• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت گل سيكلامن

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت گیاه سيكلامن

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و داشت و برداشت گل سیكلامن ، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید ، همینطور میتوانید جهت دانلود فایل جزوه آموزش کاشت و داشت و برداشت گیاه سیكلامن ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید.

 

سیكلامن یك گیاه گلدانی و باغچه ای محبوب در دنیا است كه فقط در كشور آلمان به عنوان گل شاخه بریده مورد استفاده قرار میگیرد . از میان 22 گونه سیكلامن در دنیا ، فقط گونه persicum Cyclamen به طور تجاری مورد كشت و كار قرار میگیرد . تكثیر و تولید تجاری گل سیكلامن با استفاده از بذر است . دوره تولید این گیاه از بذر تا گلدهی حدود 7 تا 10 ماه است و جوانه زنی بذر حدوداً 20 روز تا 1 ماه به طول می انجامد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت سیكلامن ، روشهای آبیاری سیكلامن ، کود دهی و تغذیه سیكلامن و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت سیكلامن که به شرح زیر میباشد :


انبارداری بذر گیاه سيكلامن :

بذرهای سیكلامن در تاریكی تحت شرایط كنترل شده در دمای 5 تا 10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 50 درصد نگهداری می شوند . اینكه بذرها به محض برداشت ، مورد كشت قرار گیرند توصیه نمیشود ، زیرا در این صورت گیاهان ضعیفی تولید می شود.

علت این امر میتواند به دلیل خواب بذر و كمبود ذخایر فعال بذر برای رشد اندام هوایی باشد.  انبار بذور تازه برداشت شده در یك دوره سه ماهه در دمای 10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 50 درصد سبب نتایج خوبی می شود . بذوری كه پس از این دوره مورد كشت و كار قرار نمیگیرند ، میتوانند همچنان در این شرایط برای استفاده در سال بعد ، انبار شوند .

زمان كاشت گیاه سيكلامن :

زمان كاشت سیكلامن به سلیقه پرورش دهنده بستگی دارد ، كشت بذر میتواند در هر زمانی از سال انجام شود و تاریخ كاشت بر اساس زمان مورد نظر برای گلدهی انتخاب خواهد شد .

مواد مورد نیاز برای كاشت بذر گیاه سيكلامن :

روش كاشت گیاه سيكلامن :

از یك مته كاشت بذر برای ایجاد سوراخهایی به عمق 1 میلیمتر استفاده میشود . میتوان از سینیهای كشت بذر از جنس یونولیت یا فوم ( پلیاستیرن ) استفاده كرد . كه دارای سلولهایی با ابعاد 16 در 30 میلیمتر است ، این سینیها دارای یك منفذ در قسمت زیرین هستند كه به تهویه كمك میكند .

سلول با قطر 2 سانتیمتر برای بذرها مناسب است ، علاوه بر آ ن به دلیل وزن سبك حمل آن توسط كارگر آسان خواهد بود بدون اینكه بذرهای كشت شده در خاك جابه جا شوند . مزیت دیگر این نوع از سینیهای كشت این است كه عایق دما و رطوبت بوده و بنابراین گسترش ریشه و استقرار گیاهان جوان بسیار مطلوب خواهد بود .

بستر كشت ( كمپوست و كود اولیه ) گیاه سيكلامن :

برای تهیه خاك پوش اختصاصی بذر میتوان از پیت با بافت نرم ( با قطر ذرات كم تر از 5 میلیمتر كه اندكی از ذرات غبار مانند متمایز باشد ) استفاده نمود . این خاك پوش همانند بستر كشت با كود استاندارد 12:14:24 ( NPK ) به میزان 5/0 گرم در كیلوگرم مخلوط می شود . این خاك پوش بذر ، اجازه میدهد كه پوشش ( پوسته ) بذر در خاك بماند ، به طوریكه كوتیلدون ( برگهای اولیه ) می تواند بدون كلاهك رشد كند .

همچنین تا 10 درصد نمو گیاهان را افزایش میدهد . جایگزین دیگر برای خاك پوش بذر ، ورمیكولیت است . اگر از ورمیكولیت استفاده میشود ، در زمان سازگاری در گلخانه ، بذرها باید به تعداد دفعات بیشتری مه پاش شوند تا رطوبت به اندازه كافی و ثابت برای بذور حفظ شود .

روش كاشت گیاه سيكلامن :

 

در ابتدا بستر كاشت باید در سلول های سینی كشت اندكی فشرده شود و سپس مقداری در مركز سلول فشار وارد میشود تا سوراخی ایجاد شود كه اطمینان حاصل شود بذرها در مركز هر سلول قرار میگیرند . سپس با استفاده از یك الك ، بذرها با كمپوست پوششی به ضخامت 5 میلیمتر پوشانده میشوند . بعد از كاشت بذر ، باید بستر كاشت كاملاً آبیاری شود .

كود و آبیاری گیاه سيكلامن :

آبیاری با كود باید 7 هفته بعد از كاشت بذر انجام شود ؛ اولین كوددهی زمانی انجام میشود كه دو لایه از پوششها از روی سینیها برداشته شده است . غلظت محلول غذایی 45/0 گرم در لیتر است كه نسبت NPK به صورت 2: 7/0 : 1 است كه سبب هدایت الكتریكی 8/0 دسی زیمنس بر متر می شود .

انتقال دانهال گیاه سيكلامن :

این كار ، 9 هفته بعد از كشت انجام می شود كه دانهال ها به سینی های پلی استرین با سلولهایی با قطر 5 /3 سانتی متر منتقل میشوند . بستر كشت یك كمپوست دارای تهویه محتوی پیت تازه غنی شده با 500 گرم در متر مكعب ( 5/0 گرم در کیلوگرم ) كود كامل NPK در متر مكعب است . سوراخها باید از قبل آماده شده باشند به طوری كه ریشه های دانهالها نشكند . غده باید در لایه بالایی بستر كشت قرار گیرد .

دمای گلخانه باید در محدوده 17 تا 19 درجه سانتیگراد تنظیم شود و شدت نور نباید بیش از 20 هزار لوكس باشد . كوددهی از طریق آبیاری كه در هر بار آبیاری به غلظت 45/0 گرم بر لیتر با كود NPK ( 2: 7/0 : 1 ) است ، انجام میشود و هدایت الكتریكی محلول غذایی با این غلظت كود برابر 8/0 دسی زیمنس بر متر خواهد بود .

ابزارهای انتقال دانهال گیاه سيكلامن :

از سینیهای پلی استیرن نشاكاری با 72 سوراخ و قطر 5/3 سانتیمتر و عمق 5/3 سانتیمتر استفاده میشود . این سوراخها ستاره ای شكل هستند كه یك سیستم الگو یافته از هلند است . سلولهای كشت نشا به اندازه 5/3 در 5/3 سانتیمتر ، سبب استقرار مناسب غده می شوند ، بر علاوه این شكل سلولها ، سبب تشویق ایجاد سیستم ریشه ای ترد و شكننده و ظریف برای رشد در بخشهایی كه دارای تهویه مطلوب هستند می شود .

باید از كشت در سینیهای پلاستیكی سیاه اجتناب شود ، زیرا احتمال اینكه نور شدید خورشید سبب گرم شدن آنها شود بیشتر است و حتی زهكشی آنها نیز مناسب نیست . در این مرحله باید پوشش پشمی را از زیر سینیها برداشته شود و نباید مجدداً از آن استفاده شود ، به عبارتی این پوشش ها دور ریخته میشوند  .

بستر نشاكاری و كود اولیه گیاه سيكلامن :

بستر نشاكاری ( انتقال دانهال ) مشابه بستر كاشت بذر است ، اما درصد ازت ( نیتروژن ) بالاتر در نظر گرفته میشوند . تركیب این بستر عبارت است از :

45  درصد پیت تازه با غربال شماره 1

45  درصد پیت تازه با غربال شماره 2

10  درصد شن ریز یا پرلیت شكری

كود استاندارد NPK ( 24-14-12 ) به میزان 500 گرم در متر مكعب بستر كشت ( 5/0 گرم در كیلوگرم ) به عنوان كود اولیه ، PH بین 6/5 تا 8/5 سموم كنترل بیولوژیكی عامل بیماری زای پوسیدگی آوندی به میزان توصیه شده .

روش انتقال دانهال گیاه سيكلامن :

قبل از انتقال دانهال ، كمپوست نباید زیاد مرطوب باشد . هنگام انتقال دانهال ، باید بررسی شود كه غده توسط بستر كشت نگه داشته شده است ، این سبب رشد گیاه جوان و مقاوم شدن آن میشود . سیكلامن باید به آرامی منتقل شود و نباید محكم فشار داده شود . علاوه بر این ، در روش انتقال حرفه ای دانهال ، كوتیلدون ها باید در یك جهت قرار گیرند ، این سبب میشوند نور به طور همسان در كل سینی تقسیم شود . اگر دانهال خیلی عمیق كشت شود ، گلدهی به تأخیر می افتد ، و اگر زیاد سطحی كشت شود ریشه های اصلی قادر به رشد نیستند و گیاه پایدار نخواهد بود .

از یك نوع ابزار برای گرفتن ریشه و بیرون كشیدن از سوراخ سینی استفاده میشود كه بیرون آوردن گیاه را آسان مینماید و ریشه گیاه به صورت توپی خارج میشود و بنابراین كل سیستم ریشه بدون آسیب خارج میگردد . در هنگام این عملیات ، كمپوستی كه برای پوشش بذر استفاده شد نیز بیرون می آید و دور ریخته میشود . گیاهان سپس به سوراخ های از قبل ایجاد شده در سلولهای سینی نشای جدید منتقل میشوند . مقدار كمپوست استفاده شده باید بیش از حجم سلولها باشد ، در این صورت یك پوشش پیوسته از كمپوست بر سطح سینی باقی می ماند كه اجازه میدهد رطوبت سلول به سلول منتقل شود و آبیاری آسانتر شود .

كوددهی و آبیاری گیاه سيكلامن :

كود مكمل از طریق آبیاری تامین میشود . كود مورد استفاده همان كودی است كه هنگام جوانه زنی استفاده می شد و باید در همان غلظت استفاده شود . محلول غذایی با غلظت 45/0 گرم در لیتر با NPK به نسبت 2 : 7/0 : 1 مناسب است ، این غلظت و نسبت كودی سبب ایجاد هدایت الكتریكی به میزان 8/0 دی زیمنس بر متر میشود . باید توجه نمود كه هر چه گیاه جوانتر باشد كمتر میتواند غلظت نمكها را تحمل كند ، بنابراین نحوه كاربرد كود باید بر اساس اندازه یا سن گیاه باشد .

انتقال دانهال گیاه سيكلامن :

انتقال دانهال در محدوده دمای 8 درجه سانتیگراد ضروری است ، این امر از پژمردگی گیاه جلوگیری می نماید . تا زمان گلدان زنی ، این عملیات چه در مورد سیكلامنهای استاندارد و چه در مورد سیكلامنهای دسته مینی به طور یكسان صورت می پذیرد . مرحله بذركاری ، مرحله دانهالی و مرحله انتقال دانهال برای رشد و نمو بعدی ، مراحلی بحرانی محسوب میشوند گیاهان در این صورت به نحو مطلوبی وارد مرحله گلدهی میشوند .

انتقال به گلدان گیاه سيكلامن :

انتقال به گلدان در هفته 16 ام بعد از كاشت بذر در گلدانهای 11 تا 15 سانتیمتری از جنس سفالی یا پلاستیك ( كه به سفارش مشتری بستگی دارد ) انجام میشود . بستر كاشت در گلدان ، كمپوست دارای تهویه و زهشكی با پایه پیت تازه است تا موجب فعالسازی نمو ریشه شود . كود اولیه كود كامل به میزان 100 گرم در متر مكعب  ( 1/0 گرم در کیلوگرم ) كفایت می کند . آنچه كه دارای اهمیت است این است كه همانند مرحله انتقال گیاه غده به درستی در لایه فوقانی بستر كشت قرار گیرد . برای چهار هفته اول ، آبیاری به مقدار مناسب از بالا انجام میشود و شدت نور باید حداكثر در 40000 لوكس حفظ شود . گیاهان باید در اسرع وقت از هم فاصله داده شوند ، به طوریكه برگهای گلدانهای مجاور بر روی هم قرار نگیرند . دمای شب در گلخانه باید بر روی 15 درجه سانتیگراد نگه داشته شود و مقداری آهك باید برای سقف گلخانه استفاده شود تا دمای روز پایین نگه داشته شود  . 

كود تكمیلی در آب آبیاری به محض اینكه ریشه ها در ته گلدان ظاهر شدند با نسبت 2 : 7/0 : 1 و هدایت الكتریكی 2/1 دسی زیمنس بر متر مورد استفاده قرار میگیرد و وقتی گیاه بیشتر رشد میكند به 8/1 دسی زیمنس بر متر افزایش داده می شود . در گرمای تابستان اینكه هدایت الكتریكی ( غلظت نمكهای خاك ) پایین نگه داشته شود و تأمین نیترات كاهش یابد حایز اهمیت است . تهویه مناسب به گیاهان سیكلامن كمك میكند كه بهتر در مقابل گرما دوام بیاورند .

زمانبندی انتقال به گلدان :

انتقال به گلدان ، 15 تا 17 هفته بعد از كاشت بذر انجام میشود . این كار نباید خیلی دیر انجام شود ، زیرا ممكن است دمبرگها خیلی طویل شود و گیاه خیلی بلند شود ، اگر این اتفاق بیفتد خطر جدی وجود دارد كه گیاه به این نوع رشد ادامه دهد . بنابراین نیاز است كه از فشرده بودن و شكل مناسب گیاه برای انتقال به گلدان اطمینان حاصل كنیم . توصیه میشود كه از گلدانهای 14 سانتیمتری ( استاندارد اروپایی ) استفاده شود ، كه در انواع پلاستیكی و سفالی وجود دارد و زهكشی خوبی دارند كه همراه با 5 سوراخ و برآمدگی هستند كه به زهكش آب كمك میكند . اگر گلدانهای سفالی را انتخاب میكنید ، این به افزایش ارزش افزوده گیاه كمك می کند .

در مورد گلدانهای سفالی خزه ها و جلبكها نه تنها روی سطح گلدانها رشد میكنند و از نظر ظاهری مناسب نیست ، بلكه بر منافذ برخی گلدانها اثر میگذارد و سبب میشود كه گیاهان رشد غیر یكنواختی داشته باشند . لذا یكی از ایرادات گلدانهای سفالی است و برای مبارزه با رشد خزه و جلبك باید به دنبال راه حل مناسبی بود .

بستر كاشت گلدانی گیاه سیکلامن :

بستر كاشت گلدانی گیاه سیکلامن

كیفیت كمپوست استفاده شده بسیار اهمیت دارد : اجزای سازنده آن باید خیلی مناسب باشد . کمپوست مناسب با كیفیت بالا بخش ضروری مبارزه در مقابل بیماریها است . بهتر است همواره كمپوستهای تازه استفاده شود . در فرانسه برای انتقال به گلدان از كمپوست با زهكشی عالی كه محتوی پیت تازه در درجه بندی های متنوع و 10 درصد پرلیت شكری است ، استفاده میكنند . بستر كشت دارای اسیدیته در محدوده 6/5 تا 8/5 است .  این بستر محتوی هیچ خاك رسی نیست . رس کاملاً غیر ضروری است و اگر به كمپوست اضافه میشود هرگز نباید بیش از 5 یا 10 درصد باشد ، و این میزان آنقدر نیست كه اثر بافری برای كود داشته باشد . استفاده از بستر كشت با زهكشی خوب برای ساختار گیاه در ابتدای زندگی اش در گلدان جدید دارای اهمیت است . در چنین بستر كشتی ، سیكلامن سیستم ریشه ای نسبتاً ظریفی خواهد یافت كه به خوبی گسترش می یابد ، غده گیاه به خوبی رشد میكند و فرایند گلدهی میتواند تحت تأثیر قرار گیرد .

برای اینكه بستر كشت دارای تهویه باشد بهتر است كه از پرلیت استفاده شود ، اگر كمپوست زهكش خوبی نداشته باشد ، سیستم ریشه ای به خوبی توسعه نمی یابد و حمله باكتریایی و نیز حملات قارچی Cylindrocarpon و Thielavopsis بیشتر خواهد شد . علاوه بر این ، بستر كشت باید ظرفیت نگهداری آب قابل توجهی داشته باشد ، توصیه میشود كه آبیاری تابعی از دما باشد . مشخصاً ملاحظات دیگری برای انتخاب بستر كشت باید در نظر گرفته شود ، از جمله شرایط آب و هوایی ، نوع گلخانه و مناسبات دیگر و دانش و مهارت و عادات پرورش دهنده .

كوددهی اولیه :

كوددهی اولیه با یك مخلوط كودی NPK با نسبت 21 : 11 : 15 ( یا هر نسبتی كه در آن میزان عناصر اصلی به صورت پتاسیم > نیتروژن >  فسفر باشد ) انجام میشود ، اما مقدار تأمین بسته به اندازه گیاه ، هدفگذاری میشود . برای سیكلامنهای استاندارد دو برابر میزان مورد استفاده برای انواع مینی و میدی یعنی یك گرم در كیلوگرم بستر كاشت است .

روش انتقال به گلدان :

روش آسان تر آن است كه گیاهان جوان را از سینی پلی استیرن خارج كنیم در حالیكه ریشه توپی آنها اندكی خشك است . در ابتدا در مركز گلدان سوراخی در كمپوست گلدان ایجاد میكنند . كمپوست باید مرطوب باشد و فشرده نباشد . سپس غده را به طور صحیح در مركز گلدان قرار میدهند . خیلی حایز اهمیت است كه به ریشه بسیار شكننده سیكلامن توجه شود كه آسیب نبیند . در این مرحله غده باید کاملاً با بستر كشت پوشانده باشد اگر چه نباید خیلی عمیق كشت شود ، زیرا كشت عمیق مانع رشد گیاه می شود . سیكلامن دسته مینی میتواند در حالتی كه نصف غده بیرون از خاك باشد ، گلدان زده شود  .

آبیاری :

در شروع مرحله گلدان زنی ، آبیاری از بالا انجام میشود . به محض انتقال گیاه مناسبترین روش آبیاری ، آبیاری بارانی با افشانه بسیار ریز است و باید فوراً بعد از گلدان زنی انجام شود . برای یك دوره 15 روزه تا 3 هفته به گیاه نباید چیزی جز آب داده شود . توپ ریشه باید خوب مرطوب شود ، به  طوری كه در موارد استفاده از گلدانهای سفالی ، وقتی ظرف سفالی آب را جذب میكند بخش بالایی بستر كشت خشك نشود.

اگر این اتفاق بیفتد ریشه های اصلی سخت مستقر می نشود و تعادل گیاه از بین می رود . اگر بستر كشت خیلی خشك شود ، سیكلامن تحت تنش قرار میگیرد و وارد وضعیت استراحت میشود و آسان نیست كه این وضعیت تشخیص داده شود تا بتوان را گیاه از این وضعیت خارج نمود . بهتر است كه ریشه ها مدام خیس نگه داشته شود و در موقعیتی باشند كه نمو به دقت با انتخاب زمان و میزان كوددهی كنترل شود.  

تأمین آب ، یك عامل اساسی است كه باید مورد توجه قرار گیرد و عامل كود باید به عنوان تابعی ازآن كنترل شود . به همان میزان ضروری است كه بستر مورد بررسی قرار گیرد كه زیاد اشباع از آب نباشد ، یا گیاه تمایل به جذب زیاد آب نداشته باشد كه بیش از اندازه حالت متورم یا تورژسانس داشته باشد ، ز یرا سبب تولید برگهای خیلی بزرگ می شود .

كود تكمیلی :

گیاهی كه با میزان نیتروژن كم پرورش داده شده است بعد از فروش عمر طولانی تری دارد . حذف كود پیش از بلوغ منجر به از بین رفتن ذخایر گیاه میشود و رنگ برگ را كاهش میدهد . پیامد اشتباه در كاربرد كود قابل جبران نیست . به طوریكه ابتدا غده آسیب میبیند قبل از اینكه علایم در شاخساره دیده شود .

آبیاری همراه با كوددهی گل سیكلامن :

این عملیات 15 روز تا 3 هفته بعد از انتقال به گلدان آغاز میشود . در آغاز یك محلول كودی با نسبت 2 : 7/0 : 1 و هدایت الكتریكی 2/1 دسی زیمنس بر متر استفاده میشود ، به تدریج كه گیاهان رشد میكنند هدایت الكتریكی تا 8/1 دسی زیمنس بر متر افزایش داده می شود . با تنظیم محلول غذایی میتوان رفتار گیاه را تغییر داد .

یك محلول غذایی متعادل به گیاه اجازه رشد با عادت بهینه میدهد ، پتاسیم زیاد یا سطح پائین نیتروژن در روزهای اول انتقال به گلدان ، برای غده و سیستم ریشه ای بیشتر مناسب خواهد بود . چنین شرایطی باعث می شود همه جوانه های گل به طور همزمان تشكیل شوند و منجر به باز شدن بیشتر آنها با همدیگر و در زمانی دیرتر میشود . استعمال یك كود متعادل ، تشكیل جوانه گل و گلدهی را تحت تأثیر قرار میدهد و نیز باعث گلدهی در دورهای طولانی تر میشود  .

فاصله دهی بین گیاهان سیكلامن :

گیاهان سیكلامن بر اساس سیستم گلدان به گلدان ، 4 هفته بعد از انتقال دانهال پرورش داده میشوند ، این سیستم ، میكروكلیمای بهتری را ایجاد میكند . فاصله دهی میان گیاهان در زمان مناسب ( منظور این است كه گلدانها در محیط گلخانه با فاصله مساوی مجدداً مرتب شوند ) كیفیت گیاهان را اصلاح میكند و آنها را متراكم نگه میدارد و موجب زود گلدهی و بهبود مقاومت به بیماریها می شود .

اگر گیاهان به طور مرتب فاصله دهی شوند ، برگها بزرگ و ضخیم خواهند شد و برگ زیادی تشكیل نخواهد شد . گیاهان دو مرتبه فاصله دهی میشوند و سرانجام در فاصله كامل خود قرار میگیرند . ایده مناسب برای سازماندهی گیاهان این است كه مرحله فاصله دهی در دوره های كمبود نیرو یا محدودیت زمانی نباشد . این میتواند در زمان نیاز و قبل از آنكه گیاهان در فاصله اصلی خود قرار گیرند ( فاصله معینی برای تمامی ارقام سیكلامن وجود ندارد و معیار ، جلوگیری از قرارگیری برگهای هر گلدان بر روی گلدان دیگر است كه در برنامه فاصله دهی در نظر گرفته میشود ) ، انجام شود .

گلدهی گل سیكلامن :

معمولاً توصیه میشود كه 3 تا 4 گل اولی كه باز میشود حذف گردند ، این امر سبب تشویق جوانه های بعدی به نمو و شكوفایی سریعتر میشوند . عملیات حذف سه یا چهار گل اول علاوه بر عملیات فاصله دهی مرحله ها ای گلدان انجام میشود . در فصل گلدهی دما و تهویه گلخانه باید به دقت كنترل شود تا از حمله بوتریتیس كه سبب پوسیدگی خاكستری گلها میشود ، ممانعت گردد .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت سیكلامن میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

 

فايل‌ها:
zipka - دستورالعمل تولید دانهال و گل گلدانی سیکلامن 32 صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:22
حجم فايل 4.78 MB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

 

کاشت و داشت و برداشتکود و تغذیهآبیاریآفات و بیماریهاارقام و گونه هانکات تکمیلی

zipka - آموزش تولید و پرورش تجاری گل میخک 66 صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:20
حجم فايل 2.5 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش روش های کشت دیم گل محمدی و مراحل داشت و برداشت آن 32 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:15
حجم فايل 3.74 MB
دانلود 11

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت ، داشت و برداشت گل محمدی 16 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:16
حجم فايل 1.15 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کشت و پرورش جلبک های دریایی در استان بوشهر 20 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:17
حجم فايل 7.14 MB
دانلود 7

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش گام به گام اصول کاشت ، داشت و برداشت گل محمدی 20 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:19
حجم فايل 3.72 MB
دانلود 12

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش گام به گام پرورش گل محمدی ( کاشت، داشت و برداشت ) 24 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:20
حجم فايل 874.47 KB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش گام به گام کاشت و پرورش گل نرگس 28 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:22
حجم فايل 12.9 MB
دانلود 16

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل تولید دانهال و گل گلدانی سیکلامن 32 صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:22
حجم فايل 4.78 MB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - دستورالعمل کاشت ، پرورش و تکثیر گل میخک 55 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:25
حجم فايل 4.37 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای آموزشی مقدماتی پرورش گل محمدی 4 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:25
حجم فايل 2.11 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای کاشت، داشت و برداشت گل محمدی 28 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:28
حجم فايل 1.96 MB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای کشت و تکثیر گل فریزیا 26 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:29
حجم فايل 1.01 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای گام به گام کاشت، داشت و برداشت گلایول 48 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:30
حجم فايل 2.99 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای گیاه شناسی ، موارد مصرف و زراعت گیاه دان سیاه و نقاط قوت و ضعف کشت آن 28 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:31
حجم فايل 8.66 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - پژوهشنامه مطالعاتی گل محمدی و گیاهان دارویی در منطقه کاشان 28 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:23
حجم فايل 24.54 MB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - کتاب جامع آمورش اصلاح ، تکثیر و پرورش گل رز 125 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:33
حجم فايل 5.63 MB
دانلود 12

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka -راهنمای جامع پرورش و تکثیر تجاری گل لیلیوم 98 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:26
حجم فايل 1.47 MB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - آشنایی با نحوه مصرف کودهای پتاسیمی در گل‌های شاخه بریده 19 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:39
حجم فايل 373.22 KB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - تغذیه و آبیاری گیاه داوودی 57 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:40
حجم فايل 591.8 KB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipab - آموزش مدیریت آبیاری در گیاهان ردیفی 26 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 15:22
حجم فايل 42.51 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی با علف هرز مهاجم کاتوس و روش های مقابله و کنترل آن 18 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:57
حجم فايل 4.07 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آموزش نحوه جمع آوری نمونه های گیاهی آلوده به بیماری گرینینگ و تشخیص آزمایشگاهی آنها 24 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 01:14
حجم فايل 2.12 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - بیولوژی و مدیریت علف ‌هرز کاتوس 31 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:58
حجم فايل 482.2 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی ، کنترل و مبارزه با آفات جوانه خوار سبز گل محمدی 10 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:59
حجم فايل 11.94 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی ، کنترل و مبارزه با آفات گل محمدی در ایران و جهان 8 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 20:01
حجم فايل 413.88 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی ، کنترل و مبارزه با آفت جوانه خوار سبز گل محمدی 10 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 20:01
حجم فايل 1.67 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی ، کنترل و مبارزه با افات گل محمدی در استان اصفهان 22 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 20:00
حجم فايل 253.24 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی ، کنترل و مبارزه با بیماری های گل محمدی در استان اصفهان 10 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 20:02
حجم فايل 8.24 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - آشنایی با گیاه لگجی و کاربرد های آن 9 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:45
حجم فايل 15.02 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - معرفی هیبرید های جدید زنبق آلمانی 11 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:47
حجم فايل 522.77 KB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - معرفی گیاه جدید لپه هندی 3 صفحه
تاريخجمعه, 14 آذر 1399 19:46
حجم فايل 454.39 KB
دانلود 1

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

 

zipmk - روابط آبی گلهای شاخه بریده 32 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:34
حجم فايل 1.71 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - ضوابط و دستورالعمل فنی نمونه برداری از بذر و اندامهای تکثیری گل و گیاهان زینتی وارداتی 15 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:35
حجم فايل 158.44 KB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - مقدمه ای بر اصلاح ژنتیکی و ایجاد ارقام جدید گلایول 44 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 17:36
حجم فايل 13.06 MB
دانلود 0

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

 


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories