• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت گیاه موسیر

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت گیاه موسیر

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و داشت و برداشت گیاه موسیر ، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید ، همینطور میتوانید جهت دانلود فایل جزوه آموزش کاشت و داشت و برداشت گیاه موسیر ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید.

 

موسیر به عنوان یک ادویه در صنایع غذایی یا دارو در طب سنتی ایران مورد استفاده قرار میگیرد . ترکیبات سولفوره ، آلیل پروپیل و متیل سولفانیل از مهمترین ترکیبات اسانس این گیاه هستند . طبیعت گرم و خشک ، دافع سنگ کلیه و مثانه ، کاهش درد مفاصل ، ضد انگل ، کاهش فشار خون .

این گیاه میتواند با بیماریهای دیابت ، آرتریت ، سرماخوردگی و آنفلوآنزا ، استرس ، تب ، سرفه ، سردرد ، هموروئید ، آسم ، آرترئوسکلروزیس و سرطان مقابله کند . یکی از مهمترین گونه های دارویی و صنعتی جنس آلیوم در ایران می باشد که به صورت خودرو و طبیعی در مناطق مرتفع با اقلیم خیلی سرد تا نیمه سرد رشد میکند .

موسیر در خاک هایی با بافت سبک شنی تا متوسط و غنی از عناصر غذایی ، بهترین محصول را میدهد . ( به دلیل نیاز فراوان این گیاه به مواد غذایی ، باید 1 سال قبل از کشت ، در پاییز 40 تا 50 تن کود دامی در هکتار به وسیله شخم به خاک اضافه شود ) . بر اساس تحقیقات 260 کیلوگرم کود اوره در هکتار ، میتواند باعث افزایش عملکرد سوخ شود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت موسیر ، روشهای آبیاری موسیر ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت موسیر که به شرح زیر میباشد


تاریخ ، فواصل و روشهای کاشت موسیر که به شرح زیر می باشد :

اندام تکثیری :

بذر یا پیازچه دختری

بذر مورد نیاز :

20 کیلو گرم در هکتار

متوسط پیازچه مورد نیاز :

4000 کیلوگرم در هکتار

زمان کاشت موسیر اوایل مهر تا اواخر آبانماه میباشد . به طور معمول پس از 2-3 سال از کاشت پیاز و 5-7 سال از کاشت بذر قابلیت برداشت دارد ولی میتوان با مدیریت مزرعه این مدت را کاهش داد .

نکته 1 :

بذر کاری هر چند هزینه اولیه کمتری دارد ولی به علت مشکلاتی مانند استراتیفیکاسیون ( سرما دهی ) ، ریز بودن ، عدم جوانه زنی یکنواخت ، کند بودن رشد بذور و طولانی شدن دوره رویش ( 5 – 7 سال ) ، کمتر قابل توصیه است و تکثیر از طریق کشت پیاز توصیه میشود .

نکته 2 :

بر اساس مطالعات میدانی پیازچه ها به اندازه های ، ناخنی ، نخودی ، فندقی و گردویی ، قابل کشت هستند . پیازچه های گردویی به وزن 20 تا 25 گرم میتوانند در سال اول با عملکرد خوب ، قابل برداشت باشند ولی پیازچه های کوچکتر نیاز به زمان و مراقبت بیشتری دارند .

عمق کاشت از سطح خاک تا 15 سانتیمتر ( با افزایش عمق کاشت تا 15 سانتیمتر ، نه تنها امکان استفاده بیشتر از رطوبت خاک فراهم میشود ، بلکه رنگ پیازها نیز سفیدتر و مرغوبتر میگردد ) فواصل ردیف 20 و فاصله پیازها روی ردیف 10 سانتیمتر میباشد . کاشت مکانیزه موسیر با غده کار سیب زمینی و زعفرانکار ، قابل اجرا است .

خواص موسیر

زمان ، نوع برداشت و عملکرد گیاه موسیر:

زمان برداشت موسیر تابستان و زمانی است که برگ ها خشک شده باشند و گیاه به طور کامل به خواب رفته باشد ولی میتوان تا پائیز نیز برداشت را به تعویق انداخت . چنانچه هدف خشک کردن باشد ، در اواخر فصل برداشت انجام میگیرد تا چگالی و وزن خشک پیازها بیشتر شود .

روش برداشت میتواند با شخم زمین و برداشت دستی پیازها یا برداشت با دستگاه مکانیزه کالیبره شده باشد . نکته کلیدی دربرداشت ، برگرداندن پیازهای ریز ( پیازچه ها ) به داخل خاک و شخم مجدد زمین است بطوری که همراه با برداشت ، کاشت نیز انجام شود . عملکرد دیم موسیر 500 کیلو گرم در هکتار پیاز با قطر بیش از 2 سانتیمتر میباشد . ( پیازهای ریزتر به زمین برمیگردند ) .

عملکرد آبی موسیر بین 8  تا 22 تن ( تیران و کرون ) ، بسته به میزان پیازچه کشت شده ، گزارش شده است . به طور متوسط ، عملکرد موسیر بین 2 تا 5/2 برابر پیاز کاشته شده در هر سال است.  نکته اینکه با توجه به طولانی بودن دوره رشد موسیر ، امکان کشت مخلوط آن با بعضی محصولات دیگر مانند زیره ، گندم و حتی یونجه نیز وجود دارد که مطالعاتی در این زمینه انجام گرفته است .


2 - آموزش روش آبیاری موسیر که به شرح زیر میباشد

مقدار آبیاری با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه انجام میشود ولی در کشت آبی حداقل 2 مرتبه آبیاری ( آب اول ، مهر ماه پس از کشت و آب دوم ، اوایل خرداد قبل از زرد شدن برگ ها ) الزامی است . آبیاری بیشتر در فصل رشد ، باعث افزایش عملکرد خواهد شد . آبیاری در زمان خواب پیازها ، مخصوصاً اگر بافت خاک رسی باشد ، میتواند باعث پوسیدگی محصول شود .


3 - آشنایی با آفات و بیماریهای  مزارع موسیر و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که به شرح زیر میباشد

بیماری خاصی از موسیر گزارش نشده ولی در مواقع ضروری مبارزه با آفت لارو برگ خوار ، ساقه خوار و غده خوار سیب زمینی ( آگروتیس ) که معمولاً پلی فاژ هستند ، در هوای مرطوب و معتدل فروردین و اردیبهشت ماه از برگ و پیاز موسیر تغذیه میکنند و در صورت مشاهده باید با یکی از سموم عمومی بصورت محلول پاشی یا طعمه مسموم مبارزه کرد .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت موسیر میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

 

 

فايل‌ها:
zipka - آشنایی با گیاه دارویی موسیر و روش تولید آن 10 صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:39
حجم فايل 451.73 KB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش فنون و اصول کاشت ، داشت و برداشت موسیر و گیاه شناسی آن 24 صفحه
تاريخسه شنبه, 25 آذر 1399 14:05
حجم فايل 2.79 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آشنایی با گیاه دارویی موسیر و روش تولید و کاربردهای درمانی آن 10 صفحه
تاريخدوشنبه, 24 آذر 1399 23:02
حجم فايل 451.73 KB
دانلود 11

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories