• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر دراگون فروت

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر دراگون فروت

جهت آشنایی با روشهای علمی احداث باغ دراگون فروت ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت دراگون فروت ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

دراگون فروت یا میوه اژدها كه با اسامی مختلفی در دنیـا شـناخته مـی شـود ، یكی از زیباترین گیاهان خانواده كاكتوس هاست . میـوه ایـن گیـاه ، ظاهری بسیار جذاب و طعم بسیار خوبی دارد و به صورت یك میـوه لـوكس در بازار میوه برخـی از شـهرهای بـزرگ عرضـه مـی شـود . ایـن گیـاه چندسـاله و بالارونده بوده و نیاز به قیم دارد .

دراگون فروت نوعی کاکتوس جنگلی بوده که با نام های دیگری مانند پیتایا ، پیتاهایا ، هو لونگ گو ، نانتیکا فروت و تان لانگ و همینطور گلابی توت فرنگی شناخته شده میباشد . میوه دراگون فروت ارزش دارویی بسیار بالایی دارد و دارای خواصی مانند جلوگیری از سرطان و دیابت ، خنثی سازی مواد سمی مانند فلزات سنگین ، كاهش كلسترول و فشار خون بالا است .

این میوه غنی از ویتامین ث ، فسفر و كلسیم بوده و در استحكام استخوان و نمو دندان و پوست نقش دارد . از بزرگترین مزایای این گیاه یکبار كشت و رشد در حدود 20 ساله است . در یك هكتار آن در حدود 800 گیاه میتواند قرار بگیرد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت دراگون فروت ، روشهای آبیاری دراگون فروت  ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز دراگون فروت  ، تغذیه دراگون فروت  و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت دراگون فروت  که به شرح زیر میباشد :


فاصله كشت :

فاصله مناسب برای كاشت به نوع قیم مورد استفاده بستگی دارد . برای قیم های عمودی ، فاصله بین خطوط كشت 3 – 2 متر مورد نیاز است و 3 قلمه برای هر قیم در نظر گرفته میشود ( 2000 تا 3750 قلمه در هكتار ) .

برای قیم های افقی یا متمایل ( شیب دار ) ، تراكم كاشت میتواند بسیار بالاتر باشد و قلمه ها به فاصله 50 تا 75 سانتیمتری (6500 قلمه در هكتار) كشت میشوند . جهت تسهیل مدیریت محصول ، ارتفاع برای قیم های عمودی باید بین 40/1 تا 60/1 متر و برای قیم های افقی یا شیب دار 1 تا 20/1 متر باشد .

عملیات كشت :

دراگون فروت گیاهی نیمه اپیفیت است كه توانایی خزیدن ، بالاروندگی و چسبیدن به هر تكیه گاهی را با استفاده از ریشه های هوایی خود دارند . پرورش آنها بر روی سطح زمین توصیه نمیشود ، زیرا عملیات زراعی آن ( گرده افشانی ، برداشت و غیره ) دشوار است و تماس با زمین باعث آسیب به پیچكها می شود .

بنابراین دراگون فروت بهترین رشد را روی قیم خواهد داشت . قیمها قبل از كشت گیاه در محل اصلی استقرار می یابند ، عموماً از پایه های چوبی ، ستونهای سیمانی و یا داربستهای فلزی به عنوان قیم استفاده میشود .

رشد گیاه سریع و پیوسته است ، اگرچه در شـرایط آب و هـوایی نـامطلوب ( خشكی و دمای بسیار پائین ) گیاه دچار دوره استراحت رویشی می شود . زمـانی كه از قیمهای افقی و عمودی استفاده می شود ، هرس گیاه اهمیت دارد و ساقه ها باید در مسیر درست هدایت شوند . همه رشدهای جانبی و قسمتهایی از گیـاه كه در تماس با زمین هستند ، باید حذف شوند . هرس اصلی در سال اول بعد از كاشت انجام میشود . اگر قیم استفاده شود ، ساقه باید به بالای آن وصل شود .

وجود عوامل گرده افشان :

عدم وجود عوامل گرده افشان در بعضی نواحی پرورش دراگون فروت ، باعث شده كه برای اطمینان از میوه نشینی و نمو میوه ها ، گرده افشانی به صورت دستی انجام شود . با توجه به خصوصیات گل در جنس Hylocereus ، گرده افشانی دستی در آن ساده است و قبل از شكوفایی گل (30 : 4عصر تا 11 صبح روز بعد ) صورت می گیرد .

گرده افشانی دستی از طریق حذف بساك های یك گل و تماس آن با كلاله گل دیگر صورت میگیرد و یا از طریق جمع آوری دانه گرده و انتقال آن با استفاده از قلم مو بر كلاله مادگی چندین گل انجام میشود . گرده افشانی دستی كاری با ارزش است و میوه های حاصله كیفیت عالی دارند .

زنبورعسل در گرده افشانی گلها نقش دارد . با اینحال كیفیت میوه های حاصل از گرده افشانی آزاد معمولاً پائین تر از میوه هایی است كه به صورت دستی گرده افشانی شده اند . منشأ گرده میتواند روی زمان بین گرده افشانی تا برداشت میوه اثر بگذارد ( پدیده متازنیا ) .

برداشت :

رنگ پذیری پوست میوه در مرحله بلوغ بسیار كند است و 27-25 روز بعد از شكوفایی ، بسته به گونه گیاهی از سبز تا قرمز یا صورتی متمایل به قرمز تغییر می کند . 4 یا 5 روز بعد از این مرحله ، میوه ها به بیشترین رنگ پذیری خود می رسند .

اولین برداشت ، 18 ماه پس از كاشت قلمه آغاز میشود ، دوره زمانی بین گلدهی و برداشت كوتاه است و از 27 تا 33 روز بسته به شرایط اكولوژیك متفاوت است . میزان عملكرد به تراكم گیاه وابسته است و در حدود 10 تا 30 تن در هكتار گزارش شده است .


2 - آموزش روش آبیاری دراگون فروت که به شرح زیر میباشد :


اگرچه دراگون فروت میتواند با كمترین میزان بارندگی ( چند ماه خشكی ) زنده بماند ، اما برای میوه های با كیفیت ، آبیاری منظم مورد نیاز است . اهمیت آبیاری منظم به این علت است كه گیاه را قادر به ساخت ذخایر كافی مینماید ، بنابراین گلدهی در مناسب ترین زمان صورت می گیرد و نمو میوه را امكان پذیر می سازد .

استفاده از سیستم آبیاری قطره ای علاوه بر داشتن كارآیی مصرف آب زیاد ، از آبیاری بیش از حد و نامتعادل كه باعث ریزش گلها و میوه ها میشود ، جلوگیری می کند . آبیاری بیش از حد همچنین باعث رشد بیماریهای باكتری و قارچی می شود .

دراگون فروت باید پیش از دوره گلدهی ، در معرض یك دوره خشكی برای تولید گل بیشتر قرار گیرند . استفاده از مالچ می تواند برای حفظ رطوبت خاك مورد استفاده قرار گیرد . براساس منابع موجود ، حداكثر هدایت الكتریكی آب جهت پرورش دراگون فروت ، 3 دسی زیمنس بر متر گزارش شده است .


3 - آشنایی با آفات و بیماریهای دراگون فروت و روش های مبارزه با آفات که به شرح زیر میباشد :


  • بیماری های قارچی مهم دراگون فروت (Macssonina agaves   Gloeosporium agaves , Botryosphaeria  dothidea , Dothiorella sp. )
  • بیماری های ویروسی مهم اگون فروت ( X Cactus virus )
  • بیماری های باکتریایی مهم دراگون فروت ( sp. Erwinia و sp. Xanthomonas )
  • آفات مهم دراگون فروت Cotinus mutabilis )  نوعی سوسك ) ، Leptoglossus zonatus )  نوعی سن )

4 - آشنایی با تغذیه در باغهای دراگون فروت  که به شرح زیر میباشد :

سیستم ریشه دراگون فروت سطحی است و در عمق 30-15 سانتیمتری قرار دارد و بنابراین می تواند عناصر غذایی را در این محدوده جذب نماید . تغذیه با مواد معدنی و آلی سودمند است و تركیب آنها با هم ، اثر مفیدتری برجای میگذارد . با توجه به شرایط آب و هوایی ، میزان كود پیشنهاد شده برای دراگون فروت بسیار متغیر است . برای مثال در ، گیاهان جوان ( سن كمتر از 3 سال ) از 15-10 كیلوگرم كود حیوانی و 100 گرم سوپر فسفات به ازای هر گیاه استفاده می شود .

در طی دو سال اول ، 300 گرم اوره و 200 گرم NPK برای هر گیاه در هر سال به كار می رود .  در این گیاهان كوددهی در طی 3 مرحله ( 1 ماه ، 6 ماه و 12 ماه بعد از كشت ) اعمال می شود . در گیاهان بالغ ، 540 گرم نیتروژن ، 720 گرم فسفر ( P2O5 )  ، 300 گرم پتاسیم ( K2O ) و 20 کیلوگرم كود حیوانی به ازای هر گیاه در سال استفاده شده است .

این میزان در 4 مرحله به كار میرود : مرحله اول بلافاصله بعد از برداشت ( 40 درصد ازكود نیتروژن ، 30 درصد از P2O5 و همه كود حیوانی ) ، مرحله دوم ، دو ماه بعد از مرحله اول ( 30 درصد نیتروژن ، 20 درصد  P2O5 ،15درصد K2O ) ، مرحله سوم قبل گلدهی ( 10  درصد نیتروژن ، 40 درصد  P2O5 ، 40 درصد K2O ) و مرحله چهارم در زمان نمو میوه های جوان است .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت دراگون فروت  میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی احداث مزرعه کاشت و پرورش دراگون فروت

:: نوشتن طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش استار فروت

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر دراگون فروت

 

فايل‌ها:
zipka - دستورالعمل کاشت ، داشت و برداشت دراگون فروت در گلخانه 38 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 22:50
حجم فايل 4.18 MB
دانلود 7

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories