• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش جامع تولید ورمی کمپوست و کمپوست آزولا از بقایای گیاهی

(1 vote, average 5 out of 5)

 آموزش جامع تولید ورمی کمپوست و کمپوست آزولا از بقایای گیاهی

جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش تولید کود کمپوست ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید. در این صفحه شما میتوانید آموزش تولید کمپوست آزولا و همینطور ورمی کمپوست و تولید کمپوست از ضایعات نخل خرما را دانلود نمایید .


ضرورت استفاده از کود کمپوست


استفاده از کودهای نیتروژنه برای افزایش عملکرد در واحد سطح برای اکثر محصولات زراعی کاربرد وسیعی پیدا کرده است زیرا کمبود نیتروژن در اغلب خاکها وجود دارد که می توان آن را از طریق مصرف کودهای نیتروژنه جبران نمود . یکی از راه های استفاده از آزولا در شالیزار و یا بسیاری از خاکهای زراعی تبدیل آن به کمپوست و سپس اضافه کردن آن به خاک است .

کمپوست مخلوطی از مواد آلی مختلف به ویژه آزولا بوده که توسط میکروارگانیسمها در یک محیط گرم ، مرطوب و با تهویه مناسب تهیه شده و مواد و عناصر غذایی خود را در خاک به شکل قابل جذب در اختیار گیاه قرار می دهد .

 کمپوست می تواند ذخیره کننده خوب عناصر غذایی و آب برای استفاده گیاه باشد و در مصرف آب آبیاری به مقدار قابل توجهی صرفه جویی نماید و از این راه راندمان استفاده از آب را افزایش دهد . همچنین با افزایش مواد آلی و یا کمپوست به خاک ، تهویه بهتری در آن صورت می گیرد . هوموس و مواد آلی خاک ، ویتامین ها ، هورمون ها ، و آنزیمهای گیاهی را که در کودهای شیمیایی وجود ندارند ، در خاک افزایش داده و بدین ترتیب سبب افزایش کیفیت و کمیت محصول می شود .


ضرورت تأمین مواد آلی در خاک


یک خاک خوب فقط بدین معنی نیست که مقدار کافی از عناصر اصلی نیتروژن ، فسفر و پتاسیم را در خود داشته باشد ، بلکه باید از خواص فیزیکی و شیمیایی خوبی برخوردار بوده و بعلاوه باید دارای فعالیت مطلوب بیولوژیکی نیز باشد .

هنگامی که خاکی از لحاظ فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی دارای کیفیت مطلوبی باشد به آن یک خاک خوب و مناسب برای رشد و پرورش گیاه و یا به عبارت دیگر برای کشت محصول می گویند . اگر مقدار مواد آلی موجود در هر خاک به اندازه کافی وجود داشته باشد ، گیاه کشت شده در آن خاک بندرت ممکن است دچار کمبود عناصر غذایی مورد نیاز خود گردد ، به طوریکه تأمین مقدار کافی مواد آلی در خاک یکی از مهمترین و ایده آل ترین اهداف در امر کشاورزی پایدار محسوب می شود .

 در حالتی که مقدار مواد آلی خاک به دلایل مختلف در خاک کاهش می یابد ، تهدید بسیار جدی برای ایجاد و تداوم سیستم کشاورزی پایدار محسوب خواهد شد ، اگرچه ممکن است از طریق کودهای شیمیایی بتوانیم کمبود عناصر را جبران نماییم . مواد آلی ، خلل و فرج کل خاک و ظرفیت نگهداری آب را افزایش داده و وزن مخصوص ظاهری آن را کاهش می دهد . علاوه بر آن می تواند میزان رواناب ، فرسایش خاک و شوری خاک را نیز کاهش دهد .

اضافه کردن مواد آلی مثل کاه نیز می تواند باعث فعالتر کردن و زنده نگه داشتن میکروارگانیسمهای موجود در خاک گردد ، همچنین می تواند کمک به حفظ و نگهداری ذخیره رطوبتی خاک کرده و به تدریج رطوبت موجود در خاک را در اختیار ریشه گیاه قرار دهد . کودهای سبز نیز می توانند به عنوان ماده آلی از طریق بریدن و پخش در سطح خاک باعث افزایش حاصلخیزی خاک شوند و یا  به صورت پوششی سطح خاک را محافظت نمایند . کودهای سبز یکی از بهترین گزینه ها برای حاصلخیز کردن خاک در مناطق بسیا وسیعی از دنیا بشمار می آیند.


روش تهیه کمپوست از کاه برنج


روشهای زیادی برای تجزیه کردن مواد آلی و تبدیل آنها به کمپوست وجود دارد . در زیر به چهار روشی که برای کمپوست کردن کاه برنج استفاده می گردد ، اشاره می شود :

1 – روش سنتی و عرفی :

روش تقریباً کندی بوده و مواد آلی خام طی 4 – 3 ماه و گاهی تا 6 ماه به کمپوست تبدیل می شوند . در این مدت تقریباً تمامی مواد خام اولیه کاملاً پوسیده شده و به هوموس تبدیل می شود که می توان آن را به عنوان کود آلی به خاک اضافه نمود .

این روش فقط در مناطقی کاربرد دارد که بین دو کشت ، یک تناوب آیش وجود داشته باشد . همچنین سطح بسیار بزرگی از اراضی کشاورزی را اشغال می نماید . این روش از جمله روشهای پرهزینه محسوب می شود ولی جز کارگر ، به مواد افزودنی دیگر برای تکمیل مراحل کمپوست کردن مواد خام نیاز ندارد .

2 – روش سریع :

در این روش برای تجزیه نمودن کاه برنج از قارچهایی استفاده می شود . که می توانند سرعت فعالیت تجزیه مواد خام اولیه را افزایش دهند . در این روش زمان تجزیه از 4 تا 6 ماه به 3 تا 4 هفته کاهش می یابد و بنابراین بقایای گیاهی یک فصل کشت را می توان برای کشت بعدی آماده کرده و مورد بهره برداری قرار داد . یکی از قارچهای مهمی که در این روش استفاده می شود ، تریکودرماهارزیانوم می باشد .

3 – روش غنی سازی بیولوژیکی :

در این روش علاوه بر قارچهای فعال کننده ، از باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن نیز استفاده می شود . بدین ترتیب که ابتدا همانند روش سریع ، عمل کمپوست کردن را در همان زمان 3 تا 4 هفته انجام داده و سپس کمپوست آماده شده را با باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن تلقیح کرده و پس از یک هفته ، کمپوستی را تهیه می کنند که غنی از نیتروژن می باشد و می تواند بخش زیادی از نیتروژن مورد نیاز کشت بعدی را تأمین نماید . البته مقدار نیتروژن موجود در کمپوست حاصل بستگی به مواد خام اولیه ، شرایط خاک و فصل رشد گیاه خواهد داشت .

4 – روش استفاده از آزولا :

در این روش به جای استفاده از میکروارگانیسم ها برای افزایش سرعت فعالیت تجزیه مواد آلی خام ، می توان از آزولا استفاده کرده و سرعت تجزیه این مواد را از 4 تا 6 ماه به 5 تا 7 هفته کاهش داد .

 مزیت این روش این است که جز هزینه کارگری برای جمع آوری مواد اولیه و کنترل توده کمپوست شدنی ، به مواد افزودنی دیگری نیاز نداشته و سطح وسیعی از اراضی کشاورزی را اشغال نخواهد کرد . بعلاوه مشکلات تهیه و استفاده از میکروارگانیسم های فعال کننده برای تجزیه مواد را نخواهد داشت . بنابراین در مناطقی که به این میکروارگانیسم ها دسترسی ندارند و حتی برای مناطقی که میکروارگانیسم های فعال کننده وجود دارند ، روشی بسیار مناسب و کم هزینه خواهد بود .

اصولاً برای اینکه میکروارگانیسم ها بتوانند در تجزیه مواد آلی فعالیت مناسبی داشته باشند ، لازم است که نسبت کربن به نیتروژن ( C/N ) در آن مناسب باشد تا میکروارگانیسم ها از نیتروژن موجود برای فعالیت خود استفاده کرده و مواد کربنی را براحتی تجزیه نمایند . در این روش با استفاده از کاه و آزولا و متعادل کردن نسبت مذکور می توان شرایط را برای فعالیت میکروارگانیسم ها مناسب کرده و به این ترتیب سرعت تجزیه را به میزان قابل توجهی کاهش داد .


روشهای استفاده از کمپوست

کمپوست لازمه اصلی برای بهبود وضعیت خاک می باشد که میتواند به صورت پخش در سطح خاک مورد استفاده قرار گیرد و یا می تواند در داخل خاک وارد گشته و یا از طریق شخم با آن مخلوط گردد .

خاک یک باغ به خوبی با افزایش مواد آلی و یا کمپوست اصلاح می شود و به این ترتیب تهویه ، ساختمان ، ظرفیت ذخیره رطوبت و قابلیت استفاده عناصر غذایی را افزایش داده و از آنها در برابر شستشو محافظت می کند و به تدریج در اختیار ریشه گیاه قرار می دهد . همچنین در بسیاری مواقع خاک را از آلودگیهای ناشی از وجود برخی حشرات و بیماریهای مزاحم و مضر ، مصون نگه می دارد و برعکس جمعیت میکروارگانیسمهای مفیدی را که می توانند برخی از عوامل مضر را کنترل نمایند ، در خاک افزایش می دهد .

کمپوست باعث رشد گیاهانی سالم تر و قوی تر شده ، به طوریکه این گیاهان می توانند در برابر آفات و بیماریها مقاومت بیشتری داشته باشند . مقدار یک اینچ ( 54/2 سانتیمتر ) از کمپوست برای پاشیدن در سطح خاک می تواند تقریباً کافی باشد . البته کمپوستی که به خاک اضافه می شود می تواند به عنوان عاملی برای سریعتر شدن تجزیه دیگر بقایای آلی موجود در خاک هم استفاده شود .

برای تقویت یک خاک فقیر از مواد آلی با استفاده از مواد آلی می بایست از نتایج تجزیه خاک به ویژه از میزان ماده آلی موجود در آن آگاهی لازم را داشته باشیم . کمپوست به عنوان یک کود اصلاحی نهایی خاک محسوب شده و با اختیار گذاشتن بهترین مواد و عناصر خود به خاک ، به آن جان تازه ای داده و زندگی می بخشد . افزایش کمپوست به خاک در واقع یک سرمایه گذاری طولانی مدت بوده و می تواند به عنوان یک قسمت جدایی ناپذیر خاک درآید و برای گیاهانی که در آینده کشت می شوند ، مورد استفاده قرار گیرد .

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل های آموزشی موجود در این صفحه میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث مزرعه تولید کود ورمی کمپوست

:: دانلود طرح توجیهی احداث واحد پرورش کرم خاکی ( کرم کمپوست )

:: نگارش طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه تولید کود کمپوست آزولا با استفاده از جلبک آزولا

 

:: دانلود فایل های تولید ورمی کمپوست و کمپوست آزولا از بقایای گیاهی

فايل‌ها:
zipکتاب آموزشی آزولا 238 صفحه ( همه چیز درباره آزولا )
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 16:46
حجم فايل 5.91 MB
دانلود 16

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تهیه کمپوست از آزولا و کاه برنج 22 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:23
حجم فايل 14.28 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تهیه کود ورمی کمپوست از بقایای گیاهی ( پوشال برنج ) 14 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:24
حجم فايل 11.41 MB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تولید ، خشک کردن و بسته بندی کود ورمی کمپوست 11 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:24
حجم فايل 5.99 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تولید ورمی کمپوست و آشنایی با مزایای آن 24 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:26
حجم فايل 2.06 MB
دانلود 8

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تولید کود ورمی کمپوست از ضایعات کشاورزی ، دامی و خانگی 26 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:25
حجم فايل 11.59 MB
دانلود 7

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش روش های تولید کود ورمی کمپوست و معرفی انواع آنها 44 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:26
حجم فايل 1.04 MB
دانلود 6

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipراهنمای جامع شناخت کرم های خاکی و کاربرد آن ها در تولید ورمی کمپوست 21 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:27
حجم فايل 12 MB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipروشهای تولید کمپوست از ضایعات نخل خرما 38 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:28
حجم فايل 748.31 KB
دانلود 4

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipورمی کمپوستینگ ( چرخه تبدیل بقایای آلی به کود آلی کرمی ) 28 صفحه
تاريخشنبه, 08 آذر 1399 19:28
حجم فايل 560.74 KB
دانلود 5

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipآموزش تجاربی از آمریکای لاتین در باره تولید کمپوست در فضای باز و مخازن بسته 26 صفحه
تاريخجمعه, 31 تیر 1401 16:04
حجم فايل 1.28 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories