جهت آشنایی با طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش و همینطور طرح امکان سنجی مزرعه کشت چای ترش این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش
چای ترش گیاهی به شکل درختچه ای می باشد ، که حدود 2 تا 2.5 متر ارتفاع دارد . این گیاه یکساله یا چند ساله می باشد . برگ های این گیاه به صورت 3 تا 5 وجهی بوده و دارای رنگ سبز مایل به زرد می باشد . همچنین این گیاه دارای گل های زرد با کاسبرگ های سبز بوده که ، پس از رسیدن محصول گل ها به رنگ قرمز درمی آیند . گیاه چای ترش در ابتدای مهر یا آخر شهریور گل خواهد داد . در آبان و آذر ماه نیز محصول برداشت خواهد شد . دانه های چای ترش حاوی پروتئین و لیپید می باشند . اغلب از ساقه های نازک و برگ های جوان چای ترش در تهیه سالاد ها استفاده می شود . برگ سبز چای ترش به عنوان سبزی و یا در ترکیب سبزیجات پخته استفاده می شود . دم کرده برگ چای ترش سرشار از آهن و مس می باشد . چای ترش نیز از کاسبرگ گیاه چای ترش تولید و به عنوان نوشیدنی گرم یا سرد استفاده می شود . این چای خاصیت خنک کننده بسیار بالایی دارد و استفاده از آن در فصل تابستان سبب افزایش تعریق و خنک شدن بدن انسان می شود . از مزایای چای ترش می توان به کاهش کلسترول خون ، تصفیه کننده خون و از بین بردن اختلالات کبد اشاره نمود .
فرایند اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش به شرح زیر می باشد :
برای کشت چای ترش اغلب از بذر این گیاه استفاده می شود . اما با قلمه زدن نیز می توان چای ترش را پرورش داد . در روش قلمه زدن ، گیاهان کوتاه تری کشت خواهد شد . در روش قلمه زنی گیاه چای ترش به صورت مخلوط در کنار سایر گیاهان و یا درختان کشت می شود . اما در این روش عملکرد کاسبرگ های چای ترش پایین می باشد . اگر هدف از کاشت چای ترش فقط برداشت کاسبرگ باشد ، در اردیبهشت ماه این گیاه کشت می شود . درصورتی که هدف از کشت چای ترش برداشت شاخ و برگ های چای ترش باشد ، بذر این گیاه در اسفند ماه کشت می شود . اغلب بذر چای ترش در ابتدای فصل بهار و در گلخانه های گرم کشت می شود ، این گیاه در گلخانه های گرم به سرعت رشد خواهد کرد . اگر رشد چای ترش را سالانه درنظر بگیرید ، باید تا ابتدای فصل تابستان صبر نمایید که ، قسمت های اصلی گیاه رشد نماید ، سپس چارچوب های لازم را رعایت نمایید تا گیاه به رشد کامل برسد . درصورتی که هدف از کشت این گیاه چند ساله باشد ، باید این گیاه برای سال اول در گلخانه کشت شود ، سپس در ابتدای فصل تابستان گیاه را از گلخانه خارج کرده و سپس پرورش داده شود . در تیر ماه و مرداد ماه باید قلمه هایی که چوبی نشده اند در چارچوب قرار داده شوند . توجه داشته باشید که در طول مدت زمستان باید گیاه در گلخانه نگهداری شود ، سپس هنگامی که آخرین سرما تمام شد گیاه از گلخانه خارج شود . برای کشت کاسبرگ باید بذر ها را در بستری مناسب کاشته ، سپس هنگامی که گیاهچه ها به ارتفاع 7.5 تا 10 سانتی متر برسند ، آن ها را در فاصله هایی بین 1.3 تا 1.6 متر در ردیف ها ( فاصله بین ردیف ها بین 2 تا 3.2 متر ) خواهند کاشت . عموما بذرها به صورت مستقیم در مزارع ( 4 تا 6 بذر در هر کپه ) کشت می شوند . فاصله بین کپه ها 0.9 تا 1.8 متر و فاصله بین ردیف ها 1.5 تا 3 متر است . در این روش زمانی که گیاهان به مرحله 2 تا 3 برگی برسند ، گیاهان به میزان 50 درصد تنک خواهند شد .
توجیه استراتژیک اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش برای کشور :
• در مناطق مختلف کشور شرایط اقلیمی سازگار با کشت چای ترش وجود دارد .
• کشت و کار این محصول محدود بوده و برای توسعه آن ظرفیت زیادی وجود دارد .
• چای ترش نسبت به سایر محصولات دارای توجیه اقتصادی و درآمد زایی بالایی می باشد .
• کشت چای ترش سبب ایجاد اشتغال می شود .
• کشت چای ترش نسبت به کشت سایر محصولات به آب کمتری نیاز دارد .
• امکان ایجاد واحد های فرآوری چای ترش در کشور
• از کنجاله بذر و دانه چای ترش در صنایع کاغذ سازی استفاده می شود .
مزایای اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش عبارتند از :
• چای ترش در برابر آفات مقاوم می باشد .
• چای ترش نیاز خیلی کمی به انواع سموم و کود ها دارد و محصولی ارگانیک می باشد .
• چای ترش سبب کاهش فشار خون می شود .
• کشت چای ترش به آب کمی نیاز دارد .
مواد اولیه مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش :
• بذر چای ترش
• کود های شیمیایی مورد نیاز
• سموم
نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت چای ترش :
• کارشناس گیاهان دارویی
• کشاورز
• برداشت کننده محصول
دانلود طرح توجیهی سایر گیاهان دارویی
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی مزرعه کشت چای ترش ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.