• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت آووکادو

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش و تکثیر درخت آووکادو

جهت آشنایی با روش های احداث باغ آووکادو ، این صفحه را مطالعه نمایید همینطور میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت آووکادو ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . آووکادو ( Persea Americana ) از خانــواده  برگبــو ( Lauraceae ) اســت کــه یکــی از قدیمی تریــن  خانواده هــای گیاهــان گلدار بــا حــدود 50 جنــس و 2500 تــا3000 گونــه اسـت .

اغلـب ایـن گیاهـان ، درختـان و  درختچه هـای همیشه سـبز بومـی نواحـی گرمسـیر و نیمه گرمســیر هســتند کــه در بعضــی مــوارد ترکیبــات معطــری نیــز دارنــد ، میـوه آووکادو در اغلـب گونه هـای ایـن جنـس ریـز و فاقـد ارزش اقتصــادی اســت و فقــط گونه هــای Persea americana و Persea shiedeana تولیــد میوه هــای درشــت  میکننــد . در ایــن دو جنــس میوه هــا آبــدار و فیبــری می شــوند و دارای عطــر مطبوعـی هسـتند .

خواص آووکادو :

روغــن آووکادو دارای ویتامینهــای مختلــف ماننــد P ، C ، K ، H ، E ، D ، B ، A  اســت . بنابرایــن ارزش غذایــی زیــادی دارد . آووکادو سرشــار از آنتــی اکســیدان هایی اســت کــه بــا انــواع  بیماریهــا مقابلــه  میکنــد ، تقویــت کننــده بــدن بــه خصــوص معــده اســت و نفـخ و گاز معـده را از بیـن  میبـرد . آووکادو خـون سـاز اسـت و بـرای مبتلایـان بـه کـم خونـی مفیـد اسـت . چـون آووکادو قنـد و مـواد نشاسـته ای کمـی دارد بـرای آن هایـی کـه بیمـاری قنـد دارنـد نیـز مناسـب اسـت .

آوکادو خسـتگی را برطـرف  میکنـد و بیخوابـی را درمـان  میکنــد زیــرا دارای تریپتوفــان اســت . روغــن آووکادو ضــد رماتیســم اســت . ایـن میـوه سـبب تنظیـم کار کبـد و عملکـرد صحیــح ریه هــا و روده هــا می شــود . آووکادو منبــع مــاده معدنــی مــس می باشــد کــه بـه تشـکیل گلبول هـای قرمـز خـون کمـک می کنـد .

سلامت چشم ها : آووکادو منبـع فوق العـاده  لوتئیـن اسـت . ایـن کاروتنوئیـد ماننـد یـک آنتـی اکسـیدان عمـل می کنـد و از ابتـلا بـه بیماری هـای مربـوط بـه چشـم پیشـگیری بـه عمـل مـی آورد . ایـن میـوه  همچنیـن حـاوی کاروتنوئیدهـای دیگـری مثـل گزانتیـن ، آلفـا کاروتـن و بتـا کاروتــن و همچنیــن ویتامیــن E می باشــد . مصــرف مــواد غذایــی حــاوی کاروتنوئیدهــا ماننـد میـوه و سـبزیجات بـه همـراه آووکادو ( کـه سرشـار از چربی هـای اشـباع نشـده مونــو اســت ) باعــث می شــود کــه بــدن شــما بیشــترین میــزان ایــن مــواد مغــذی را جـذب کنـد .

کمك به لاغری : نصـف آووکادو حـاوی 3.4 گـرم فیبرهـای حـلال و غیـر حـلال اسـت . بـدن بـه ایـن فیبرهــا نیــاز دارد تــا عملکــرد سیســتم گــوارش بــدن را در شــرایط مطلوبــی نگــه دارد . عـلاوه بـر ایـن ، فیبرهـای حـلال اجـازه  نمیدهنـد کـه گلوسـیدها بـا سـرعت بـالا جـذب بـدن شـوند . بـرای همیـن باعـث می شـوند کـه مـدت زمـان  طولانیتـری احسـاس سـیری داشـته و همچنیـن حـاوی اسـید اولئیـک اسـت کـه ایـن اسـیدهای چـرب وظیفـه ی فعـال کـردن بخشـی از مغـز را بـر عهـده دارد و فرمـان احسـاس سـیری را صـادر میکنـد .

کنترل قند خون : آووکادو سرشــار از چربیهــای اشــباع نشــده مونــو مفیــد میباشــد و اجــازه نمیدهــد بعــد از صــرف غــذا میــزان گلیســمی خــون بــه یکبــاره بــالا بــرود . داشــتن یــک رژیــم غذایـی سرشـار از چربیهـای مفیـد حتـی می توانـد حالـت مقاومـت بـه انسـولین را بـه هـم بزنـد . متأسـفانه وضعیـت مقاومـت بـه انسـولین باعـث تثبیـت طولانـی مدت گلیسـمی می شــود کــه رفتــه رفتــه بــه دیابــت منجــر میشــود . تحقیقــات نشــان داده اســت کــه آووکادو می توانــد ترشــح هورمــون انســولین را مهــار کنــد ، بنابرایــن بــرای جلوگیــری از گرسـنگی مفیـد اسـت .

آووکادو و سلامت قلب : آووکادو سرشـار از مـواد مغـذی و ترکیبـات مفیـد بـرای قلـب می باشـد . فـولات موجـود در آووکادو خطـر سـکته و ابتـلا بـه  بیماریهـای قلبـی را کاهـش  میدهـد . آووکادو دارای مـاده ای بـه نـام بتاسیتواسـترول ( beta- sitosterol ) اسـت . بتاسیتواسـترول یـک اسـترول گیاهـی اسـت کـه بـه حفـظ مقادیـر طبیعـی کلسترول خـون کمـک میکنـد . همانطـور کـه مـی دانیـد ویتامیـن E ، یـک آنتـی اکسـیدان قـوی اسـت و بـه دلیـل داشـتن همیـن خاصیـت ، از تاثیـر منفـی  LDL کلسـترول بـه وسـیله رادیکالهـای آزاد جلوگیـری مـی کنـد .

آووکادو از بـروز بیمـاری هـای قلبـی جلوگیـری  میکنـد .

تامین اسیدفولیك در دوران بارداری : یـک فنجـان آووکادو ، یـک چهـارم نیـاز روزانـه ی بـدن بـه فـولات یـا همـان اسـید فولیــک را تأمیــن  میکنــد . ایــن ویتامیــن خطــر ابتــلا بــه ناهنجاریهــای مــادرزادی جنیــن را کاهــش  میدهــد .

زیبائی پوست : آووکادو بـه دلیـل غنـی بـودن از ویتامیـن E ، بـرای زیبـا سـازی پوسـت مفیـد اسـت . روغـن آووکادو بهتریـن کـرم بـرای پوسـت اسـت زیـرا بـه آسـانی درپوسـت نفـوذ میکنـد و بـه پوسـت شـادابی میدهـد . و بالاخـره آووکادو بهتریـن ماسـک بـرای برطـرف کـردن چیـن و چروكهـای صـورت و جلوگیـری از پیدایـش آن اسـت .

ممانعت از عفونت در بزرگسالان : مطالعـات نشـان  میدهـد کـه مصـرف مکمـل  ویتامیـن E بـرای تقویـت سیسـتم ایمنـی بـدن افـراد مسـن مفیـد اسـت . بـا افزایـش سـن ، میـزان مـواد مضـر در بـدن افزایـش  مییابـد کـه ویتامیـن E  میتوانـد مقـدار آنهـا را کاهـش دهـد . آووکادو بـه دلیـل سرشـار بـودن از ویتامیـن  E، میتوانـد نقـش یـک مکمـل را ایفـا کنـد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت آووکادو ، روشهای آبیاری آووکادو ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز آووکادو ، کود دهی و تغذیه آووکادو و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم .جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت آووکادو که به شرح زیر میباشد :


مناطق مناسب کشت و پرورش آووکادو : آووکادو بومـی مناطـق گـرم و مرطـوب اسـت امـا در مناطـق نیمه گرمسـیری هـم بـه خوبـی گسـترش دارد . میانگیـن دمـا در تابسـتان نبایـد از 14 درجـه سـانتیگراد کمتـر باشـد و میانگیـن بارندگـی سـاالنه مـورد نیـاز آن 750 تـا 1250 میلیمتـر اسـت.  در شـرایطی کـه متوسـط بـارش سـاالنه کمتـر از 500 میلیمتـر باشـد بایسـتی درختـان آووکادو را آبیـاری کـرد.  

در ایـران مناطـق شـمالی کشـور ( بخصوص اسـتان مازنـدران ) بـرای کشـت و کار آووکادو مسـاعد اسـت امـا متأسـفانه بـه رغـم ارزش غذایـی بـاالایی ایـن میـوه ، کشـت و پـرورش آن در شـمال کشـور گسـترش چندانـی پیـدا نکـرده اسـت .

مدیریت باغ آووکادو :

درختـان آووکادو 4 تـا 6 سـال پـس از کشـت شـروع بـه باردهـی میکننـد و در سـن 12 تـا 14 سـالگی بـه حداکثـر بـاروری میرسـند . تراكـم کشـت از 200 اصلـه در هکتـار در باغــداری ســنتی تــا 2500 اصلــه در هکتــار در باغــداری متراکــم متغیــر اســت .

عمــر اقتصـادی درختـان آووکادو 25 تـا 30سـال اسـت کـه البتـه بـا مدیریـت مناسـب تغذیـه و آبیـاری و همچنیـن انجـام هـرس سـالیانه قابـل افزایـش اسـت . در احـداث بـاغ آووکادو بـه دلیـل وضعیـت گلدهـی و گرده افشـانی ارقــام کاشـته شـده بایـد از هـر دو گـروه A و B وجـود باشـد تـا در گرده افشـانی و تلقیـح گل و در نتیجـه بـه میـوه نشسـتن بـه هـم کمــک کننــد . همچنیــن الزم اســت از نهالهـای پیونــدی یــا قلمــه ای اســتفاده شــود تــا محصــول تولیــدی از کیفیــت مــورد نظــر برخــوردار بــوده و بازارپســندی الزم را داشــته باشـد .

میـزان عملکـرد متوسـط آووکادو 10 تـا 20 تـن در هکتـار اسـت ولـی بـا مدیریـت صحیـح ایـن میـزان را تـا30 تـن در هکتـار مـی تـوان افزایـش داد.  تهویـه در بـاغ آووکادو بسـیار مهـم اسـت . در باغهـای بـا تهویـه ضعیـف بـه خصـوص در مناطـق مرطـوب نیمه گرمسـیری بیمـاری پوسـیدگی فایتوفترایـی Phytophthora)  )  بسـیار ویرانگـر و مخـرب خواهـد بـود .

برداشت و فیزیولوژی پس از برداشت میوه آووکادو : مهمتریـن شـاخص فیزیولـوژی برداشـت میـوه آووکادو عبـارت از درصـد مـاده خشـک و میــزان روغــن میــوه اســت . البتــه در برخــی کشــورها از جملــه در آفریقــای جنوبــی و مکزیــک از محتــوای رطوبــت گوشــت میــوه بــه عنــوان شــاخص اصلــی رســیدن میــوه اسـتفاده میشـود . بـه عنـوان مثـال در مکزیـک شـاخص رسـیده بـودن میـوه بـرای رقـم Hass  رسـیدن درصـد مـاده خشـک میـوه بـه حـدود 23 درصـد اسـت . شـاخص میـزان روغــن وابســته بــه نــوع رقــم بــوده و میتوانــد از 18 تــا 26 درصــد متغیرباشــد.  

میوه هــای آووکادو را بــرای فــروش تجــاری در مرحلــه ســبز برداشــت میکننــد و بــا توجــه بــه طبیعــت فرازگــرا بــودن ایــن میــوه میتــوان میوه هــای ســبز برداشــت شــده را در معــرض گاز اتیلــن ســبززدایی کــرد . میــوه آووکادو پــس از برداشــت بــه دلیــل نــارس بـودن قابـل مصـرف نیسـت . میوه هـا هنـگام رسـیدن و در مرحلـه اوج تنفسـی بـه سـرما حسـاس بـوده امـا پـس از اوج تنفسـی حساسـیت کمتـری بـه سـرما دارنـد . گوشـت میـوه پـس از رسـیدگی کامـل طعـم کـره داشـته و ارزش تغذیـه ای باالیـی دارد .


2 - آشنایی با ارقام مختلف آووکادو که میتوانید در قسمت ارقام فایل های مربوط به آن را دانلود نمایید . این فایلها به شرح زیر میباشند :


  • آشنایی با آووکادو رقم هس
  • آشنایی با آووکادو رقم فوئرته
  • آشنایی با آووکادو رقم رید
  • آشنایی با آووکادو رقم زوتانو
  • آشنایی با آووکادو رقم ریانیا سامر فوئرته
  • آشنایی با آووکادو رقم بیکن
  • آشنایی با آووکادو رقم لمب هس
  • آشنایی با آووکادو رقم پینکرتون

3 - برخی از موارد دیگری که میتوانید در این بانک جامع اطلاعاتی بیابید به شرح زیر میباشد :


آشنایی با نیازهای اکولوژیکی آووکادو که شامل موارد مقابل میباشد : خاک مناسب آووکادو ، بارندگی ، شرایط خشکی ، درجه حرارت ، باد

همچنین آشنایی با نژادهای آووکادو ، آشنایی با تکنولوژی و نگهداری و مصرف میوه آووکادو ، گلدهی و گرده افشانی و نحوه تلقیح

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در دو فقره از فایلهای قابل دانلود در این صفحه میباشند که اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته اند .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: طرح توجیهی کاشت و پرورش آووکادو و فرآوری آن

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت آووکادو

فايل‌ها:
zipar - آشنایی با ارقام و دستورالعمل کشت و پرورش آووکادو 38 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 01:46
حجم فايل 1.2 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آشنایی با روش های مدیریت کشت و پرورش آووکادو 26 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 01:47
حجم فايل 3.16 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories