جهت آشنایی با طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش و همینطور طرح امکان سنجی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش این صفحه را مطالعه نمایید .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش :
جوانه ها مواد غذایی طبیعی می باشند که ، روند رشد و تولید آن ها به صورت طبیعی انجام می شود . جوانه ها جزء گروه سبزی ها بوده و از نظر غذایی دارای ارزش بالایی می باشند . درواقع با جوانه زدن ، میزان پروتئین موجود در دانه افزایش پیدا می کند اما کربوهیدرات و کالری موجود در دانه کاهش پیدا می کند . با جوانه زدن خاصیت نفخ زایی که در حبوبات وجود دارد و همچنین خاصیت حساسیت زایی پروتئین که در غلات وجود دارد کاهش پیدا می کند . بنابراین به افرادی که دارای روده حساسی می باشند ، استفاده از جوانه ها توصیه می شود . جوانه ماش سبب از بین رفتن سلول های سرطانی می شود . امروزه با توجه به رشد جمعیت و همچنین افزایش نیاز مردم به مواد مغذی ، نیاز به جوانه ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد . در حال حاضر کشور های چین ، آلمان ، ترکیه ، آمریکا و روسیه از عمده تولیدکنندگان جوانه حبوبات می باشند .
فرایند تولید جوانه به روش سنتی جهت اجرای طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش به شرح زیر می باشد :
در روش سنتی ابتدا از شب تا صبح دانه ها را در یک کاسه خیس می کنند ( به شکلی که تا یک بند انگشت روی بذر ها آب وجود داشته باشد ) ، سپس ظرف ها را در یک مکان گرم نگهداری می کنند . در صبح روز بعد به صورتی که دانه ها در کاسه بمانند ، آب درون کاسه را خالی می کنند ، سپس دانه ها را روی یک سینی و یا بشقاب پخش می کنند . در نهایت یک پارچه کتانی مرطوب روی سینی قرار می دهند . در هر روز 3 بار ، یعنی یک بار صبح ، یک بار ظهر و یک بار شب با استفاده از آبپاش و یا به صورت دستی پارچه را خیس می کنند . سینی ها باید در مکانی تاریک و گرم نگهداری شوند . اغلب دانه ها بعد از یک روز ریشه می زنند و بعد از 3 روز جوانه می زنند . پس از جوانه زنی می توان به مدت 3 تا 5 روز آن ها را رو به آفتاب بگذارید و آن را مرطوب نگه دارید تا رشد بیشتری داشته باشد . جوانه ها بعد از گذشت مدت زمان 2 روز آماده مصرف می باشند ، می توانید آن ها را به آرامی آبکش نمایید و درون ظرف دربسته ای قرار داده و در یخچال نگهداری نمایید .
فرایند تولید جوانه به روش صنعتی جهت اجرای طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش به شرح زیر می باشد :
در روش صنعتی ابتدا بذر های موجود را تست کرده و کیفیت آن ها را بررسی می کنند . سپس بذر ها را انبار می کنند . البته هنگام انبارداری باید به رطوبت انبار ها توجه زیادی شود ، در صورت وجود رطوبت بالا امکان رشد قارچ ها و سموم افزایش پیدا خواهد کرد . در مرحله بعد مواد اولیه به سالن مربوطه انتقال داده شده و شستشو داده می شوند ، سپس عملیات کشت جوانه ها انجام می شود . پس از جوانه زدن بذر ها ، آن ها را به سالن بزرگتری انتقال می دهند . سالن مورد نظر باید خیلی تمیز باشد . در مرحله بعد جوانه ها برداشت شده و بسته بندی می شوند . اگر دانه ای جوانه نزده باشد در این مرحله جوانه خواهد زد . جوانه هایی که در این مرحله تولید می شوند کیفیت بالایی نداشته و از آن ها به عنوان مکمل غذایی دام ها و طیور استفاده می شود . در نهایت محصولات بسته بندی شده به سردخانه انتقال داده شده و در زمان مناسب در بازار عرضه می شوند .
مواد اولیه مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش :
• ماش
• گندم
• پارچه نمدار
• آبپاش
• کاسه
• سینی یا بشقاب
ماشین آلات مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی مانند جوانه گندم و ماش :
• ماشین آلات دپو و سرند بذر
• تجهیزات سالن پیش جوانه
• ماشین آلات اصلی جوانه زنی
• غنی سازی نیمه اتوماتیک
• تجهیزات پس جوانه
• خطوط بسته بندی
• کانوایرها
دانلود فایل طرح توجیهی تیپ تولید جوانه های خوراکی | جوانه حبوبات | 50 صفحه
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی پرورش گیاهان زینتی
:: دانلود طرح توجیهی پرورش گل رز شاخه بریده
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی
:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .
:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید جوانه های خوراکی ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .