جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی در سال 1404 براساس جدیدترین بخش نامه های ساتبا ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، با گزارش نرم افزار کامفار ، روی لینک زیر کلیک کنید. ضمنا در صورت تمایل میتوانید طرح توجیهی تیپ نیروگاه خورشیدی را با آپدیت سال 1403 و فرمت pdf و word از لینک انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
دانلود 0 تا 100 طرح توجیهی تیپ نیروگاه خورشیدی 1404
✔️ معرفی طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی، پایگاه تبدیل نور به ثروت !
نوینترین فناوری حال حاضر دنیا برای جایگزینی استفاده از سوختهای فسیلی مضر و تجدید ناپذیر در جهت تولید گرما و الکتریسیته، فوتوولتائیک یا فناوری نوین نور – الکتریسیته است.
نور خورشید یک انرژی مادر است و درست همانند یک مادر که بدون چشم داشت زندگی خود را وقف فرزندش میکند، خورشید هم انرژی تابشی خود را مانند یک مادر مهربان در اختیار کره زمین قرار داده و بابت آن هیچ هزینهای از ساکنین زمین دریافت نمیکند.
فناوری نوین نور – الکتریسیته یا همان فوتوولتائیک در جهت استفاده از همین موهبت الهی به وجود آمده است.
فناوری فوتوولتائیک طبق یک مکانیسم مشخص، نور خوشید و انرژی تابشی خورشید را دریافت میکند و این انرژی تابشی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند و در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
قیمت هر وات برق تولیدی نیروگاه خورشیدی یا همان نیروگاههای برپایه فناوری فوتوولتائیک درست مشابه نیروگاههای برق کشور محاسبه میشود و به مصرف کننده اعلام میشود.
با یک حساب سرانگشتی تصور کنید اگر شما صاحب یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید 1 مگاوات باشید، درآمد شما از انرژِی الکتریکی که در اختیار مصرف کننده قرار میدهید چه مبلغ چشمگیری خواهد بود!
و یا اینکه تصور کنید که از برق تولیدی خود برای استخراج رمز ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم استفاده کنید ! این یعنی تبدیل مستقیم انرژی خورشیدی به دلار !
انرژی الکتریکی تولید شده از انرژی تابشی خورشید مانند سوخت فسیلی آلاینده تولید نمیکند، گاز گلخانهای تولید نمیکند و در انحصار چند کشور و دولت خاص نیست.
گرچه ایران یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه فروش و صادرات سوختهای فسیلی است اما این موضوع تاثیری بر آثار مخرب تولید انرژی از سوختهای فسیلی تجدید ناپذیر و مخاطره آمیز برای محیط زیست، ندارد.
✔️ تجهیزات مورد نیاز در طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی چه مواردی است؟
مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی بر پایه فناوری فوتوولتائیک، سلولهای خورشیدی یا پنلهای PV هستند.
این سلولها نور خورشید را دریافت میکنند و طی فرآیند خاص الکتروشیمیایی، این انرژی تابشی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند و انرژی الکتریکی حاصله را در باتریهای مخصوص ذخیره میکنند.
البته نوعی از سلولهای خورشیدی هم هستند که بجای ذخیره انرژی الکتریکی در باتری آن را به طور مستقیم به شبکه برق تزریق میکنند.
هرکدام از این دو نوع سلول خورشیدی کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند که در مقالات انتهای صفحه به طور کامل به آن پرداختهایم .
برای آشنایی بهتر و دقیقتر با کلیه تجهیزات مورد نیاز برای یک نیروگاه خورشیدی میتوانید از مطالب ارائه شده در لینکهای زیر استفاده کنید.
✔️ برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی چقدر باید هزینه کنیم؟ ( ارزیابی مالی طرح توجیهی )
چه بخواهید یک کسب و کار محلی کوچک راه بیندازید و چه بخواهید یک سرمایه گذاری استراتژیک کلان انجام دهید، نیروگاه خورشیدی یکی از مناسب ترین گزینههای مبتنی بر تکنولوژی روز در دنیاست.
برای داشتن یک نیروگاه خورشیدی در سطح تامین انرژی محلی به حداقل 5 سلول خورشیدی نیاز دارید که ارزانترین نیم رسانایی که میتوانید از آن استفاده کنید پنلهای سیلیسیمی هستند.
برای خرید تجهیزات کامل برای بهره برداری از حداقل 5 سلول خورشیدی، باید حداقل حدود 150 میلیون تومان در سال 1401 هزینه کنید.
تجهیزات یک نیروگاه خورشیدی کلان اما اندکی متفاوت است و نوع سلول های نیم رسانای خورشیدی مورد استفاده در آنها و نوع تجهیزات حرفهای در آنها با نیروگاههای خورشیدی کوچک محلی یا خانگی متفاوت است.
اگر قصد سرمایه گذاری کلان در زمینه تولید برق از فناوری نوین فوتوولتائیک را دارید خوب است بدانید که وارد یک سرمایه گذاری استراتژیک، کم ریسک و زودبازده میشوید.
اگر یک نیروگاه خورشیدی 1مگاواتی راه اندازی کنید و طبق یک طرح توجیهی تخصصی و کارشناسی شده دقیق با برآوردهای مالی واقعی بر اساس شرایط روز اقتصادی کشور در سال 1401 پیش بروید، میتوانید سرمایه اولیه خود را در کمتر از دوسال زنده کنید و وارد مرحله سود سرمایه شوید.
در مقالات انتهای متن به بررسی دقیق و کارشناسی شده عوامل موثر بر نرخ سود دهی یک نیروگاه خورشیدی و برآورد نرخ سود سالانه این کسب و کار پرداختهایم.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات جامعتر در خصوص میزان سود راه اندازی نیروگاه خورشیدی در کشور ایران، از لینکهایی که در بالاتر ارائه شد استفاده کنید.
✔️ نیروگاه خورشیدی ، شریک صنعت ساختمان سازی کشور !
شاید برای شما هم سوال باشد که چگونه میشود از انرژی خورشیدی به درآمد رسید؟
جهان امروز، بدون برق و انرژی الکتریکی هیچ است.
تکنولوژی و انرژی الکتریسیته جزء جدا ناشدنی زندگی انسان امروز و گرداننده چرخ اقتصادی و صنایع جهان است.
رسالت نیروگاههای خورشیدی هم تولید انرژی الکتریکی پاک از نور خورشید است بنابراین محصول نهایی نیروگاه خورشیدی یعنی برق، نبض زندگی مدرن امروز است و در تمام جنبههای زندگی انسان از امور روزمره انگی گرفته تا سیستم بانکداری و صنایع کشور بر پایه وجود انرژی الکتریکی اداره میشود.
استفاده از انرژی خورشیدی در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی، یکی از هزاران کاربرد این انرژِی الکتریکی پاک در جهان امروز است.
پنلهای PV مدرن سیلیسیمی، شفاف و مقاوم در برابر ضربه و رطوبت هستند.
این سلولهای خورشیدی مدرن در ظاهر مانند شیشه هستند و سیستم داخلی آنها به سختی دیده میشود.
همین ظاهر کریستالی و جذاب پنلهای خورشیدی مدرن سبب شده تا در صنعت ساخت و ساز و برج سازی، بجای نمای ساختمان یا به عنوان شیشه پنجره و بالکن استفاده شوند و علاوه بر ظاهر شیشهای جذاب، بخشی از برق مورد نیاز ساختمان را از طریق ذخیره انرژی خورشیدی در طول روز، تامین نمایند.
پنلهای خورشیدی به عنوان پایگاه تامین برق اضطراری ساختمانهای اداری و مجتمعهای درمانی مانند بیمارستانها نیز مورد استفاده است و میتوان از فضای پشتبام یا حیاط و تراس این ساختمانها برای نصب پنل خورشیدی و بهره برداری از انرژی الکتریکی پاک ذخیره شده توسط این پنلها، استفاده نمود.
پنلهای خورشیدی یک جایگزین مدر، پاک و مقرون به صرفه برای جایگزینی با موتوربرقهای اضطراری است.
موتوربرقهای بنزینی علاوه بر استفاده از سوخت فسیلی، و تولید آلایندههای مضر، احتمال خرابی بالایی دارند و استفاده از آنها به عنوان منبع تامین برق اضطراری به ویژه در مراکزی مانند بانک یا اورژانس بیمارستان ، میتواند مخاطره آمیز باشد و جان و آینده انسانها را به خطر بیندازد.
در مقالات پایان صفحه به بررسی تخصصی کاربردهای انرژی خورشیدی و مزایای وجود نیروگاه خورشیدی در زندگی مدرن و تاثیر آن بر رونق اقتصادی و پیشرفت صنایع مختلف کشور میپردازیم.
اگر شما هم به مطالعه بیشتر در خصوص مزایای بهره برداری از نیروگاه خورشیدی علافه دارید، مقالاتی که لینک آنها در بالا ارائه شد را از دست ندهید.