جهت آشنایی با طرح توجیهی تولید و بسته بندی پنیر لیقوان ، این صفحه را مطالعه نمایید . پنیر لیقوان یکی از انواع پنیر های سنتی بسیار پرطرفدار در جهان می باشد ، که با استفاده از شیر تازه گوسفند تولید می شود .
معرفی طرح توجیهی تولید و بسته بندی پنیر لیقوان :
پنیر لیقوان نوعی پنیر سنتی آذربایجان می باشد ، به همین جهت در جهان به نام پنیر سفید آذربایجانی شناخته شده است . پنیر لیقوان اغلب با استفاده از شیر تازه گوسفند به همراه 20 تا 30 درصد شیر بز و بدون مایه کشت تولید می شود . این نوع پنیر از طعم ملایم نمکی و اسیدی و همچنین عطر و بوی مطلوب برخوردار می باشد . پنیر لیقوان دارای طعم ترد و شور بوده و دارای سوراخ هایی به اندازه نخود می باشند .
تقریبا برای تولید هر یک کیلوگرم پنیر لیقوان ، 3 کیلوگرم شیر گوسفند لازم می باشد . پس از تولید پنیر لیقوان تقریبا به مدت 2 ماه آن را درون آب نمک قرار می دهند ، بدین طریق طعم پنیر بهتر شده و پنیر عاری از میکروب ها می شود .
انواع پنیر لیقوان :
پنیر سوپر لیقوان یا پنیر لیقوان اعلاء : این نوع پنیر با استفاده از شیر تازه گوسفندانی که در چراگاه های طبیعی لیقوان پرورش می یابند و آبی که از چشمه ای معدنی لیقوان بدست می آید ( دارای کمترین آهک ، نمک و رسوب ) تولید می شود . برای تولید پنیر لیقوان اعلاء ، شیری که دوشیده می شود ، در مدت زمان کمتر از یک ساعت به کارگاه تولید پنیر می رسد . این پنیر دارای طعم مطلوب و ترد بوده و در داخل آن حباب هایی به اندازه عدس وجود دارند .
پنیر لیقوان معمولی : این پنیر با استفاده از شیر گوسفندانی که در شهر های اطراف تبریز و آذرزبایجان هستند ، تولید می شود . پس از دوشیدن شیر تا رساندن شیر به کارگاه تولید پنیر چند ساعت طول می کشد ، به همین جهت این پنیر نسبت به پنیر لیقوان اعلاء دارای کیفیت پایین تری می باشد .
پنیر تبریزی : برای تولید پنیر تبریزی نیز از شیر گاو و یا مخلوط شیر گاو و گوسفند استفاده می شود . این پنیر دارای رنگ متمایل به زرد و کیفیت پایینی بوده و در هنگام حمل و نقل خرد می شود . به علاوه این پنیر دارای نرمی و سفتی نامتعادلی بوده دارای حباب های ریز می باشد .
کد آیسیک و تعرفه گمرکی مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی پنیر لیقوان ، عبارتند از :
• کد آیسیک پنیر لیقوان : 1520512348
• شماره تعرفه گمرکی پنیر لیقوان : 04069000
فرایند تولید پنیر لیقوان ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید و بسته بندی پنیر لیقوان ، شامل مراحل زیر می باشد :
1. تنظیم دمای شیر خام در حدود 23 درجه سانتی گراد
2. اضافه کردن رنت به میزان 0.001% جهت ایجاد لخته در طول مدت تقریبا 2 ساعت
3. ریختن لخته در پارچه های 80*80 سانتی متر و نگهداری آن به مدت 1 تا 1.30 ساعت
4. برش لبه های نازک لخته و انتقال آن به وسط لخته و دوباره بستن پارچه با ابعاد 65*65 سانتی متر و نگهداری به مدت 1 تا 1.30 ساعت
5. قراردادن وزنه 6تا 12 کیلوگرمی روی بسته پارچه ای حاوی لخته به مدت 1 تا 1.30 ساعت
6. برش لخته در ابعاد حداقل 10*10 سانتی متر
7. قرار دادن قطعات در آب نمک 18 تا 24% به مدت 4 تا 6 ساعت
8. انتقال قطعات به تشت های مخصوص و پاشیدن دانه های نمک بر روی قطعات 6 بار در طول 3 تا 6 روز
9. قرار دادن قطعات در حلب های 17 کیلوگرمی و پرکردن حلب با آب نمک 11%
10. نگهداری حلب ها در غارهای حدود 10 درجه سانتی گراد به مدت حدود 1 ماه
11. انبار کردن به مدت 3 تا 12 ماه در دمای 1 تا 5 درجه سانتی گراد
12. باز کردن حلب های بزرگ و بسته بندی در بسته های کوچکتر
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید و بسته بندی پنیر لیقوان ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .




برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.