• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

آموزش صفر تا صد کشت و پرورش و تکثیر گیاه آنونا

(1 vote, average 5 out of 5)

آموزش صفر تا صد کشت و پرورش و تکثیر گیاه آنونا

جهت آشنایی با روش های علمی احداث باغ آنونا ، این صفحه را مطالعه نمایید همینطور میتوانید جهت دانلود جامعترین بانک کتاب ها و جزوات آموزش کاشت و داشت و برداشت آنونا ، به انتهای این صفحه مراجعه نمایید . آنوناها درختچه یا درختان كوچك به ارتفاع 7 -5  متر به فرم عمودی تا كمی پهن هستند ، پوست تنه آنها به رنگ قهوه ای متمایل به خاكستری است كه غالباً ناهموار و موج دار می باشد . كشت و كار انواع آنونا ، آسان و در مقایسه با سایر گیاهان به مراقبت های زراعی كمتری نیازمند است . اكثر انواع آنونا ، به جز چند مورد استثنایی خزان كننده اند . وقوع خزان حتی در گونه های گرمسیری آن ، مخصوصاً هنگامی كه در مناطق با فصول گرم یا خشك بدون بارندگی كشت گردند ، مشاهده می شود .

میزان پروتئین و ویتامین موجود در میوه آنونا نسبتاً پایین ولی از نظر مواد معدنی همچون كلسیم ، فسفر و پتاسیم كه نقش های بیولوژیكی قابل توجهی مثل حفاظت از استخوان ها و دندان ها ، تقویت عضلات و افزایش سلامت عمومی بدن را بر عهده دارند ، غنی می باشد . در مقام مقایسه گفته می شود ارزش غذایی میوه گونه چریمویا از انجیر ، انبه و انگور بالاتر است . به طور كلی انتخاب نوع گونه آنونا براساس سطوح كشت و وضعیت اقتصادی بهره برداران انجام می گیرد .

كاربردهای دارویی آنونا :

به طور كلی خواص درمانی زیر را می توان برای آنونا برشمرد : دانه ، ریشه ، پوست ، ساقه و میوه آنونا دارای تركیباتی به نام استوجنین است كه ظاهراً از قابلیت بالایی در درمان سرطان برخوردارند . ریشه های چریمویا دارای آلكالوئید آپورفین هستند كه اثر تسكین دهندگی دارد . در طب سنتی ، پودر دانه آنونا مخلوط با آب یا شیر جهت كاهش استفراغ و كشیدگی( سفتی ) عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد . دم كرده برگ های گیاه به كنترل تشنج و سوء هاضمه و نیز درمان دیابت كمك می كند . گوشت میوه ترش مزه و نارس ساورساپ جهت درمان انگل های پا و بیماری های كبد كاربرد دارد .

ریشه های شوگر - اَپل را می توان جهت درمان اسهال های خونی شدید و افسردگی مورد استفاده قرار داد ، در حالی كه برگ های آن كاركرد مؤثری در درمان آماس ، زخم و افتادگی مقعد دارند . دم نوش تهیه شده از برگ های آنونا ، مسهلی قوی و ملین به شمار می رود . ریشه ، برگ ها و پوست ساورساپ وحشی جهت درمان سرطان ، تشنج ، بیماری های مقاربتی ، اسهال و اسهال خونی ، تب ، فیلاریوز و ناتوانی جنسی مردان كاربرد دارد . 

فرآورده های صنعتی :

چریمویا ، ساورساپ ، شوگر- اَپل و كاستارد - اَپل ، میوه هایی هستند كه به شكلی گسترده به محصولاتی همچون بستنی ، شربت ، انواع كلوچه ، شیرینی و آب میوه تبدیل و مصرف می شوند . ساورساپ ، مستعد ترین میوه برای مقاصد صنعتی است ، چون به سادگی اكسیده نشده و قابلیت ریكاوری پالپ از میوه بالایی دارد .

از دانه و گوشت آنونا ، اسانسی ( استرهای اسیدهای آلیفاتیك ) گرفته می شود كه جهت بهبود طعم فرآورده های میوه آن مورد استفاده قرار می گیرد . دانه های ساورساپ حاوی حدود 22% اسید چرب است كه می تواند به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار گیرد ، اما مقدار اسید چرب موجود در چریمویا حدود 7% است .

در این صفحه ، کاملترین بانک فایلهای آموزشی را درباره کشت آنونا ، روشهای آبیاری آنونا ، روشهای سم پاشی و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز برنج ، کود دهی و تغذیه آنونا و نکات تخصصی دیگر ، در اختیار شما کاربران محترم وبسایت گسترش کارآفرینی ایران قرار میدهیم . جهت سهولت استفاده شما کاربران محترم ، ما این اطلاعات را در چند شاخه تخصصی به شرح زیر دسته بندی نموده ایم .


1 - آموزشهای مربوط به کاشت و داشت و برداشت آنونا که برخی از سرفصلهای این آموزشها به شرح زیر میباشد :


  • شرایط کاشت
  • آشنایی با مراقبت های زراعی بستر كاشت
  • احداث خزانه نهال
  • گلدان ها و بسترهای كشت بذر
  • احداث باغ آنونا  و آشنایی با مدیریت باغ آنونا
  • آشنایی با زمان كاشت و همینطور کاشت مستقیم و کاشت غیرمستقیم
  • انتقال نهال به زمین اصلی و فواصل كاشت
  • آشنایی با زمان برداشت آنونا و نحوه برداشت و جابه جایی پس از برداشت

2 - آشنایی با ارقام مختلف آنونا :


Annona cherimola معروف به چریمویا

  1. muricata معروف به ساورساپ
  2. squamosa معروف به شوگر – اَپل

reticulata A.  معروف به كاستارد – اَپل

  1. senegalensis معروف به ساورساپ وحشی

3 - آموزش روش آبیاری آنونا که به شرح زیر میباشد :


نهال های جوان ، هم در خزانه و هم پس از استقرار در زمین اصلی نیاز به آبیاری دارند . میزان این نیاز به گونه گیاه ، نوع خاك و شرایط اقلیمی محل بستگی دارد . بحرانی ترین دوره پرورش آنونا ، سال اول كاشت آن در زمین اصلی می باشد . عدم تأمین آب كافی در این مرحله كه هنوز ریشه به خوبی استقرار پیدا نكرده ، سبب می شود درختان جوان آسیب زیادی دیده و حتی بمیرند . آبیاری می تواند به شیوه های سنتی و یا تحت فشار انجام شود .

توصیه می شود در مناطق كم آب از سیستم های آبیاری تحت فشار كه نقش مؤثری در كاهش مصرف آب دارد ، استفاده گردد . اگر علائمی همچون پژمردگی و آویزان شدن برگ های گیاه مشاهده شد ، بهتر است بر حجم آب در هر دفعه آبیاری افزوده شود یا فاصله زمانی بین دو آبیاری كمتر شود . بهترین زمان آبیاری ، اول صبح یا عصر می باشد .

بایستی سعی شود از آبیاری در اواسط روز كه می تواند به درخت تنش وارد نماید ، اجتناب گردد . به منظور تضمین وقوع ركود و آغازش جوانه گل در خلال فصل خشك ، بایستی آبیاری باغ آنونا چند هفته ای به تعویق بیافتد و گیاه تنش خشكی ملایمی را تجربه نماید .  


4 - آشنایی با آفات و بیماریها و علفهای هرز مزارع آنونا و روش های سم پاشی و مبارزه بیولوژیک با آفات که برخی از سرفصلهای آن شامل موارد زیر میباشد :

از بیماری های مهم آنونا می توان مرگ گیاهچه ، پوسیدگی سیاه ریشه ، پژمردگی باكتریایی ، آنتراكنوز، شانكر سیاه ، پوسیدگی دیپلودیایی ، لكه ارغوانی ، پوسیدگی قهوه ای و پوسیدگی های میوه را نام برد .

شناسایی و مبارزه با آفات چوب خوار ( سوسك كلئوپترا ) ، میوه خوار ( شب پره لیپیدوپترا ) ، دانه خوار یا زنبور و مگس های میوه  .

شناسایی و مدیریت علف های هرز 


5 - آشنایی با کود و تغذیه و محلول پاشی در مزارع آنونا که برخی از سرفصلهای آن به شرح زیر میباشد :

مقدار كود مورد نیاز بسته به گونه آنونا و سن درخت متفاوت است . تأكید بر این است كه مصرف كود به صورت صحیح و براساس نتایج آنالیز خاك به صورت زیر انجام گیرد . 

الف) تغذیه باغ های كوچك : كاربرد منظم كودهای غیر آلی ممكن است برای تولید كنندگان خرده پا ، هزینه بر باشد . در صورت عدم دسترسی به این نوع كود ، با شروع فصل بارندگی ، 12-10 كیلوگرم كمپوست یا كود حیوانی به ازای هر درخت استفاده می شود . در صورت بروز زردی در برگ ها طی فصل مرطوب سال ، مقدار 250 گرم نیتروژن به صورت سرك به ازای هر درخت مصرف می شود . كشاورزان خرده پا می توانند از تركیب كودی NPK  به نسبت :125: 250: 125 ( گرم در هر درخت در سال ) یا مواد محلّی قابل دسترس همچون پودر استخوان و تفاله كرچك استفاده نمایند . 

ب) تغذیه باغ های بزرگ :

در صورت عدم امكان آنالیز خاك ، می توانید از دستورالعمل ارائه شده در زیر  پیروی كنید . اما باید توجه شود كه این دستورالعمل برای مناطق مختلف متفاوت خواهد بود و بهتر است نقطه نظرات كارشناسان ایستگاه تحقیقات كشاورزی یا اداره ترویج منطقه را نیز جویا شوید . 

توصیه می شود در هنگام كاشت نهال در هر چاله كاشت ، 10-5 كیلوگرم كود دامی و 800 گرم فسفر ( سوپرفسفات تریپل ) استفاده شود . سه ماه پس از كاشت ، نهال ها را با 100 گرم سولفات آمونیم و 60 گرم كلرید پتاسیم به ازای هر درخت تقویت نمایید .  درختان بالغ ( بارآور ) بایستی با 3 كیلوگرم سولفات آمونیم ، 660 گرم سوپرفسفات تریپل و 500 گرم كلرید پتاسیم در 3  تقسیط مساوی در طی سال ( ترجیحاً اوایل ، اواسط و اواخر فصل بارانی ) تغذیه شوند . این كود باید به آرامی با خاك اطراف درخت مخلوط گردد . ساورساپ وحشی به كاربرد محدود كود منیزیم پاسخ خوبی می دهد .

انجام محلول پاشی مخصوصاً با عناصر ریزمغذی جهت تأمین نیاز غذایی كوتاه مدت درختان آنونا دارای اهمیت است . محلول پاشی با بر و كلسیم در خلال گلدهی و اوایل تشكیل میوه می تواند نقش مؤثری در كاهش عارضه " قهوه ای شدن داخلی میوه " داشته  باشد . برای جلوگیری از بروز علایم كمبود روی ( زردی فواصل بین رگبرگ ها ) می توان اقدام به محلول پاشی ماهانه با سولفات روی 1/0  درصد نمود . 

نکته مهم : تمام سرفصل های بالا تنها گوشه ای از اطلاعات موجود در فایل آموزش کاشت ، داشت و برداشت آنونا میباشند که در اختیار کاربران سه ماهه و بالاتر وبسایت قرار گرفته است .

:: موضوعات زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشد :

:: آموزش مرحله به مرحله و تصویری ثبت نام در سامانه سیتا جهت اخذ وام تبصره 18 جهاد کشاورزی

 

:: دانلود فایل های کشت و پرورش و تکثیر گیاه آنونا

فايل‌ها:
zipka - دستورالعمل فنی کاشت ، داشت و برداشت آنونا 42 صفحه
تاريخدوشنبه, 28 مهر 1399 01:43
حجم فايل 643.77 KB
دانلود 2

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

آموزشهای کشاورزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories