در طرح توجیهی تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی به براورد هزینه ساخت کارخانه و سودِ تولید پودر سیب زمینی، به صورت به روز و با نرم افزار کامفار میپردازیم که میتوانید از آن برای اخذ مجوز و وام بانکی استفاده نمایید.(فایل word و pdf)
ضمنا میتوانید فایل قدیمی طرح توجیهی پودر سیب زمینی را صرفا جهت مطالعه از انتهای همین مقاله دانلود نمایید.
✔️ معرفی طرح توجیهی تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی (کارخانه فراوری سیب زمینی)
پودر سیب زمینی چیست؟
پودر سیب زمینی با کد آیسیک 1513412459 و کد تعرفه گمرکی 11051000 ، یکی از فراورده های مهم سیب زمینی بوده که از طریق خشک کردن پوره سیب زمینی به روش اسپری درای تولید میشود.
پودر سیب زمینی یا همان آرد سیب زمینی، با نشاسته سیب زمینی متفاوت است. پودر سیب زمینی حاوی نشاسته، پروتئین، فیبر و ویتامینها است اما در نشاسته سیب زمینی به جز نشاسته ماده دیگری وجود ندارد.
از نشاسته ی سیب زمینی به جز صنایع غذایی در صنایع نساجی و کاغذ سازی نیز استفاده می شود.
خشک کردن یکی از روشهای نگه داری از مواد غذایی برای مدت طولانی است که از قدیم توسط بشر مورد استفاده بوده است.
در خشک کردن مواد غذایی مانند سیب زمینی، آب موجود در مادهی غذایی تا حد امکان حذف میشود در نتیجه سرعت واکنشهای شیمیایی کاهش یافته و فعالیت میکروبها نیز کاهش مییابد و فساد ماده غذایی به تعویق میافتد.
از هر تن سیب زمینی خام چقدر پودر سیب زمینی بدست می آید؟
به صورت کاملاً تقریبی می توان گفت از هر 7 کیلوگرم سیب زمینی خام، 1 کیلوگرم پودر سیب زمینی به دست میآید، بنابراین میتوان گفت که از هر تن سیب زمینی خام حدودا 143 کیلوگرم پودر سیب زمینی میتوان تولید کرد و برای تولید هر 1 تن پودر سیب زمینی نیاز به 7 تن سیب زمینی خام داریم.
پودر سیب زمینی بنفش چیست؟
پودر سیب زمینی بنفش از سیب زمینی بنفش چینی تهیه می شود که در ایران کم تر کشت می شود.
پودر سیب زمینی بنفش علاوه بر مواد مغذی پودر سیب زمینی معمولی دارای مقادر زیادی سلنیوم و آنتوسیانین است که خاصیت ضد سرطانی دارند.
پودر سیب زمینی بنفش با روش مشابه پودر سیب زمینی شیرین تولید می شود و تقریباً کاربرد های یکسانی با پودر سیب زمینی شیرین دارد.
✳️ چرا اجرای طرح توجیهی تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی در ایران ضروی میباشد؟
در دیماه سال 1402 خبرگزاری پانا اعلام کرد که میزان تولیدات سیب زمینی کشور از مرز 5 میلیون تن گذشته و از طرف دیگر میدانیم که در کشور سالانه بیش از 1000 تن سیب زمینی به دلیل بسته بندی و نگهداری نامناسب و همینطور نداشتن امکانات مناسب برای انبار کردن ، به ضایعات تبدیل میشوند.
با احداث کارخانه فراوری سیب زمینی و تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی ، هم بسته بندی و انبارش آن راحت تر میشود و هم ارزش افزوده بالایی به آن اضافه میشود و امکان صادرات پودر سیب زمینی به کشورهای منطقه نیز فراهم میشود.
بدین ترتیب با راه اندازی کارخانجات فراوری سیب زمینی مانند کارخانه تولید پودر سیب زمینی ، میتوانیم ضایعات سیب زمینی را به حداقل برسانیم و ارز آوری مناسبی نیز از محل صادرات آن داشته باشیم.
بهترین مکان ها در کشور برای اجرای طرح توجیهی کارخانه پودر سیب زمینی کجاست؟
از آنجا که بیشترین سیب زمینی مورد نیاز کشور ما در استان های اردبیل ، همدان ، کردستان ، آذربایجان شرقی و فارس کشت می شود ، بنابراین این مناطق میتواند بهترین گزینه ها برای احداث کارخانه تولید پودر سیب زمینی باشند.
✳️ کاربردهای صنعتی و خانگی محصول طرح توجیهی پودر سیب زمینی !
کاربرهای صنعتی پودر سیب زمینی :
- تولید اسنک سیب زمینی.
- تولید پودرهای سوخاری.
- تولید غذاهای آماده مانند الویه، سوسیس، کالباس، همبرگرها، کباب لقمهها و....
- تولید به عنوان مادهی غلظت دهنده در تهیهی انواع کنسروها.
- به عنوان بهبود دهنده در تهیهی انواع نانها.
- در تهیهی خمیر پیراشکی و پیتزا.
مصارف خانگی پودر سیب زمینی :
- پودر سیب زمینی در تهیهی انواع غذاها مانند انواع کوکو، کتلت و برگرهای گوشت و مرغ و تهیه ی انواع نان و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد.
- همچنین از پودر سیب زمینی به عنوان غلظت دهنده ی سوپها و انواع خورشتها استفاده میشود.
پودر سیب زمینی به علت نداشتن گلوتن دارای سلامت غذایی بالاتری است؛ در نتیجه به آرد گندم ترجیح داده می شود.
✳️ مزایای اجرای طرح توجیهی تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی :
- به علت نداشتن انبارهای مناسب برای نگه داری از کل تولیدات سیب زمینی کشور، کشاورزان ترجیح می دهند تولیدات سیب زمینی خود را به این کارخانهها بفروشند تا از فاسد شدن سیب زمینیها و ضرر خود جلوگیری کنند.
- سیب زمینی محصولی است که امکان کاشت آن در همهی فصول هست، بنابراین در تأین مواد اولیه مشکلی نخواهید داشت.
- به علت وزن سبک و ماندگاری بالای پودر سیب زمینی، امکان صادرات پودر سیب زمینی به سراسر دنیا فراهم است.
- به علت استفادهی صنایع غذایی مختلف از پودر سیب زمینی، این محصول همواره دارای بازار فروش خوبی میباشد.
- انبار کردن و نگه داری پودر سیب زمینی بسیار راحت تر از سیب زمینی می باشد(در محیط تاریک و بدون رطوبت باید نگه داری شود.)
کارخانجات بزرگ تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی در ایران :
دو شرکت آلماتوز و شرکت فرآوردههای سیب زمینی پریش اصفهان جز کارخانه های بزرگ تولید پودر سیب زمینی در ایران هستند.
✔️ خلاصه دانش فنی بیزنس پلن راه اندازی کارخانه تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی ! 3333
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید پودر سیب زمینی با ظرفیت سالانه 648 تن :
ماشین آلات خط تولید پودر سیب زمینی شامل سرند خاک گیر- دستگاه سایزر – دستگاه شست و شو - دستگاه پوست گیر - دستگاه پخت – دستگاه اسپری درایر خشک کن و تابلو برق مرکزیمیباشد.
کلیه دستگاه های خط تولید پودر سیب زمینی را میتوان از شرکت فن آوران خریداری نمود.
✳️ معرفی دستگاه ها و فرایند بسته بندی پودر سیب زمینی و سایر مواد غذایی پودری :
دستگاه بسته بندی مواد پودری مانند سیب زمینی انواع مختلفی دارد که دستگاه های قوطی پر کن، دستگاه بسته بندی پودری ساشه و دستگاه بسته بندی سلفونی از انواع آن است.
دستگاههای بسته بندی مواد پودری مانند پودر سیب زمینی در دو مدل خانگی و صنعتی تولید میشوند.
دستگاههای بسته بندی به دو بخش اوگر و پکینگ تقسیم میشوند.
بخش اوگر، که قسمت بالایی دستگاه بسته بندی را تشکیل میدهد شامل یک مخزن قیف مانند، بخش ماردون و لوله های ماردون است.
پودر سیب زمینی درون مخزن قیف مانند ریخته می شود، سپس توسط ماردون وارد لوله های ماردون می گردد تا به قسمت پکینگ منتقل شوند.
در قسمت پکینگ مواد پودری مانند پودر سیب زمینی بر اساس وزنی که توسط اپراتور به دستگاه داده است داخل سلفون هایی ریخته می شود که از قبل توسط قسمت پکینگ آماده گشته است.
اساس کار و تعیین وزنهای بسته بندی در دستگاههای بسته بندی، چرخش بخش اوگر است.
دستگاه های بسته بندی دارای ظرفیت های مختلفی هستند و می توانند تا 100 پک را در دقیقه تولید کنند.
✳️ فرآیند تولید پودر سیب زمینی :
در مرحله اول درصد رطوبت سیب زمینی ها را اندازه گیری کرده ، سپس با استفاده از دستگاه پوست گیر سایشی ، پوست سیب زمینی ها گرفته شده و جهت جلوگیری از تغییر رنگ ، آن ها را درون آب غوطه ور می نمایند .
در مرحله دوم ، با استفاده از دستگاه خرد کن ، سیب زمینی های پوست گیری شده را خرد نموده و برای چند دقیقه آن ها را داخل آب داغ با دمای 95 درجه سانتی گراد قرار می دهند ، بدین طریق سیب زمینی ها آنزیم بری خواهند شد .
در مرحله سوم ، پس از آبکشی سیب زمینی ها ، برای مدتی آن ها را نگهداری می کنند تا آب سطحی موجود در آن ها تبخیر گردد ، پس از این کار سیب زمینی ها را پخته و آسیاب می نمایند .
در مرحله چهارم ، با استفاده از آون هوای داغ و اسپری درایر ماکرویو سیب زمینی ها را خشک می نمایند . عملیات خشک کردن تا زمانی ادامه می یابد که رطوبت پودر به 5 درصد برسد ، در طول این مدت برای رسیدن حرارت یکنواخت به تمام مواد ، نمونه ها زیر و رو خواهند شد .
در مرحله آخر نیز محصول تولید شده را در بسته بندی هایی از جنس پلی اتیلن بسته بندی می نمایند .
عوامل مؤثر بر کیفیت پودر سیب زمینی :
- کیفیت سیب زمینی مصرفی، در کیفیت پودر سیب زمینی تولیدی تأثیر مستقیم دارد. مواد اولیه پودر سیب زمینی به صورت کلی سیب مینی و آب می باشد.
- استفاده از دانش به روز، فناوری های جدید و تجهیزات مدرن و با کیفیت نیز در کیفیت پودر سیب زمینی تأثیر گذار است.
- برای آن که پودر سیب زمینی با کیفیت تولید کنید در مراحل مختلف تولید، مواد را برای بررسی به بخش کنترل کیفیت بفرستید تا آزمایش های لازم صورت گیرد.
✳️ روش فراصوت و روش اسمزی، دو روش نوین پیش تیمار سیب زمینی قبل از خشک کردن !
روش فراصوت :
در روش فراصوت، امواجی با فرکانس مشخص در محیطی جامد، مایع یا گاز ایجاد میشود که سبب انقباض و انبساطهایی در سیب زمینی که از قبل ورقه شده است ایجاد میکند.
این انقباضات و انبساطهای سریع باعث شکسته شدن مقاومت آب داخل سیب زمینی میشود؛ بنابراین مدت زمانی که باید به سیب زمینی گرما داده شود تا خشک شود کاهش یافته، در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.
روش اسمزی :
آب از سمت ناحیهای که تعداد مولکولهای آب در واحد حجم بیشتر است (فشار اسمزی کم تر) به سمت ناحیهای که تعداد مولکولهای آب کم تر است(فشار اسمزی بیشتتر) حرکت میکنند.
بنابراین با قرارداد سیب زمینیهای خرد شده درون محلول با فشار اسمزی بیشتر (مانند محلول آب و ساکارز) می توان سبب خروج آب از سیب زمینیها شد. در نتیجه مدت زمان گرما دادن به سیب زمینیها برای خشک شدن کاهش یافته و در مصرف انرژی صرفه جویی میشود.
روش اسمزی و فراصوت هر دو به عنوان کمک کنندههای فرآیند خشک کردن سیب زمینی شناخته میشوند و به تنهایی نمیتوان از آنها برای خشک کردن و تولید پودر سیب زمینی استفاده کرد.
✔️ اشتغال زایی کارخانه تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی با ظرفیت سالانه 648 تن !
در این طرح مفروضات نوبت کاری به صورت 3 شیفت کاری 8 ساعته در 300 روز کاری در سال می باشد. بر این اساس نیروی انسانی مورد نیاز در بخش های مختلف به صورت زیر برآورد گردیده است.
✳️ پرسنل اداری مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 648 تن پودر سیب زمینی :
- مدیر عامل : 1 نفر
- مدیر مالی ، اداری و فروش : 1 نفر
- پرسنل مالی ، اداری و فروش : 1 نفر
- کارگر خدمات : 1 نفر
- نگهبان : 3 نفر
✳️ پرسنل تولیدی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 648 تن پودر سیب زمینی :
- مدیر تولید : 1 نفر
- سرپرست شیفت : 3 نفر
- مهندس کنترل کیفیت : 1 نفر
- کارگر ماهر : 6 نفر
- کارگر ساده : 12 نفر
- تکنسین فنی تاسیسات : 3 نفر
- انباردار : 1 نفر
- راننده : 1 نفر
✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 648 تن پودر سیب زمینی !
✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 648 تن پودر سیب زمینی :
- زمین 2000 متر مربع
- تسطیح و خاکبرداری : 2000 متر مربع
- دیوار کشی : 420 متر
- درب ورودی : 1 عدد
- فضای سبز : 400 متر مربع
- جدول بندی ، کانال کشی : 133 متر
- خیابان کشی و آسفالت : 400 متر مربع
- روشنایی : 16 عدد
✳️ ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 648 تن پودر سیب زمینی :
- مساحت سالن تولید : 700 متر مربع
- مساحت سیلوی زمینی ذخیره مواد اولیه : 100 متر مربع
- مساحت سیلوی ذخیره محصول : 100 متر مربع
- مساحت ساختمان اداری و نگهبانی : 200 متر مربع
- مساحت ساختمان های تاسیساتی : 100 متر مربع
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید و بسته بندی پودر سیب زمینی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید پودر سیب زمینی
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.