• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت پاپایا یا خربزه درختی

(2 votes, average 5 out of 5)

آموزش جامع کاشت و پرورش و تکثیر درخت پاپایا یا خربزه درختی

جهت آشنایی با روشهای علمی احداث باغ پاپایا ، لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت پاپایا و احداث باغ پاپایا، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

میوه پاپایا یا خربزه درختی با نام علمی Carica papaya L. ، گیاهی دولپه و پلی گام می باشد كه مهمترین  گونه ی خانواده Caricaceae محسوب می شود ، كه به طور وسیع برای مصرف به عنوان میوه تازه در نوشیدنیها ، ژله ، مربا ، كیك ، بستنی و به صورت خشك و كریستاله مورد استفاده قرار می گیرد . از نظر ارزش غذایی ، میوه رسیده خربزه درختی منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای سلامت انسان میباشد .

پاپایا چندین كاربرد در صنعت دارد . میزان ویتامین ث پاپایا بیشتر از گوجه فرنگی و مركبات است . از نظر بیوشیمیایی ، تركیبات برگ و میوه آن پیچیده است و چندین پروتئین و آلكالوئید با كاربرد دارویی و صنعتی مهم از آن تولید میشود .

لاتكس پاپایا غنی از آنزیمهای پروتئیناز سیستئین میباشد كه  به طور گسترده برای هضم پروتئین در صنایع دارویی و غذایی كاربرد دارد . پروتئیناز سیستئین ممكن است بیش از 80 درصد آنزیمهای لاتكس پاپایا را تشكیل دهد .

پاپائین ، آنزیمی پروتئولیتیك و مهم است كه در لاتكس همه قسمتهای گیاه به ویژه در میوه هایی با پوست سبز و نارس تولید میشود . تولیدكننده های اصلی پاپائین خام ، گشورهای تانزانیا ، اوگاندا و سریلانكا میباشند ، همینطور واردكنندگان اصلی آن ، كشورهای ایالات متحده ، ژاپن ، انگلستان ، بلژیك و فرانسه میباشند .  از نظر تجاری پاپائین كاربردهای متعددی در صنعت دارویی ، صنایع غذایی ، دامپزشكی و پارچه سازی دارد .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت پاپایا ، روشهای آبیاری پاپایا ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز پاپایا ، کود دهی و تغذیه باغات پاپایا و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت پاپایا که به شرح زیر میباشد :


احداث باغ و کاشت نهال :

  • نهالهای پاپایا 6 تا 8 هفته پس از كشت و جوانه زنی بذر ، در مرحله 3 تا 4 برگی ، با ارتفاع 15 تا 20 سانتی متر ، به زمین اصلی منتقل می شوند . تراكم كاشت گیاهان به شیب زمین ، واریته ، منطقه كشت و سیستم مدیریت بستگی دارد ، اما معمولاً 1160 تا 1930 گیاه در هر هكتار كشت  میشود كه فاصله درختان را 8/1 تا 2/7 در هر ردیف و فاصله بین ردیفها را 7/2 تا 3 متر در نظر میگیرند .
  • فاصله كشت مناسب 5/2 تا 3 متر برای هر گیاه پاپایا توصیه شده است . در ارقام پاكوتاه این فاصله به 8/1×8/1 متر كاهش داده می شود . زمین اصلی باید با شخم به خوبی آماده شود . پس از آن  گودالهایی به عمق 40 و قطر 45  سانتیمتر حفر و دانهال ها در آن قرار می گیرند . سپس توسط خاك سطحی و كود دامی پر شود . به منظور اطمینان از نسبت مطلوب گیاهان از نظر جنسیت در هر محل گودال حداقل 3 دانهال كشت  میشود .
  • از كشت خربزه درختی در فصل تابستان و زمستان باید خودداری گردد .  گیاهچه ها باید با سایه بان پوشیده شوند تا به خوبی استقرار پیدا كنند . برای واریته های دوپایه به منظوردستیابی به حداكثر عملكرد ، به ازای هر 8 تا 10 درخت ماده یك درخت نر پیشنهاد میشود . محل كاشت باید از بادهای شدید حفظ شود و در جاهایی كه سرعت باد زیاد است ، بادشكن احداث شود .

برداشت پاپایا :

  • درختان خربزه درختی ، یك سال ( بعضی واریته ها 7 تا 9 ماه ) بعد از كشت بذر شروع به باردهی می كنند و 5 تا 9 ماه بعد از آن میو ه ها به بلوغ می رسند . طول دوره زمانی كه گیاه محصول تجاری تولید  میكند ، معمولاً 3 سال  میباشد .
  •  در مناطق گرمسیری ، در هر گیاه 2 تا 4 میوه در هر هفته می رسد و درتمام طول سال محصول حداقل یك بار در هفته نیاز به برداشت و بسته بندی دارد . در مناطق نیمه گرمسیری نیز درصورتی كه درجه حرارت در زمستان معتدل باشد ، تولید مداوم محصول خربزه درختی امكان پذیر می باشد . در غیر این صورت میوه نشینی در طی ماه های سرد زمستان كاهش یافته یا ممكن است متوقف شود . تولید میوه در بسیاری از مناطق در سرتاسر سال اتفاق می افتد .
  • زمان كشت گیاه می تواند اثر زیادی بر نمو گیاه ، زمان برداشت و عملكرد كل داشته باشد . میوه بین 7 تا 9 ماه شروع به رسیدن می كند و برای رسیدن كامل 2 ماه زمان لازم دارد . با توجه به نوع واریته ، میوه به تنك نیاز دارد ، برای مثال Sunrise Solo ممكن است بیش از 5 میوه در هر گره بدهد كه به صورت دستی به 2 میوه كاهش می یابد .
  • برداشت تجاری و بسته بندی در پاپایا ، به صورت دستی انجام میگیرد . در ماه های خنك تر ، میوه ها تحت شرایط كنترل شده با اتیلن در دمای 29 تا 32 درجه سانتی گراد و رطوبت 85 تا 90 درصد میرسند .

2 - آموزش روش آبیاری پاپایا که به شرح زیر میباشد :


در طی دوره ایی كه حداقل میزان بارندگی ماهیانه زیر 100 میلی متر میباشد ، در شرایط تولید تجاری آبیاری ضروری است . آبیاری كافی در پاپایا موجب رشد سریع میوه و عملكرد خوب محصول  میشود . به دلیل كم عمق بودن ریشه ، گیاهان پاپایا نسبت به زهكشی نامطلوب خاك حساس هستند .

در خاك های با زهكشی خوب در مراحل اولیه رشد ، آبیاری با فواصل كمتر باعث استقرار بهتر و رشد بیشتر گیاه می شود . آبیاری برای این گیاه در مراحل قبل از میوه دهی ، هر 7-10 روز یك بار باید انجام شود و در مراحل میوه دهی ، هر 15 روز یك بار صورت می گیرد . بهترین سیستم آبیاری ، آبیاری قطره ای می باشد ، چون از تماس مستقیم با ساقه جلوگیری شده و از پوسیدگی طوقه جلوگیری میشود . گیاهان جوان به علت رشد رویشی زیاد به آبیاری بیشتری نیاز دارند .


3 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز باغات پاپایا و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :


  • شناسایی و روشهای کنترل بیماری های مهم پاپایا همچون نماتد مولد غده در ریشه و نماتد قلوه ای شكل
  • شناسایی و روشهای کنترل بیماری های قارچی پاپایا مانند پوسیدگی طوقه ، پوسیدگی ریشه
  • شناسایی و روشهای کنترل بیماری های ویروسی پاپایا مانند موزائیك پاپایا ، پیچیدگی برگ ، لكه حلقوی
  • شناسایی و روش های کنترل علف های هرز

4 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در باغات پاپایا که به شرح زیر میباشد :

  • پاپایا برای تولید تجاری به میزان بالایی كود نیاز دارد . كود مورد نیاز برای پاپایا به ازای هر گیاه 250 گرم كود نیتروژنه ، 250 گرم سوپرفسفات و 500 گرم پتاس در سال می باشد . علاوه بر این استفاده از كود حیوانی هر 6 ماه یكبار به میزان 7 تا 10 كیلوگرم برای گیاه توصیه شده است .
  • كوددهی عموماً در در زمان كاشت گیاه صورت میگیرد و تا زمان گلدهی به كود بیشتری نیاز ندارد ، مگر اینكه بارندگی زیاد باعث شسته شدن عناصر غذایی از خاك گردد . استفاده از كودهای آلی سبب بهبود عملكرد پاپایا می شود .
  • شاخص اندازه گیری عناصر غذایی ، دمبرگ بالغ پاپایا می باشد . عناصر غذایی مانند نیتروژن ، فسفر و پتاسیم برای رشد مطلوب گیاه لازم می باشند . كمبود نیتروژن همراه با درجه حرارت كم هوا می تواند در بعضی ارقام پاپایا باعث تشكیل گل های غیرطبیعی و تولید میوه نامطلوب از نظر بازارپسندی گردد .
  • كود پتاسیم برای تولید میوهای با كیفیت بالا اهمیت دارد . كمبود بور باعث تولید میوه هایی با سطح ناهموار و تراوش لاتكس به بیرون میشود . برای رفع آن از روش اسپری برگی با اسید بوریك و همینطور كاربرد بوراكس در زمین استفاده میشود .

5 - برخی از موارد دیگری که میتوانید در این بانک جامع اطلاعاتی بیابید به شرح زیر میباشد :

نحوه تکثیر پاپایا ، تولید پاپایا در گلخانه ، تنش های غذایی ، دمایی و آبی ، مراحل پس از برداشت محصول

قبل از مرحله باردهي ، سبزيجاتي همانند گوجه فرنگي ، باميه ، فلفل و هندوانه به عنوان كشت ميانه استفاده ميشوند كه به منظور جلوگيري از رشد علفهاي هرز و كسب درآمد بيشتر به زارعين كشت ميشوند . پس از باردهي هيچ محصولي به عنوان ميانه كاري نبايد كشت شود .  پاپايا همچنين مي تواند به عنوان يك محصول ميانه در باغات انبه ، ليچي و نخل روغني كشت گردد .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت پاپایا میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: نگارش طرح توجیهی احداث مزرعه کشت گیاه پاپایا ( خربزه درختی )

 

:: دانلود فایل های کاشت و پرورش و تکثیر درخت پاپایا یا خربزه درختی

فايل‌ها:
zipka - آموزش احداث باغ پاپایا ( خربزه درختی ) 34 صفحه
تاريخشنبه, 03 آبان 1399 23:25
حجم فايل 1.47 MB
دانلود 6

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories