• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت درختان میوه

(0 votes, average 0 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و داشت و برداشت درختان میوه

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و داشت و برداشت درختان میوه ، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید ، همینطور میتوانید جهت دانلود فایل جزوه آموزش کاشت و داشت و برداشت درختان میوه ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید.

 

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کاشت درختان میوه ، روش آبیاری درختان میوه و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم .جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت درختان میوه که به شرح زیر میباشد :


عمق چاله ها و کاشت قلمه :

قلمه های سالم و ریشه دار را در عمق مناسب تا یقه در داخل خاک قرار می دهیم . ولی اگر از فلمه های بدون ریشه استفاده کردیم ؛ بهتر است ساقه های سالم و قوی یک ساله را انتخاب کنیم . انتهای این ساقه ها باید گرد و وسط آنها بدون سوراخ باشد . قطر این ساقه ها باید حدود یک تا یک ونیم سانتیمتر بوده و تکه ای از ساقۀ دوساله یا پاشنه را به همراه داشته باشند . قلمه های بدون ریشه را طوری باید کاشت که چند گره آن داخل چاله باشد .

همچنین یک بند را یا یک یا دو جوانۀ سالم بیرون از خاک قرار بگیرد . بنابراین ، طول قلمه های انتخاب شده حدود شصت تا هفتاد سانتی متر باید باشد . این اندازه به نوع انگور هم بستگی دارد . عمق چاله ها و اندازۀ دهنۀ چاله ها باید زیاد باشد . به طور معمول این اندازه را از هشتاد سانتی متر کمتر نمی گیرند . عمق زیاد برای این است که اطراف قلمه مانند حوضچه آب باران را جمع کند . در نتیجه ، خاک تا مدت زیادی مرطوب باقی بماند .

زمان کاشت قلمه ها :

در جاهای گرمتر بهتر است که قلمه ها در فصل پاییز کاشته شوند . کاشت پاییزه باعث طولانی شدن قرار گرفتن قلمه در خاک می شود . در جاهای سردتر هم می توان چاله های کاشت را در پاییز آماده کرد . سپس در آخر اسفند یا ابتدای فروردین ماه همین که کمی هوا بهتر شد ، قلمه های ریشه دار را کاشت . قبل از کاشت قلمه ها ، ریشه های شکسته از خمی و خیلی بلندتر از طول بیست تا بیست و پنج سانتی متر را قطع می کنند .

هنگام کاشت نیز مقداری خاک نرم را با کود دامی مخلوط کرده ، در ته چاله می ریزند . سپس بر روی قلمه را می کارند . بقیۀ چاله را با خاک نرم تا محل یقه قلمه پر می کنند و خاک را با پا فشار می دهند . بعد از کاشت قلمه ها باید بیست تا سی سانتی متر اطراف قلمه ها را خالی از خاک نگه داشت . به این ترتیب اطراف هر قلمه به صورت حوضچه ای در می آید که آب باران در آن جمع می شود و رطوبت در خاک باقی می ماند .

مراقبت های بعد از کاشت :

مراقبت های بعد از کاشت ، از بین بردن علف های هرز و هرس کردن بوته های مو است . هر وقت علف های هرز در تاکستان رشد کنند ، باید فوری آنها را از بین برد . چون باعث به هدر رفتن رطوبت خاک می شوند . به علاوه محل مناسبی برای رشد آفتها و به وجود آمدن بیماری های مو هستند . از راه پابیل کردن می توان علف های هرز را از بین برد . هرس به معنی قطع کردن قسمتهای اضافی ناخواستۀ یک بوته است .

هدف از هرس کردن تولید بیشتر محصول ، مرغوب شدن آن و کنترل اندازۀ درخت مو است . هنگام هرس کردن به دو نکته باید توجه کرد . یکی شکل دادن به درخت و دیگری پخش شدن میوه در تمام قسمتهای درخت است . هرس مو در دو فصل انجام می شود .

یکی هرس خشک یا زمستانه است که در دورۀ استراحت درخت و تا قبل از باز شدن جوانه ها انجام می شود . دیگری هرس سبز که در زمان فصل رویش گیاه است . هرس زمستانه از وقتی که برگهای بوته مو خزان می کنند شروع می شود و تا زمان شروع اشک مو ادامه پیدا می کند .

بادام کاری دیم :

بادام به عنوان درختی موفق در دیم کاری به حساب می آید . زیرا سازکاری زیادی با خشکی دارد . بنابراین ، دامنۀ کوه ها و تپه ها ، زمین های مناسبی برای کاشت بادام هستند . درخت بادام در منطقه های معتدل و گرم یا گرمسیری و خشک که یخبندان های بهاره یا تغییر هوای ناگهانی ندارد ، به خوبی رشد می کند . خاک زمین مناسب این درخت باید بافت متوسط رو به سبک ، عمیق و خشک داشته باشد . درخت بادام در زمین های آهکی و سنگلاخی نیز رشد می کند .

نقشه باغ بادام :

در منطقه های کوهستانی و در زمین های شیب دار ، هنگام بهار که خاک نرم است ، زمین را آماده می کنند . برای این کار ، بر روی خط های تراز ، بانکت به وجود می آورند . اینکار به کمک کارشناسان باغبانی و آبخیزداری انجام می شود . عمق بانکت ها پنجاه سانتی متر و عرض آنها شصت سانتی متر باید باشد . فاصلۀ بین بانکت ها دو و نیم تا سه متر و فاصلۀ کاشت نهال ها یا بذر ها سه متر در نظر گرفته می شود . هدف به وجود آوردن بانکت ، جمع آوری آب باران و نفوذ آن در خاک است .

چگونگی کاشت بادام :

برای کاشت بادام ، ابتدا بذر را در زمین اصلی می کارند . سپس نهال به دست آمده را بر روی پایه های بذری بادام مانند درختان هلو یا گوجه پیوند می زنند . کاشت بذر در فصل پاییز انجام می شود . برای این کار در زمینی که برای باغ در نظر گرفته شده یا در نهالستان چاله هایی آماده می کنند . در هر چاله دو تا سه عدد بذر مغزدار و سالم بادام را در عمق هشت تا ده سانتی متری می کارند . پس از سبز شدن بذرها در بهار ، قوی ترین نهال را نگه می دارند و بقیه را از خاک در می آورند .

در سال آینده ، وقتی این نهال ها به قطر مناسب یعنی قطر یک مداد رسیدند ، برای پیوند آماده هستند . از آخر خرداد ماه تا آخر تابستان با استفاده از پیوندک مناسب این نهال ها را بر روی پایه های بذری پیوند می زنند . به طور معمول برای پیوند بادام از پیوند شکمی استفاده می کنند . این نوع پیوند باید به وسیلۀ افراد ماهر و آشنا به کارهای باغبانی انجام شود . فایدۀ پیوند زدن این است که میتوان نهال های مرغوب و دیرگل ده بادام را بروی پایه های بذری پیوند زد .

کوددهی باغ بادام :

بهتر است قبل از کاشت ، مقدار دویست کیلوگرم کود فسفره در هر هکتار از زمین استفاده شود . سپس برای حفظ باروری خاک سالانه صد تا صد و بیست کیلوگرم کود ازته را در سه مرحله به زمین اضافه کنید . این مقدار کود ازت در آخر فروردین و آخر اردیبهشت استفاده می شود .

همچنین در هر سال پنجاه تا شصت کیلوگرم از هر یک از کودهای فسفر و پتاسه در یک مرحله در یکی از ماه های آذر یا دی به خاک بدهید . پرورش و نگهداری زنبور عسل در باغ بادام به بیشتر شدن محصول کمک زیادی می کند . چون زنبورها با گرده افشانی باروری درختان را بیشتر می کنند .

نکته های مهم در کاشت و مراقبت از درختان جوان گردو :

در خاکهای رسی و سنگی یا فقیر از نظر مواد غذایی ، بهتر است که چاله های کاشت به قطر پنجاه سانتی متر کنده شوند . سپس در آبان ماه داخل آنها را با مخلوطی از کود دامی پوسیده و خاک پر می کنند . برای این کار از قسمت کود دامی پوسیده و دو قسمت خاک استفاده می شود . زمین باغ باید از همه علفهای هرز ، سنگها و باقی مانده های گیاهی پاک شود .

نهالهای گردو نیز باید از نهالستان های مورد اطمینان که گواهی بهداشت دارند ، تهیه بشوند . بعد از خرید نهالها ، باید فوری آنها را در شیارهایی که در زمین به وجود آورده ایم ، بخوابانیم . سپس روی ریشه های آنها را با خاک مرطوب بپوشانیم . ریشۀ نهالها نباید رطوبت خود را از دست بدهند و خشک بشوند .

در آخر فصل خواب یا ابتدای بهار ، در زمین باغ ، چاله های کاشت را به وجود می آورند . اندازۀ این چاله ها طوری است که همۀ ریشه گیاه بتواند در آن جا بگیرد . به طور معمول چاله هایی به عمق پنجاه تا شصت سانتی متر و به قطر پنجاه سانتی متر لازم است . سپس هر نهال در یک چالۀ کاشت قرار داده و روی ریشه ها را با خاک می پوشانند و چاله را پر می کنند .

بهتر است که خاک اطراف نهال های کاشته شده با دست یا پا سفت شوند . همچنین پس از کاشت ، فوری آبیاری نهال انجام شود . اگر نهال های کاشته شده پیوندی باشند ، لازم است که قسمت هوایی نهال از چهل تا پنجاه سانتی متر بالاتر از محل پیوند قطع شود .


2- آشنایی با ارقام مختلف بادام که به شرح زیر میباشند

- رقم بادام فرانیس

- رقم بادام آذر شهر هیبرید

- رقم بادام پنجاه یا آ.هاش پنجاه

- رقم بادام آذر شهر هیبرید سه یا آ.هاش سه و نون پاریل


3 - آموزش روشهای مختلف آبیاری درختان میوه که به شرح زیر میباشد

آبیاری در سال اول کاشت بسیار مهم است . به خصوص در فصل تابستان آبیاری بیشتری لازم است . اما در فصل هایی که مقدار بارندگی زیاد است ، باید سعی کنیم که حالت آب ماندگی در اطراف ریشه ها به وجود نیاید . اطراف نهال ها باید تمیز نگه داریم و علف های هرز را از اطراف نهال ها پاک کنیم .

فايل‌ها:
zipmk - راهنمای تربیت و هرس درختان میوه 28 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:22
حجم فايل 2.29 MB
دانلود 19

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - معرفی و آشنایی با عناصر غذایی مورد نیاز در درختان میوه 24 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:18
حجم فايل 672.99 KB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - مدیریت تغذیه درختان میوه در مناطق معتدله با نگرش پژوهشی 19 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:16
حجم فايل 1.24 MB
دانلود 14

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - آموزش تغذیه بهینه درختان میوه در خاک های آهکی 13 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:15
حجم فايل 1.25 MB
دانلود 22

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - راهنمای کاشت درختان میوه دار 14 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:13
حجم فايل 2.44 MB
دانلود 22

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش انواع پیوند و زمان ، شیوه و نوع مناسب پیوند در درختان میوه 16 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 18:07
حجم فايل 689.42 KB
دانلود 10

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - کمبود عناصر ریزمغذی و بروز بیماری در درختان میوه(با محوریت آهن و بور) 13 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:39
حجم فايل 316.86 KB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شناسایی و مبارزه با آفت سوسک سرشاخه خوار درختان میوه 9 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:38
حجم فايل 499.42 KB
دانلود 12

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - شانکر درختان میوه هسته‌دار و مدیریت کنترل آن 16 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:37
حجم فايل 482.55 KB
دانلود 9

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آموزش و شناسایی و مبارزه با بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه هسته دار 7 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:35
حجم فايل 1.18 MB
دانلود 13

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آموزش و شناسایی و مبارزه با بیماری شانکر باکتریایی ( شیره ترش ) درختان میوه هسته دار 18 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:33
حجم فايل 20.44 MB
دانلود 27

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی و مبارزه با آفت آرمیلاریایی طوقه و ریشه درختان میوه هسته‌دار 24 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:31
حجم فايل 256.8 KB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - راهنمای تصویری ویژگی های برخی از ارقام درختان میوه نهالستانهای استان اصفهان 53 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:29
حجم فايل 880.48 KB
دانلود 22

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipab - مدیریت کم آبیاری در درختان میوه 67 صفحه
تاريخپنج شنبه, 27 آذر 1399 17:23
حجم فايل 1000.81 KB
دانلود 14

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipku - بررسی علل و عوامل کمبود آهن و ارائه راهکارهای اجرائی رفع کمبود آن در درختان میوه و محصولات گلخانه ای 60 صفحه
تاريخسه شنبه, 18 آذر 1399 18:28
حجم فايل 1.49 MB
دانلود 25

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories