Search - SP Page Builder
Search - Remove Shortcode
جستجو -مجموعه ها
جستجو - تماس ها
جستجو - محتوا
جستجو - خبرخوان ها
جستجو - برچسب ها
  • 021-77869979
  • 09120085240
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی )

(1 vote, average 5.00 out of 5)

IMG 9674

جهت آشنایی با طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) یا طرح امکان سنجی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) این صفحه را مطالعه نمایید .

معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی )

مرغ و جوجه های بومی و محلی که امروزه دارای طرفداران خاص خود می باشند ، بیشتر در روستا ها پرورش داده می شوند . امروزه شرایطی به وجود آمده است که می توان در همه نقطه های کشور مرغ و جوجه بومی پرورش داد . با افزایش پرورش مرغ بومی وضعیت تغذیه ای و اقتصادی کشور توسعه خواهد یافت . به علاوه این کار سبب اشتغالزایی نیز خواهد شد . مرغ های محلی نسبت به سایر مرغ ها در برابر بیماری ها مقاوم تر می باشند . گوشت و تخم مرغ محلی دارای ارزش غذایی زیادی بوده و پروتئین حیوانی بدن انسان را تامین خواهد نمود . پروش مرغ بومی به سرمایه ی خیلی زیادی نیز ندارد و می توان با صرف هزینه پایین اقدام به پرورش مرغ بومی نمود . به علاوه پرورش مرغ بومی نسبت به مرغ صنعتی دارای تلفات کمتری می باشد .

فرایند پرورش مرغ بومی جهت اجرای طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) به شرح زیر می باشد :

برای پرورش مرغ بومی باید شرایطی فراهم شود که ، مرغ ها بتوانند آزادانه در اطراف گردش نمایند . بنابراین باید مرتعی به صورت ارگانیک و میدانی برای گردش و تغذیه مرغ ها فراهم شود . باید در مکان پرورش مرغ ، لانه هایی برای مرغ بسازید که از دوطرف دارای دریچه ای باشند که ، مرغ ها به راحتی بتوانند از لانه خود خارج شوند . البته مکان مورد نظر باید فارغ از شکارچی ها باشد . در واقع در مرتعی که مرغ های بومی پرورش می یابند تمام موادی که بدن مرغ ها نیاز دارد مانند غذا ، آب و فضای باز در اختیار مرغ ها گذاشته می شود . در لانه مرغ ها باید یک ظرف و یا جعبه ای قرار دهید که مرغ ها تخم گذاری خود را درآن انجام دهند . جعبه مورد نظر باید هم اندازه خود مرغ باشد . در واقع وقتی مرغ تخم می گذارد از محل خارج می شود و ممکن است مرغ دیگری برای تخم گذاری به محل برود . لازم به ذکر است که آشیانه تخم گذاری باید از محل خواب مرغ ها جدا باشد . به علاوه آشیانه تخم گذاری باید در تاریک ترین قسمت لانه قرار داده شود . لازم به ذکر است که باید هر چند روز یکبار کاه موجود در آشیانه تخم گذاری برداشته و عوض شود .

فرایند پرورش جوجه بومی ( جوجه محلی ) جهت اجرای طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) به شرح زیر می باشد :

برای پرورش جوجه بومی ، باید جوجه های یکروزه را در یک محل گرم نگهداری نمایید . مکان مورد نظر باید دارای یک سرپناه و یک منبع تولید کننده گرما باشد . منبع تولیدکننده گرما باید دمای مورد نیاز برای پرورش جوجه ها را فراهم نماید . در ابتدا دمای مکان نگهداری جوجه یکروزه باید دارای 32 تا 35 درجه سانتی گراد حرارت باشد . به مرور زمان باید دمای مکان پرورش جوجه ها کاهش یابد و در نهایت در سن 7 تا 9 هفتگی جوجه ها ، باید دمای محیط پرورش به 22 درجه سانتی گراد برسد . دسترسی به غذا تاثیر خیلی مهمی در رسیدن به رشد مطلوب جوجه ها دارد . در روز اول تولد جوجه ها باید به مدت 12 تا 24 ساعت به جوجه ها دان داده نشود ، زیرا در روز اول در بدن جوجه ها باقیمانده زرده وجود دارد و برای جوجه ها کافی است . پس از گذشت 12 تا 14 ساعت برای تغذیه جوجه ها از آرد ذرت استفاده می شود . سپس می توان از غلات های خوراکی که به صورت آرد هستند برای تغذیه جوجه ها استفاده نمود . لازم به ذکر است که نباید در هفته اول پرورش جوجه ، برای تغذیه آن ها از آرد گندم استفاده شود .

نکات لازم برای پرورش مرغ بومی جهت اجرای طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) :

• پرورش دهنده مرغ بومی باید هر روز صبح حدود ساعت 7 صبح مرغ ها را از لانه هایشان بیرون نماید .
• در طول روز باید خوراک و آب مورد نیاز مرغ در اختیارش قرار داده شود .
• در هنگام غروب باید مرغ ها به لانه انتقال داده شوند .
• پس از اینکه مرغ ها در لانه رفتند ، غذای اضافی باید جمع آوری شده و دور از دسترس موش ها نگهداری شود .
• در صورتی که در کف بستر مرغدانی خود از خاک اره استفاده نمایید ، بوی نامطبوع فضله مرغ کاهش پیدا کرده و جانوران وحشی و شکارچیان از طریق بو به محل مرغداری نمی آیند .
• آبخوری ها باید هر روز تمیز شوند و داخل آن ها عاری از هر گونه سوختگی و یا فضولات مرغ ها باشد .
• تعداد آبخوری ها و دانخوری ها باید به اندازه ای باشد که مرغ ها از سر و کول یکدیگر بالا نروند .
• دمای آب مصرفی حدود 25 درجه باشد .

تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) :

• آبخوری
• دانخوری
• چوب خواب
• جعبه یا لانه تخمگذاری
• لامپ روشنایی

مواد اولیه مورد نیاز برای اجرای طرح توجیهی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) :

• دان
• آب
• دارو های لازم
• ویتامین های لازم
• واکسیناسیون

:: مطالب مرتبط :

:: دانلود طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گوسفندان داشتی

:: دانلود طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش ماهیان زینتی

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی با کامفار برای اخذ وام و مجوز

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

:: جهت عضویت در سایت کلیک نمایید .

:: جهت ورود به سایت کلیک نمایید .

در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی پرورش مرغ بومی و جوجه بومی ( جوجه محلی ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید .


کلیه ی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به وبسایت گسترش کارآفرینی ایران میباشد .