• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت انبه

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت انبه

جهت آشنایی با روش های علمی احداث باغ انبه ، این صفحه را مطالعه نمایید همینطور میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت انبه ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . میوه انبه سرشار از فیبر ، ویتامین ث ، ویتامین A و آنتی اكسیدان است و موجـب تقویت دستگاه گوارش و كلیه نیز می شود و به علت آهن فراوانـی كـه دارد از آنمـی جلوگیری می كند . برای مصرف میوه ، پوست آن جدا می گردد ، چرا كـه حـاوی مـوادی تحریك كننده برای معده است . انبـه در انــواع ســالادها ، نوشــیدنی هــا ، شربت ها ، آب میوه ها و بسـتنی هـا استفاده می شود . از آن برای درسـت كردن مربا ، ترشـی ، انـواع شـیرینی ، كیــك و پــوره میــوه نیــز اســتفاده میشود .

در برخی از كشورها از انبه برای پخت غذاهای اصلی نیز اسـتفاده مـی شـود . در جزایر موریس و رئونیون از انبه ، سسی  تهیه می گردد كـه در كنـار غـذاهای گوشـتی مصرف می شود . در كشور پاكستان از میوه انبه محصولاتی از قبیل ترشی ، كمپوت ، مربا ، شربت و حلوا تهیه می نمایند . در كشور های مانند مكزیك و هند برش هـای كـال ایـن میوه را با  كمی فلفل قرمز و نمك میخورند .

در مكزیك نیز از انبه برای تهیـه ی بعضـی از انواع سس چیلی استفاده می گردد . در كشور هندوستان انبه را با نوعی رب شور كـه بگونگ نام دارد و از ماهی و یا میگو تهیـه شـده اسـت ، مـی خورند و در بسـیاری از غذاهای محلی و چاشنی های خود از انبه ی رسیده استفاده می كنند . در كشور ایران نیز ترشی انبه را می توان از بازار تهیه نمود .

خواص داروئی انبه :

انبــه سرشــار از ویتــامین  Aاســت . همچنین دارای مقدار زیادی ویتامین هـای  C , B , E، پتاسیم ، كلسیم ، آهن ، املاح و آنتی اكسیدان است . میوه انبه دارای فیبـر زیـاد ، سدیم و كالری آن كم است . فاقد كلسترول و چربی اشباع می باشد .  این میوه به دلیل تركیبات اسیدی می تواند به هضم پروتیینها كمك كند .

بـه ایـن دلیل در وعده های غذایی سنگین اگر مقدار كمی از این میوه مصرف شود به هضم غـذا در سیستم گوارشی كمك می كند . لذا توصیه می شود انبه با معده خالی میل نشود بلكـه آنرا بعد از صرف غذا و یا ترشی آن را به همراه غذا به مصرف برسانید .

  • برگ ، گل ، میوه و هسته انبه مصارف خوراكی دارند .
  • انبه رسیده از نظر طب قـدیم ایران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است .
  • انبه نارس سبب بلغـم و سـودا در بدن می باشد . 
  • خوردن انبه برای بهبود سرفه ، تنگی نفس ، انـواع سـردرد و دردهـای قـولنجی مفید است . 
  • كمك به بهبود بینایی و از شب كوری و خشكی چشم جلوگیری میكند .
  • خون بدن را تصفیه و بوی بد بدن را از بین می برد .  
  • پوست انبه دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یك قاشق چایخوری پوسـت كوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز اسهال را از بین می برد . 
  • برطرف كننده یبوست ، ادرارآور ، ملین و تب را پائین می آورد .  
  • انبه بدلیل داشتن مقدر زیادی اسید گالیك  سیستم هضم را تسهیل می بخشد . 
  • ویتامین E موجود در انبه سبب افزایش قوای جنسی می شود . 
  • گل انبه خاصیت سرد و خشك دارد و اسهال را رفع می كند .  
  • مخلوط صمغ درخت انبه با روغن و آبلیمو برای ناراحتی های پوسـت مفیـد است . 
  • آب برگ درخت انبه برطرف كننده ریزش مو سرمی باشد . 
  • برای تقویت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه مفید است .  
  • برای چاق شدن افراد لاغر مفید است . 
  • مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است . 
  • دهان را خوشبو و رنگ صورت را درخشان و عطش را برطرف می كند .
  • انبه منافذ بسته شده پوست را باز كرده و جوشها را از بین میبرد . 
  • بدلیل داشتن فیبر ، پكتین و ویتامین  Cبه كاهش كلسترول كمك میكند .

خواص درمانی انبه :

پیشگیری از سرطان ، معالجه كم خونی ، كاهنده فشار خون ، كمك به دیابتی ها

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت انبه ، روشهای آبیاری انبه ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز انبه ، کود دهی و تغذیه مزارع انبه و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت انبه که برخی از سرفصلهای این آموزشها به شرح زیر میباشد :


شرایط و روش های احداث باغ که شامل : روش چهار ضلعی - روش پنج ضلعی - روش شش ضلعی

  • نحوه كاشت هسته که به صورت چند جنینی و تك جنینی
  • زمان كاشت هسته
  • قوه نامیه هسته انبه
  • نحوه آماده نمودن زمین و كاشت نهال
  • نحوه تهیه و زمان انتقال نهال و زمان برداشت انبه

2 - آشنایی با ارقام مختلف انبه که میتوانید در قسمت ارقام فایل های مربوط به آن را دانلود نمایید . این فایلها به شرح زیر میباشند :


  • آشنایی با رقم نگو Ngowe
  • آشنایی با رقم بوریبو Boribo
  • آشنایی با رقم بتاوی Batawi
  • آشنایی با رقم اپل Apple
  • آشنایی با رقم دودو Dodo

3 - آموزش روشهای مختلف آبیاری انبه که به شرح زیر میباشد :


میزان آب موردنیاز انبه ، 1700 – 1100 میلی متر در سال است . حداقل آب بـرای تولیـد تجارتی 635 میلی متر است اما به علت تحمل بالای درخت ، حتی در 300 میلی متر نیز درخت انبه زنده می ماند . مدت زمان آبیاری باغات انبه بستگی مستقیم به شـرایط آب و هوائی و میزان بارندگی هر منطقه دارد . در مناطقی كه بارندگی كـافی اسـت ، نیـاز بـه آبیاری درختان مسن بسیار كم است .

برای دوره های اولیه دو تا سه ماه پس از كشـت ، آبیاری سه بار در هفته صورت می گیرد . در دوره های بعد آبیاری در تابستان یـك بـاردر هفته و درزمستان هر دو هفته یك بار انجام می شود . درختان مثمر دو تا سه بـار درماه آبیاری میشوند .  در دوره 2 تا 2.5 ماهه قبل ازگلدهی از آبیـاری اجتنـاب مـی شـود . ایـن كار رشد سبزینه ای را دچار وقفه كرده و درنتیجه باعث گلدهی بهتر می شود . بنابراین در زمان گلدهی نیز بایـد از آبیاری اجتناب كـرد و در صـورت لزوم یك آبیاری سبك پـس از دوره مذكور و قبـل از شـكوفایی گـلهـا انجام میگیرد .

پس از تثبیت میوه ها ، آبیاری بایستی به طورمسـتمر انجـام شود . در مناطق خشك قبـل از شـروع برسـات ( برسـات مـوقعی از سـال - مـرداد و شهریور- كه میزان بارندگی زیاد است ) در هر ماه 2 تا 3 مرتبـه آبیـاری مناسـب مـی باشد . در مرحله گلدهی درختان انبه باید از آبیاری درختـان خـودداری شـود . آبیـاری مرتب باغات انبه بعد از مرحله تشكیل میوه تا فرا رسـیدن برسـات ضـمن اینكـه در كمیت و كیفیت میوه انبه نقش بسزائی دارد از ریزش میوه ها جلوگیری می كند .

در فصل تابستان در هنگام آبیـاری بعلـت بالا بودن درجه حرارت و صدمه دیدن ریشه هـا بخصوص نهال های جوان میزان آبیاری نباید بـه حدی باشد كه باعث تجمع و غرقاب شدن گردد و حتی الامكان سعی مـیشـود كـه آب بـا تنـه درخت تماس نداشته باشد .

روشهای آبیاری:

با توجه به مشكل كمبـود آب ، بهتـرین روش آبیـاری روش تشـتكی دو طرفه و آبیاری قطره ای مـی باشد . روش آبیـاری تشـتكی در ایالـت پنجاب در حال گسترش می باشد . در روش آبیاری دوطرفه نهال های انبه در دو طرف كانال فرعی كاشته شده و هر درخت بطور جداگانه آبیاری شده و علاوه بر اینكه مانع انتقال بیماری از یـك درخـت به درخت دیگر می شود در هنگام دادن كودهای شیمیائی ، هر درخت به میزان مسـاوی كود دریافت نموده و از انتقال كود از یك طرف باغ به طرف دیگر جلوگیری می شود . 

در سال های اخیر بدلیل خشكسـالی و افزایش درجه حرارت كره زمـین ، روش آبیاری قطره ای نیـز یكـی از روش هـای جدید در بحث آبیاری می باشد كه مـورد اسـتقبال اكثـر كشاورزان خصوصـاً انبـه كاران قرار گرفته است . اسـتفاده از ایـن روش علاوه بر حفظ منابع آبی و كاهش هدر رفـت آب ، افـزایش قابـل توجـه ای در بحث تولید و بازدهی محصولات خواهد داشت .


4 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز باغ انبه و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :

  • شناسایی ، مبارزه و کنترل آفات مانند زنجره های انبه ، شپشك انبه ، آفت(Scal) Parlatoria Pseudopyri Aspidiotus Destrvctor    ، سوسك چوبخوار انبه ، شفیره ، مگس انبه  
  • شناسایی و مبارزه با بیماری های انبه مانند بیماری Mango Decline ، بیماری آنتراكنوز ،   Anthracnoseبیماری سفیدك پودری    Powdery Mildew ، بیماری Mango Malformation
  • شناسایی و مبارزه آفات و بیماری انبه در ایران که شامل سن قهوه ای و پشه های گالزا ( Cecidiomyiidae ) دو گونه دارد گونه اول Procontarinia matteiana Kiffer   (پشـه گـالزای برگ انبه)  - Erosomia mangifera=indica ( معروف به پشه گل آذین انبه )

5 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی درباغ انبه که به شرح زیر میباشد :

برای رشد و نمو مناسب گیاه باید هر سال از كودهای شیمیایی اسـتفاده نمـود . میـزان مصرف كودشیمیایی در سال اول بعد از كاشت گیاه بوده و در سال های بعد همزمـان با شروع فصل بارندگی خواهد بود . همچنین مصرف كودهای ازته قبل از شكوفه دهـی درخت در تثبیت میوه موثر است .

معمولاً میزان مصرف كودشیمیایی نیترات آمونیم همراه با كلسیم بـه این  شـر ح میباشد . سال اول 50 گرم ، سال دوم 100 گرم ، سال سوم 150 گرم ، سال چهـارم 200 گرم . اگر كمبود پتاس در خاك وجود داشته باشد از كودشیمیایی مركب با تركیـب 18 ـ 15ـ 12 به جای كود فوق استفاده می گردد . در ایـن صـورت 100 گـرم بـرای هـر درخت در سال اول و150گرم در سال دوم و 200 گرم در سال سوم توصیه می شـود .

در سال های بعد با توجه به وضعیت پتاس خاك ، باید میزان مورد نیاز افزایش یابد . 

كاربرد محلول های حاوی ریزمغذی شـامل مـس ، روی ، بـر و منگنـز نیـز مفیـد است . این كار بهتر است كه در سال های اول كاشت سه بار در سال و در مورد محلول بر یك بار در سال انجام پذیرد . استفاده از این محلول در سال های بعد حداقل یك بـار در سال باید صورت گیرد . بهترین زمان برای مصرف كود حیوانی اوایل آذر و دی مـاه و مصرف كودهای ازته و فسفره در اواسط بهمن ماه است . در مناطقی كه قادر به دادن كود حیوانی و شیمیائی در هر سال نباشد از كود سـبز استفاده می گردد . البته می توان باغ را به سه قسمت تقسیم كرد . یـك قسـمت از كـود سبز و در قسمت دوم از كود حیوانی و در قسمت سوم از كود شیمیائی استفاده نمـوده به این ترتیب در سال بعد محل و نوع كود را تغییر می دهند . بهترین زمان مصرف كود حیوانی در اوایل آذر و دی ماه می باشد ، همچنین زمان استفاده از كودهای ازته و فسفره در اواخر بهمن ماه می باشد .

در ابتدای رشد نهال باید از كودهای ازته در اواخر فروردین تـا اردیبهشـت مـاه استفاده نمود . البته در شرایط آب و هوائی ایالت سند ، كود حیـوانی و ازتـه و فسـفر و پتاس در اوایل شهریور و مجدداً در اوایل فروردین ماه از كود ازته استفاده می گردد . در مورد محل دادن كود ازته ابتدا دایره ای به شعاع30 سـانتیمتراز تنه درخـت رسم نموده و مجدداً از آن دایره دیگری به شعاع 60 سانتیمتر از تنه درخت رسم كرده و در قسمت دوم دایره كود استفاده می گردد . 


6 - برخی از موارد دیگری که میتوانید در این بانک جامع اطلاعاتی بیابید به شرح زیر میباشد :


آشنایی با پایه های تجاری انبه از جمله تورپنتین ، الار ، بپاکی ، کاراکان ، رومانی ، ولاکلمبان ، سری گومرا ، موواندان ، پایه 1/13 ، نکار .

همینطور آشنایی با درجه بندی انبه ، عوامل ریزش میوه و روش های جلوگیری از آن ، بارآوری درختان انبه ، شرایط نگهداری در انبار ، انواع پیوندها که شامل پیوند اپی كوتیل و پیوند سپری یا پیوند  T ، تأثیرات پرمنگنات پتاسیم بر مدت انبارداری میوه انبه و نحوه نگهداری انبه و روش های تکثیر انبه

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در دو فقره از فایلهای قابل دانلود در این صفحه میباشند که به شکل میکرو طبقه بندی شده در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته اند .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: طرح توجیهی کشت و فراوری انبه

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت انبه

کاشت و داشت و برداشتآفات و بیماریهاارقامنکات تکمیلی

فايل‌ها:
zipka - آموزش جامع کاشت ، داشت و برداشت انبه 104 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:09
حجم فايل 9.56 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش نکات فنی احداث باغ انبه 31 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:10
حجم فايل 1.86 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - نکات فنی در برداشت، بسته بندی و نگه داری میوه انبه 27 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:14
حجم فايل 521.96 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - نکات فنی در برداشت، بسته بندی و نگهداری میوه انبه 28 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:00
حجم فايل 407.85 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - نکات کلیدی در تولید نهال و احداث باغ انبه 31 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:02
حجم فايل 1.86 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - نکاتی مهم در مورد برداشت و پس از برداشت و انبارداری خرما، انبه، مرکبات 20 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:03
حجم فايل 834.73 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی با آفات مختلف انبه و روش مبارزه با آنها 19 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:02
حجم فايل 2.31 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی با بیماری آنتراکنوز انبه و راه های مدیریت آن 16 صفجه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:03
حجم فايل 1.79 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی با بیماری بدشکلی انبه و روش کنترل آن 13 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:04
حجم فايل 346.61 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی با مگس های میوه انبه و روش مبارزه با آنها 9 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:05
حجم فايل 166.06 KB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipaf - آشنایی و روش مبارزه با پشه گال زای برگ انبه 13 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:07
حجم فايل 3.61 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - ارزیابی خصوصیات میوه درختان گزینش شده انبه در 26 ژئوتیپ مختلف در شهر میناب 13 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 14:56
حجم فايل 136.01 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپ های انبه در ایران 16 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 14:58
حجم فايل 342.63 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - روشهای جوان سازی باغهای مسن انبه و روشهای تغییر رقم در انبه 33 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 14:59
حجم فايل 2.13 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipar - معرفی مهمترین ارقام پایه انبه 16 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:00
حجم فايل 1.19 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - آشنایی با صنایع تبدیلی و فرآورده های انبه 37 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:10
حجم فايل 942.25 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - بررسی انتقال جرم طی آبگیری اسمزی ورقه های انبه به کمک فراصوت و بهینه سازی به روش سطح پاسخ 13 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:11
حجم فايل 648.95 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - تاثیر پلی آمین اسپرمیدین بر کیفیت انبارمانی انبه 13 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:12
حجم فايل 690.86 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - تاثیر پوترسین و آب سرد بر انبار مانی میوه های انبه 10 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:13
حجم فايل 169.27 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - تعیین زمان و روش پیوند انبه رقم لنگرا در شرایط آب و هوایی رودان هرمزگان 4 صفحه
تاريخیکشنبه, 27 مهر 1399 15:13
حجم فايل 122.25 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - فرآوری و تولید ترشی و برگه اسمزی شده میوه انبه 16 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:14
حجم فايل 4.13 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - گیاه شناسی انبه 12 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 00:16
حجم فايل 504.4 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories