طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی ⭐️ برآورد درآمد + هزینه ساخت
- مدیر تیم تحریریه
- مقالات نیروگاهی و تولید انرژی
طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی عموما برای سرمایه گذاری یا برای تامین برق کارخانجات تدوین میشود و شامل هزینه احداث و درآمد و سود نیروگاه میباشد که در این صفحه نیز به آن اشاره نموده ایم.
✳️ سر فصل های این مقاله (0 تا 100 احداث نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی)
✔️ اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی به عنوان یک کسب و کار
✔️ اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی برای تامین برق کارخانجات
✔️ مساحت زمین مورد نیاز نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
✔️ هزینه تجهیزات و پنلهای مورد نیاز نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی
✔️ هزینه ساخت نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
✔️ درآمد نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
✔️ چه پنل هایی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی روی سقف سوله مناسبترند؟
✔️ نیروگاه خورشیدی آنگرید (On-Grid)
✔️ نیروگاه خورشیدی آفگرید (Off-Grid)
✔️ نیروگاه خورشیدی هیبرید (Hybrid)
✔️ دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ احداث نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی
✔️ معرفی طرح توجیهی و بیزنس پلن ساخت نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی !
✳️ چرا باید به سمت اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی رفت؟
قبل از هر چیزی باید بدانیم که نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی جزو نیروگاه های کوچکی میباشد که برای دو کاربرد عمده بسیار مناسب است.
1) اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی به عنوان یک کسب و کار :
اولین کارکرد یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی ، کارکرد آن به عنوان یک واحد کسب و کار است بدین معنی که اگر شما بخواهید وارد کسب و کار تولید انرژی شوید و سرمایه زیادی هم نداشته باشید ، احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی میتواند گزینه ی مناسبی باشد.
چرا که طبق تعرفه های نرخ خرید تضمینی برق توسط دولت، ظرفیت 200 کیلووات و کمتر از آن در سال 1404 بیشترین میزان نرخ فروش را دارند یعنی دولت هر کیلووات برق آنها را 3820 تومان خریداری میکند که این رقم برای نیروگاه های خورشیدی بالاتر از 200 کیلووات کمتر میشود.
بنابراین ظرفیت 200 کیلووات برای نیروگاه خورشیدی ، بالاترین ظرفیتی است که میتواند از تعرفه 3820 تومانی فروش تضمینی برق در سال 1404 استفاده کند.
2) اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی برای تامین برق کارخانجات:
مورد دوم احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی بر روی سقف سوله های بزرگ و به منظور تامین برق کارخانجات صنعتی رده ی متوسط و حتی کوچک است.
در صورتی که سقف سوله های و انبارهای شما مساحت لازم برای احداث نیروگاه خورشیدی 100 تا 200 کیلوواتی را داشته باشد منطقیست که هر چه زودتر اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی روی سقف سوله ها و مستحدثات کارخانه خود نموده و برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تولید کنید و به شبکه سراسری بدهید و معادل آن را در طول روز از شبکه دریافت کیند.
البته این موضوع اجتناب ناپذیر است و با توجه به ناترازی 25000 مگاواتی برق در سال 1404 که احتمالا در سالهای آینده بیشتر نیز میشود، دولت به همه صنایع اعلام کرده که تا چند سال آینده باید برق خود را از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی تامین کنند.
حتی در صورتی که مساحت کافی روی سقف سوله ها و مستحدثات کارخانه خود ندارید و یا کارخانه شما در مناطق کم تابش است که مناسب نصب پنهای خورشیدی نیست ، باز هم مشکلی وجود ندارد و اصولا لزومی ندارد شما حتما در محل کارخانه خود نیروگاه خورشیدی را تاسیس کنید.
شما میتوانید در یکی از شهرک های صنعتی یا شهرک های خورشیدی موجود در مناطق پرتابش کشور اقدام به احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی کنید و آن را به شبکه متصل کرده و برق تولیدی خود را به شبکه سراسری برق بدهید و در محل کارخانه خود برق مورد نیاز خود را از شبکه دریافت کنید. این برق را «برق هموار» مینامند.
شما حتی میتوانید مازاد برق خود را با همان نرخ تضمینی به دولت بفروشید و یا اگر چالش پذیرتر باشید میتوانید به قیمت های بالاتری در بورس انرژی به فروش برسانید.
در صورتی که قصد تدوین بیزنس پلن و یا طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی را برای اخذ مجوز ساتبا و یا حتی اخذ وام بانکی دارید، با کارشناسان مجرب و متخصص «وبسایت گسترش کارآفرینی» با مدیریت «مهندس ایمان حبیبی» تماس بگیرید.
اما شاید سوالی که برای شما پیش بیاید این است که اصولا احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر زمین نیاز دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
✳️ مساحت زمین مورد نیاز نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
اگر بخواهیم جواب کوتاهی به این سوال بدهیم باید بگوییم که میزان زمین مورد نیاز برای احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی حدودا 3000 متر میباشد.
اما این مقدار میتواند کمتر و یا بیشتر نیز شود و این موضوع بستگی به مواردی چون نوع و توان پنلهای خورشیدی مورد استفاده و همینطور میزان تابش منطقه ای که نیروگاه خورشیدی 200 کیلواتی شما آنجا احداث میشود دارد.
✳️ هزینه تجهیزات و پنل های مورد نیاز نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی :
تجهیزات یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی در صورتی که آنگرید یا متصل به شبکه باشد و نیاز به باتری نداشته باشد شامل مواردی چون پنل های خورشیدی (ترجیحا مونوکریستال سیلیکون)، اینورتر (مبدل جریان DC به AC) ، ترانسفورماتور، براکت ها یا استراکچرهای نصب پنلها، کابل های برق AC و DC ، تجهیزات مربوط به چاه ارت و ... میباشد.
هزینه این تجهیزات بسته به شرکتی از از آن خرید میکنید و نوع و کیفیت تجهیزات میتواند متفاوت باشد.
اما به طور معمول هزینه تجهیزات مورد نیاز یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چیزی بین 48000$ تا 52000$ میباشد که البته هزینه های خرید و واردات نیز به آن اضافه میشود.
در صورتی که نیاز به تجهیزات نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی دارید میتوانید از ما استعلام قیمت بگیرید چرا که ما به طور معمول برای ظرفیت های کیلوواتی ، در انبار پنل خورشیدی و سایر تجهیزات لازم را به صورت دپو شده داریم. برای استعلام قیمت میتوانید با شماره های «مهندس ایمان حبیبی» تماس بگیرید.
✳️ هزینه ساخت نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
اگر بخواهیم هزینه ساخت نیروگاه خورشیدی را به صورت خیلی تخصصی برآورد کنیم حتما باید طرح توجیهی یا بیزنس پلن نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی را بنویسیم چرا که فقط در آن صورت میتوانیم ریزترین هزینه ها را نیز در محاسبات لحاظ کنیم.
اما اگر به صورت حدودی بخواهیم بگوییم ، از آنجایی که نیروگاه خورشیدی عموما سوله و مستحدثات خاصی ندارد میتوان گفت که هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی به صورت حدودی برابر است با مجموع هزینه های زیر:
- هزینه پنل های خورشیدی و تجهیزات
- هزینه ی زمین نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی (در صورتی که در سقف سوله ها و مستحدثات صنعتی بنا شود میتوان آنرا صفر در نظر گرفت)
- هزینه نصب و راه اندازی
در باره هزینه تجهیزات نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی در عنوان قبلی به طور مفصل صحبت کردیم.
هزینه های زمین و نصب و راه اندازی نیز به راحتی قابل استعلام از شرکت های دارای صلاحیت میباشند و با تجمیع این هزینه ها میتوانید به صورت تقریبی هزینه احداث نیروگاه خورشیدی خود را محاسبه نمایید.
✳️ درآمد نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی چقدر است؟
قبل از برآورد درامد نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی بیایید ببینیم که اصولا میزان تولید برق یک نیروگاه خورشیدی در روز چقدر است.
اگر محل احداث نیروگاه خورشیدی را یکی از مناطق مستعد و پرتابش ایران فرض کنیم (مانند استان های فارس ، خراسان جنوبی ، سیستان و بلوچستان و ...) در این مناطق به طور متوسط روزی 10 ساعت تابش مفید و 300 روز آفتابی داریم که با این مفروضات، میزان برق تولیدی نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی ، حدود 1200 کیلووات در روز میباشد.
حال با توجیه به نرخی که دولت در سال 1404 برای خرید تضمینی برق نیروگاه های خورشیدی 200 کیلووات و پایینتر اعلام کرده (یعنی 3820 تومان برای هر کیلووات) ، میتوان گفت درآمد نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی در روز حدودا 4 میلیون و 584 هزار تومان و در سال حدودا 1 میلیارد و 375 میلیون تومان میباشد.
✳️ چه پنل هایی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی روی سقف سوله مناسبترند؟
پنل های خورشیدی مونوکریستال برای سوله های صنعتی:
پنل های خورشیدی مونوکریستال با راندمان بالا (معمولاً 18-22%) گزینه ای ایده آل برای نصب روی سقف سوله های بزرگ محسوب می شوند.
این پنل ها به دلیل چگالی انرژی بالاتر، در فضاهای محدود سقف سوله ها امکان تولید برق بیشتری را فراهم می کنند. ساختار یکپارچه و مقاوم این پنل ها در برابر دماهای بالا، آنها را برای محیط های صنعتی که ممکن است دمای سقف به میزان قابل توجهی افزایش یابد، مناسب ساخته است.
طول عمر بالای 25 سال و ضمانت عملکرد معمولاً 80% پس از 25 سال، این پنل ها را به سرمایه گذاری مطمئنی تبدیل کرده است.
پنل های خورشیدی پلی کریستال برای پروژه های اقتصادی:
در مواردی که بودجه محدودتر باشد، پنل های پلی کریستال می توانند گزینه مناسبی برای سوله های صنعتی باشند. اگرچه راندمان این پنل ها (15-17%) کمی کمتر از نوع مونوکریستال است، اما قیمت پایین تر آنها می تواند در پروژه های بزرگ که تعداد زیادی پنل نیاز است، صرفه اقتصادی قابل توجهی ایجاد کند.
این پنل ها عملکرد مناسبی در شرایط آب و هوایی گرم دارند و برای سوله هایی که در مناطق معتدل تا گرم واقع شده اند، می توانند انتخاب خوبی باشند.
پنل های خورشیدی نیمه سلولی (Half-Cut) برای بهینه سازی عملکرد:
پنل های نیمه سلولی با تقسیم سلول های خورشیدی به دو بخش، مقاومت داخلی کمتری داشته و در نتیجه تلفات انرژی را کاهش می دهند.
این ویژگی باعث می شود این پنل ها به خصوص برای سوله های بزرگ که ممکن است بخشی از پنل ها در سایه قرار گیرند، بسیار مناسب باشند. عملکرد بهتر در دمای بالا و کاهش اثرات نقطه داغ (Hot Spot) از دیگر مزایای این پنل ها است که برای نصب روی سقف سوله ها حائز اهمیت می باشد.
پنل های خورشیدی دو طرفه (Bifacial) برای بهره برداری حداکثری:
برای سوله هایی با سقف های روشن یا سطوح بازتابنده، پنل های دو طرفه می توانند گزینه ای عالی باشند. این پنل ها قادرند از نور منعکس شده از سطح سوله نیز انرژی تولید کنند که می تواند بازدهی سیستم را تا 30% افزایش دهد.
اگرچه هزینه اولیه این پنل ها بالاتر است، اما در دراز مدت می توانند بازگشت سرمایه بهتری داشته باشند. این پنل ها به خصوص برای سوله های با سقف های سفید یا فلزی براق که نور را بهتر منعکس می کنند، بسیار مناسب هستند.
✳️ تفاوت نیروگاه خورشیدی آفگرید و آنگرید و هیبرید چیست؟
نیروگاه خورشیدی آنگرید (On-Grid):
نیروگاه خورشیدی آنگرید به سیستمهای فتوولتائیک متصل به شبکه سراسری برق اشاره دارد. در این سیستم، انرژی تولید شده توسط پنلهای خورشیدی مستقیماً به اینورتر متصل شده و پس از تبدیل به جریان متناوب (AC)، وارد شبکه توزیع میشود.
از آنجا که این نیروگاههای خورشیدی آنگرید به شبکه وابسته هستند، در صورت قطعی برق یا کاهش تابش خورشید، نمیتوانند به تنهایی بار الکتریکی را تأمین کنند. مزیت اصلی این سیستم امکان فروش برق مازاد به شبکه است که در بسیاری از کشورها تحت قراردادهای خرید تضمینی(PPA) انجام میشود.
از نظر فنی، نیروگاههای آنگرید نیاز به تجهیزات ذخیره سازی مانند باتری ندارند و همین موضوع هزینه های راه اندازی و نگهداری را کاهش میدهد.
اینورترهای مورد استفاده در این سیستمها باید همگام با فرکانس و ولتاژ شبکه کار کنند تا امکان تزریق انرژی فراهم شود. این نوع نیروگاه بیشتر برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی در مناطقی که دسترسی پایدار به شبکه برق وجود دارد، مناسب است.
نیروگاه خورشیدی آفگرید (Off-Grid):
نیروگاههای آفگرید سیستمهای مستقل از شبکه هستند که برای تأمین برق در مناطق دورافتاده یا فاقد دسترسی به شبکه سراسری طراحی شده اند.
در این سیستمها، انرژی تولید شده توسط پنلهای خورشیدی در باتریها ذخیره میشود تا در زمانهای کمبود نور خورشید (شب یا روزهای ابری) قابل استفاده باشد. اینورترهای آفگرید برق DC ذخیره شده در باتری را به AC تبدیل میکنند تا برای مصرف کنندگان قابل استفاده شود.
از آنجا که این سیستمها به شبکه متصل نیستند، نیاز به طراحی دقیق دارند تا بتوانند بار الکتریکی مورد نیاز را به صورت پیوسته تأمین کنند.
ظرفیت باتری و تعداد پنلهای خورشیدی باید بر اساس میزان مصرف و شرایط آب وهوایی منطقه محاسبه شود. این نیروگاهها معمولاً در مناطق روستایی، سایتهای مخابراتی دورافتاده، چادرهای صحرایی و کشتیها استفاده میشوند.
نیروگاه خورشیدی هیبرید (Hybrid):
نیروگاه های هیبرید ترکیبی از سیستمهای آنگرید و آفگرید هستند و قابلیت اتصال به شبکه را دارند، اما در عین حال مجهز به باتری برای ذخیره انرژی نیز میباشند.
این سیستمها انعطاف پذیری بالایی دارند، به طوری که در صورت وجود شبکه، میتوانند برق مازاد را به آن تزریق کنند و در صورت قطعی شبکه، از انرژی ذخیره شده در باتریها استفاده نمایند. این ویژگی باعث افزایش قابلیت اطمینان سیستم میشود.
در نیروگاههای هیبرید، از اینورترهای هوشمند استفاده میشود که میتوانند بین حالتهای مختلف (اتصال به شبکه، استفاده از باتری یا ترکیب هر دو) سوئیچ کنند.
این سیستم ها برای مناطقی که شبکه برق ناپایدار دارند یا هزینه قطعی برق بالا است (مانند مراکز داده، بیمارستانها و صنایع حساس) بسیار مناسب هستند. همچنین، با مدیریت هوشمند انرژی، میتوانند هزینه های برق را بهینه کرده و وابستگی به شبکه را کاهش دهند.
✳️ مطالب زیر نیز احتمالا برای شما جذاب هستند:
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی (قیمت خالص تجهیزات و پنلها)
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 50 کیلوواتی (فروش تجهیزات و پنلهای فتوولتائیک)
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 100 کیلوواتی (فروش پنلها و تجهیزات با کیفیت و قیمت مناسب)
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 500 کیلوواتی (برآورد هزینه ساخت نیروگاه و درآمد آن)
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 1 مگاواتی (براورد هزینه + درآمد + فروش پنلهای مونوکریستال)
- طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 3 مگاواتی (واردات تجهیزات و پنلهای مونوکریستال از چین)
- دانلود طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی از 5 کیلوواتی تا 100 مگاواتی (WORD+PDF)
- طرح توجیهی راه اندازی خط تولید و مونتاژ پنل خورشیدی (واردات خط تولید از چین)
- طرح توجیهی استخراج بیت کوین (دانلود بیزنس پلن احداث سولار ماینینگ)
- طرح توجیهی نیروگاه بادی (جهت اخذ مجوز و وام بانکی)
- طرح توجیهی نیروگاه گازی مقیاس کوچک CHP (جهت مجوز و وام)
- طرح توجیهی نیروگاه بیومس (زیست توده)
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی ،با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارشگیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید.
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ احداث نیروگاه خورشیدی 200 کیلوواتی
✍️ توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
جهت دانلود فایل طرح توجیهی تیپ احداث نیروگاه خورشیدی ، کلیک کنید.