جهت آشنایی با روش های کاشت و پرورش بادمجان ، این صفحه را مطالعه نمایید. همینطور میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت بادمجان ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . بادمجان منبع بسيارخوبي از ويتاميـن ها و مواد معدني است و از لحاظ ارزش غذايي كل با گوجه فرنگي قابل مقايسه مي باشد . بادمجان به علت داشتن طعم و مزه خوب ، قابليت حمل و نقل آسان و امکان كنسرو شدن دارای اهمیت بالایی میباشد.
100 گرم بادمجان داراي 42 كيلو كالري انرژي ، 1/ 1 گرم پروتئين ، 2/0 گرم چربي ،11 ميلي گرم كلسيم ،25 ميلي گرم فسفر ، 4/0 ميلي گرم آهن ،630 واحد بين المللي ويتامين آ ، 04/0 ميلي گرم تيامين ،07/0 ميلي گرم ريبوفلاوين ، 04/0 ميلي گرم نياسين و 120 ميلي گرم اسيد اسكوربيك است .
بادمجان درتهيه غذاهاي مختلف ، همچنين انواع ترشيها كاربرد دارد . ريشه بادمجان براي درمان آسم به كارمي رود . در برگ بادمجان موادي وجود دارد كه باعث ترشح بزاق مي گردد . همچنين ازبرگ آن در معالجه بيماري برونشيت ، آسم و بيماري هاي دستگاه مجاري ادراري استفاده مي شود .
علاوه بر ويتامينها و املاح ياد شده ، بادمجان داراي فيتونوترينت هايي است كه خاصيت آنتي اكسيداني فوق العاده اي دارند . همینطور اجزاي فنوليكي آن داراي خاصيت ضدسرطاني ، ضدكلسترول بد خون و ضدويروسي مي باشد.
در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت بادمجان ، روشهای آبیاری بادمجان ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز بادمجان ، کود دهی و تغذیه مزارع بادمجان و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .
1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت بادمجان که برخی از سرفصلهای این آموزشها به شرح زیر میباشد :
- آماده سازي مزرعه
- قيم زني و خاك دهي پاي بوته ها
- هرس
- مالچ گذاري
- آشنایی با زمان و نحوه برداشت محصول
2 - آشنایی با روشهای تولید بذر و نشاء بادمجان که برخی از سرفصل های آن شامل موارد زیر میباشد :
- طرز تهيه خزانه توليد نشاء بادمجان
- تجهيزات آبياري و نوردهی در خزانه و گلخانه بادمجان
- سيستم توليد نشاء در شرايط گلخانه اي
- آشنایی با تعداد نشاء مورد نياز
- آشنایی با زمان توليد نشاء
- آشنایی با بستر كشت جهت تولید نشاء
- آشنایی با خصوصيات بذر جهت تولید نشاء
- آشنایی با بذر ریزی
- انواع ظروف كاشت جهت تولید نشاء
- تغذیه نشاء و آشنایی با چگونگی انتقال نشاء
3- آموزش روش آبیاری بادمجان که به شرح زیر میباشد :
زمين بادمجان بايد دائماً مرطوب و نم دار باشد . آبياري درزمان گلدهي وتشكيل ميوه بسيار حیاتی میباشد . كمبود آب در اين دوره مي تواند منجر به تشكيل شكوفه هاي انتهايي پوسيده و ميوة بدشكل گردد . كاهش عملكرد و همینطور اندازة ميوه نيز در اثر استرس رطوبتي پديد مي آيد . تنش رطوبت در فرایند رسیدن ميوه مهمترين عامل محيطي در تلخ شدن محصول مي باشد . پژمردگي در اواخرصبح علامت خوبي براي نياز به آبياري است . توصيه مي شود آبياري بادمجان در تابستان 3 تا 4 روز يكبار و در بهار و پائيز 6 تا 8 روز يكبار صورت پذيرد .
بادمجان يك گياه ريشه متوسط است كه عمق ريشة آن درخاك هاي با زهكشي خوب حدوداً 90 سانتي متر است . در هرآبياري مي بايستي خاك حداقل تا عمق 45 سانتي متر خيس گردد . روش آبياري بستگي به بافت خاك ، تسطيح زمين و ميـزان آب موجـود دارد . عموماً آبيـاري نشتي ( جوي وپشته اي ) و سيستم هاي آبياري قطره اي استفاده مي گردد .
مالچ با پلاستيك سياه ميتوانـد يكنواختي رطوبتي بهتري را در بين دوره هاي آبياري ايجاد كند . با توجـه بـه شرايط خشك و نيمه خشك اقليم كشور ، توصيه ميگردد كه حتي الامكان كشت با مالچ پلاسـتيكي و آبياري قطرهاي صورت پذيرد تا حداقل اتلاف رطوبت را داشته باشيم .
4 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز مزارع بادمجان و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :
- شناسایی و نحوه مدیریت زراعی ، شیمیایی و مکانیکی علف های هرز
- شناسایی و مدیریت انواع بیمای های مهم بادمجان از جمله ساق سياه ، پوسيدگي ساقه ، سفيدك سطحي ، پژمردگی فوزاریومی ، پژمردگی ورتیسیلیومی ، پوسيدگي اسكلروتينيايي بادمجان ، موزائيك بادمجان ، سوختگی فوموپسیس ، پژمردگي باكتريايي و بوته ميري
- شناسایی وانواع مبارزه با آفات بادمجان از جمله كنه تارتن دو لكه اي ، پروانة ميوه خوار بادمجان ، شته هاي سيب زميني ، تريپس توتون
5- آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در مزارع بادمجان که به شرح زیر میباشد :
بادمجان يك محصول با طول دورة رشد نسبتاً طولاني است و از جمله سبزيجاتي است كه مواد غذايي زيـادي از زمـين جذب ميكند . بدين منظور مي بايست ازكودهاي آلي و شيميايي قبل ازكشت و همچنين ازكودهاي شيميايي به صورت سرك ، پس ازكاشت استفاده گردد . بدين منظورمي توان در حين آماده سازي زمين 30 تا 40 تن در هكتار، كود دامي پوسيده و يا 10 تن در هكتار ، کود كمپوست و يا 3 تن در هكتار ، كود مرغي را با خاك مزرعه مخلوط نمود . البته اگر زمين مزرعه شني بوده و يا مزرعه از نظر مواد غذايي ضعيف باشد ، مي بايست اين مقادير را بالاتر در نظرگرفت .
استفاده ازكودهاي شيميايي به صورت مجزا و يا به صورت كود كامل بايد در برنامة آماده كردن زمين قرارگيرد . مصرف كودهـاي شيميـائي مي بايـست بر اساس آزمـون خـاك باشد . در صورت كمبـود منيزيـم در خاك مي بايست از آهك استفاده گردد . كاربرد آهك اگر 3 تا 4 ماه قبل از نشاكاري در خاك توزيع و تثبيت گردد بسيار مؤثرتر از مصرف ديرهنگام آن خواهد بود .
به صورت كلي و در صورتي كه امكان آزمون خاك وجود نداشته باشد عناصر نيـتروژن ، فسفر و پتـاس به ترتيب به نسبت 200، 100 و 100 كيلوگـرم در هكتار توصيه ميگردد . نيمي از نيتروژن ، تمامي فسفر و تمامي پتاس باید قبل از انتقال نشا مصرف شده و باقيماندة نيتروژن بسته به شرايط خاك در 2 تا 3 مرحله و 30 تا 45 روز پس از نشاكاري مصرف گردد . درآمريكا كودهاي شيميايي كامل را به ميزان 800 الي 1100 كيلوگرم در هكتار قبل از آماده سازي زمين ، درخاك پخش ميكنند .
فسفر و پتاسيم :
فسفر توصيه شده همزمان با نشاكاري يا كمي قبل از آن به كار برده مي شود . توصيه مي شود كه محلولي از كود و آب تهيه گردد و به ميزان لازم و متناسب پاي هر نشاء ريخته گردد . پتاسيم را به صورت نواري و به فاصلة 5 تا 8 سانتيمتر از نشاء و 5 تا 8 سانتيمتر زير ناحية ريشة نشاء و يا قبل از نشازني با خاك بستر نشاء مخلوط كنيد . تحقيقات نشان داده است كه مصرف نواري بهتر از مخلوط كردن با خاك است .
نيتروژن :
خاكهاي معمول دشت ها 100 تا 150 كيلوگرم در هكتار ازت نياز دارند . خاكهاي شديداً شني مقدار و يا تعداد دفعات مصرف بيشتري ازت نياز دارند . ميزان نياز به ازت مي تواند بسته به فصل زراعي ، ميزان بارش ، نوع خاك ، آبياري ، تراكم گياهي ، طول مدت برداشت و روش و زمان كاربرد متفاوت باشد . خاكهاي آهكي كوهپايه ها، كوهها و دره ها 100 تا 120 كيلوگرم در هكتار ازت نياز دارند . 15 تا 20 كيلوگرم از كود سرك توصيه شده را در زمانيكه اولين ميوه ها به اندازة تخم مرغ هستند و بقيه را بسته به نياز طي 1 تا 3 مرحله مصرف مي كنيم .
درمورد خاك هاي سنگين كوهپايه ها و دره ها ازت كمتر و در تعداد دفعات مصرف كمتري نياز است . بهتر است كود ازته به صورت نواري مشابه با آنچه كه براي پتاس شرح داده شد مصرف گردد . استفاده از كودهاي كامل شامل عناصر پرمصرف و كم مصرف ، همچون كودهاي 20-20-20 ، 15-15-15 ، 12-12-12 ، 15-30-15 و غيره به صورت محلول پاشي و يا كودآبياري ( حل كردن كود در آب آبياري ) مي تواند تاثير به سزائي در رشد و نمو بوته ها و ميوه ها داشته باشد .
بهتر است در ابتداي مراحل رشد از كودهاي با درصد فسفر بالا جهت ريشه زائي و استقرار بهتر بوته ها و در مرحله گلدهي و ميوه دهي از كودهاي با درصد پتاسيم بالاتر جهت باروري بالاتر و بهبود عملكرد استفاده گردد .
نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت بادمجان میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .
:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :
:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی
:: دانلود طرح توجیهی احداث گلخانه هیدروپونیک بادمجان 76 صفحه سال 95
:: دانلود فایل های کشت و پرورش بادمجان
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.