• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت بلوبری

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت بلوبری

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و پرورش میوه بلوبری ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت بلوبری ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید.

بلوبری ( Blueberry ) درختچه ای خزان دار ، بومی شمال آمریکا و مناطقی از اروپا میباشد و در این مناطق به طور گسترده ای کشت و کار میشود . میوه های آن به شکل حبه آبیرنگ و خوراکی میباشند که ارزش غذایی بالایی دارد . آمریکا تولیدکننده اصلی این محصول است اما در ایران هنوز این میوه ناشناخته است .

میوه های بلوبری یا مستقیما مصرف میشوند یا اینکه به شکلهای مختلف مثل مربا ، ژله ، دسرها ، نوشیدنی ها و ... فراوری میشوند . این میوه ها سرشار از فلاونوئیدها ، تاننها ، اسیدهای فنولیک و آنتوسیانین هستند و با داشتن فیبر فراوان ، تاننها ، آنتوسیانینها ، ویتامین ث ، اسیدهای چرب امگا-3، کارتنوئیدها ، مواد معدنی و ... ارزش غذایی بالایی دارند .

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که بلوبریها به دلیل وجود ترکیبات زیستی فعال به ویژه آنتوسیانینها ، نقش بسیار سودمندی در سلامتی دارند . شاید فعالیت این آنتی اکسیدان ها عامل اصلی کاهش ریسک ابتلا به بسیاری بیماری ها مانند بیمارهای قلبی - عروقی باشد .

گزارش شده که میوه بلوبری یکی از منابع قابل توجه آنتی اکسیدانها در بین تمام میوه ها و سبزیهاست . ترکیبات آن مانند اسیدهای فنولی ( کافئیک ، کلروژنیک ، فرولیک و .... ) و فلاونوئیدها ( آنتوسیانینها ) ، ارزش تغذیه ای آن را چند برابر کرده است . شواهدی هم از اثرات ضد سرطانی بلوبری وجود دارد . گزارش شده بلوبری به خاطر داشتن ellagic acid خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت بلوبری ، روشهای آبیاری بلوبری ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز بلوبری ، کود دهی و تغذیه باغات بلوبری و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت برنج که به شرح زیر میباشد :


کاشت بلوبری :

  • نهال های بلوبری باید از نهالستان مطمئن خریداری شوند و دارای شناسه باشند . رقم آنها مشخص باشد و دارای گواهی سلامت باشند . شیوه عمده تکثیر بلوبری قلمه چوب سخت است که از شاخه یکساله تهیه می شود البته میتوان از قلمه های ریشه دار شده یا نهالهای گلدانی نیز استفاده کرد .
  • قلمه های ریشه دار شده که مستقیماً از بستر تکثیر گرفته میشوند ، معمولاً دارای ریشه های محدودی هستند . خرید گیاهان گلدانی دو تا سه ساله اگرچه هزینه بیشتری دارد اما اینها سیستم ریشه بیشتر و رشد بهتری دارند .
  • زمان کاشت نهالهای ریشه دار اواخر زمستان یا اوایل بهار قبل از بیدارشدن گیاهان میباشد . فواصل کاشت ارقام پابلند ، 5/1 در 5/2 متر میباشد و معمولاً بیش از 2000 بوته در هکتار کشت میشود . گیاهان باید در همان عمقی که در نهالستان بودند در خاک کشت شوند و طوقه در سطح خاک باشد .
  • هرگیاه در چالهای به عمق 30 الی 40 سانتیمتر که دارای مخلوط خاک و پیت خزه مرطوب میباشد کشت می شود . ایجاد برشهای سطحی روی ریشه ها قبل از کاشت سبب تحریک ریشه های جانبی میشود .
  • آبیاری باید بلافاصله بعد از کشت گیاهان انجام شود . میتوان از مالچ کاه و کلش یا براده های چوب به ضخامت 15 تا 10 سانتیمتر برای حفظ رطوبت استفاده کرد .
  • در ارتفاعات بالاتر بهتر است جهت ردیفها شمالی جنوبی باشد تا گیاهان نور کافی دریافت کنند . اما در محلهای گرم و آفتابی جهت ردیف ها شرقی غربی باشند تا از گرم شدن زیادی و خشک شدن خاک اجتناب شود .

برداشت میوه بلوبری :

  • این گیاهان در سن 6 سالگی به باردهی کامل میرسند و میتوانند بیش از 20 سال میوه دهند . عملکرد ارقام متغیر است و هر بوته بین 2 تا 5 کیلوگرم محصول تولید میکند . میوه بلوبری فرازگرا است . وقتی سته ها به رنگ آبی روشن تبدیل شدند باید چند روز دیگر ( 3-5 روز ) صبر کرد تا کاملاً آبیرنگ و شیرینتر و بزرگتر شوند . در این زمان قابل برداشت خواهند بود .
  • میوه ها همزمان نمیرسند  لذا برداشت میوه بلوبری ، تدریجی بوده و حدود 8-6 هفته به طول میانجامد ( یک یا دوبار در هفته ) . در این زمان در اثر تماس با دست به راحتی جدا میشوند . با فشار انگشت اشاره و شست میتوان فهمید میوه رسیده است و آن را جدا کرد . میوه های سفت تر در برداشت بعدی جدا میشوند .
  • زمان برداشت بسته به نوع و رقم بلوبری و شرایط اقلیمی منطقه میتواند از اوایل تیر تا اواخر مهر ادامه داشته باشد . 
  • قندهای اصلی میوه گلوکز و فروکتوز می باشد و اسید سیتریک اسید غالب این میوه ها می باشد . دمای مناسب انبار 0-2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-90 درصد میباشد . در این شرایط میتوان میوه ها را حدود 5/1 ماه نگهداری کرد .

2 - آشنایی با ارقام مختلف بلوبری :


در این قسمت با برخی از انواع ارقام بلوبری آشنا شوید . این ارقام بلوبری در زیر نام برده شده اند :

Aurora ، Liberty ، Bluejay ، Duke ، Elliott ، Chandler ، Legacy ، Reka ، Darrow ، Jersey ، Rubel ، Spartan


3 - آموزش روش آبیاری بلوبری که به شرح زیر میباشد :


ریشه گیاه بلوبری سطحی است و اغلب ریشه ها تا عمق 35- 40 سانتیمتری نفوذ می کنند . لذا این گیاه به خشکی و کمبود رطوبت خیلی حساس است و در طی فصل رشد به رطوبت زیادی نیاز دارد و در تابستان که دما بالاست باید به طور منظم آبیاری شوند .

در اثر کمبود رطوبت و تنش خشکی عملکرد و رشد گیاه بلوبری کاهش یافته و ممکن است در حالت شدید گیاه از بین برود . آبیاری منظم از زمان گلدهی تا رشد میوه ها اهمیت دارد . میتوان از پیت ماس یا سایر مواد نگهدارنده رطوبت در ترکیب خاک و همچنین از مالچ خاک اره به منظور حفظ رطوبت خاک و اجتاب از تنش خشکی استفاده کرد . البته باید از آبیاری غرقابی نیز پرهیز شود .


4 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز باغات بلوبری و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :

شناسایی و روشهای کنترل پرندگانی مانند سار معمولی ، سیاه مرغ بال سرخ ، فنچ خانگی


5 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در باغات بلوبری که به شرح زیر میباشد :

  • تغذیه صحیح در باروری ، کیفیت و سلامت این گیاه تاثیر به سزایی دارد . با توجه به سطحی بودن ریشه این گیاه ، تغذیه نامناسب میتواند به این گیاه آسیب وارد کند . بهتر است مقدار و زمان مصرف کود بر اساس نتایج آزمون خاک و نوع کود مصرفی توام با آنالیز برگ انجام گیرد .
  • بهتر است از کودهای اسیدزا مانند سولفات آمونیوم ، سولفات منیزیم ، گوگرد و سولفات آهن در خاک استفاده کرد . باید دقت شود از مصرف کودهای نیتروژنی به فرم نیترات و یا کودهای پتاسیمی به فرم کلرید پتاسیم خوداری شود .
  • بلوبری همچنین به کلر بسیار حساس است . از آنجا که این گیاه به شوری نیز حساس است می بایست نسبت به مقدار و نحوه کاربرد کود دقت لازم انجام شود . اگرفسفر خاک خیلی باشد و پتاسیم آن نیز درحد کم یا متوسط باشد ، کود با فرمول 14-28-14 انتخاب خوبی خواهد بود .
  • اگر فسفر و پتاسیم خاک کم تا متوسط باشد ، کود با فرمول 10-10-10 انتخاب خوبی خواهد بود . اگر خاک غنی از فسفر است و پتاسیم خاک نیز متوسط تا زیاد است از ترکیب کودی 8:4:12 استفاده شود . به این ترتیب که در بهار و پاییز ( بعد از برداشت محصول ) هر نوبت ، 30 گرم به هر بوته داده شود . وقتی ارتفاع بوته به 5/2 متر رسد این مقدار 150 گرم به ازای هر بوته میشود .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت بلوبری میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: دانلود طرح توجیهی راه اندازی مزرعه بلوبری

:: نگارش طرح توجیهی تولید و بسته بندی بلوبری

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت بلوبری

فايل‌ها:
zipka - دستورالعمل کاشت ، داشت و برداشت بلوبری 20 صفحه
تاريخشنبه, 03 آبان 1399 23:21
حجم فايل 835.67 KB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories