• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی نبات و آبنبات ⭐️ صفر تا صد تولید + برآورد سود

(3 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی نبات و آبنبات

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید نبات و آبنبات با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ اجرای طرح توجیهی راه اندازی کارگاه نبات و آبنبات ، کسب و کاری با حاشیه سود بالا !


نبات چبیست؟

نبات چبیست؟

نبات عبارت است از محصول قوام آمده و متبلور شده از محلول آب و شکر، که بروش های سنتی و صنعتی تولید می شود.

نبات و آبنبات یکی از ساده ترین شیرینی‌ها جهت مصرف می‌باشند. هم از نظر مصرف در مراسم و جشن ها و نیز از لحاظ پزشکی، در بعضی از موارد افت فشار در بیماران، ساده‌ترین راه برای بهبود حال مریض مصرف نبات یا آبنبات می‌باشد.

نبات و آبنبات از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از لحاظ تنوع در طعم نیز بسیار متنوع می‌باشد. از دیگر موارد مصرف نبات و آبنبات می‌توان به طعم دهی به دیگر موارد غذایی اشاره کرد و در طعم شیرینی جات و کیک‌ها از  پودر نبات و آبنبات می‌توان استفاده کرد.

کد آیسیک نبات 15431311 و کد آیسیک آبنبات 15431312 میباشد.

نبات و آبنبات امروزه یک کالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی می‌باشد. زیرا موارد مصرف آن و تنوع تولید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین تولید آن بسیار ساده و پرسود می‌باشد.

کمتر کشوری در دنیا موجود می‌باشد که در زمینه تولید نبات و آبنبات و یا مواد اولیه آن (بخصوص شکر) فعالیت نداشته باشد، از این رو می‌توان گفت تولید نبات و آبنبات در هر 5 قاره جهان یکی از شاخه‌های مهم صنایع غذایی می‌باشد.

از این نظر تولید نبات و آبنبات و حتی تکنولوژی تولید این محصولات می‌تواند دریچه مهمی جهت بازگشایی طرحهای اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر کشورهای جهان و تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات و مواد اولیه آن باشد.

برای نبات و آبنبات مانند تمام مواد غذایی که از لحاظ مصرف، وسعت زیادی دارند، می‌توان کالاهای جایگزین دیگری در نظر گرفت، مانند انواع شکلاتها، تافی‌ها و دیگر شیرینی جات که در بازار مصرف موجود باشد اما هیچ یک از مواد غذایی، با توجه به شرایط ساده تولید نبات و آبنبات و تنوع در تولید و سهولت تأمین مواد اولیه آن، جایگزین این دو محصول نخواهند بود و همواره نبات و آبنبات در بازار مصرف جایگاه ویژه‌ای برای خود خواهند داشت.

هر کیلو شکر چقدر نبات میدهد ؟

فرمول طلایی تهیه نبات، دو قسمت شکر به یک قسمت آب است. بنابراین، برای تهیه 1 کیلوگرم نبات ، تقریباً به 2 کیلوگرم (یا 2000 گرم) شکر نیاز دارید. اما به خاطر داشته باشید که این مقدار ممکن است بر اساس ترجیحات فردی و تغییرات دستور پخت نبات کمی واریانس داشته باشد.

مزایا و معایب کسب و کار تولید نبات و آبنبات

مزایا و معایب کسب و کار طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات :

مزایای کسب و کار تولید نبات و آبنبات:

  • امکان بدست آوردن درآمد ارزی از طریق صادرات.
  • سود آوری نسبتاً بالا
  • نیاز به سرمایه ی اولیه نسبتاً کم.
  • تنوع محصولات سبب بالا بودن بازار تقاضای محصولات نباتی و آبنباتی می باشد.

معایب کسب و کار تولید نبات و آبنبات:

  • در ابتدای کار به علت تنوع پایین محصولات ممکن است سود آوری بالای برایتان نداشته باشد.
  • بازار در تولید نبات و آبنبات بسیار رقابتی است و ممکن است با یک اشتباه از جانب شما و یا یک نوآوری از جانب رقیبان، حجم فروشتان تغییر کند.

✳️ بسته بندی نبات و آبنبات باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟

همیشه بهترین بسته بندی نبات و آبنبات باید به گونه ای انتخاب شود که علاوه بر تأثیر بر روی ماندگاری محصولات، سبب جلب توجه مشتری شود. در واقع بسته بندی انواع نبات و آبنبات میتواند فاکتور مهمی در موفقیت محصولات در بازارهای جهانی باشد و باعث موفقیت صادراتی محصولات کارخانه نبات و آبنبات شود.

علاوه بر این بسته بندی نبات و آبنبات باید باعث جلوگیری از آلوده شدن محصول شود و همینطور آن را از آسیب های احتمالی نیز حفظ نماید.


✔️ معرفی انواع محصولات طرح توجیهی کارگاه تولید نبات و آبنبات !


انواع آبنبات

انواع آبنبات بر اساس استاندارد شماره 711 :

  • آب نبات ساده :مخلوط پخته‏ای از مواد اصلی مندرج ( در بند 6) این استاندارد است با قوام سخت که در دمای 138 الی 148 درجه سلسیوس تهیه می‏گردد.
  • آب نبات شیری :همان آب نبات ساده است که در ترکیب آن به میزان حداقل 2 درصد شیر خشک به کار رفته است .
  • آب نبات مغزدار : همان آب نبات ساده و یا شیری است که دارای اندرون ه‏ای از مواد فرعی مندرج در بند (7) استاندارد باشد.
  • آبنبات میوه ای : آب نبات با طعم میوه همان آب نبات ساده است که در آن از اسانس میوه استفاده شده است.

بر اساس استاندارد شماره 711 ، ویژگیهای آبنبات به شرح جدول زیر می باشد :

ویژگیهای آبنبات

انواع نبات بر اساس استاندارد ملی شماره 739 :

نبات سنتی :

معمولا بصورت ساکن تهیه می شود که به دو رنگ سفید ساده و زرد زعفرانی و در اشکال زیر وجود دارد.

  • پرده نبات : بخش رویه کاسه نبات است
  • شاخه نبات : عبارت است از بلورهای نبات که دور یک نخ تشکیل شده است.
  • تخته نبات: عبارت است از تکه های نبات تشکیل شده در جدار و کف ظرف.
  • کاسه نبات: عبارت است از نباتی که به شکل ظرف درآمده است.

نبات صنعتی :

معمولا به صورت انبوه و در حالت سکون و یا در حرکت تولید می شود و می تواند به اشکال گوناگون باشد، مثلا نبات تک کریستال، نبات چوبی (دسته دار) و یا به اشکال نبات سنتی و غیره.


✔️ معرفی مواد اولیه محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کارگاه تولید نبات و آبنبات براساس استاندارد ملی شماره 711 !


معرفی مواد اولیه کارگاه تولید نبات و آبنبات

✳️ بر اساس استاندارد ملی شماره 711 ، مواد اولیه ای که می توان در تهیه آبنبات استفاده نمود به قرار زیر می باشند:

مواد اصلی تولید آبنبات به قرار زیر میباشند :

  • شکر مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 69 ایران.
  • گلوکز مایع مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 621 ایران و یا شربت اینورت.
  • شیر
  • روغن نباتی جامد

مواد فرعی تولید آبنبات به قرار زیر میباشند :

  • قهوه یا عصاره قهوه.
  • کاکائو.
  • میوه و فرآورده‏های آن.
  • عسل
  • مغزها مانند گردو ، بادام ، فندق ، نارگیل.
  • شربتهای ساده.
  • پودر سفیده تخم مرغ - کازئین - پودر آلبومین.

مواد افزودنی تولید آبنبات به قرار زیر میباشند :

  • اسانسهای مجاز خوراکی , طبق استاندارد شماره 952 ایران.
  • اسیدهای آلی مجاز خوراکی نظیر سیتریک , مالیک و غیره طبق استانداردهای مربوطه.
  • رنگهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 740 ایران.
  • امولسی فایرهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران.
  • پایدار کننده‏های مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران.
  • نمک طبق استاندارد شماره 29 ایران
  • جوش شیرین طبق استاندارد شماره 615 ایران.
  • سوربیتول طبق استاندارد شماره ...2 ایران.
  • گلیسیرین خوراکی طبق استاندارد شماره ...3 ایران .

✳️ بر اساس استاندارد شماره 739 مواد اولیه نبات باید به قرار زیر باشند:

مواد افزودنی تولید نبات صنعتی

مواد اولیه تولید نبات به قرار زیر می باشند :

  • شکر سفید برابر استاندارد ملی شماره 69
  • آب برابر استاندارد آب آشامیدنی شماره 1069

مواد افزودنی تولید نبات به قرار زیر می باشند :

  • زعفران برابر استاندارد شماره 259 (افزون هیچ ماده رنگی دیگری مجاز نمی باشد.)
  • نخ ، جنس مورد استفاده در شاخه نبات باید پنبه ای و از ویژگی بهداشتی برخوردار باشد.

ویژگی های نبات به قرار زیر می باشند :

  • مواد خارجی: منفی (نخ موجود در شاخه نبات ماده خارجی محسوب نمی شود.)
  • مزه: نبات باید دارای مزه شیرین ویژه شکر باشد
  • رطوبت: بیشینه یک درصد
  • پلاریزاسیون: کمیته پلاریزاسیون نبات بر اساس ماده خشک 7/99
  • خاکستر: بیشینه 03/0 درصد
  • رنگ محلول نبات سفید: بیشینه 60 واحد ایکومس
  • انیدرید سولفورو (SO2) : بیشینه 10 میلی گرم در کیلوگرم

✔️ معرفی تجهیزات و دستگاه های خط تولید کارگاه نبات و آبنبات و فرایند تولید آن !


فرایند تولید آبنبات

در چارت بالا فرایند تولید آبنبات را مشاهده میکنید که البته در ادامه به بیان تفصیلی تر روش تولید نبات و آبنبات میپردازیم.

روش تولید نبات

در ابتدا باید شکر و آب را به تناسب لازم باهم مخلوط کنیم، سپس با حرارت دادن این محلول در دیگ های بخار یک محلول غلیط به دست می آید.

برای جدا سازی ناخالصی های این محلول غلیظ در حال جوش معمولاً یک سفیده تخم مرغ به آن اضافه می کنند، با خارج کردن تخم مرغ از محلول ناخالصی های چسبیده به آن هم از محلول خارج می گردد.

زمانی که شربت به غلظت مورد نظر رسید، به ظرف های نیم دایره ای شکل که توسط نخ نبات، نخ کشی شده است منتقل می گردد.

دمای مناسب شربت برای تشکیل نبات 109 درجه سانتی گراد است. اما اگر بخواهند بلور های نبات درشت تر باشد، دمای آن را به 108 درجه سانتی گراد می رسانند و برای تشکیل بلور های ریزتر دمای شربت را تا 110 درج سانتی گراد افزایش می دهند.

بعد از حدود سه روز این ظرف ها کج می شوند تا شربت اضافی که به نخ ها نچسبیده است خارج گردد و دوباره به مدت حدود دو روز زمان می دهند تا نبات ها خوب خشک شوند.

روش تولید آبنبات

در ابتدا شکر را به همراه گلوکز و آب می جوشانند، در ادامه شربت بدست آمده را به دستگاه پخت آبنبات در کارخانه ی تولید نبات و آبنبات منتقل می کنند این دستگاه، شربت را در دمای 136 تا 142، تحت شرایط خلأ می پزد. ایجاد شرایط خلأ برای حفظ شفافیت شربت بسیار مهم است.

خمیر بدست آمده از مرحله قبل به خنک کننده ها منتقل می شود و اسانس ها و طعم دهنده های آن نیز در این مرحله به آن افزوده می گردد.

در مرحله بعد برای تولید هر کدام از انواع آبنبات ها مانند آبنبات مغزدار، خمیر وارد دستگاهی مخصوص می شود.

سپس نوبت به دستگاه پرس فرم دهنده می رسد تا آبنبات ها را به اندازه و شکل های مختلف تبدیل گرداند. و در آخر آبنبات ها وارد تونل خنک کننده و سپس مرحله بسته بندی می شوند.

✳️ نمودار شماتیک خط تولید نبات و آبنبات

نمودار شماتیک خط تولید نبات و آبنبات

لیست تجهیزات خط تولید کارگاه نبات و آبنبات پزی به قرار زیر میباشند :

  • ماشین سنگ خنک کن
  • دیگ آماده سازی شربت
  • اکسترودر پودر آبنبات
  • دیگ پخت دو پاتیل
  • ماشین رولرو ریسایز سر پیچ قرقره
  • ماشین بسته بندی دو سر پیچ
  • تونل خنک کننده معمولی
  • ماشین فرم دهنده نبات و ابنبات

تصویر زیر دیگ پخت و آماده سازی شربت را نشان می دهد :

دیگ پخت و آماده سازی شربت

✳️ تاسیسات مورد نیاز گارگاه تولید نبات و آب نبات

  • خرید انشعاب واجرای تاسیسات برق رسانی : 100 کیلووات
  • اخذ انشعاب ولوله کشی وآبرسانی
  • سرمایش وگرمایش
  • دیگ بخار : 1 عدد

✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارگاه تولید نبات و آب نبات

  • برق مصرفی : 360000 کیلووات
  • آب مصرفی : 22000 مترمکعب
  • گاز : 336000 مترمکعب

✔️ معرفی استانداردهای صنعت تولید نبات و آبنبات !

معرفی استانداردهای صنعت تولید نبات و آبنبات

در مورد استاندارد محصولات نبات و آبنبات می‌توان به استاندارد شماره 711 با عنوان " ویژگیها و روشهای آزمون تافی و آبنبات " و همچنین استاندارد شماره 739 با عنوان " نبات و روش های آزمون آن"  اشاره نمود که دامنه کاربرد آن درباره ویژگیها، بسته‌بندی، نمونه برداری روشهای آزمون و تعریف و ساخت و نشانه گذاری انواع محصولات نبات و آبنبات می‌باشد.

همچنین می‌توان به استاندارد 34 TC فراورده‌های غذایی و کد 1999 : 1- 6888 ISO مربوط به مواد غذایی اشاره کرد در آن در مورد کلیه مواد غذایی مواردی آورده شده است.

✳️ انبار کارخانه نبات و آبنبات چه ویژگیهایی باید داشته باشد ؟

مساحت انبار مواد اولیه و نبات ها باید متناسب با ظرفیت تولیدی کارگاه شما باشد و همچنین فاصله اندکی تا کارگاه و یا کارخانه تولیدی نبات و آبنبات داشته باشد.

قفسه بندی بزرگ و دارای فواصل مناسب مهم ترین نکته در هنگام ایجاد یک انبار برای کارخانه ی تولید نبات و آبنبات است.

انبار نگه داری نبات و آبنبات باید عاری از هرگونه میکروب و عامل بیماری زایی بوده و همچنین برای جلوگیری از ورود جانوران باید قبل از قرار دادن نبات ها و آبنبات ها اقدام به سم پاشی محل نمود.

استخدام فردی به عنوان انبار دار و ناظر، علاوه بر نظارت بر ورود و خروج محصولات، می تواند بر شرایط محیطی انبار از جمله دما و میزان رطوبت نیز نظارت داشته باشد، زیرا انبار نگه داری محصولات نباتی و آبنباتی باید خنک، بدون رطوبت و دارای جریان هوایی مناسب باشد.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید نبات و آبنبات ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید نبات و آبنبات


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید نبات و آبنبات 36 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخدوشنبه, 15 آبان 1396 12:37
حجم فايل 3.39 MB
دانلود 250

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories