طرح توجیهی احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی )
- فاطمه فاتحی اعظم
- مقالات کارآفرینی
جهت آشنایی با طرح توجیهی احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی طرح توجیهی احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) :
شیرینی یکی از خوراکی هایی می باشد ، که از گذشته تاکنون ، مردم علاقه زیادی به مصرف آن دارند . با گذشت زمان ، شیرینی های متنوع تر نیز تولید شده اند . مردم در مجالس ، عروسی ها و شادی های خود ، با خرید و خوردن شیرینی از این خوراکی لذیذ ، لذت می برند . البته همانطور که می دانید شیرینی علاوه بر فوایدی که برای بدن انسان دارد ، دارای معایبی از قبیل افزایش قند خون ، افزایش چربی خون ، افزایش وزن و ... دارد .
نان یکی از مواد غذایی اصلی مردم در کشور ما می باشد . خیلی کم پیش می آید که مردم ایران در سفره خود نان قرار ندهند . به همین جهت هرقدر که تعداد نانوایی ها زیاد باشد ، بازهم تولید مازاد نان وجود نخواهد داشت . زیرا هر فرد حداقل یک وعده در روز از نان مصرف می کند . نان ها در انواع مختلف ازقبیل نان سنگک ، نان لواش ، نان بربری ، نان چاودار ، نان فانتزی و ... تولید می شوند . هر کدام از مردم نیز با توجه به ذائقه و رژیم غذایی خود از نان مورد علاقه خود استفاده می کنند .
فرایند تولید نان ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، به شرح زیر می باشد :
در مرحله اول آرد را الک کرده و آن مخلوط می کنند . سپس درجه حرارت آرد را به اندازه مناسب می رسانند . در مرحله بعد خمیر نان را به صورت دستی و یا با استفاده از دستگاه مخصوص آماده می نمایند . در مرحله بعد ، به وسیله مخلوط کن ، خمیر مخلوط می شود . در مرحله بعد چانه گیری خمیر را انجام می دهند . سپس چانه ها را عمل آوری کرده و در دستگاه پخت نان قرار می دهند . در نهایت نان های پخته شده از روی دستگاه برداشته می شوند و در روی توری های مخصوص قرار داده می شوند . هنگامی که مشتری به نانوایی مراجعه می کند ، به تعداد مورد نیازش نان ها را خریداری می کند .
نکات بهداشتی قابل توجه احداث نانوایی ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، عبارتند از :
• ساختمان نانوایی باید دور از آلودگی و مواد آلوده کننده احداث شود . همچنین برای ساکنین آن منطقه سر و صدا ایجاد نکند .
• نوع معماری ساختمان نانوایی باید به شکلی باشد که ، به راحتی بتوان نظافت آن را انجام داد .
• برای تولید نان سنتی ، نانوایی حداقل باید دارای 60 متر مربع مساحت و برای تولید نان ماشینی ، نانوایی حداقل باید دارای 100 متر مربع مساحت باشد .
• در نانوایی ها باید از درب و پنجره هایی استفاده شود که ، به راحتی قابل شستشو باشند و سبب ورود و تجمع مواد خارجی در نانوایی نشوند .
• پنجره های نانوایی حتما باید دارای توری باشند .
• نانوایی باید دارای سیستم فاضلاب ( مجهز به پنجره مشبک و شترگلو ) باشد .
• تهویه نانوایی باید به صورت طبیعی انجام شود .
• تمام وسایلی که در نانوایی برای تولید خمیر استفاده می شوند ، باید بدون عیب و قابل شستشو باشند . همچنین جنس آن ها باید زنگ نزن باشد .
• لامپ های روشنایی که در نانوایی استفاده می شوند ، باید دارای پوشش محافظ باشند .
• در کارگاه نانوایی باید زباله دان و ظرفشویی وجود داشته باشد .
• تمام کارکنان نانوایی باید دارای کارت معاینه پزشکی باشند .
• درصورتی که کارکنان نانوایی به بیماری عفونی ، واگیردار و ... مبتلا گردند ، تا زمانی که بیماری آن ها به صورت کامل رفع شود و مقامات بهداشتی تایید نمایند ، نباید در نانوایی کار کنند .
• تمام کارکنان باید نکات بهداشتی ، از جمله شستشوی دست ها ، کوتاهی ناخن ، عدم خوردن غذا و نوشیدنی در هنگام کار و ... را رعایت نمایند .
تجهیزات مورد نیاز احداث کارگاه قنادی ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، عبارتند از :
• آسیاب
• مخلوط کن
• دستگاه پهن کن
• دستگاه خمیرگیر
• دستگاه پرس
• ماشین پخت
• دستگاه میکس
• الک
• انواع چاقو
• پاتیل مسی
• قالب
• اجاق گاز
• لنت چرخ
تجهیزات مورد نیاز احداث نانوایی ، جهت اجرای طرح توجیهی زودبازده احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، عبارتند از :
• دستگاه خمیر گیر
• دستگاه پخت نان
• پیشخوان
• پالت
• میز
• گرمخانه
• و .....
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید نان صنعتی و نان حجیم 206 صفحه
:: دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه تولید نان فانتزی 70 صفحه
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی اقتصادی و امکان سنجی طرح توجیهی احداث نانوایی و کارگاه قنادی ( شیرینی پزی و شیرینی فروشی ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .