• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر پشن فروت

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر پشن فروت

جهت آشنایی با روشهای علمی احداث باغ پشن فروت ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت پشن فروت و احداث باغ پشن فروت ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

پشن فروت درختچه ای از خانواده گل ساعتی می باشد که به شکل تجاری در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت میشود . میوه آن شیرین و پر بذر بوده و به دو شکل تازه خوری و در صنایع تبدیلی کار برد فراوان دارد . عصاره آن به عنوان طعم دهنده به سایر آب میوه ها اضافه میشود .

میوه پشن فروت دارای اثر آرام بخشی برای ناراحتیهای عصبی ، بی خوابی ، مالیخولیا و اضطراب است و به طور سنتی در آمریکا و سپس در اروپا به همراه گیاهان سنبل طیب و بادرنجبویه به عنوان آرام بخش استفاده میشود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت پشن فروت ، روشهای آبیاری پشن فروت ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها ، تغذیه پشن فروت و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت پشن فروت که به شرح زیر میباشد :


محل مناسب کشت گیاه پشن فروت :

پشن فروت نیاز به آفتاب کامل دارد ولی در مناطقی که گرمای شدیدی حاکم باشد ، بهتر است در مکان های نیمه آفتابی کشت شود . از آنجا که بوته پشن فروت بسیار پر رشد بوده و تنه مقاومی ندارد ، بایستی در کنار قیم ، فنس و یا آلاچیق کشت گردد . همچنین جهت حفاظت از سرما در محوطه منازل ، بهتر است در پناه د یوارها کشت شود .

گیاه پشن فروت 6 تا 12 ماه پس از کشت در زمین اصلی ، شروع به باردهی می نماید . عملکرد محصول این گیاه در شرایط مطلوب بین 15 تا 20 تن در هکتار است . فاصله کشت روی ردیفها سه متر و بین ردیفها دو متر می باشد ، که با احتساب فضای مناسب برای هر درختچه ( بوته ) به میزان شش متر مربع ، میتوان به طور تقریب به تعداد 1660 اصله نهال در هکتار کشت نمود .

هرس :

هرس جهت محدود نمودن رشد گیاه ، برداشت راحت تر محصول و حفظ قدرت برای تولید مناسب ، لازم است .  هرس این گیاه در مناطق با زمستان گرم بلافاصله بعد از برداشت محصول و در مناطق سردسیر در اوایل بهار انجام میگردد . شاخه های ضعیف به طور کامل و شاخه های قوی یک سوم طولشان هرس میشود . در مناطق خیلی گرم حفظ شاخ و برگ به منظور پیشگیری از آفتاب سوختگی میوه ها ضروری است . یکی از زمانهای مناسب کوددهی ، پس از هرس میباشد .

برداشت میوه :

میوه ها خیلی سریع از رنگ سبز به ارغوانی سیر یا زرد تغییر رنگ می دهند . سپس در عرض چند روز بر روی زمین می افتند ، که باید در اسرع وقت نسبت به جمع آوری آنها اقدام نمود . جهت نگهداری در انبار ، ابتدا باید اقدام به شستن و خشک کردن میوه ها نمود . سپس باید به آرامی آن ها را در جعبه قرار داد .

میوه ها را می توان به مدت 2 الی 3  هفته در دمای  10 درجه سانتی گراد نگهداری کرد . میوه ها وقتی که به آرامی در حال پژمرده شدن و پلاسیدن می باشد ، شیرینتر می شوند . میوه و عصاره آن را به آسانی میتوان فریز نمود . طعم و مزه پشن فروت خیلی شبیه به میوه مرکبات میباشد . لذا به همین خاطر با ذائقه و سلیقه بسیاری از مردم سازگاری دارد .


2 - آشنایی با ارقام مختلف پشن فروت :


واریته میوه پشن فروت ارغوانی ، واریته میوه پشن فروت زرد ، واریته میوه پشن فروت طلایی درشت


3 - آموزش روش آبیاری پشن فروت که به شرح زیر میباشد :


آبیاری منظم در تشکیل مداوم گل و میوه نقش مهمی به سزایی دارد . آبیاری در زمان رسیدن میوه بیشتر از زمانهای دیگر باید مورد توجه قرار گیرد .


4 - آشنایی با آفات و بیماریهای مزارع پشن فروت و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که به شرح زیر میباشد :

آفات مهم پشن فروت :

نوع ارغوانی نسبت به نماتد و بیماریهای خاکزی حساستر است ، ولی نوع زرد مقاومت بیشتری دارد .  بنابراین از واریته زرد به عنوان پایه استفاده میگردد . همچنین یکی از آفات مهم دراین گیاه ، وجود کنه تار عنکبوتی است .

بیماری های مهم پشن فروت :

پشن فروت به بیماریهای ویروسی فیتوفترا ، فوزاریوم و آنتراکنوز نیز حساس است . از علائم بیماریهای ویروسی ، ایجاد حالت موزائیک بر روی برگ ها می باشد که در این صورت بایستی نهالهای آلوده حذف شوند . یکی از راه های کنترل بیماریهای ویروسی ، تکثیر از طریق بذر است . گاهی در طوقه گیاه ، صمغ دیده میشود ، لذا بایستی آن گیاه معدوم و گیاه جایگزین ، انتخاب گردد . حلزونها علاوه بر تغذیه از برگهای جوان و پوست تنه ، گاهی سبب انتقال بیماری های ویروسی شده و باعث از بین رفتن گیاهان جوان میشوند .


5 - آشنایی با تغذیه باغهای پشن فروت که به شرح زیر میباشد :

بدلیل رشد فراوان ، نیاز غذایی پشن فروت ، زیاد است . فرمول کودی 175 گرم سوپر فسفات تریپل به همراه 20 کیلو گرم کود دامی پوسیده برای هر اصله نهال و یا 300 گرم کود نیترات آمونیم کلسیم در دو نوبت (100 گرم در هر نوبت ) در فصل بارندگی ، جهت تولید محصول مناسب توصیه شده است . همچنین فرمول کودی مناسب با نسبت 20- 5-10 ( NPK ) به میزان 1400 گرم ، چهار نوبت در سال ، به فاصله 45 سانتیمتر از طوقه گیاه ( در درختان بالغ بیش ازدو ساله ) میتواند در عملکرد محصول بسیار موثر باشد .

 باید توجه داشت ، گیاهانی که دچار سرمازدگی شده اند ، پس از گرم شدن هوا نیاز به تغذیه بیشتری دارند . در خاکهای قلیایی و شنی ، مصرف فسفر نسبت به ازت و پتاس کمتر است . همچنین کمبود عناصر ریز مغذی در این نوع خاکها توسط چهار مرحله محلولپاشی در سال بر طرف می  گردد .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت پشن فروت میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی احداث مزرعه کاشت و پرورش دراگون فروت

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر پشن فروت

فايل‌ها:
zipka - راهنمای کاشت ، داشت و برداشت پشن فروت 19 صفحه
تاريخسه شنبه, 13 آبان 1399 22:50
حجم فايل 1.14 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories