• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کشت و پرورش باقلا

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کشت و پرورش باقلا

جهت آشنایی با روش کشت و پرورش باقلا ، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید ، همچنین میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت باقلا ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید .

باقلا با توجه به داشتن توانایی تثبیت نیتروژن ، دارای اثر تناوبی بسیار خوبی بوده و باعث تقویت و حاصلخیزی شیمیایی و بیولوژیکی خاک می گردد . باقلا گیاه بسیار مناسبی در تناوب باغلات بوده و علاوه بر افزودن ازت به خاک و اصلاح ساختمان خاک موجب شکستن چرخه بسیاری از بیماری های متداول غلات می شود .

باقلا به دو صورت غلاف سبز و دانه خشک به مصرف می رسد . ارزش غذایی آن به علت دارا بودن مقدار زیاد پروتئین ( 43-30 درصد ) و چند اسیدآمینه اصلی نظیر لیزین ، آرژنتین ، و متیونین حائز اهمیت می باشد . دانه خشک باقلا منبع مناسبی از نظر کالری ، پروتئین ، کربوهیدرات و فیبر بوده و دارای مقادیر فراوانی فسفر ، آهن ، پتاسیم ، مس ، ویتامین A ، ویتامین B ، نیاسین و ویتامین C می باشد .

در بین اسیدهای آمینه موجود در پروتئین باقلا ، متیونین و سیستئین محدود کننده کیفیت پروتئین آن بوده و کمبود اسیدهای آمینه سولفوردار و اسید آمینه تریپتوفان را میتوان بعنوان نقص پروتئین دانه باقلا برشمرد . ضمناً باقلا دارای ماده ای بنام فیتین بوده که بسیار مغذی و تقویت کننده بدن می باشد . همچنین این ماده کلسیم بدن را تأمین می کند .

در روی ریشه های باقلا باکتری های تثبیت کننده ازت قرار دارند که مقدار بیشتری بر روی ریشه اصلی و به مقدار کمتری در روی ریشه های ثانویه دیده می شود . مقدار ازتی که به این سبب به خاک اضافه می شود بین 250 – 160 کیلوگرم در هکتار تخمین زده می شود .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت باقلا ، روشهای آبیاری باقلا ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز باقلا ، کود دهی و تغذیه مزارع باقلا و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت باقلا که به شرح زیر میباشد :


کاشت باقلا :

اصولاً در زراعت باقلا کشت هیرم برخشکه کاری ترجیح داده می شود . پس از آماده کردن زمین به وسیله کولتیواتور یا گاوآهن پنجه غازی ، شیارهایی به فاصله 60 تا 80 سانتیمتر ایجاد کرده ( عمق شیارها 7-5 سانتیمتر ) و سپس با استفاده از دست یا دستگاه ردیف کار ، اقدام به ریختن بذر در داخل جوی ها با فواصل حدود 10 سانتیمتر نموده و روی بذور را با خاک نرم می پوشانند . به طور کلی عمق کاشت باقلا بین 5 تا 7 سانتیمتر در نظر گرفته می شود .

قبل از کاشت جهت آماده سازی بذر دو عمل مهم بوجاری و ضدعفونی بذور بایستی انجام شود . میزان بذر لازم برای یک هکتار در کشت ردیفی بسته به اندازه بذر و سایر شرایط متفاوت بوده ، و حدوداً به مقدار ( 120-80 ) کیلوگرم در هکتار می باشد .

بهترین فاصله زمانی برای کاشت تابستانه باقلا رقم لوزواوچونو از نیمه دوم مرداد تا اوایل شهریور ، و مدت زمان لازم برای کاشت تا برداشت رقم لوزواوچونو حدود 80 روز می باشد .

برداشت باقلا :

محصول باقلا را به دو صورت سبز و خشک می توان مصرف کرد . لذا بسته به روش مصرف ، زمان و روش برداشت متفاوت خواهد بود . برداشت غلاف های سبز رقم لوزواوچونو پیش از زرد شدن برگها یا غلاف ها و با دست انجام می شود و زمان برداشت موقعی است که دانه ها هنوز شیری هستند .


2 - آموزش روش آبیاری باقلا که به شرح زیر میباشد :


مقدار آب مورد نیاز بستگی به بافت و ساختمان خاک ، شرایط آب و هوایی و ... دارد . در خاک هایی با بافت متوسط به دلیل نفوذپذیری بیشتر خاک و تبخیر بیشتر آب از سطح خاک ، مقدار مصرف آب بیشتر از خاک های نیمه سنگین می باشد .

دور آبیاری برحسب روش کاشت متفاوت خواهد بود . باقلا به تنش رطوبت حساس است و عملکرد بذر آن و همینطور فرایند تثبیت نیتروژن کاهش می یابد .

برنامه ریزی آبیاری که شامل زمان و مقدار آبیاری است ، تابع عوامل متعدد مانند شرایط اقلیمی ، خاکی ، مرحله رشد ، روش کاشت ، روش آبیاری و دسترسی به منابع آبی می باشد ، به طور کلی هر وقت گیاه احتیاج داشت و تشنه بود باید اقدام به آبیاری کرد.


3 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز مزارع باقلا و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :


  • شناسایی و کنترل علف های هرز
  • شناسایی و مبارزه با مهمترین آفات باقلا از جمله کاردینا ، شته سیاه باقلا و پرودینا
  • شناسایی و روش های کنترل بیماری هایی از جمله لکه شکلاتی ، برق زدگی ، زنگ باقلا و مرگ گیاهچه

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت باقلا میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

 

:: دانلود فایل های کشت و پرورش باقلا

فايل‌ها:
zipbz - دستورالعمل فنی تولید بذر حبوبات آبی (لوبیا، باقلا، ماش، لوبیا چشم بلبلی) 38 صفحه
تاريخپنج شنبه, 01 آبان 1399 11:36
حجم فايل 34.51 MB
دانلود 3

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش فنی زراعت باقلا در استان خوزستان 2 صفحه
تاريخپنج شنبه, 01 آبان 1399 11:33
حجم فايل 514.25 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت تابستانه باقلا رقم زودرس لوزودی اوتونو 16صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:08
حجم فايل 774.63 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - آموزش کاشت داشت و برداشت باقلا 16 صفحه
تاريخپنج شنبه, 01 آبان 1399 11:34
حجم فايل 6.01 MB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipka - کتاب آموزش کاشت ، داشت و برداشت باقلا 94 صفحه
تاريخجمعه, 19 دی 1399 10:09
حجم فايل 8.34 MB
دانلود 15

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories