• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش درخت پارو

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کاشت و پرورش درخت پارو

جهت آشنایی با روشهای علمی کاشت و پرورش میوه ی پارو ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت میوه پارو و احداث باغ پارو ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

گیاه پارو با نام علمي گرويا آسياتيك متعلق به خانواده تيلياسه است ، ايـن خـانواده داراي 18 جنس و 400 گونه است كه عمدتاً در مناطق گرمسيري و نيمـه گرمسـيري پراكنده اند. جنس گرويا داراي 140 گونه است و 40 گونه از اين جـنس در هنـد يافت ميشود . اما فقط گونه گرويا آسياتيكا داراي ارزش تجارتي است .

  • ميوه رسيده پارو به رنگ قرمز يا صورتي بـوده ، كمـي تـرش مـزه و سرشار از ويتامين آ و ث و مواد معدني همچون فسفر و آهن اسـت  .
  • ميـوه پارو براي تهيه مربا و آب ميوه مناسب است اما عمدتاً بـه صـورت تـازه خـوري بـه عنوان دسر مصرف مي شود زيرا خاصيت خنك كنندگي دارد و باعث رفع عطـش و تشنگي در هواي گرم تابستان  ميشود .
  • ميوه نارس سبز پارو در بعضـي منـاطق براي كاهش التهاب و افروختگي توصيه شده و همچنين براي تيمار بيماراني كـه داراي تب ، ناراحتي تنفسي و خوني هستند استفاده مـي شـود .
  • جوشـانده پوسـت پارو به عنوان مرهم ، مسكن و جهت درمان اسهال مورد استفاده قـرار ميگيـرد . پوست ريشه آن در درمان رماتيسم كاربرد دارد . برگ هاي تـازه گيـاه بـه عنـوان علوفه مورد مصرف احشام قرار مي گيرند .
  • در كشور برمـه ، پوسـت پارو جـايگزيني براي صابون محسوب مي شود . عصاره موسيلاژي پوست پارو نيز براي دادن رنـگ روشن به شكر كاربرد دارد . از الياف پوستي اين گياه ، طناب تهيه مي شود .
  • از شاخه هاي گياه پس از هرس بـراي سـاخت سـبد ، كمـان و يـا قـيم بـراي سبزيجات استفاده مي شود . از شاخه هاي هرس شده يك گياه خـوب رشـد كـرده مي توان يك سبد بزرگ و يا دو سبد كوچك ساخت .

 

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت پارو ، روشهای آبیاری پارو ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز پارو ، کود دهی و تغذیه باغات پارو و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .

 


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت پارو که به شرح زیر میباشد :


 

کاشت :

  • وقتي كه برگ هاي گياه خزان ميكنند مي توان نسبت به كشت اين گياه اقدام كرد . دانهال هاي 8 تا 12 ماهه براي كاشت در زمين اصلي مناسب تر بوده و فاصله كشت را از هر طرف 5/2 تا 3 متر در نظر مي گيرند . از اين رو 1100 تا 1500 گياه در هكتار كشت مي شود . اما گياه پارو براي كاشت متراكم ، سازگاری خوبي دارد و مي تواند در مدت 4 تا 5 ماه گلدهي و ميوه دهي خود را كامل نمايد .
  • با افزايش تعداد گياه در واحد سطح مي توان محصول را افزايش داد . براي افزايش در تعداد گياه ، كاشت دو رديفه موفقيت بالايي داشته است . در كاشت دو رديفه دو گياه در يك محل به فاصله 60 سانتيمتر از يكديگر كشت مي شوند و رديف بعدي به فاصله 3 متر از رديف اول كشت مي شود . بدين ترتيب فاصله بين رديف ها 3 متر خواهد بود . با كشت به اين روش ، با كاهش جزئي محصول هر درخت ، تعداد درختان در واحد سطح دو برابر مي شود و در نتيجه افزايش تعداد درختان ، محصول نهايي 20 تا 30 درصد افزايش مي يابد .
  • پارو را مي توان در سال هاي قبل از رسيدن درختان انبه به باردهي اقتصادي ، بين آن ها به عنوان يك گياه ميان كشت ، كشت كرد . با توجه به اين كه پارو ، هر سال هرس مي شود از ازدحام آن در باغ جلوگيري مي شود و با رسيدن درختان اصلي به باردهي اقتصادي ، گياهان پارو را بايد از باغ ريشه كن كرد .   

هرس :

هرس يكي از مهمترين عمليات در كشت پارو مي باشد . از آن جايي كه ميوه روي شاخه فصل جاري ظاهر مي شود ، هرس شديد ساليانه براي اطمينان از به دست آوردن محصول بالا و ميوه هاي با درجه بهتر ضروري است . ارتفاع مناسب براي هرس 9/0 تا 2/1 متر از سطح خاك مي باشد . هرس شديدتر باعث كاهش محصول مي شود . گياهان را مي توان زماني كه به حالت خواب هستند ( آذر و دي ) هرس كرد .  

وجین :

يك يا دو شخم بعد از هرس بوته ها براي كنترل علف هاي هرز كه هم زمان با دادن كود حيواني يا كمپوست به گياه همراه است مي تواند مفيد واقع گردد . همچنين ممكن است بعد از اولين آبياري يك شخم ديگر نياز شود . 

برداشت :

  • ميوه پارو سفت ، كوچك و تقريباً گرد است كه توسط دم ميوه هايي به طول 2 تا 3 سانتي متر به خوشه  متصل مي شوند . ميوه هاي پارو از اول ارديبهشت به تدريج شروع به رسيدن مي كنند كه در اين فصل ميوه هاي ديگر در بازار به صورت محدود وجود دارند ، در نتيجه اين امر سبب تضمين قيمت بهتر براي پرورش دهندگان پارو  ميشود .
  • در زمان رسيدن رنگ پوست ميوه از سبز به قرمز آلبالويي و سرانجام بنفش تيره يا سياه تغيير مي يابد . رسيدگي بيش از حد ميوه ، كاهش رطوبت و در نتيجه چروكيدگي آن را سبب خواهد شد . ميوه پارو طعم ترش دلپذيري دارد كه به دليل نسبت مناسب قند به اسيد ، بسيار خوشمزه است .
  • دوره برداشت تا نيمه دوم خرداد ماه ادامه مي يابد . ميوه ها به تدريج رسيده و برداشت از هر گياه به صورت روزانه يا يك روز در ميان ضروري است . با توجه به فسادپذيري بالاي ميوه ها ارسال آن ها به بازار بايد به موقع و ظرف يكي دو روز انجام شود .
  • متوسط محصول يك گياه بالغ در سيستم تك بوته اي در هر رديف 6 تا 7 كيلوگرم در يك فصل بوده در حالي كه در سيستم دو بوته اي در هر رديف كمتر  ( 4 تا 5 كيلوگرم ) است ، اما جمع محصول در واحد سطح در سيستم كشت دومي ، به دليل افزايش تعداد گياهان در واحد سطح ، خيلي بيشتر است . 

 


2- آموزش روش آبیاری پارو که به شرح زیر میباشد :


  • پارو به عنوان محصول مقاوم به خشكي در نظر گرفته مي شود اما انجام آبياري جهت توليد ميوه با عملكرد و كيفيت بالا ، مخصوصاً در فصل ميوه دهي و ماه هاي بدون بارندگي ضروري است . پارو از اوایل پائيز تا نيمه اول بهمن ماه نياز به آبياري ندارد .
  • اولين آبياري پارو در نيمه دوم بهمن ماه بعد از كوددهي انجام ميشود و در مدت اسفند و فروردين ماه ، هم زمان با گلدهي ، آبياري را  عموما هر 20 يا 25 روز یکبار و پس از آن تا پايان فصل برداشت هر 15 تا 20 روز یکبار انجام میدهند .  

 


3 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز شالیزارهای برنج و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که شامل موارد زیر میباشد :


  • پارو عاري از آفات و بيماري هاي زيان آور است . تنها آفت زيان آور آن پروانه پوستخوار ( . Inderbela sp) است كه لارو آن در شاخه ها و تنه ايجاد تونل ميكند . در صورت عدم مراقبت ،  قسمتهاي آسيب ديده گياه بعد از مدتي خشك مي شوند . اين آفت را به آساني مي توان با تزريق كمي نفت سفيد به داخل سوراخ  و بستن آ نها در فصل زمستان بعد از هرس كنترل نمود . اين عمل هر سال بايد تكرار شود . 
  • آفت ديگري كه ممكن است خسارت قابل توجي به قسمت سبزينه اي گياه داشته باشد ، سوسك قهوه اي ( Anomala sp.) است كه خسارت آن در فصل بارندگي خيلي شديدتر خواهد بود . اين آفت را مي توان با سمپاشي محلول ديلدرين با غلظت 1/0 درصد كنترل كرد . 
  • از ميان بيماري ها ، بيماري لكه قهوه اي كه عامل آن قارچ ( Cercospora grewiae ) ميباشد ، رايج است . ظهور لكه هاي كوچك روي سطوح بالايي و پاييني برگ از نخستين علايم آلودگي به اين بيماري مي باشد . در ابتدا اين لكه ها با توده سفيد رنگي از قارچ پوشيده مي شوند كه به تدريج توسعه پيدا كرده ، به رنگ قرمز متمايل به قهوه اي تا قهوه اي تيره در مي آيند . شديد بودن حمله عامل بيماري مي تواند منجر به ريزش قبل از موعد و پيش از بلوغ برگ هاي گياه گردد . كنترل بيماري از طريق سمپاشي گياهان با ديتان زد -78 به مقدار 3/0 درصد انجام مي گيرد . 

 


4 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در باغات پارو که به شرح زیر میباشد :

  • معمولاً باغ داران به اين گياه كود نمي دهند . اما از آن جائي كه محصول ، روي رشد شاخه هاي جديد سال جاري ايجاد مي شود كاربرد كودهاي حيواني و شيميائي باعث تحريك رشد رويشي مي شود و گزارش ها حاكي از آن است كه گياه به كوددهي عكس العمل مثبت نشان مي دهد . تغذيه صحيح و مناسب به حفظ سلامت و توليد گياه كمك  ميكند .
  •  كاربرد يك كيلوگرم كود ازت براي هر گياه و دادن كود حيواني باعث افزايش محصول مي شود . همچنين در تحقيقاتي كه انجام گرفته نشان داده شده است كه كاربرد 15 كيلوگرم كود حيواني پس از هرس و به دنبال آن دادن 125 گرم ازت به هر گياه درست قبل از بازشدن جوانه ها ، براي توليد محصول با كيفيت موثر است .
  • اثرات سطوح مختلف ازت ، فسفر و پتاس روي رشد رويشي ، گلدهي ، تشكيل ميوه ، كيفيت ميوه و تركيبات برگ در پارو با كاشت آن در ماسه مورد مطالعه قرار گرفته است . نتايج نشان مي دهد كه گياه تحت شرايط كمبود به اين عناصر علاوه بر داشتن شاخه و برگ كمتر ، توقف رشد دارد و اثر كمبود ازت مشهودتر از فسفر يا پتاس  مي باشد .
  • گياهاني كه كمبود ازت ، فسفر يا پتاس داشته باشند گلدهي نخواهند داشت . به دست آوردن محصول فراوان با به کار بردن ازت ، فسفر و پتاس به ترتيب به ميزان 100، 40 و 25 كيلو گرم در هكتار ، گزارش شده است . 
  • نتايج تحقيقاتی دیگر نشان مي دهد كه در بين عناصر غذايي كم مصرف ، مصرف روي و آهن ، اندازه ميوه و مقدار آب آن را تحت تاثير قرار ميدهند . كاربرد 4/0 درصد سولفات روي ( ZnSO4 ) در مرحله قبل از گلدهي و بعد از تشكيل ميوه ، مقدار آب ميوه را بهبود مي بخشد . كاربرد 4/0 درصد سولفات آهن ( FeSO4 ) به تنهايي يا تركيب با روي باعث افزايش اندازه ميوه مي شوند .  

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت پارو میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش درخت پارو

فايل‌ها:
zipka - دستورالعمل کاشت ، داشت و برداشت پارو ( میوه ای گرمسیری ) 20 صفحه
تاريخشنبه, 03 آبان 1399 23:27
حجم فايل 876.49 KB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories