آن باز می کند . اساسا قالبها از دو نیمه تشکیل می شوند که در هنگام تزریق باید توسط این بخش در کنار هم فیکس شوند.

2 - تزریق ( injection ) :

در فاز تزریق مواد پلاستیک که معمولا به فرم گرانول ( دانه دانه ) می باشد ، وارد قیفی در قسمت بالایی دستگاه می شوند و از آنجا وارد سیلندری می شوند که توسط هیترهایی احاطه شده است.

گرانولها پس از حرارت دیدن به حالت مذاب یا رزین در می آیند. در داخل سیلندر مواد به وسیله مارپیچی زیر و رو می شوند. با چرخش مارپیچ مواد نیز به سمت جلو رانده می شوند. و هنگامی که ماده کافی در قسمت جلویی مارپیچ ذخیره شد ، عمليات تزریق توسط نازل صورت می گیرد. و مواد مذاب به داخل راهگاه قالب رانده می شوند.

سرعت و میزان فشار وارده به میزان چرخش مارپیچ و نیز قطر نازل بستگی دارد . در برخی از ماشینهای تزریق پلاستیک به جای مارپیچ از یک پیستون منگنه ای استفاده می شود.

3 - Dwelling :

فاز Dwelling شامل یک مکث در پروسه تزریق می شود تا هم مذاب در داخل کویتیها به صورت کامل پر شود و هم گازهای ایجاد شده از محفظه های تعبیه شده خارج شوند.

4 - Cooling : ( خنک کاری )

در این مرحله مذاب خنک می شود تا به حالت جامد در آمده و قابلیت خروج از قالب را پیدا کند. در غیر این صورت احتمال تغییر شکل محصول زیاد می باشد.

5 - Mold Opening : ( بازشدن قالب )

در این قسمت بخش Clamping  از هم باز می شود تا دو نیمه قالبها نیز از هم باز شوند و آماده بیرون اندازی شوند.

6 - Ejection : ( بیرون اندازی )

چند میله به همراه یک صفحه عملیات خروج قطعه از قالب را انجام می دهند. رانرها و راهگاه های قطعه کار که به صورت غیر استفاده و زاید می باشند از قطعه جدا و تمیزسازی می شوند تا مجددا برای ذوب شدن آماده شوند.

شیوه تزریق پلاستیک

⭐️ امتیازات شیوه تزریق پلاستیک :

  • سرعت بالای تولید
  • تنوع وسیع مواد مورد استفاده در این روش
  • صرفه جویی در نیروی انسانی
  • کمترین میزان اتلاف مواد
  • کاهش عمليات بعد از تزریق در تولید محصول

⭐️ محدودیت های شیوه تزریق پلاستیک :

  • هزینه های بالای تجهیزات و دستگاهها
  • بالا بودن هزینه های تولید و انجام پروسه
  • طراحی بعضی قسمتهای دستگاه بر حسب قالب مورد استفاده

✳️ 2- تولید PCB مطابق با شکل لامپ LED مورد نظر

تولید PCB مطابق با شکل لامپ مورد نظر

در فرایند تولید PCB، بورد الکترونیکی طراحی شده برای هر نوع لامپ بر روی فیبر مخصوص پیاده سازی می شود . نحوه کار بدین صورت است که محل قرار گرفتن اجزای مختلف بورد الکترونیکی روی فیبر سوراخ می شود . در ادامه اتصالات و ارتباطات بین قطعات مختلف با توجه به طراحی صورت گرفته، بوسیله نوار های مسی ایجاد می شود.

طراحی فوق در نهایت بر روی فیبر مخصوص پیاده سازی و بصورت PCB در خواهد آمد.

✳️ 3- مونتاژ قطعات منبع تغذیه لامپ LED

در بحث لامپ های LED منظور از منبع تغذیه‌ ، مجموعه ای از یک یا چند مقاومت است که به لامپ متصل شده و ولتاژ جریان برق شهری را قبل از ورود به مدار لامپ کاهش و به ولتاژ استاندارد لامپ می رسانند.

همانطور که قبلا شرح داده شد، مصرف برق لامپ های LED بسیار کم می باشد. با توجه به این موضوع در صورت عبور مستقیم جریان برق شهری از اینگونه لامپ ها، لامپ دچار آسیب می شود.

بنابراین برای کاهش ولتاژ جریان برق از مقاومت استفاده می شود. با قرار دادن مقاومت بر سر راه جریان برق ، ولتاژ تا حد 5 تا 30 ولت کاهش یافته و مناسب جهت تغذیه لامپ فوق کم مصرف LED می گردد.

در مرحله مونتاژ منبع تغذیه، یک یا چند مقاومت الکتریکی بر روی قطعات ور فلزی مونتاژ و بوسیله جوش نقطه ای به یکدیگر متصل می شوند . در نهایت خروجی این مرحله قطعه ای است با نام منبع تغذیه که در مرحله مونتاژ لامپ استفاده می شود

✳️ 4- مونتاژ دیود های نوری بر روی PCB

پر کار ترین و زمانبر ترین مرحله تولید لامپ LED مرحله مونتاژ دیود های نوری بر روی PCB است. هر لامپ بسته به نوع و اندازه اش از تعداد متفاوتی دیود نوری تشکیل می شود تعداد دیود های نوری بکار رفته در لامپ های LED بین 50 تا 150 عدد است.

در این مرحله ابتدا دیود های نوری توسط یک نفر بر روی PCB چیده و جایگذاری می شود و سپس فرد دیگری دیود ها را بوسیله لحیم کاری به PCB متصل می کند.

هر دیود دارای دو پایه است که هر دو پایه می بایست به PCB متصل شود. بنابراین تعداد اتصالات صورت گرفته در این مرحله برای لامپ های LED بین 100 تا 300 اتصال برای هر لامپ است . زمانبر بودن این مرحله زمانی محسوس تر است که بدانیم در یک پروژکتور یا چراغ خیابانی بین 1500 تا 3000 دیود نوری بکار برده می شود.

با توجه به تمایل متقاضی مبنی بر اشتغال زایی ، کلیه فعالیت های مربوط به این مرحله غیر ماشینی و بوسیله نیروی انسانی در نظر گرفته شده است. بر این اساس هزینه ماشین آلات کاهش می یابد.

این امر نه تنها باعث کاهش سرمایه ثابت طرح می شود، بلکه باعث مشغول شدن عده بیشتری بصورت مستقیم در تولید این محصول می شود ممکن است این امر غیر اقتصادی به نظر برسد . اما با محاسبه خواب سرمایه ثابت و استهلاک ماشین آلات، استفاده از نیروی انسانی و مونتاژ دستی لامپ LED توجیه پذیر است.

✳️ 5- مونتاژ کلیه قطعات و تولید لامپ LED :

در نهایت کلیه قطعات و مجموعه های تولید شده در مراحل قبل در این مرحله به یکدیگر متصل و بر روی هم مونتاژ می شوند. قطعاتی که در این مرحله مونتاژ و متصل می شوند شامل موارد زیرند :

  • منبع تغذیه
  • بورد PCB بهمراه دیود های نوری
  • بدنه لامپ
  • گپ

برخی از اجزای فوق بوسیله سیم به یکدیگر متصل شده و در نهایت بر روی بدنه لامپ مونتاژ می شوند . جهت فیکس نمودن برخی از قطعات در جای مشخص خودشان از چسب حرارتی استفاده می شود.

✳️ 6- تست کنترل کیفیت لامپ های ال ای دی :

یکی از مهم ترین و حساس ترین قسمت های تولید هر محصول، تست کنترل کیفیت است. لامپ LED نیز مانند همه محصولات دیگر دارای شاخص های کیفی مشخص و تعریف شده ای است که می بایست توسط تولید کننده رعایت شود.

لامپ های LED از جهات مختلف مورد آزمایش قرار می گیرند . برخی از معیار های سنجش کیفیت لامپ LED در زیر آورده شده است

  • شدت نور
  • زاویه تابش
  • حرارت ایجاد شده
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • توان مصرفی
  • ولتاژ تغذیه
  • ابعاد
  • استحکام

✳️ 7- بسته بندی لامپ LED :

در نهایت پس از آماده شدن لامپ ، محصولات در کارتن های طراحی شده برای هر محصول بسته بندی می شوند . جهت انبار و انتقال محصولات از بسته بندی هایی با ابعاد بزرگتر استفاده می شود.


✔️ اطلاعات فنی کارخانه تولید سالانه 71000 عدد لامپ LED فوق کم مصرف بر اساس بیزنس پلن آن


✳️ تجهیزات آزمایشگاهی کارخانه لامپ ال ای دی :

  • گاو وایر
  • تست ولتاژ
  • تست رطوبت
  • انگشتک
  • تست حرارت
  • تست وزنه
  • تست اسیدی
  • تست ابعاد

✳️ لیست ماشین ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تولید لامپ ال ای دی :

  • دستگاه اسپارک Cnc ( کشور سازنده ژاپن ) ( 0 عدد )
  • دستگاه اسپارک پیشرانه اروژن 770 ( کشور سازنده ایران ) ( 0 عدد )
  • فرز یونیورسال 80*40 ( کشور سازنده لهستان ) ( 0 عدد )
  • فرز یونیور سال 25*50 ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • دستگاه تراش 2 متری ( کشور سازنده تبریز ) ( 0 عدد )
  • دستگاه سنگین تراش سنگ مغناطیس 100*50 ( کشور سازنده لهستان ) ( 0 عدد )
  • پانتوگراف 35*25 ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • اره لنگ 45 سانتی ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • دستگاه تزریق 600 گرمی ( کشور سازنده لهستان ) ( 0 عدد )
  • دستگاه تزریق 350 گرمی ( کشور سازنده ایتالیا ) ( 0 عدد )
  • دستگاه تزریق 250 گرمی ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • دستگاه تزریق 150 گرمی ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • پرس هیدرولیک 100 تنی ( کشور سازنده چین ) ( 0 عدد )
  • گیوتین برش ورق 2 متری ( کشور سازنده ایران ) ( 0 عدد )
  • خم کن ورقه ( کشور سازنده ایران ) ( 0 عدد )
  • آسیاب تیغه ای ( کشور سازنده ایران ) ( 0 عدد )
  • فرز یونیورسال 80*40 ( کشور سازنده آلمان ) ( 0 عدد )
  • دریل ستونی ( کشور سازنده ژاپن ) ( 0 عدد )
  • کمپرسور پمپ باد ( کشور سازنده ایران ) ( 0 عدد )
  • پرس حرکت سریع هیدرولیک ( کشور سازنده لهستان ) ( 0 عدد )

✳️ تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه تولید لامپ ال ای دی :

  • برق : سالانه 3000 کیلووات ساعت
  • آب : سالانه 2490 مترمکعب
  • سرمایش و گرمایش
  • تجهیزات ایمنی و اطفای حریق
  • جرثقیل و بالابر
  • باسکول 50 تنی دیجیتال
  • سوخت گاز : 19200 مترمکعب
  • ارتباطات و مخابرات

✳️ آب و برق و گاز مصرفی سالانه کارخانه تولید لامپ ال ای دی :

  • برق : سالانه 3000 کیلووات ساعت
  • آب : سالانه 2490 مترمکعب
  • سوخت گاز : 19200 مترمکعب

✳️ زمین و ساختمانها و محوطه سازی کارخانه تولید لامپ ال ای دی :

  • سوله : 1322 مترمربع
  • انبار مواد اولیه : 10 مترمربع
  • انبار محصول نهایی : 193 مترمربع
  • ساختمان اداری : اداری و مالی ، فروش : 210 مترمربع
  • رستوران و آشپزخانه و سالن غذاخوری : 100 مترمربع
  • رختکن ، سرویس و نمازخانه : 106 مترمربع
  • نگهبانی و سرایداری : 10 مترمربع

✔️ میزان اشتغال زایی کارخانه تولید 71000 عدد لامپ LED فوق کم مصرف در سال

✳️ پرسنل اداری کارخانه تولید لامپ کم مصرف ال ای دی :
  • مدیر عامل ( 1 نفر )
  • کارمند اداری ، مالی و فروش ( 4 نفر )
  • منشی ( 1 نفر )
  • کارگر خدمات و نگهبان ( 5 نفر )
✳️ پرسنل تولیدی کارخانه تولید لامپ کم مصرف ال ای دی :
  • کارگران ماهر ( 20 نفر )
  • کارگران ساده ( 5 نفر )

✔️ تستهای کنترل کیفیت در کارخانه تولید لامپ ال ای دی کم مصرف کدام موارد هستند ؟

جهت تایید کیفیت یک محصول آزمایشات و تست های مختلفی بر روی محصول صورت می گیرد. در تست کنترل کیفیت برای لامپ های فوق کم مصرف LED، این آزمایشات به شرح زیرند :

⭐️ شدت نور :

در این تست میزان نور ساطع شده از لامپ توسط دستگاهی مخصوص اندازه گیری شده و بررسی می شود که آیا لامپ تولید شده به اندازه مورد انتظار قادر به تولید نور می باشد یا خیر.

⭐️ زاویه تابش :

لامپ های LED بنا بر کاربردشان دارای زوایای تابشی متفاوتی هستند . برای مثال لامپ های استفاده شده در مکان های عمومی دارای زاویه تابش بالا و لامپ های استفاده شده در محیط های کوچک ( چراغ مطالعه ) دارای زاویه نور کمتر و نوری متمرکز تر هستند.

بنابراین لامپ های تولید شده در نهایت می بایست به لحاظ زاویه تابش تست شوند .

⭐️ حرارت ایجاد شده :

در برخی از کاربرد های لامپ LED حرارت ایجاد شده توسط لامپ بسیار با اهمیت است . از جمله این مصارف به استفاده آن در یخچال می توان اشاره نمود . از اینرو حرارت ایجاد شده توسط لامپ LED برای برخی از محصولات باید اندازه گیری شود.

⭐️ مقاومت در برابر رطوبت :

استفاده از لامپ در محیط های مرطوب مانند حمام ، سرویس بهداشتی و غیره بدلیل رطوبت بالای این مکان ها ، تاثیراتی بر روی لامپ می گذارد. از طرفی دیگر برخی از تولیدات سفارشی مد نظر این طرح در تزئین آب نما ها بکار برده می شود و در تماس مستقیم با آب هستند. به همین دلیل تست رطوبت در تولید لامپ LED الزامی است.

⭐️ توان مصرفی :

تست توان مصرفی محصولات به منظور حصول اطمینان از مصرف عملی برق است ، که آیا توان عملی مصرف برق محصول با توان اسمی آن برابر است یا خیر. همچنین این آزمایش می تواند جهت اطمینان حاصل کردن از صحت اتصالات اجزای لامپ مورد استفاده قرار گیرد.

⭐️ ولتاژ تغذیه :

این آزمایش صرفا جهت تایید اتصالات و لحیم کاری های انجام شده، صورت می پذیرد . در این آزمایش ولتاژ بیشتر از حد مجاز تغذیه نشانه اتصال مستقیم برخی قطعات و ولتاژ کمتر از حد مجاز نشانه عدم اتصال صحیح برخی قطعات است.

⭐️ ابعاد :

یکی از مهم ترین مشخصات یک لامپ ، شکل ظاهری آن است. به همین منظور تست کنترل ابعادی قطعات بیرونی لامپ بسیار مهم است . این تست عموما در مرحله تولید بدنه لامپ صورت می گیرد و کمتر بر روی محصول نهایی انجام می شود.

⭐️ استحکام :

هر محصولی به لحاظ استحکام می بایست مقاومت مشخصی داشته باشد . برای لامپ LED نیز حدود استحکامی معینی وجود دارد که محصولات می بایست دارای این مقاومت باشند . البته بدلیل حساسیت پایین این محصول نسبت به ضربه و در معرض ضربه نبودن لامپ، مقاومت در نظر گرفته شده برای اینگونه لامپ ها به اندازه ای است که می توان با اطمینان گفت که کلیه محصولات تولیدی این تست را با موفقیت پشت سر می گذارند.

⭐️ محیط زیست :

فرایند تولید برای این طرح دارای هیچگونه پسآب یا ضایعات مضر نمی باشد. کلیه ضایعات بوجود آمده در فرایند تولید این محصول قابل بازیافت هستند . از اینرو هیچ نگرانی جهت اخذ مجوز سازمان محیط زیست وجود ندارد.

✳️ در صورتی که قصد سرمایه گذاری در صنعت الکتریکی و روشنایی دارید مطالب زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی لامپ ال ای دی کم مصرف (LED) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ، با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود طرح توجیهی تیپ لامپ ال ای دی کم مصرف (LED)


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید .

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی + مطالعات بازار تولید لامپ ال ای دی با ظرفیت 720.000 عدد در سال با کامفار 224 صفحه (زمستان 1402، فرمت pdf+word)(اختصاصی - برای اشتراک یکساله)
تاريخشنبه, 01 ارديبهشت 1403 18:10
حجم فايل 5.82 MB
دانلود 16

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

rarطرح توجیهی تولید لامپ و پنل و ریسه LED با ظرفیت 70،000 عدد در سال - مساحت زمین 3 هزار متر مربع- 95 صفحه (پاییز 1401، فرمت PDF+WORD)(اختصاصی - برای اشتراک سه ماهه و بالاتر)
تاريخدوشنبه, 20 شهریور 1402 13:16
حجم فايل 6.57 MB
دانلود 33

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی با طول عمر بالا 61 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 09:59
حجم فايل 601.52 KB
دانلود 306

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید لامپ ال ای دی فوق کم مصرف 114 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 10:01
حجم فايل 1.85 MB
دانلود 389

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید لامپ کم مصرف 30 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 10:03
حجم فايل 325.2 KB
دانلود 219

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع الکترونیک

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories