جهت آشنایی با طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی یا طرح امکان سنجی پرورش آهو و گوزن دامی این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی
گوزن یکی از حیوان هایی است که ، گوشت آن دارای کیفیت بیشتری نسبت به گوشت گاو می باشد ، به همین جهت در اکثر کشور های جهان گوزن دارای طرفداران زیادی می باشد . به علاوه سوددهی پرورش گوزن بیشتر از سوددهی پروش گاو یا گوساله می باشد . گوزن مرال که از خانواده گوزن قرمز است ، در کشور ما بزرگ ترین گونه گوزن می باشد . گوزن ماده در سن 16 ماهگی که تقریبا دارای 80 کیلو وزن است ، می تواند برای جفت گیری اقدام نماید . گوزن های نر نیر در سن بین 24 تا 30 ماهگی به بلوغ جنسی می رسند . باروری گوزن های نر در سن 8 سالکی شروع به کاهش خواهد نمود .
آهو نیز یکی از حیوان های بسیار زیبا می باشد ، که در منطقه های خاص مانند جلگه های سرسبز ، که دارای پوشش مرتعی ویژه هستند زندگی می کند . برای پرورش هر رأس آهو باید حداقل 50 متر زمین درنظر گرفته شود . مزرعه پرورش آهو از دو بخش محوطه باز و ساختمان اصلی تشکیل می شود . بخش اصلی مزرعه همان محوطه باز است که ، باید با استفاده از فنس محصور شود . مناسب ترین ارتفاع فنس برای حصارکشی مزرعه پرورش آهو ، 8 متر می باشد . ساختمان اصلی نیز باید دارای بخشی برای معاینه حیوانات و بخشی نیز به عنوان اداری دفتری باشد . به علاوه می توان بخشی را برای کشتارگاه صنعتی درنظر گرفت . لازم به ذکر است که مزرعه پرورش آهو باید دارای پناهگاه و سایبان برای استراحت حیوانات باشد . همچنین باید کف استراحتگاه از مواد قابل ضدعفونی و قابل شستشو و سقف آن دارای مقاومت لازم و همچنین به صورت شیب دار ساخته شود . مکان نگهداری حیوانات باید از نور و تهویه مناسب نیز برخوردار باشد .
فرایند پرورش گوزن به شرح زیر می باشد :
برای شروع ابتدا باید تعدادی گوزن خریداری نمایید . بهتر است تعدادی گوزن سفید بالغ ، گوزن زرد بالغ ، گوزن بومی هند و بین 1 تا 2 بچه گوزن خریداری نمایید . وجود چندین گونه از گوزن ها در یک زمین به مساحت یک هکتار سبب کاهش استرس این حیوانات خواهد شد . بهتر است مزرعه ای که برای پرورش گوزن ها آماده کرده اید ، در نزدیک یک رودخانه یا دریاچه ای کوچک باشد که برای تامین آب مشکلی نداشته باشید . سپس دور تا دور مزرعه را فنس نصب نمایید . می توانید مکان نگهداری گوزن های تازه متولد شده و مکان نگهداری گوزن های بیمار را از سایر گوزن ها جدا نمایید ، در این صورت میزان تلفات مزرعه شما به حداقل خواهد رسید . تغذیه گوزن ها با توجه به بارداری ، شیردهی و ... در گوزن ها متفاوت است . اما در صورت وجود آب و هوای خوب و مناسب بودن مراتع ، گوزن ها می توانند از مواد مغذی موجود در مزرعه استفاده نمایند . اما در فصل های سرد سال باید از علوفه خشک برای تغذیه گوزن ها استفاده نمایید . بهتر است که 2 بار در روز به گوزن ها غذا بدهید .
سود به دست آمده پس از اجرای طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی به شرح زیر می باشد :
- فروش گوشت گوزن
- فروش پوست و چرم گوزن
- فروش سر گوزن همراه با شاخ آن به صورت تاکسی درمی
- فروش گوشت آهو
- فروش پوست آهو
تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی :
- چراگاه
- منبع آب تازه
- پناهگاه طبیعی برای زایمان مانند درختان یا درختچه ها
مواد اولیه مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی :
- ذرت
- یونجه
- سویا
- گندم
- جو
- سبوس گندم
- سبوس برنج
- شبدر
نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی پرورش آهو و گوزن دامی :
- مدیر
- دامپزشک
- کارشناس
- کارگر
- خدمات
:: مطالب مرتبط :
:: آموزش گام به گام ثبت نام سامانه سیتا جهت گرفتن وام بند الف تبصره 18 جهاد کشاورزی
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی پرورش آهو و گوزن دامی ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .