• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید نشاسته ⭐️ از گندم ، ذرت و سیب زمینی

(3 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کارخانه تولید نشاسته از گندم ، ذرت و سیب زمینی

جهت تدوین اختصاصی مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نشاسته از گندم ، ذرت و سیب زمینی با اطلاعات کاملاً به روز ، با فرمت DOC + PDF و گزارش گیری مالی با نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا دریافت تسهیلات بانکی ، مقاله زیر را بررسی کنید و جهت نگارش طرح کسب و کار ( بیزنس پلن ) خود با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf و word طرح توجیهی نشاسته را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی ایده نو سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید نشاسته و بررسی حاشیه سود کارخانه تولید نشاسته از گندم ، ذرت و سیب زمینی !


نشاسته چیست و چه ویژگیها و کاربردهایی دارد !

نشاسته کربوهیدرات ذخیره ای گیاهی می باشد و از واحدهای متوالی گلوکز تشکیل مـی شـود. نـشاسته در گیاهان به صورت کمپلکس هایی تحت عنوان دانک یا گرانول متمرکز شده است . شکل و ابعاد این گرانول ها در هر محصولی منحصر به خود آن محصول است.

مشخصات شیمیایی نشاسته که براساس دستور العمل مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تحت شماره 381 تدوین شده است به شرح زیر می باشد:

نشاسته معمولی به طور متوسط می بایستی دارای رطوبت 12 درصد بوده و خاکستر آن بیش از 2% درصد نباشد. این محصول که به وسیله اسید هیدرولیز شده و تبدیل به گلوکز می گردد، خاکستر غیر محلول نشاسته در اسید نبایستی از 5% درصد بیشتر باشد.

همچنین PH نشاسته معمولاً بین 7 - 4.5 بوده و اسیدیته اسید لاکتیک آن در 100 گرم ، برابر 0.27 و انیدرید سولفورو PPM 80 است.

بسته بندی نشاسته باید به صورتی باشد که از نفوذ حرارت به فرآورده جلوگیری نماید. در صورت رعایت نکردن اصول درست نگهداری و بسته بندی نشاسته و در نتیجه بالا رفتن میزان رطوبت آن، آلودگی های میکروبی آن می تواند بسیار بالا رود.

ساختار مولکولی نشاسته ساده

✳️ با ساختار مولکولی محصول در طرح توجیهی نشاسته بیشتر آشنا شویم !

گرانول سیب زمینی بزرگ ترین ابعاد را داشته و بیضوی شکل است؛ در حالی که برنج ریزترین گرانول هـا را دارد و گرانول های آن چندوجهی می باشد.

گرانول نشاسته فرمی بلوری یا کریستالی دارد که از لایه های هم مرکز تشکیل شده اسـت. ایـن لایـه هـا در اطراف یک حلقه مرکزی تحت عنوان ناف نشاسته یا هیلام شکل می گیرند؛ این لایه ها را حلقـه هـای رشـد نشاسته هم می نامند.

گرانول های نشاسته در زیر میکروسکوپ نوری، دارای خاصیت انکسار مضاعف مـی باشـند؛ یعنـی در محـیط تیره، روشن دیده می شود. این امر بیانگر کریستالی بودن مولکول نشاسته است.

در همه نشاسته ها مقـداری فـسفر بـه شـکل گلـوکز 6-فـسفات وجـود د ارنـد. مقـدار کمـی نیـز ترکیبـات غیرکربوهیدراته مثل چربی در ساختمان نشاسته وجود دارد.

مهم ترین منبع نشاسته جهان، ذرت است. همچنین از سیب زمینی، گندم، برنج، کاساوا (نـشاسته ای تحـت عنوان تاپیوکا تولید می کند ) و ذرت مومی (نشاسته ای تحت عنوان آمیوکا تولید می کند) هم نشاسته تهیـه می شود. 

✳️ وضعیت صنایع تولید نشاسته گندم و ذرت و سیب زمینی در دنیا !

امروزه تولید تجاری نشاسته از ذرت و به روش آسیاب تر انجام می شود. از 45 تا 50 میلیون تن تولید نشاسته سالانه جهان ، 80 درصد نشاسته از ذرت (روش آسیاب تر)، 8 درصد از گندم، 6 درصد از سیب زمینی و 5 درصد از کاساوا و کمتر از 1 درصد از برنج، جو، پنیر خرما و... استحصال می گردد.

ایالات متحده امریکا با سهمی معادل 50 درصد، بزرگترین تولید کننده جهان می باشد که 90 درصد از تولیدات آن از ذرت استحصال می گردد. چین با سهمی معادل 15 تا 20 درصد، دومین تولید کننده جهان محسوب می شود.

در چین نیز حدود 50-45% نشاسته از ذرت، 30-25% از گندم، 25-20% از سیب زمینی تولید می گردد هرچند که در سه دهه اخیر تولید نشاسته از گندم رو به افزایش بوده است .

ترکیه به دلیل اینکه سالانه مقادیر قابل توجهی سوخت با هزینه بسیار بالا تولید می کند در سالهای اخیر گرایش به تولید نشاسته جهت تولید اتانول صنعتی پیدا کرده است. لازم به ذکر است که 90 درصد کارخانجات تولید نشاسته در ترکیه گرید خوراکی تولید می کنند.

موارد مصرف و کاربرد نشاسته

✳️ موارد مصرف و کاربرد محصول در طرح توجیهی نشاسته را دقیقتر و علمی تر بشناسیم !

نشاسته می تواند باعث افزایش ویسکوزیته، تشکیل ژل و فیلم، افزایش جذب و نگهداری آب و ایجاد بافت در مواد غذایی شود. در صنایع غذایی از نشاسته بعنوان عامل پیکر دهنده ، قوام دهنده و ابری کننده، در آب نبات ها، آدامس ها و پرکننده ها استفاده می شود.

موارد کاربرد دیگر نشاسته در صنایع نانوایی، شیرینی سازی، صنایع گوشت، انواع سس ها، دسرها و سوپ ها می باشد.

نشاسته در ترکیب پودرهای نانوایی و مواد بهبود دهنده پخت جهت کاهش بیاتی نان، در فرمولاسیون بیسکویت، کیک و کراکر برای بهبود بافت، تردی فر آورده و کنترل  pHمورد استفاده قرار میگیرد.

نشاسته در صنایع پخت، پیش از قالب گیری و برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به قالب نیز به کار می رود. همچنین برای ایجاد قوام و پایداری در تهیه انواع دسرها ، سسها و ماست میوه ای از نشاسته استفاده میشود.

از نشاسته در صنایع کنسروسازی (در تهیه سوپ ها و خوراکهای آماده)، صنایع گوشت (در فرمولاسیون سوسیس و کالباس به عنوان ماده پرکننده و نگهدارنده آب)، صنایع تولید غذاهای منجمد (مانند بستنی به عنوان جایگزین چربی)، آدامس، قهوه، شیر کندانسه (به عنوان ماده پرکننده) نیز استفاده  میشود.

همچنین در تولید دکستروز، دکسترین، گلوکز مایع و سایر انواع شربت های گلوکز از نشاسته استفاده می شود. بدین صورت که از هیدرولیز نشاسته تحت شرایط معین، دکسترین و گلوکز مایع تهیه می گردد که هر کدام به نوبه خود کاربردهایی دارند.

خواص کاربردی نشاسته و مشتقات آن محدود به صنایع غذایی نمی شود و در صنایع دیگر نظیر صنایع شیمیایی ، داروسازی و تولید لوازم بهداشتی، حفاری چاه نفت، تولید پارچه، کاغذ، چسب و رنگ سازی نیز کاربردهای ارزشمندی دارد.

نشاسته طبیعی سیب زمینی جسمی چسبنده و کش دار است. از نشاسته آن همراه با آب گرم چسبی می سازند که دارای قدرت چسبندگی بالا است و در صحافی کتاب و در کاغذ دیواری، آهار زدن به لباس و تکمیل پارچه استفاده می شود.

نشاسته را همچنین برای غلظت دادن مرکب چاپ هم به کار می برند. در کندن چاه های بسیار ژرف (عمیق) برای آماده کردن آبی که روی مته چاه کنی می ریزند؛ از نشاسته بهره گیری می کنند.

 از نشاسته سیب زمینی بیشتر در صنایع کاغذ سازی ( 60%) و سپس نساجی (30%) استفاده می شود و فقط 10% آن در صنایع غذایی کاربرد دارد.

همچنین ضایعات مجموعه فرآیند تولید نشاسته سیب زمینی که عمدتاً حاوی مواد فیبری و سلولزی پوست سیب زمینی می باشد؛ پس از پرس کردن و کاهش درصد رطوبت آن، برای خوراک دام می تواند مورد استفاده قرار گیرند.

فرایند تولید در طرح توجیهی نشاسته از سیب زمینی

✳️ نشاسته ی گندم ، عمده ترین نشاسته ی مصرفی بازار !

عمده ترین نشاسته مصرفی بازار را، نشاسته گندم تشکیل می دهد و اغلب کارخانجات تولید نشاسته نیز بـه منظور تولید نشاسته گندم به وجود آمده اند، بنابراین می توان گفت که نشاسته ذرت، نشاسته سـیب زمینـی و نشاسته برنج به طور معمول به عنوان کالاهای رقیب نشاسته گندم می باشند

در جایی که نشاسته گندم می بایستی به مصرف برسد، نشاسته دیگری را نمی توان استفاده نمود. شایان ذکر اسـت در بـین نـشاسته هـای ذکر شده، نشاسته سیب زمینی بسیار شبیه به نشاسته گندم بوده و حاوی مقادیر مناسـبی از اسیدفـسفریک می باشد؛ به طوری که می توان این نشاسته را به عنوان جایگزین نشاسته گندم مـورد اسـتفاده قـرار داد.

در مورد دو نشاسته دیگر همانگونه که گفته شد گرچه دارای تفاوت هایی از نظر رنگ، بو و حالت دلمگی نسبت به نشاسته گندم می باشند؛ لیکن در مواردی که نشاسته گندم وجود ندارد و یا در مصارف غذائی خـاص مـی توان از مخلوط نشاسته گندم و نشاسته ذرت و برنج استفاده نمود. 

در این مقاله ما به بررسی جامع کارخانه تولید نشاسته از گندم میپردازیم و اطلاعات فنی این کارخانه را ارائه میدهیم البته در مورد نشاسته ذرت و سیب زمینی نیز جهت معرفی و به صورت گذرا مطالبی ارائه کردیم.

شما میتوانید اطلاعات فنی بیشتر را در مورد نشاسته سیب زمینی و ذرت، در طرح توجیهی نشاسته سیب زمینی و طرح توجیهی نشاسته ذرت که در انتهای صفحه، جهت دانلود قرار داده شده اند مطالعه نمایید. لازم به ذکر بوده که این طرحها آرشیوی هستند و صرفا جهت مطالعه و کمک به فرایند تصمیم گیری شما قرار داده شده اند و برای امور اجرایی مناسب نمیباشند.


✔️ معرفی انواع نشاسته های اصلاح شده و کاربردهای آنها به صورت تکمیلی در طرح توجیهی !


معرفی انواع نشاسته های اصلاح شده و کاربردهای آنها !

از آن جایی که نشاسته ها در فرم طبیعی گاهی خواص موردنظر را ندارند، بنابراین به طرق گونـاگونی آنهـا را اصلاح می کنند. این اصلاح یا به طریقه ژنتیکی و یا به صورت شیمیایی است.

✳️ 1- نشاسته های دارای اتصالات عرضی (Cross Linked Starch)

در این حالت تحت اثر عواملی مانند اپی کلروهیدرین یا اکسی کلرید فسفر، اتـصالات کووالانـسی قـوی بـین مولکول های نشاسته برقرار می شود و در واقع این اتصالات جایگزین پیوندهای ضعیف هیدروژنی می شـوند.

بنابراین نشاسته ای با ثبات بالا تولید می شود و در نتیجه دمای تورم و خمیری شدن نشاسته افزایش مـی یابـد .

همین امر سبب می شود ویسکوزیته کندتر گسترش یابد و نفوذ حرارت به داخـل محـصول آسـان تـر انجـام شود. این ترکیب دارای مقاومت خوبی در برابر تنش های مکانیکی، اسیدی و حرارت است.  

از این نوع نشاسته در تهیه محصولاتی همچون سس مایونز رژیمی بـه عنـوان  جـایگزین چربـی، محـصولاتیرشته ای همانند ماکارونی به منظور افزایش و ثبات طعم در محصول، افـزایش یکنـواختی بافـت محـصولاتی همانند نان استفاده می شود.

✳️ 2- نشاسته های اکسید شده

با افزودن هیپوکلریت سدیم به نشاسته به دست می آید، در این صورت ویسکوزیته کاهش یافته و شـفافیت خمیـر افزایش و رتروگراداسیون به تعویق می افتد.

این ترکیب به عنوان قوام دهنده، استابلایزر، کاهش دهنده ویسکوزیته و افـزایش پایـداری دیـسپرسیون هـا استفاده می شود.

✳️ 3- نشاسته های رقیق شده با اسید (Thin boiling Starch)

در این حالت نشاسته به صورت جزئی توسط اسید هیدرولیز می شود. در نتیجه این عمل آمیلـوپکتین بـیش از آمیلوز هیدرولیز می شود، پس ویسکوزیته کاهش و سرعت رتروگراداسیون افزایش و دمای ژلاتینـه شـدن افزایش خواهد یافت (چون نسبت آمیلوز زیادتر شده است).

استفاده از چنین محصولی در قوطی های کنسروی که فرآیند انتقال حرارت آنها از نـوع جابـه جـایی اسـت،بسیار مهم است. زیرا نرخ انتقال حرارت افزایش می یابد.

✳️ 4- نشاسته دکسترینه شده

در اثر حرارت با مواد شیمیایی نشاسته خرد شده و دکسترین ایجاد می کند. دکسترینه کردن نشاسته، دمای تورم آن را کاهش می دهد. به دکسترین های ایجاد شده توسط حرارت پیرودکسترین گفته می شود.

✳️ 5- نشاسته های فسفاته

مهمترین نوع نشاسته اصلاح شده است و دارای انواع مونوفسفات و دی فسفات می باشد.

الف ) نوع مونوفسفات از نوع محلول در آب سرد است.

از نشاسته فسفاته سیب زمینی به منظور تهیه بستنی، سس های کچاپ مایونز و دسرها استفاده می شود.

ب ) از ترکیب نشاسته دی فسفات به عنوان تغلیظ کننده و استابلایزر استفاده می شود .

نـشاسته دی فـسفاته سیب زمینی در دمای معمولی محیط در آب محلول است. از این ترکیب در کنسروهای گوشتی، مخلوط های حاصله از گوشت، سس های مـایونز، بـه عنـوان پرکننـده،دسرها، مرباها (جهت تولید محصولات رژیمی) استفاده می شود.


✔️ ارزیابی روش های مختلف تولید نشاسته گندم و انتخاب روش بهینه آن !


ارزیابی روش های مختلف تولید نشاسته گندم و انتخاب روش بهینه آن

نشاسته از گندم به دو روش کلی تولید می شود :

  1. تولید نشاسته از آرد
  2. تولید نشاسته از گندم

البته همانگونه که گفته شد از سیب زمینی ، ذرت و برنج نیز نشاسته استحصال می شود ولیکن نظر به اینکه طرح حاضر جهت تولید نشاسته از گندم تهیه گردیده است از بررسی روش تولید بقیه نشاسته ها بطور تفصیلی چشم پوشی نموده و به ذکر تکنولوژی های مربوط به تولید نشاسته از گندم پرداخته می شود.

✳️ 1 - تشریح فرایند تولید نشاسته از آرد گندم :

در روش تولید نشاسته از آرد ، آرد توسط کانوایر وارد تانکر ذخیره شده و در آنجا آب به نسبت وزنی 3 قسمت آب و 4 قسمت آرد به آن اضافه می شود.

خمیر سفت حاصله به مدت بیست دقیقه نگهداری شده و سپس وارد یک سیستم حلزونی شست و شوی نشاسته نموده و با اضافه نمودن آب ، نشاسته شسته شده و از گلوتن و سایر مواد جدا می گردد.

عمل جداسازی گلوتن از نشاسته توسط دستگاه تفکیک نشاسته و گلوتن صورت می گیرد. ناگفته نماند وجود سفتی بیشتر در خمیر موجب بهتر شدن بافت گلوتن گردیده و نگهداری آن نیز یکی از عوامل مهم برای تسهیل در امر جداسازی گلوتن است.

علاوه بر آن به منظور جلوگیری از آلودگی و کنترل محیط مقدار PPM 25 - 20 متابی سولفور به خمیر اضافه می گردد. درجه حرارت آب مصرفی برای شست و شوی نشاسته و جدا کردن گلوتن بین 20 - 15 درجه سانتیگراد است.

به منظور جداسازی باقی مانده گلوتن و همچنین سلولزی که احتمالاً در خمیر وجود دارد پس از این مرحله مجدداً نشاسته ای که اکنون گلوتن جدا شده است را به دستگاه Trifiner فرستاده وباقی مانده ذرات گلوتن ومواد اضافی جدا می شود. شیره نشاسته حاوی دو نوع  نشاسته a و b می باشد.

نشاسته a از نظر دانه بندی بزرگ تر و دارای 3 درصد پروتئین بوده ودر ودر کارخانجات گلوکز استفاده می شود و نشاسته B دارای دانه های کوچک تر بوده و پروتئین آن حدود 2.4 درصد است که با نشاسته باند شده و دانسیته آن را پائین می آورد.

در کارخانجاتی که صرفاً برای تولید نشاسته احداث می گردند ، جدا نمودن این دو نوع نشاسته از یکدیگر لازم نمی باشد. گلوتن جدا شده به دستگاه خشک کن رفته و سپس بسته بندی می شود.

از طرف دیگر نشاسته ای که بدین ترتیب به دست می آید ابتدا پس از به هم زدن کامل ، توسط یک دستگاه فیلترآب از نشاسته جدا شده و سپس نشاسته به خشک کن رفته و پس از خشک شدن آسیاب شده و به انبار نشاسته خشک برای بسته بندی ریخته می شود.

معمولاً در استفاده از آرد جهت تولید نشاسته ، دستگاه ها با ظرفیت بالا ساخته شده ودر این نوع تکنولوژی تولید معمولاً نشاسته تنها نبوده بلکه علاوه بر نشاسته ، گلوکز گلوتن تولید می گردد تا بتواند جوابگوی سرمایه گذاری زیاد را بدهد.

از این جهت همانگونه که در صفحات قبل آمد از این روش در کشورهای صنعتی که دارای مصرف بالای نشاسته در صنعت می باشند استفاده شده و برای تولید در ظرفیت های کوچک مناسب نیست و بهتر است در ظرفیتهای پائین نظیر طرح حاضر روش تولید نشاسته از گندم پیاده گردد که در زیر به شرح روش های مختلف آن می پردازیم.

✳️ 2 - تشریح روشهای مختلف تولید نشاسته از گندم :

الف) روش سنتی تولید نشاسته از گندم به شرح زیر میباشد:

در این روش حوضچه های سیمانی ساخته شده و در درون آن گندم تخمیر شده ریخته و به وسیله حرکت اهرم هایی که همراه با وزنه و تیغه های برنده می باشند ، بدور حوضچه آن ها را کاملا خرد نموده شیرابه همراه با پوسته گندم را از صافی هایی که دارای سوراخ هایی با مش حدود صد باشد گذرانده و شیره را از تفاله جدا ساخته و شیره بدست آمده را در کیسه هایی ریخته ضمن خارج نمودن آب نشاسته را به صورت نیمه مرطوب در می آورند.

سپس ننشاسته جامد نیمه مرطوب حاصله را به وسیله حرارت آفتاب خشک نموده ، آسیاب کرده و به صورت پودر درآورده به بازار ارسال می دارند.

پوست و تفاله حاصله که دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است خوراک خوب و مناسبی برای دام بوده و همراه با تفاله و ملاس چغندر و سبوس گندم به مصرف خوراک دام می رسد.

نظر به اینکه نشاسته بدست آمده همانگونه که از روش آن پیداست کاملاً سنتی بوده و از هیچگونه ابزار و لوازم تکنولوژیک برخوردار نیست، درجه 2 بوده و قسمت اعظم آن به مصرف صنعتی از جمله نساجی ، تهیه چسب و غیره رسیده و درصد بسیار کمی از آن می تواند مصرف خوراکی داشته باشد.

ب) روش نیمه صنعتی تولید نشاسته از گندم به شرح زیر میباشد:

این روش که تقریبأ روش متداول تولید نشاسته از گندم می باشد از نظر کلی مشابه روش سنتی بوده لیکن به وسیله اعمال یک سری روش های تکنیکی و استفاده از لوازم و اسباب و ماشین آلات انجام شده و لذا ضمن تولید قسمت اعظمی از آن به صورت نشاسته درجه یک، دستور العمل های بهداشتی و استاندارد 381 نیز می تواند در مورد آن ها اعمال گردد.


✔️ تشریح دقیق فرآیند تولید نشاسته از گندم !


فرآیند تولید نشاسته از گندم

روش نیمه صنعتی به دلیل عدم نیاز به سرمایه گذاری بسیار زیاد ، پایین بودن ظرفیت و در نتیجه امکان سرمایه گذاری توسط افراد مختلف ، تولید نشاسته مناسب و نیز عدم وابستگی به ماشین آلات خارجی که در روش تولید نشاسته از آرد وجود دارد ، روش انتخابی طرح بوده و چگونگی فرایند آن به شرح زیر توضیح داده می شود.

در فرایند انتخابی، ابتدا گندم وارد شده به انبار ، توسط بالابر هشت متری که از محل دپوی گندم به دستگاه بوجاری متصل است ، وارد دستگاه بوجاری می شود.

دستگاه بوجاری دستگاهی است که بوسیله استفاده از باد و طبقات مختلف کاه و کلش احتمالی همراه با گندم و همچنین مواد زائد آنرا گرفته و گندم تمیز شده را برای مصرف آماده می سازد. پس از جدا شدن مواد اضافی گندم توسط بالابرهای دیگر به مخازن شست و شوی گندم وارد می گردد.

انبار گندم محلی است سرپوشیده که مجهز به هواکش می باشد ، دیواره ها و کف آن بتونی بوده تا از حمله آفات و حیوانات موذی نظیر موش حفظ شود.

ارتفاع انبار گندم بایستی به گونه ای باشد که کامیون حمل گندم و لودر بتوانند به راحتی وارد آن شده گندم را تخلیه و یا جا به جا نمایند. از این جهت ارتفاع این گونه انبارها را حدود 6 متر در نظر می گیرند تا از این لحاظ مشکلی پیش نیاید.

از نظر موقعیت انبار گندم باید گفت به دلیل آن که گندم توسط یک دستگاه کانوایر به دستگاه بوجاری انتقال پیدا می نماید لازم است محل آن حتماً در کنار اطاق بوجاری احداث گردد. انبار گندم در سال دو مرتبه می بایستی کاملاً تخلیه و سپس ضد عفونی گردد تا گندم از آفات انباری نظیر شپشک و غیره عاری بماند.

در تانک های مذکور گندم با آب مخلوط گردیده و خیسانده می شود. تعداد تانک های مورد نیاز بایستی به ظرفیت واحد داشته و در طرح پیشنهادی 10 تانک استنلس استیل به ظرفیت هر کدام 3 تن برای این کار در نظر گرفته شده است.

در تانک های گندم شوی بازاء هر 60 کیلوگرم گندم 40 لیتر آب اضافه شده و مخلوط می گردند. مدت زمان خیساندن گندم در شرایط معمولی و با آب حدود 25 - 20 درجه سانتیگراد دو روز به طول انجامیده و سپس گندم خیس خورده از این مخازن تخلیه و مجدداً شسته می شود.

زیاد بودن مدت خیساندن گندم موجب می گردد که پوسته گندم به راحتی از مواد درونی آن جدا گردد. عمل شست و شو در این مرحله توسط کارگران صورت می گیرد. آنگاه توسط یک مارپیچ حلزونی مشبک گندم به قسمت والس و دستگاه آسیاب گندم منتقل می گردد در جریان این حرکت آب گندم از سوراخ های مارپیچ حلزونی خارج شده و علاوه برآن شن های ریزی که توسط دستگاه بوجاری گرفته نشده و هنوز با گندم است در این مرحله توسط مارپیچ حلزونی جدا می گردد.

آب جدا شده همراه آب تانک های گندم شوی به سیستم فاضلاب توسط لوله هدایت می گردد. در این حالت گندم وارد قسمت والس شده خرد گردیده و پس از آن به قسمت دیگر آسیاب که از یک تانک گردان همراه با همزن تشکیل گردیده است وارد و در آنجا هر 3 کیلوگرم گندم همراه با 8 لیتر آب به مدت 4 ساعت مخلوط شده و نگهداری می گردد. در این مرحله پوست گندم بطور کامل از شیره گندم جدا می شود.

در مرحله بعد پوست گندم به همراه شیره گندم وارد مارپیچ حلزونی دیگری که مانند مارپیچ قبلی است گردیده و شیره گندم از پوست جدا و برای شست و شوی کامل پوست مجدداً روی پوسته گندم آب ریخته و شیره های باقی مانده جدا می گردد.

شیره گندم توسط لوله هایی که زیر مارپیچ حلزونی قرار دارد به حوضچه های تخمیر وارد گردیده و پوست توسط مارپیچ حلزونی به خارج از محیط کار هدایت می گردد.

تعداد حوضچه های تخمیر بستگی به ظرفیت واحـد داشته و نباید ظرفیت آنها از حد معینی تجاوز نماید که در این صورت عمل تخمیر به خوبی صورت نخواهد گرفت.

بر اساس تجربیات موجود بهترین ظرفیت برای حوضچه های مزبور 2000 لیتر می باشد که در این صورت با توجه به ظرفیت طرح 24 عدد حوضچه مورد نیاز می باشد.

کف و دیواره های حوضچه ها از کاشی سفید روکش شده و با استفاده از فلز و ورق های استنلس استیل به علت اطمینان از ایمنی کار پرهیز می شود.

طـول مـاندن شیره های گندم در حوضچه های گفته شده 24 ساعت بوده و در این مدت نشاسته رسوب کرده و توسط پمپ به داخل دستگاه نشاسته شوی منتقل می گردد.

در این دستگاه نشاسته توسط آب که از طریق دوش های فوقانی روی آن ها پاشیده می شود شسته گردیده و سپس وارد دستگاه سانتریفیوژ می شود. نظر به اینکه عمل شست و شوی نشاسته به سرعت انجام می گیرد لذا تعداد تانک های شست و شو زیاد نبوده و بازاء هر 6 حوضچه یک تانک کفایت می نماید.

در دستگاه سانتریفیوژ آب موجود در نشاسته از نشاسته جدا شده و نشاسته در مخزا سانتریفیوژ باقی می ماند. نشاسته موجود در سانتریفیوژ نشاسته درجه یک و نشاسته ای که همراه با آب خارج می شود نشاسته درجه 2 می باشد.

نشاسته درجه 2 به وسیله انتقال آب خارج شده از سانتریفیوژ به کیسه های فیلتر و جدا نمودن مجدد آب و انتقال نشاسته به گرمخانه و خشک نمودن آن به دست می آید.

گفتنی است که درصد پروتئین در نشاسته درجه دو کمتر از 2.4 درصد و قطر ذرات آن از نشاسته B کمتر بوده و به همین دلیل دانسیته آن کمتر شده و از فیلترهای سانتریفیوژ عبور می کند همچنین مواد زائد و سبک تری نظیر سلولز که احتمالاً در شیراب نشاسته وجود دارد از فیلتر میگذرد که در نتیجه کیفیت نشاسته بدست آمده را پایین آورده و آن را به نشاسته درجه 2 تبدیل می نماید.

نشاسته درجه 2 در کارخانجات تولید چسب کارتن ، کارخانجات آهارزنی پارچه و نظائر آن مصرف داشته و به علل گفته شده قیمت آن نسبت به نشاسته درجه یک کمتر است.

نشاسته درجه یک مجموع دو نوع نشاسته a و B با درصد پروتئین 3 و 2.4 بوده که در اثر سانتریفیوژ شدن چنانچه مواد زائد مجاور آن باشد گرفته شده و نشاسته یک دست خالص حاصل می شود.

نشاسته درجه یک تولید شده نیز برای خشک شدن به گرمخانه منتقل می شود. گرم خانه سالنی است سر پوشیده که مساحت آن متناسب با ظرفیت طرح تعیین شده و در سراسر آن سکوهایی ساخته شده که نشاسته را روی آن ها پهن می نمایند.

بر اساس تجربیات به دست آمده در شرایط نیمه صنعتی سکوهایی که ساخته می شود بهترین روش انتقال حرارتی بوده و می تواند بهترین راندمان را از حرارت وارده به سالن به دست آورد. گرم خانه توسط مشعل گـرم شده و به وسیله باد بزن هایی گرمای آن پخش و نگهداری می شود.

نشاسته پس از خشک شدن، آسیاب شده و آنگاه به سمت دستگاه پرکن هدایت می شود. در این حال نشاسته به تناسب وزن وارد هاپر دستگاه پرکن شده و در کیسه هایی نایلونی به وزن های مختلف بسته بندی شده و توسط دستگاه سر دوزی می گردد.

مقدار وزن پر شده در کیسه ها بستگی به نیاز بازار داشته و از یک صد گرم تا دو کیلوگرم متغیر است. برای آن قسمت از نشاسته که در حجم زیاد و درگونی می بایستی بسته بندی شود عملیات بسته بندی توسط کارگر صورت می گیرد.

این نوع نشاسته برای مصرف کارخانجاتی که از نشاسته استفاده می کنند بوده و نشاسته بسته بندی شده در کیسه های کوچک برای مصرف بازار است.

✳️ بررسی مناطق ، مراحل و شیوه های کنترل کیفیت در کارخانجات تولید نشاسته از گندم !

کنترل کیفیت نشاسته تولید شده، در سه مرحله کلی صورت می گیرد:

مرحله اول در مخازن گندم شوی: در این مرحله کارگر با تجربه ای که دارد زمان جدا شدن پوسته از نشاسته را تشخیص داده و از نظر میزان گندمی که بایستی در مخازن شست و شو باشد نیز عمل می نماید.

بدین معنی که کارگر به صورت تجربی و گرفتن نمونه آزمایشگاهی مشخص می کند که آیا گندم به مرحله جدا شدن پوست از نشاسته رسیده است یا خیر و همچنین میزان گندم و آب داخل مخازن دارای نسبت صحیحی می باشند یا خیر. چرا که در غیر این صورت یا گندم های موجود در مخازن خراب شده و یا در اصطلاح گندم نرسیده و زمان بیشتری برای نگهداری در مخازن لازم دارد.

برای انجام صحیح کار لازم است در این مرحله بوسیله ظروف مخصوص در زمان هایی که آزمایشگاه مشخص می نماید ، نمونه برداری شده و از نظر زمان پایان مرحله اول یعنی جدا شدن پوست از نشاسته تعیین موقعیت زمانی گردد.

مرحله دوم (کنترل تولید در حوضچه های تخمیر) : در این مرحله رسوب و آماده شدن نشاسته برای تخلیه کنترل شده و مورد آزمایش قرار می گیرد.

مرحله سوم مرحله نهایی است که آزمایشات در انتهای تولید انجام می شود. در این مرحله از نشاسته تولیدی در اندازه های 200 گرمی نمونه گیری شده و مطابق استاندارد با محلول رینگر رقیق نموده و آزمایشات لازم روی آن انجام شده و در صورت منطبق بودن با شرایط استاندارد به عنوان حصول نهایی، بسته بندی و آماده تحویل به مشتری می گردد.

ماشین آلات و فرایند تولید نشاسته از ذرت در دیاگرام زیر آمده است :

فرایند تولید نشاسته از ذرت

ماشین آلات و فرایند تولید نشاسته از سیب زمینی در دیاگرام زیر آمده است :

فرایند تولید نشاسته از سیب زمینی

ماشین آلات و فرایند تولید نشاسته از آرد نخود در دیاگرام زیر آمده است :

فرایند تولید نشاسته از آرد نخود

ماشین آلات و فرایند تولید نشاسته از ریشه تاپیوکا در دیاگرام زیر آمده است :

فرایند تولید نشاسته از ریشه تاپیوکا


✔️ مشخصات و میزان مواد اولیه مصرفی جهت تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس !


مواد اولیه مصرفی جهت تولید نشاسته گندم

✳️ مواد اولیه مصرفی و مواد بسته بندی جهت تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند :

1 – گندم

مواد اولیه طرح گندم به میزان 2400 تن با در نظر گرفتن درصد نشاسته گندم و ضایعات و مواد اضافی آن می باشد که از داخل کشور تأمین می گردد.

2 - مواد بسته بندی

به جهت پایین آوردن قیمت تمام شده برای مصرف کنندگان عمده در نظر است که 50 درصد نشاسته ابتدا در کیسه های نایلون و سپس در کارتن و 50% بقیه گونی بسته بندی گردد.

نشاسته از جمله موادی است که به هیچ وجه نمی بایستی با رطوبت در تماس باشد و از این جهت اولین چیزی که مورد نیاز برای بسته بندی می باشد کیسه های پلاستیکی است.

نشاسته ای که در گونی 40 کیلوگرمی نیز بسته بندی می شود ابتدا در کیسه هایی پلاستیکی ریخته شده و سپس کیسه ها در گونی قرار می گیرد.

همچنین نشاسته هایی که در کارتن بسته بندی می شوند ابتدا می بایستی در کیسه های نایلونی کوچک بسته بندی گردیده و سپس در کارتن چیده شده و و کارتن ها برای حفظ ایمنی منگنه گردند.

اگر به طور متوسط همچنانکه گفته شد 50 درصد تولید در کارتن و 50 درصد بقیه در گونی هایی 40 کیلوگرمی بسته بندی شوند توجه به وزن هر گونی که برابر یک صد گرم خواهد بود

مواد بسته بندی مورد نیاز برای تولید 1200 تن نشاسته گندم به شرح زیر می باشد:

  • پلاستیک : 4380 کیلو گرم در سال
  • کیسه نایلون 40 کیلو گرمی : 15450 عدد در سال
  • کارتن 20 کیلو گرمی : 36345 عدد در سال
  • منگنه : 21 کارتن در سال

نکات زیر در محاسبات فوق الذکر مورد توجه قرار گرفته است :

  • ضایعات محاسبه شده 3 درصد میباشد.
  • با توجه به بسته بندی پلاستیکی و فضاهای خالی ایجاد شده کارتن های 20 کیلوگرمی نمی توانند بیش از 17 کیلوگرم نشاسته در خود جای دهند که محاسبات فوق روی کارتن، 17 کیلوگرم نشاسته در هر کارتن می باشد.

✳️ جدول زمانبندی احداث این کارخانه تولید نشاسته گندم به قرار زیر میباشد :

جدول زمانبندی احداث این کارخانه تولید نشاسته گندم


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس !


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز خط تولید نشاسته گندم

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز خط تولید نشاسته گندم

  • بوجاری 3 تن در ساعت و به قدرت 15 اسب بخار : 1 عدد
  • بالابر 6 متری و 8 متری : 2 عدد
  • مخازن بالای گندم شوی باهمزن به ظرفیت هر مخزن 3 تن 6% گندم 40% آب به قدرت 3 اسب : 10 عدد
  • وارپیچ حلزونی مشبک با الکتروموتور به قدرت 3 اسب : 14 عدد
  • والس با دنده و دینام به قدرت 6 اسب : 1 عدد
  • مخازن آسیاب گندم مجهز به همزن به ظرفیت یک تن در ساعت به قدرت 15 اسب : 6 عدد
  • مخازن شست و شوی نشاسته 1.5 × 3.5 متر با دوش های آب استنلس استیل : 10 عدد
  • سانتریفیوژ با دو سبد 500 کیلوگرم در ساعت و به قدرت 7.5 اسب : 1 عدد
  • جرثقیل سقفی چهار کاره متحرک به قدرت جابجایی یک تن و به قدرت 1.5 اسب : 1 عدد
  • مشعل گرمخانه با فن و لوازم مربوطه 100 هزار کیلو کالری با دو نازل به قدرت 2 اسب : 4 عدد
  • آسیاب برای پودر کردن نشاسته + مارپیچ مخزن نگهداری به ظرفیت یک تن در ساعت آسیاب و 5 تن مخزن به قدرت 28 اسب بخار : 1 عدد
  • ماشین پرکن و دوخت کیسه دو کیسه در دقیقه : 1 عدد
  • الکتروموتورهای نقل و انتقال نشاسته و گندم به قدرت 3 اسب : 10 عدد
  • همزن های حوضچه های تخمیر به قدرت 3 اسب بخار : 7 عدد

نحوه استقرار ماشین آلات بایستی به گونه ای صورت گیرد که با ساختمان حوضچه های نشاسته و گرم خانه کوتاه ترین و راحت ترین ارتباط را داشته و از تداخل کار کارگران و برخورد وسائل حمل و نقل داخل کارگاه جلوگیری نماید.

نحوه چیدمان ماشین آلات خط تولید نشاسته گندم

نحوه چیدمان ماشین آلات و جریان مواد میتواند مطابق الگوی زیر باشد :

✳️ تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید نشاسته گندم به ظرفیت 1200 تن در سال

  • تاسیسات تأمین برق از شبکه سراسری
  • تاسیسات برق اضطراری توسط دیزل ژنراتور
  • ایجاد تأسیسات لازم جهت تأمین آب
  • تأسیسات گرمایش ساختمان ها
  • تأسیسات سرمایش و تهویه ساختمان ها
  • برج های خنک کننده
  • تاسیسات اطفاء حریق : 13 عدد کپسول آتشنشانی
  • تصفیه پساب : فاضلاب انسانی
  • سیستم ارتباطی تلفن : 3 خط

✔️ پرسنل و یوتیلیتی مصرفی سالانه مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس !


کارخانه تولید نشاسته گندم

✳️ یوتیلیتی مصرفی سالانه مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند:

  • برق : 1211 کیلووات
  • آب خام : 6102.9 متر مکعب در سال
  • گاز طبیعی : 72.9 هزار متر مکعب در سال
  • گازوئیل: ---
  • بنزین : 16200 لیتر در سال

✳️ پرسنل مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس !

نیروی انسانی تولیدی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند:

  • خط تولید : 15 نفر
  • آزمایشگاه : 2 نفر
  • انبار مواد اولیه : 3 نفر
  • انبار محصول : 3 نفر
  • جمع پرسنل : 23 نفر

نیروی انسانی غیر تولیدی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند:

  • مدیریت : 1 نفر ، (مدیر عامل که مدیریت کلی تولید ، امور مالی ، فروش و بازرگانی را بر عهده دارد)
  • اداری و مالی : 3 نفر ، (یک نفر کارمند اداری ، یک نفر کارمند مالی ، یک نفر تدارکات)
  • تاسیسات و تعمیرگاه : 2 نفر ، (تکنسین فنی جهت تعمیرات جزئی دستگاه ها و تاسیسات)
  • خدمات : 3 نفر ، (سرایدار ، نگهبان ، آبدارچی و کارگران خدماتی)
  • جمع پرسنل : 9 نفر

✔️ استانداردهای ملی صنعت تولید نشاسته !

استانداردهای ملی نشاسته

با بررسی های انجام شده در سایت موسسه استاندارد در مورد استانداردهای نشاسته ، اطلاعات ذیل به دست آمد:

  • استاندارد ملی ایران به شماره 381 که مربوط به نشاسته خوراکی – نمونه برداری و آزمون می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 2843 که مربوط به ویژگی ها و روش های آزمون میکروبیولوژیکی می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 3683 که مربوط به اندازه گیری قدرت کاهندگی نشاسته می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 3691 که مربوط به واژه نامه نشاسته، مشتقات و فرآورده های جانبی می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4387 که مربوط به اندازه گیری کلرو نشاسته و فرآورده های مشتق از آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4401 که مربوط به فرآورده های آبکافتی نشاسته و روش اندازه گیری آب می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4633 که مربوط به اندازه گیری فسفر نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4634 که مربوط به اندازه گیری مقدار ازت نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4726 که مربوط به اندازه گیری خاکستر نشاسته می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4727 که مربوط به اندازه گیری مقدار پی اچ نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4728 که مربوط به اندازه گیری ازت نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4729 که مربوط به اندازه گیری مقدار دی اکس می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4797 که مربوط به اندازه گیری رطوبت نشاسته می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4798 که مربوط به اندازه گیری مقدار چربی نشاسته طبیعی یا اصلاح شده می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 4926 که مربوط به مقدار فلزات سنگین اندازه نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5341 که مربوط به اندازه گیری مقدار نشاسته به روش پلاری می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5346 که مربوط به اندازه گیری مقدار جیوه نشاسته و مشتقات آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5427 که مربوط به مقدار فلزات سنگین نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5513 که مربوط اندازه گیری مقدار سرب نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5622 که مربوط به نشاسته های مورد استفاده در برچسب های راهنمایی می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5836 که مربوط به میزان فلزات سنگین انداره نشاسته و فرآورده های آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 5835 که مربوط به اندازه گیری نشاسته در خوراک دام به روش پلاریمتری می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 6999 که مربوط به تعیین درصد گروه های کربوکسی نشاسته و مشتقات آن می باشد.
  • استاندارد ملی ایران به شماره 7773 که مربوط به اندازه گیری میزان استیل نشاسته تغییر شکل یافته می باشد.

✔️ زمین، محوطه سازی و ساختمانهای مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس !

کارخانه تولید نشاسته گندم

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند:

  • مساحت زمین : 2600 متر مربع
  • خاکبرداری و تسطیح : 1500 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 200 متر مربع
  • فضای سبز : 500 متر مربع
  • دیوارکشی : 430 متر مربع

✳️ مساحت ساختمان های مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 1200 تن نشاسته گندم و 720 تن سبوس به قرار زیر میباشند:

ساختمانهای تولید : (فضای سر پوشیده : 9000 متر مربع)

  • انبار : (مساحت فضای سر پوشیده : 1044 متر مربع) ، (مساحت فضای باز : 728 متر مربع)
  • اداری ، رفاهی و خدماتی : (مساحت فضای سر پوشیده : 1650 متر مربع) شامل :
    • ساختمان های اداری و خدماتی : 650 متر مربع
    • نگهبانی و سرایداری : 400 متر مربع
    • سالن غذا خوری و نماز خانه : 450 متر مربع
    • رفاهی و بهداشتی : 150 متر مربع

تاسیسات و تعمیرگاه : (مساحت فضای سر پوشیده : 33 متر مربع) ، (مساحت فضای باز : 20 متر مربع) شامل :

  • تاسیسات برق : (انشعاب برق با تجهیزات ، تابلو و لوازم مربوطه دیزل ژنراتور) ، (مساحت فضای سر پوشیده : 8 متر مربع)
  • تاسیسات آب : (چاه همراه با پمپ ، مخزن ده هزار لیتری و لوله کشی)
  • تاسیسات سوخت : (تاسیسات گاز) ، (مساحت فضای باز : 20 متر مربع)
  • تاسیسات گرمایش : (موتور خانه شوفاژ) ، (مساحت فضای سر پوشیده : 20 متر مربع)
  • تعمیرگاه : (تعمیرات جزئی و اتفاقی دستگاه ها) ، (مساحت فضای سر پوشیده : 5 متر مربع)
  • آزمایشگاه : (مساحت فضای سر پوشیده : 15 متر مربع)

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نشاسته از گندم ، ذرت و سیب زمینی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید نشاسته از گندم ، ذرت و سیب زمینی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی فرآوری ذرت و تولید نشاسته ذرت سال 97 داغ
تاريخدوشنبه, 16 ارديبهشت 1398 21:57
حجم فايل 1.01 MB
دانلود 127

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نشاسته از ذرت 48 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:39
حجم فايل 1.29 MB
دانلود 211

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نشاسته از گندم 96 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:42
حجم فايل 715.76 KB
دانلود 142

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید نشاسته سیب زمینی 130 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:44
حجم فايل 4.35 MB
دانلود 310

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺳﻴﺐ ﺯﻣﻴﻨﻲ 36 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:40
حجم فايل 532.69 KB
دانلود 136

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تیپ تولید شربت فروکتوز از نشاسته ذرت 11 صفحه سال 97
تاريخچهارشنبه, 13 اسفند 1399 01:05
حجم فايل 1.98 MB
دانلود 53

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﯿﻮ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژي 138 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 11:41
حجم فايل 2.1 MB
دانلود 245

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید گلوکز از نشاسته 108 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:30
حجم فايل 763.37 KB
دانلود 164

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories