جهت آشنایی با طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه جهت تولید غذای خانگی ( طبخ غذا ) و غذای بیرون بر یا طرح توجیهی کترینگ، این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه جهت تولید غذای خانگی و غذای بیرون بر :
برای تاسیس یک آشپزخانه تولید غذای بیرون بر ، ابتدا باید مشخص نمایید که چطور غذاهای می خواهید طبخ کنید . به عنوان مثال می توانید انواع ساندویج ، تارت و غذاهای سرد را که اغلب به عنوان میان وعده استفاده می شود طبخ نمایید . یا می توانید غذای اداره جات ، مراسم های عروسی و ... را طبخ نمایید .
الان کیانگیترینگ های مخصوصی وجود دارند ، که فقط برای مراسم های عروسی ، انواع دسر ، اشتها آور ، غذای اصلی ، فینگر فود و ... تولید می کنند . شما نیز می توانید در آشپزخانه خود ، غذای مخصوص یک مراسم را تولید نمایید . یا می توانید انواع غذاهای مختلف را تولید نمایید .
درصورتی که یک نوع غذا مثلا انواع دسر را تولید نمایید ، در ظاهر تعداد مشتریان شما کم می شود ، اما با این روش به هزینه کمتری برای خرید تجهیزات ، استخدام کارمند و .... نیازمندید . درصورتی که غذاهای متنوع تولید نمایید ، مشتریان شما افزایش می یابند ، اما میزان سرمایه مورد نیاز شما برای خرید تجهیزات و ... افزایش پیدا می کند .
بهترین راه برای افزایش تعداد مشتریان ، تنوع انواع غذا در منو می باشد . اگر چند غذای گیاهی در منوی خود داشته باشید ، افرادی هم که گوشت مصرف نمی کنند جزء مشتریان شما خواهند شد . بدین طریق بر تعدا مشتریان افزوده خواهد شد . قبلا آشپزخانه ها در خیابان های اصلی و مسیر های اصلی عبور مردم احداث می شدند .
اما امروزه با توجه به هزینه های بالای اجاره آشپزخانه در خیابان های اصلی ، در مسیر های فرعی نیز آشپزخانه ها احداث می شوند ، چراکه این نوع آشپزخانه ها غذا را به بیرون می دهند و خود دارای پیک هستند ، بنابراین نیازی نیست مشتریان برای شفارش به آشپزخانه مراجعه نمایند . آشپزخانه های غذای بیرون بر ، فقط باید تبلیغات خوبی برای جذب مشتریان داشته باشند .
ضوابط بهداشتی لازم ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه جهت تولید غذای خانگی و غذای بیرون بر ، عبارتند از :
- تمام کارکنانی که در آشپزخانه مشغول به کار هستند ، باید دارای کارت بهداشتی باشند .
- کارت بهداشتی کارکنان باید به بازرسان بهداشت نشان داده شود .
- تمام کارکنان آشپزخانه ، باید دستوراتی که توسط مسئولین بهداشت ارائه می شود را رعایت کرده ، همچنین بهداشت فردی خود را رعایت نمایند .
- در زمان تهیه غذا و آماده سازی مواد اولیه ، کارکنان باید از دستکش استفاده نمایند .
- کارکنان آشپزخانه باید از دستمال کاغذی یا دستگاه خشک کن برای خشک کردن دست های خود استفاده نمایند .
- سقف آشپزخانه باید بدون ترک و درز بوده و کاملا صاف و با رنگ روشن باشد .
- کف و دیوار های آشپزخانه باید تا سقف کاشی کاری یا سرامیک شده باشند .
- دیوار های انبار و دستشویی نیز باید تا سقف کاشی یا سرامیک کاری شده باشند .
- تمام در ها و پنجره های آشپزخانه ها باید دارای توری ضدزنگ باشند .
- آبی که در آشپزخانه ها استفاده می شود ، باید توسط مقامات بهداشتی تایید شود .
- کف آشپزخانه باید هر روز با استفاده از محلول ضد عفونی ، شستشو گردد .
- انبار نگهداری مواد غذایی باید دارای سیستم تهویه بوده و دمای آن روی 25 درجه سانتی گراد تنظیم شود .
- تمام مواد غذایی که در یخچال و سرد خانه نگهداری می شوند ، باید روی قفسه هایی که از جنس زنگ نزن هستند و 30 سانتی متر با زمین ارتفاع دارند ، قرار داده شوند . لازم به ذکر است که قفسه ها باید قابلیت شستشو داشته باشند .
- انبار آرد و شکر باید توسط مقامات بهداشتی تایید شود .
- پدر تهیه مواد غذایی نباید از جوش شیرین استفاده شود .
- نباید از چرخ گوشت برای خرد کردن سبزی استفاده شود .
و .....
تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه جهت تولید غذای خانگی و غذای بیرون بر ، عبارتند از :
- فر
- گاز
- یخچال
- فریزر
- دستگاه کباب زن
- سیستم تهویه
- قابلمه
- دیگ
- چرخ گوشت
- سیخ کباب
- همزن
- مخلوط کن
- انواع چاقو
- تخته برش گوشت
- سرخ کن
- خرد کن
و .....
نیروی انسانی مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه جهت تولید غذای خانگی و غذای بیرون بر ، عبارتند از :
- مدیر
- سرآشپز
- کمک آشپز
- کارگر
- پیک
- خدمات
- منشی
طرح توجیهی زودبازده احداث آشپزخانه تهیه غذا به صورت بیرون بر ( کترینگ )