جهت آشنایی با طرح توجیهی کاشت و پرورش هل سبز معروف به ادویه دلاری ، این صفحه را مطالعه نمایید . هل گیاهی دارویی می باشد که اغلب در مناطق گرمسیر رشد کرده و دارای خواصی از قبیل ضد نفخ ، تقویت گوارش ، تقویت قلب و ... می باشد .
معرفی طرح توجیهی کاشت و پرورش هل سبز :
هل یک نوع گیاه دارویی و ادویه می باشد ، که در صنایع غذایی ، صنایع نوشابه سازی ، صنایع شیرینی پزی ، تولید نان و ... دارای کاربرد می باشد . هل علاوه بر این که به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد ، دارای خواصی ازقبیل تقویت قلب ، ضد نفخ ، تقویت دستگاه گوارش و .... می باشد .
گیاه هل دارای برگ های به شکل نیزه ای با رنگ سبز تیره می باشد . ریشه گیاه هل قوی بوده و ساقه های گلدهنده هل نیز بین 60 تا 120 سانتی متر طول دارند . گل این گیاه به رنگ سفید و سبز روشن بوده و میوه آن نیز به شکل کپسولی و در رنگ های زرد و یا سبز روشن می باشد . هر میوه هل در داخل پوسته خود بین 12 تا 50 عدد دانه قهوه ای رنگ با سطح ناصاف دارد . هل کاملا رسیده دارای رنگ زرد تیره است و هنگامی که این هل تازه خشک شود ، رنگ آن به قهوه ای تیره تبدیل می شود . این نوع هل جزء مرغوبترین هل ها بوده و با نام هل صادراتی یا هل سیلانی شهرت دارد .
شرایط محیطی مناسب ، جهت اجرای طرح توجیهی ، به شرح زیر می باشد :
• گیاه هل در طول مدت رویش خود به نور و گرمای مناسب و همچنین آب فراوان نیاز دارد .
• محیط هایی که میزان بارندگی آن ها در طول سال بین 700 تا 1500 میلیمتر برای کشت هل مناسب است . البته میزان بارندگی باید در طی رویش گیاه از پراکنش مناسبی برخوردار باشد .
• هل در ارتفاعات 760 تا 1500 متر از سطح دریا رشد مناسبی دارد . اما مکان هایی که ارتفاع آن ها بیشتر از 1500 متر بالاتر از سطح دریا هستند ، برای کشت هل مناسب نمی باشند .
• هل برای رویش به دمایی بین 10 تا 35 درجه سانتی گراد نیاز دارد . اما این گیاه در دما های 22 تا 26 و یا نهایتا 26 درجه سانتی گراد ، دارای رشد بهتری است .
• در صورتی که دمای محیط کمتر از 10 درجه سانتی گراد باشد ، گلدهی هل با مشکل مواجه شده و از عملکرد گیاه کاسته می شود .
• در صورتی که منطقه مورد نظر بادخیز باشد ، عملکرد گیاه هل به شدت کاهش می یابد .
• هل به آب ایستایی بسیار حساس می باشد و سبب افزایش بیماری های قارچی گیاه و کاهش محصول خواهد شد .
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده ، محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ، عبارتند از :
کشور هایی از قبیل سریلانکا ، هند ، تانزانیا و گواتمالا ، ازجمله کشور های عمده تولیدکننده هل می باشند .
همچنین کشور های امارات و هند از جمله کشور هایی هستند که بیشترین میزان هل را به کشور ما ایران صادر کرده اند .
فرایند تکثیر هل ، جهت اجرای طرح توجیهی کاشت و پرورش هل سبز ، به شرح زیر می باشد :
برای تکثیر هل از دو روش رویشی و زایشی و روش کاشت بذر در گلخانه استفاده می شود .
در روش رویشی ابتدا توده های بزرگی از ریزوم را از گیاه اصلی جدا می نمایند ، سپس ریزوم ها را از یکدیگر جدا کرده و به توده های کوچک تری تقسیم می نمایند . توده های کوچک تر باید سالم باشند و حداقل دارای یک سال سن و یک عدد جوانه باشند . پس از تهیه ریزوم ، آن ها را درچاله هایی که قبلا در زمین اصلی ایجاد کرده اند ، می کارند . در این روش گیاهان سریع تر رشد می کنند .
در روش دوم ، به مدت 2 ماه قبل از کشت گیاه ، ابتدا گودال هایی در زمین اصلی ایجاد می شوند و داخل گودال ها با مخلوطی از خاک سطحی ، کمپوست و کود گاوی پر می شود . گودال ها باید 0.3 * 0.6 با ارتفاع 0.6باشند . همچنین فاصله گودال ها از یکدیگر باید 1.5*1.5 یا 3*3 باشند .
در مرحله دوم بذر ها را که در گلخانه کاشته شده اند پس از جوانه زدن ، در زمین اصلی می کارند . مناسب ترین برای کاشت بذر ها ماه شهریور ، مهر ، آبان یا آذر می باشد .
پس از کاشت گیاه در زمین اصلی باید به صورت مکرر آن را آبیاری نمود . زمان برداشت این گیاه نیز هنگامی باشد که رنگ میوه هل هنوز به رنگ زرد تبدیل نشده است .
مطالب مرتبط :
:: طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه کشت زیره
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع چاشنی
:: آموزش گام به گام ثبت نام سامانه سیتا جهت گرفتن وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی طرح توجیهی کاشت و پرورش هل سبز ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .