• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09127975250
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش کاهو

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش کاهو

جهت آشنایی با متد علمی کاشت و پرورش کاهو ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامع ترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت کاهو ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

کاهو یكي از مهمترين و قديمي ترين سبزي هاي دنيا ، و گياهي يكساله با برگ هاي كشيده صاف و بدون كرك است و در تمام نقاط جهان كشت و كار مي شود .  کاهو جزء سبزي هايي اسـت كه در تمام طول سال به شـرط دارا بودن آب و هواي مناسـب ، قابل كشـت اسـت .

در واقع  کاهو از گياهان فصل خنك اســت . بنابراين در نواحي معتدل سرد و تا اندازه اي مرطوب ، بهترين نتيجه از كاشت اين محصول بدست مي آيد . با اين وجود ، كاشت بذر در فصولي كه رشد گياه به گرماي شديد بر نخورد در كليه نواحي امكان پذير است .

وجود مواد معدني فراواني همچون آهن ، كلسيم ، پتاسيم و فســفر در كنار پروتئين و ويتامين هاي گــروه B و C ، و نيز كالري ناچيــز در كاهو، توجه مراكز علمي را به اين گياه ارزشمند معطوف داشته است .  بســته به نوع كاهو ، اين گياه داراي ويتامين A  و پتاسيم نيز مي باشد . ويتامين A در كاهوهاي سبز تيره ، غلظت بيشتري دارد .

كومارين ها نيز از جمله موادي هســتند كه در بذر كاهو وجود دارند و باعث ايجاد خواب مي شود . همچنين داراي ماده اي مخدر به نام لاكتوكاروم است كه ماده اي مسكن و خواب آور است . در چشم پزشكي از اين ماده براي گشاد كردن مردمك چشم استفاده مي شود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت کاهو ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز کاهو ، کود دهی و تغذیه کاهو و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم .جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت کاهو که به شرح زیر میباشد :


آماده سازی زمین :

مناسب ترین خاك برای كاشــت كاهو ، خاك لومی ســبك است كه مقدار زیادی مواد آلی داشــته باشد . با این حال ، بستری كه در آن كاهو كشــت می شود ، باید كاملاً صاف ، نرم و عاری از علف های هرز باشد . زیرا این امر برای استقرار و رشد گیاهان جوان بسیار ضروری است.  بسترهای پشــته ای كه حدود 25-15 سانتی متر ارتفاع دارند نیز زهكش و محل تهویه مناســبی را ایجاد می كنند كه این امر ، خطر ابتلای گیاهچه به عوامل بیماری زا را كاهش می دهد .

تاریخ کاشت :

كاهــو را در مناطقــی كه یخبندان زمســتانه دارنــد ، در فصل بهار ، و مناطقی كه تابســتان های خنك دارند ، به عنوان كشت تابستانه ، و در نواحی گرمسیری در پائیز و زمستان می كارند . كاشت نشاء در زمین اصلی انجام می گیرد ، ولی در انواع تابستانه و پائیزه ، بذرپاشی در زمین اصلی انجام می گیرد و پس از سبز شدن بذر ، نشاء های اضافه را روی ردیف تنك می كنند .

در نواحی معتدل سرد شمالی ، بذر كاهو را در اواخر شهریور یا اوایل پاییز و یا برای تهیه محصول زمستانی می كارند و در اواخر پاییز و یا در اسفندماه ، برای مصرف بهاری كشت می كنند .

عمق و ابعاد کاشت :

مقدار 2 گرم بذر اصلاح شده و مرغوب برای تهیه 1000  نشاء كاهو كافی است . كاشت نشاء در زمین اصلی در سبزی كاری های تجاری با ماشین نشاء كار و در فاصله 25×25 و یا 25×30 ســانتی متر انجام می گیرد . معمولاً برای انواع تابستانه و پائیزه ، بذرپاشی در زمین اصلی انجام می گیرد .

پس از سبز شدن بذر ، نشاء های اضافی را روی ردیف تنك می كنند . تنك كردن معمولاً به وســیله دست و اغلب با كج بیل جهت كنترل علف های هرز همراه می شود .

با توجه به میزان رشد و نمو گیاهچه ، تنك كردن حدود 3 هفته پس از بذرپاشی انجام می گیرد و به ندرت تا 3  هفته به تأخیر می افتد . عمق كاشــت بذر كاهو حدود 5/1 تا 2 سانتی متر ، فاصله كاشت 30×30 و یا 40×30 سانتی متر و مقدار بذر مصرفی حدود 2 تا 5/2  كیلوگرم در هكتار است . در كشت های وسیع ، بذرپاشی با ماشین بذرپاش انجام می گیرد .

داشت :

دو هفته پس از نشاء كاری ، مبارزه با علف های هرز آغاز می شــود . دفع علف های هرز با علف كش های شیمیایی و یا وجین كردن انجام می گیرد . معمولاً در كشــت مســتقیم 1 تا 2 بار و در كشت نشایی بیش از یكبار وجین نمی شود . در موقع وجین كردن باید دقت نمود كه به گیاه صدمه ای وارد نشود ، زیرا گیاهان صدمه دیده در مقابل بیماری ها به ویژه بیماری سفیدك ، بسیار حساس می باشند.  

كاهو گیاهی است كه از زمان كاشت تا برداشت به آبیاری منظم احتیــاج دارد . آبیاری زیاد یكباره می تواند به گیاه خسارات زیادی وارد آورد . دوره های خشــكی برای كاهو مناسب نیست . این گیاه طی دوره رویش كوتاه خود به میزان 140 تا 160 لیتر آب در متر مربع نیاز دارد.

برداشت کاهو :

از آنجائی كه زمان رسیدن كاهو یكنواخت نیست ، عمل برداشت نیز در چند مرحله صورت می گیرد.   برداشت محصول معمولاً در صبح های خنك و در هوای غیر بارانی انجام می شود . اگر برداشت به هنگام بارندگــی انجام شــود ، رنگ كاهــو زرد می گردد.  همچنین برداشــت كاهو در شرایط گرم و آفتابی ، باعث پژمرده شدن آن می شود.  

برداشت محصول در سطح كوچك ، با چاقوهای دســته بلند و در سطوح بزرگ با ماشین های ویژه برداشت كاهو انجام می گیرد . بوته كاهو را از 1 یا 2 سانتی متری زیر خاك قطع می كنند . بعد از برداشت ، برگ های آفت زده و احتمالاً سرمازده را جدا كرده ، بوته ها را درصندوق های چوبی یا كارتن بسته بندی می كنند . طرز بسته بندی بدین ترتیب است كه باید ریشه ها روی هم و برگ ها مقابل یكدیگر قرار گیرند.  

می توان با قرار دادن بســته های كاهو در سردخانه با ماشــین یا قطار به نقاط بسیار دور حمل نمود.  در كشــورهای پیشــرفته ، كاهو را توسط كمباین جمع آوری نموده و سپس باربندی كرده و به شكل یخ زده در می آورند.  مقــدار محصول به نــوع زمین و نــوع كاهو و مراقبت های زراعی بستگی دارد ولی به طور متوسط عملكرد كاهو بین 25 تا 35 تن در هكتار است كه از جمله این عوامل می توان به نوع كاهو ، نحوه كاشت ، آب و هوا ( حداقل ، حداكثر حرارت و میزان بارندگی ) ، ساختمان و جنس خاك و غیره اشاره كرد .


2 - آشنایی با ارقام مختلف کاهو :


كاهو پیچ گــرد ، كاهو پیچ معمولی ، كاهو پرك یا كاهوی برگ و كاهوی ساقه


3 - آشنایی با روش تولید نشا که برخی از سرفصل های آن شامل موارد زیر میباشد :


آشنایی با روش های تولید نشا که شامل  روش گلخانه ای و روش زمینی می باشد .

سن نشا و برس زنی نشاها و مقاوم سازی نشاها


4 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز کاهو و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :

  • آفات مهم کاهو شامل حلــزون و آگروتيــس می باشد .
  • بیماری های مهم کاهو شامل ســفيدك دروغين ، سفيدك سطحي ، پوسيدگي و بوته ميري ، ويروس موزائيك كاهو می باشد .
  • شناسایی و روش های مدیریت و مبارزه با آفات مهم سبزی مانند لاروها سیاه رنگ ، بالتوری ها ، مگس سیرفید ( مگس گل ) ، سنک شکارگر ، سن های خانواده برخی از سن های بدبو ، عنکبوت ها و سوسک های سرباز را نام برد ، سوسک های خاکزی ، مگس های تاکینید
  • روش های مدیریت علف های هرز در مزارع سبزی
  • روش های مدیریت بیماری های سبزی

5 - آشنایی با کود در مزارع کاهو که به شرح زیر میباشد :

میزان نیترات كاهو به مقدار ازت موجود در خاك بستگی دارد و با افزایش میزان ازت در عمق صفر تا 60  سانتی متری خاك ، میزان نیترات در برگ ها نیز افزایش می یابد . كود دامی به علت كوتاه بودن دوره رویش كاهو كاملاً در دسترس گیاه قرار نمی گیرد بنابراین باید كود شیمیایی مورد نیاز گیاه را به خاك اضافــه نمود .

به ازای هر هكتار حدود 80 كیلوگرم ازت ، 80 كیلوگرم P2O5 ، 200 كیلوگرم K2O ، 50 کیلوگرم CaO و 15 کیلوگرم MgO ، با توجه به مواد غذایی موجود در خاك در نظر گرفته می شود .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در چند فقره از فایلهای قابل دانلود در این صفحه میباشند . سایر کتب و مقالات موجود در این صفحه نیز شامل هزاران صفحه اطلاعات کاربردی در زمینه ی کشت سبزی و کاهو میباشند که به شکل میکرو طبقه بندی شده در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته اند .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی احداث مزرعه کشت کاهو و سبزی خوردن


:: دانلود فایل های کاشت و پرورش کاهو

فايل‌ها:
zipaf - شناسایی و کنترل و مبارزه با آفت شب پره پشت الماسی ( بید کلم ) 22 صفحه
تاريخپنج شنبه, 29 آبان 1399 22:20
حجم فايل 5.27 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipbz - دستورالعمل تولید بذر کاهو 23 صفحه
تاريخپنج شنبه, 29 آبان 1399 22:19
حجم فايل 1.01 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کشت کاهو در شرایط گلخانه های منطقه جیرفت و کهنوج 16 صفحه
تاريخپنج شنبه, 29 آبان 1399 22:18
حجم فايل 277.61 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipmk - فناوری تولید کاهوی آیسبرگ 30 صفحه
تاريخپنج شنبه, 29 آبان 1399 22:21
حجم فايل 1.42 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories