جهت آشنایی با طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه و همینطور طرح امکان سنجی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه
آنغوزه گیاهی دارویی می باشد که ، دارای ارزش بالایی در بین گیاهان دارویی می باشد . گیاه آنغوزه دارای بوی تند و مزه تلخ می باشد . این گیاه به صورت علفی و چندساله می باشد که ، ممکن است ارتفاعش به 2.5 متر هم برسد . آنغوزه دارای ساقه ای محکم می باشد که ، گل های زرد رنگ و چتری در انتهای ساقه آنغوزه رشد می کنند . آنغوزه گیاهی است که از برگ ، شیرابه ، بذر و همچنین آنغوزه برای تولید دارو ها استفاده می شود . هر کدام از قسمت های این گیاه دارای خواص خاصی می باشند . در کشور های پیشرفته با استفاده از شیرابه آنغوزه بیش از 600 نوع دارو ساخته خواهد شد . صادرات شیرابه آنغوزه یکی از اقلام های صادراتی بسیار با ارزش کشور ما بوده و درآمد ارزی فراوانی برای کشور دارد .
فرایند اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه به شرح زیر می باشد :
برای گاشت آنغوزه باید قبل از شروع فصل بارندگی اقدام نمایید . برای کاشت آنغوزه دو روش وجود دارد . در روش اول گودال هایی ایجاد کرده و خراش هایی در آن ها ایجاد و هر 3 تا 4 عدد بذر را در آن ها کاشته و روی بذر ها را با خاک می پوشانند . در این روش آب در چاله ها ذخیره می شود و به همین جهت گیاه از آب و رطوبت بیشتری استفاده خواهد کرد .
در روش دوم در زمین هایی که زیاد سفت نیستند ، بذر ها را به صورت یکنواخت ( به شکلی که تراکم آن ها زیاد یا کم نباشد ) روی زمین پخش می کنند .
در سه سال اول کاشت این گیاه باید علف های هرز را از زمین حذف نمایید . توجه داشته باشید که برگ های خشک گیاه آنغوزه را از سطح زمین جمع آوری نکنید ، زیرا این برگ ها سبب افزایش ماده آلی خاک و جلوگیری از فرسایش بادی و آبی در زمین می شوند . زمان بهره برداری از گیاه آنغوزه هنگامی است که ، گیاه به صورت کامل خشک شده باشد ، زیرا لازم نیست ساقه آنغوزه روی زمبن بماند و فقط ریشه گیاه آنغوزه در زمین ، برای رشد مجدد این گیاه کافی است .
فرایند برداشت شیرابه گیاه آنغوزه جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه به شرح زیر می باشد :
زمان برداشت آنغوزه ، خرداد ماه می باشد که ، برگ های آنغوزه به رنگ زرد درآمده و دیگر شکننده نیستند . در این زمان که ساقه ها هم مانند برگ ها شکننده نیستند ، ساقه را بدون این که از بوته جدا کنیم می پیچانیم و یک سنگ روی بوته ها قرار می دهیم . بدین طریق پس از گذشت مدت زمان 1 هفته ، شیرابه ای که در داخل برگ ها وجود دارد به داخل ریشه بازخواهد گشت ، در این زمان ساقه آنغوزه از طوقه جداشده و بر روی طوقه برجستگی ای به صورت کلاهک ایجاد می شود . در این زمان باید خاک دور کلاهک را خالی کرده ، سپس روی آن خاک نرم می ریزیم . سپس برگ های خشک شده را به عنوان سایه بان روی خاک قرار می دهیم . پس از گذشت مدت زمان 7 تا 10 روز خاک روی کلاهک کنار زده شده ، سپس به اندازه ضخامت یک برگه کاغذ از روی کلاهک برش داده می شود . در مرحله بعد دوباره بر روی کلاهک ، سایه بان قرار داده می شود . پس از گذشت مدت زمان 4 روز شیرابه ای که تولید شده است برداشت می شود . سپس یک برش دیگر بر روی کلاهک زده و با قرار دادن سایه بان 4 روز دیگر شیرابه تولید شده را برداشت می کنیم . چند بار این عملیات انجام شده و شیرابه ها برداشت می شوند . طول دوره برداشت شیره آنغوزه بین 3 تا 4 ماه می شود . لازم به ذکر است که پس از این که گیاه آنغوزه به سن بین 5 تا 7 ساگی برسد ، قبل از اینکه گیاه گلدهی نماید عملیات برداشت شیره آنغوزه انجام می شود .
خواص محصولات تولیدی پس از اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه عبارتند از :
• درمان بواسیر
• رفع کمردرد و درد مفاصل
• ادرار آور
• رفع سموم جانوران سمی
• درمان نقرس
• درمان سرفه
• درمان سرماخوردگی
• درمان ذات الریه
• درمان رماتیسم
• درمان برونشیت
• درمان آسم
• کاهش فشارخون
• تمیز کننده خون کبد
• محرک نیروی جنسی
• کمک به هضم غذا
• درمان سیاتیک
مواد اولیه مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه :
• بذر
• کود
• آب
نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه :
• کشاورز
• برای برداشت محصول در هر هکتار به مدت 4 ماه هر روز 2 کارگر لازم است .
دانلود طرح توجیهی سایر گیاهان دارویی
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی مزرعه کشت و پرورش گیاه آنغوزه ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.طرح توجیهی کشت دیم گیاه آنغوزه 58 صفحه سال 96
پنج شنبه, 16 آبان 1398 20:55
1014.85 KB
162