• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد پرورش بوقلمون نژاد های محلی و برنز و بیوتی

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد پرورش بوقلمون نژاد های محلی و برنز و بیوتی

جهت آشنایی با روشهای علمی پرورش و تکثیر بوقلمون ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامع ترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش پرورش بوقلمون ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

بوقلمون مانند مرغ از دسته طیور سریع الرشد می باشد . در سال های اخیر پرورش بوقلمون به منظور تولید بخشی از پروتئین جامعه رواج پیدا کرده است . منشاء بوقلمون قاره آمریکا می باشد ولی هم اکنون با انتقال آن به کشورهای اروپایی و آسیایی در سراسر جهان شناخته شده می باشد .

بوقلمون ها ، نژادها و سویه های مختلفی دارند و نژاد برونز آمریکایی و سفید هلندی از معروف ترین نژادهای بوقلمون می باشند .

لاشه این پرنده ، 60 درصد گوشت سفید و 40 درصد گوشت قرمز دارد . بوقلمون ها بسیار اجتماعی هستند و در حالت انفرادی تحت استرس قرار می گیرند و بسیار پر سر و صدا میشوند . بوقلمون ها عموما در فواصل معین سرفه و عطسه می کنند و دم خود را تکان می دهند .

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ و گوسفند چربی کمتری دارد بنابراین در زمان پخت افت کمتری پیدا می کند . در حال حاضر گوشت بوقلمون دیگر کالایی لوکس به حساب نمی آید و این موضوع به دلیل پرورش صنعتی آن می باشد . در کشور ما نیز مصرف گوشت بوقلمون نسبت به سال های قبل افزایش یافته است .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره پرورش بوقلمون ، روشهای مبارزه با بیماری های بوقلمون ، تغذیه بوقلمون و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به پرورش بوقلمون که برخی از سرفصلهای این آموزشها به شرح زیر میباشد :


جایگاه و تجهیزات پرورش بوقلمون که شامل سه دسته ی بسته ، نیمه بسته و پرورش در مرتع می باشد  :

در حالت بسته بوقلمون ها تنها در سالن پرورش مستقر هستند و در سیستم نیمه بسته و یا پرورش در مرتع ، بوقلمون ها امکان چریدن در فضای بیرون را دارند . معمولاً بوقلمون را به صورت گله های نر و ماده و به صورت مجزا پرورش می دهند . زیرا میزان رشد در نرها بیشتر از ماده ها می باشد و پرورش جداگانه به لحاظ مدیریتی و تغذیه ای اهمیت پیدا می کند . در پرورش بوقلمون ، رعایت میزان مجاز تراکم پرنده در سالن ، بسیار حائز اهمیت است .

آشنایی با سیستم تهویه و انواع آن که به سه شکل تهویه حداقلی ، تهیه انتقالی و تهویه تونلی میباشد .

به دلیل رشد سریع بوقلمون ، نیاز به اکسیژن بسیار حیاتی است و هوای سالن بایستی از لحاظ دما ، رطوبت و اکسیژن بهینه باشد . برای این منظور سیستم تهویه که از ورودی های هوا و هواکش ها تشکیل شده ، وظیفه تنظیم هوای سالن را برعهده دارد . سیستم تهویه دفع گاز آمونیاک و دی اکسید کربن را هم برعهده دارد . در واقع یک سیستم تهویه مناسب بایستی شرایط زیر را داشته باشد :

1 – بستر را خشک نگاه دارد .

2 – موجب پخش و جابجایی دمای مناسب و یکسان در سالن بشود .

3 – هوای تازه ، متناسب با سن و تعداد گله را تأمین نماید .

4 – باعث ایجاد کوران نگردد .

مدیریت گاز آمونیاک در سالن :

دلایل افزایش گاز آمونیاک :

در پرورش بسته ، مرطوب شدن بستر باعث متصاعد شدن گاز آمونیاک در سالن می گردد که بسیار مضر است . لذا عواملی که باعث افزایش رطوبت در سالن می شوند ، بایستی کنترل گردند . از جمله این عوامل می توان به مواردی همچون گرمای هوا ، بالا بودن نمک در جیره ، افزایش پروتئین و فیبر جیره غذایی ، دان پلت ، ناکارآیی سیستم تهویه و گرمایش ، مواد خوراکی کپک زده ، وجود استرس و بیماری در گله اشاره کرد .

مدیریت گاز آمونیاک در سالن شامل موارد زیر می باشد :

  • 8 – 5 سانتی متر بستر اولیه با کیفیت
  • کاهش رطوبت سالن به 35 درصد
  • جلوگیری از افتادن آبخوری ها و ریختن آب آنها
  • کاهش درجه حرارت سالن
  • اسیدی کردن بستر ( سوپر فسفات یا اسید فسفریک )
  • تهویه کافی و با راندمان بالا

اقدامات اولیه جهت ورود پولت ها به سالن نظیر تهیه فضای مورد نیاز و تنظیم وضعیت دما و نور :

قبل از ورود پولت های بوقلمون ، سالن بایستی به طور کامل تمیز و ضدعفونی شده باشد . نظافت فیزیکی و شیمیایی اولیه سالن و جلوگیری از ورود آلودگی در طول دوره پرورش ( قرنطینه ) از نکات مهمی است که مشکلات بهداشتی و بیماری را حداقل می کند و بایستی کاملاً مورد توجه قرار گیرد .

فضای مورد نیاز :

فضای مورد نیاز بسته به جثه و اندازه بدن بوقلمون متفاوت است . ولی به طور میانگین هر بوقلمون گوشتی 2/0 متر مربع فضا نیاز دارند .

وضعیت دما :

قبل از ورود پولت ها بایستی سالن را گرم نمود و دمای آن را به 37 درجه سانتی گراد رساند و یا اگر از مادر مصنوعی استفاده می شود ، بهتر است دمای کل سالن 27- 26 درجه بوده و دمای زیر مادر مصنوعی 37 درجه باشد .

وضعیت نور :

دو روز اول نبایستی نوردهی دائم باشد که مهمترین مزیت این کار ، جلوگیری از پرخوری بوقلمون ها و بروز چینه دان آویخته می باشد . همچنین از آنجا که خاموشی احتمالی در اثر قطع برق باعث استرس می شود ، بایستی به خاموشی عادت داده شوند . برای جلوگیری از بروز سکته یا مرگ ناگهانی در دوره رشد ، بهتر است بعد از 4 ساعت روشنایی 2 – 1 ساعت خاموشی داشته باشیم .

آشنایی با مدیریت پرورش که شامل موارد زیر می باشند :

نوک چینی :

نوک بوقلمون های جوان بین هفته دوم تا پنجم زندگی، چیده می شود . نوک چینی نباید در یک روزگی و در جوجه کشی انجام شود . زیرا ممکن است این عمل باعث بروز استرس و بی میلی جوجه ها به غذا و آب و در نتیجه ضغف و همینطور بی آب شدن بدن حیوان ( دهیدراسیون ) گردد .

قطع تاج و ریش :

تاج وریش از اعضایی هستند که اغلب در نزاع های بین پرندگان به خصوص بوقلمون ها از هر عضو دیگری آسیب پذیرتر می باشد . تاج و ریش را می توان در جوجه بوقلمونهای یک روزه به سادگی با قرار دادن بین انگشت سبابه و شست با ناخن شست قطع نمود . حتی تا سن سه هفتگی نیز می توان آن را با ناخن گیر و قیچی به راحتی قطع نمود .

قطع ناخن :

قطع ناخن معمولاً برای جلوگیری از ایجاد خراش روی پوست بدن و پهلوی بوقلمون انجام می شود . این عمل بیشتر در محیط هائی که تعداد بوقلمون زیاد و بیش از حد متراکم است ، انجام می شود . قطع ناخن باید در روز اول زندگی در موسسه جوجه کشی انجام گیرد .

قطع پر :

چنانچه بوقلمون در چراگاه پرورش داده شود با قطع پرها به سهولت می توان جلوی پرواز این پرنده را گرفت . قطع پر ، از قسمت انتهایی یک بال ، با استفاده از یک نوک چین ، از اقداماتی است که جلوی پرواز را در چراگاه خواهد گرفت . قطع پر با نوک چین برقی در یک روزگی تا ده روزگی می تواند انجام گیرد .  

پرورش گله های مولد که شامل موارد زیر می باشند :

کنترل وزن گله های مولد :

برای جلوگیری از چاقی و کاهش باروری جنسی ، بایستی اقداماتی نظیر محدودیت غذایی را اعمال نمود . برای کنترل وزن بایستی به صورت دوره ای وزن بوقلمون ها کنترل شود و با کاتالوگ سویه ، مطابقت داده شود .

کنترل نور در سالن گله های مولد :

از آنجا که نور عامل تحریک کننده جنسی است ، بایستی در سالن گله های مولد کنترل شود . در عمل طول مدت روشنایی در سالن ، تعیین کننده فرآیند تخمگذاری می باشد . برای تحریک و توسعه سیستم تناسلی می توان با کاهش و سپس افزایش طول مدت روشنایی در سالن چرخه تولیدمثل را تحریک نمود .

آشنایی با روش تعیین جنسیت ، جفتگیری و تلقیح مصنوعی که به شرح زیر می باشند :

تعیین جنسیت :

تعیین جنسیت پولت های بوقلمون در روز اول ممکن نیست . اما در ادامه پرورش پولت ها ، بوقلمون های نر از ماده ها سنگین تر شده و در حدود پنج هفتگی غبغب صورتی یا قرمز نرها معلوم می شود همچنین می توان از طریق رفتارهای نمایشی نرها مانند : باز کردن بالها و سر و صدا کردن ، نرها را تشخیص داد . هرچه تفکیک جنسی زودتر انجام شود ، راندمان مدیریت گله های مولد بالاتر خواهد بود .

جفتگیری :

به ازای هر بوقلمون نر 3 تا 5 ماده در نظر گرفته می شود . انتظار می رود در هر سال 50-40 جوجه از هر ماده بدست آید ( مابقی تخم ها نابارور و کم کیفیت می باشند و تعدادی بعد از تولد می میرند ) . نرها بیش از یک سال برای جفتگیری استفاده نمی شوند .

تلقیح مصنوعی :

تلقیح مصنوعی به معنای جمع آوری اسپرم نرها و انتقال آن به دستگاه تناسلی ماده می باشد . با این روش باروری بالای بوقلمون ها حفظ می شود و به اندازه دوز مورد نیاز ، اسپرم به اویداکت بوقلمون ماده منتقل می گردد . اسپرم گیری از بوقلمون های نر که جداگانه نگهداری می شوند ، بعمل می آید . این گونه نرها در شرایط محیطی و تغذیه ای ایده آل نگهداری می شوند ( دمای 15 درجه و دانخوری و آبخوری کافی ) . قبل از اسپرم گیری مراحل آماده سازی بوقلمون نر ، شامل چیدن پرهای اطراف مقعد و با آرامش رفتار کردن با بوقلمون نر انجام می شود .


2 - آشنایی با تغذیه بوقلمون که برخی از سرفصلهای آن به شرح زیر میباشد :


  • آشنایی با کنسانتره های انرژی زا و مکمل های پروتئینی
  • آشنایی با نحوه کنترل کیفی خوراک
  • آشنایی با احتیاجات تغذیه ای بوقلمون
  • آشنایی با عوامل مؤثر بر رشد

3 - آشنایی با بیماریهای متابولیک و تغذیه ای بوقلمون و روش های مبارزه با آنها که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :


ضعف پا ، تاول سینه ، چینه دان آویخته ، پارگی آئورت ، آسیت ، تورم کف پا ، کمبود ویتامین E

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش پرورش بوقلمون میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش بوقلمون و جوجه بوقلمون

 

:: دانلود فایل های پرورش بوقلمون نژاد های محلی و برنز و بیوتی

فايل‌ها:
zipka - آموزش فنی پرورش بوقلمون 28 صفحه
تاريخشنبه, 03 آبان 1399 23:23
حجم فايل 845.6 KB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories