• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت کنار و احداث باغ کنار

(3 votes, average 5 out of 5)

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت کنار و احداث باغ کنار

جهت آشنایی با روشهای علمی احداث باغ کنار ، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید ، همینطور میتوانید جهت دانلود جامع ترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت درخت کنار ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

گیاه کنار ، محصولات اقتصادی زیادی تولید میکند . از برگ ها به عنوان علوفه در نواحی خشک استفاده میشود . همچنین از برگهای کنار وحشی برای تهیه شامپو استفاده میشود . ساقه آن به دلیل دارا بودن کیفیت چوب مناسب برای ساختن ابزار مختلف کشاورزی به کار میرود . چوب آن نیز به عنوان الواری با‌ ارزش مورد توجه است و در ساختن ساختمانها به کار میرود . چوب کنار زغال خوبی تولید میکند .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت کنار ، روش آبیاری کنار ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز کنار، کود دهی درخت کنار و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت کنار که به شرح زیر میباشد :


کشت :

بهترین زمان کشت نهال کنار در استان هرمزگان پاییز و اواخر زمستان است . با این حال به دلیل وجود زمستان ملایم در مناطق جنوبی این استان ، کشت نهال در طول پاییز و زمستان معمول است .

پرورش کنار در مناطق شمالی استان هرمزگان نظیر حاجی آباد به دلیل وجود سرمای شدید زمستان توصیه نمیشود . با توجه به رشد گسترده و گاهی خزنده ارقام کنار ، ایجاد فاصله کشت 6 × 6 متر تراکم مناسبی در باغ ایجاد میکند .

گودال کشت به عمق و قطر 90 سانتیمتر حفر میشود و به مدت یک ماه در معرض تابش نور خورشید قرار داده میشود . سپس گودال با مخلوطی از خاک و کود حیوانی پر میشود . پس از نشست کردن خاک ، گیاهان پیوندی کشت میشوند . پس از کشت ، پای نهالها برای خروج هوا محکم فشرده شده و بلافاصله آبیاری صورت میگیرد .

تربیت و هرس :  

تربیت درختان کنار در طول 2 تا 3 سال اول رشد برای ایجاد اسکلتی قوی بسیار ضروری است . کنار هندی عادت رشدی همانند درخت انگور دارد و تمایل به رشد افقی و رو به پایین دارد . اگر تربیت صحیح انجام نشود ، ساختاری انبوه و گسترده با شاخه های باریک و طویل ایجاد میشود .

در صورتی که بیش از یک شاخه از قاعده ساقه خارج شده باشد ، شاخه ها انبوه و پرپشت میشوند و شرایط مناسبی برای رشد آفات و بیماریها فراهم میشود . این چنین درختانی عمر کوتاهی داشته وعملکرد ضعیفی دارند . به علاوه برداشت میوه در درختان انبوه و تربیت نشده دشواراست . برای توسعه اسکلتی قوی در درخت ، تربیت صحیح درختان از مرحله خزانه الزامی است . 

در طول سال اول ، درخت رشد زیادی دارد و تعداد زیادی شاخه جانبی از ساقه اصلی بیرون می آید . تمام شاخه های ثانویه به طول 75 سانتیمتر در نزدیکی سطح زمین باید حذف شوند تا اجازه رشد قوی و مستقیم به تنه اصلی داده شود . بر روی ساقه اصلی باید 3 تا 5 شاخه جانبی ثانویه به طور یکنواخت در اطراف ساقه اصلی ، برای ایجاد اسکلت مناسب انتخاب شود .

در طــول ســال دوم ، ایــن عمــل بایــد بــرای توســعه شــاخه های جدیــد بــر روی شــاخه های ثانویه تکــرار شــود . روی هــر شــاخه ثانویــه 3 تــا 4 شــاخه جدیــد بــا پراکنش مناســب باید نگه داشته شــود .

تعــادل نهایــی و صحیــح اســکلت گیــاه بایــد در سـال سـوم بـرای دسـتیابی بـه سـاختاری قـوی انجـام گیـرد.  میوه کنار در محور برگهای جوان روی شاخه های فصل جاری تولید میشود.  بنابراین هرس سالیانه منظم در کنار ، برای تحریک رشد خوب و سالم و نیز تولید حداکثر میوه در درخت بسیار ضروری است . هرس شاخه ها نیز برای جلوگیری از انبوه شدن و کمک به کاهش شیوع آفات و بیماریها الزامی است .

هرس شدید تأثیرات منفی روی رشد گیاه دارد و عملکرد را کاهش میدهد . برای تولید عملکرد مطلوب و کیفیت خوب میوه ، 25 درصد شاخه های یکساله باید سربرداری شوند . حذف 25 تا 75 درصد شاخه های فصل قبل منجر به کاهش عملکرد میشود .

برداشت محصول :

برداشت میوه ها در مرحله مناسب رسیدن ، از نظر کیفیت میوه اهمیت زیادی دارد.  میوه های برداشت شده در مرحله مناسب بلوغ و رسیدن ، رنگ ، بو و طعم ویژه ای دارند . اگر میوه های نارس کنار برداشت شوند ، به خوبی نرسیده و هرگز به کیفیت مطلوب نمیرسند . بنابراین ارزش بازاری این چنین میوه هایی به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.  

از طرف دیگر ، میوه های بیش از حد رسیده ، رنگ جذاب خود را از دست میدهند و نرم میشوند . این چنین میوه هایی عمر انباری کوتاهی دارند و سریعاً فاسد می شوند . شاخصهای رسیدن میوه کنار ، رسیدن به حداکثر اندازه با توجه به رقم ، نرم شدن گوشت و توسعه مشخصه رنگ از زرد تا زرد طلایی است . این چنین میوه هایی نسبت قند به اسید مطلوبی دارند . زمان برداشت با توجه به شرایط اقلیمی متفاوت است .

در بیشتر ارقام کنار پیوندی ، میوه ها از زمان بالغ شدن قابلیت خوراکی دارند ؛ ولی با رسیدن کامل و تغییر رنگ از زرد به قهوه ای ذائقه پسندی آن کاسته میشود و تردی خود را به دلیل کاهش آب میوه از دست میدهند.  میوه های برداشت شده در گروه های مختلفی شامل میوه های بیش از حد رسیده ، نارس ، صدمه دیده ، بدشکل و ...  درجه بندی میشوند .

میوه هایی که در مرحله مناسب رسیدن قرار دارند ، براساس اندازه به بزرگ ، متوسط و کوچک درجه بندی میشوند . درجه بندی کمک زیادی به بازاریابی میوه میکند .


2 - آموزش روش آبیاری کنار که به شرح زیر میباشد :


درخت کنار عمدتاً در نواحی گرم دنیا پرورش داده میشود و در این مناطق مقدار و پراکنش بارندگی نامناسب است . بنابراین برای تولید اقتصادی میوه ، برنامه ریزی آبیاری باید با دقت فراوان انجام شود .

درخت کنار به دلیل دارا بودن سیستم ریشه ای راست و عمیق و طبیعت خشکی پسند در برابر کم آبی مقاوم است ، به سرعت استقرار مییابد و به مراقبت و آبیاری بسیار کمی نیاز دارد . این گیاه حتی بدون آبیاری نیز محصول تولید میکند ، ولی اقتصادی نیست .

برداشت میوه های کنارهندی تا اسفند ماه پایان می یابد و درختان پس از اعمال هرس ، در طول ماه های فروردین تا شهریور به رشد رویشی خود ادامه میدهند . در این دوران ، برای دستیابی به محصول اقتصادی ، آبیاری مناسب درختان الزامی است .

در زمان گلدهی ( مهر و آبان ) باید از آبیاری بیش از حد درختان کنار هندی خودداری کرد ، زیرا گلها ریزش میکنند . میوه از اواخر مهر تا اواخر آذر به تناوب تشکیل میشود . برای نمو بهتر میوه ها ، از آذر تا بهمن آبیاری باید با دقت و منظم انجام شود . آبیاری به طور قابل ملاحظه ای ریزش میوه را کاهش میدهد . از طرفی گزارش شده است که آبیاری در زمان بلوغ میوه ها میتواند رسیدن آنها را به تأخیر اندازد .

در فصل بهار که درختان پس از هرس سالیانه رشد رویشی خود را آغاز کرده اند و شاخه های جدید تولید میکنند ، آبیاری باید به طور منظم انجام شود . با افزایش دمای محیط در تابستان ، دور آبیاری به 4 تا ۵ روز کاهش می یابد تا تبخیر و تعرق گیاه در شرایط جوی حاکم بر تابستان جبران شود .

با شروع گلدهی از اوایل پاییز تا اواخر پاییز ، دور آبیاری افزایش می یابد . بدیهی است در این بازه زمانی ، دمای محیط کاهش یافته و درنتیجه میزان تبخیر و تعرق گیاه نیز کاهش می یابد . بنابراین برای جلوگیری از ریزش گلها و افزایش احتمال تشکیل میوه ، از میزان آب مورد استفاده در این فصل کاسته میشود . با شروع رشد میوه ، برای افزایش سرعت رشد میوه مجدداً آبیاری با دور آبیاری کمتری انجام میشود .


3 - آشنایی با آفات و بیماری ها و علف های هرز باغ های  کنار و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :


 آشنایی با علائم و نحوه مبارزه با بیماری مهم درخت کنار مانند سفیدک پودری ، لکه برگی آلترناریایی ، لکه سیاه ، پوسیدگی میوه ، زنگ کنار

آشنایی و نحوه مبارزه با آفات مهم درخت کنار مانند مگس میوه ، پروانه برگ خوار کنار ، کرم پوست خوار ، کرم کرک دار ، سوسک برگ

آشنایی با نحوه مبارزه با علف های هرز


4 - آشنایی با کود در باغهای کنار که به شرح زیر میباشد :

کمبود نیتروژن ، فسفر و پتاسیم به کاهش طول شاخه ، کاهش تعداد برگ و کاهش تولید شاخه های جانبی و همچنین کاهش گلدهی و تشکیل میوه منجرمیشود . برای افزایش گلدهی و تشکیل و رشد میوه ، استفاده از 40 تا 50 کیلوگرم کود حیوانی در مرداد ماه و 75/0 کیلوگرم سولفات آمونیوم برای هر درخت بعد از تشکیل میوه ( آذر ) توصیه شده است .

استفاده از 50 کیلوگرم کود حیوانی کاملاً پوسیده در طول دوره رشد رویشی و یک کیلوگرم کود نیتروژنه برای هر درخت در دو نوبت ، یکی در شروع رشد فعال و دیگری در زمان تشکیل میوه نیز توصیه شده است . افزایش قدرت رشد با480  گرم نیتروژن ، 150 گرم پنتا اکسید فسفر و 300 گرم اکسید پتاسیم در هر سال گزارش شده است .

به طور کلی ، در ایران پژوهش مبسوطی درخصوص تغذیه کنارهندی انجام نشده است ؛ زیرا این درخت بدون تغذیه نیز قادر است محصول متوسطی تولید کند و علائم کمبود مواد غذایی در آن دیده نشود . با این حال هرس درختان کنارهندی ، به کاهش ذخیره موجود در درختان منجرمیشود .

همچنین این درخت از رشد رویشی سریعی بعد از هرس تا شروع گلدهی ( از فروردین تا شهریور(  برخورداراست . لذا تغذیه مناسب آن میتواند موجب تقویت درخت شود . بدین منظور توصیه میشود عملیات تغذیه به منظور تقویت رشد رویشی بعد از اعمال هرس در فروردین ماه انجام شود .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت کنار میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی احداث مزرعه کشت درخت کنار جهت دریافت مجوز و تسهیلات بانکی

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت کنار و احداث باغ کنار

فايل‌ها:
zipکتاب جامع آموزش اصول کاشت داشت و برداشت کنار 71صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 21:02
حجم فايل 8.89 MB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipab - اثر شوری آب آبیاری بر رشد نهال های کنار 11 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:13
حجم فايل 3.58 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipab - شرایط استفاده از آب های شور در آبیاری کنارستان های تازه احداث 7 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:20
حجم فايل 2.79 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی و مدیریت بال پولکداران برگخوار کنار 16 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:23
حجم فايل 728.02 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی و کنترل و مبارزه با آفت شب پره برگخوار دو نواری درختان کنوکارپوس آکاسیا و کنار 21 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:21
حجم فايل 2.03 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی و کنترل و مبارزه با بیماری های قارچی پس از برداشت کنار 14 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:22
حجم فايل 480.45 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - مدیریت آفت مگس میوه ی کنار 19 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:24
حجم فايل 747.81 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - معرفی و مبارزه با آفت مگس میوه کنار 24 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:27
حجم فايل 3.54 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش پیوند و تولید نهال کنار پیوندی در جنوب ایران 24 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:14
حجم فايل 6.84 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت ، داشت و برداشت کنار هندی در استان هرمزگان 44 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:15
حجم فايل 11.62 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل فنی احداث و نگهداری باغ کنار در جنوب ایران 21 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:18
حجم فايل 13.54 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - اهمیت مصرف سر شاخه درخت کنار بومی و هندی در تغذیه دام های کوچک 21 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:16
حجم فايل 2.64 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - خواص غذایی و درمانی کنار 4 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:16
حجم فايل 525.1 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - معرفی و کاربرد درخت کنار 26 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 22:25
حجم فايل 1.84 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories