جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید اسانس های صنعتی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.
✔️ معرفی ایده نو سرمایه گذاری طرح توجیهی انواع اسانس های صنعتی و طبیعی ، کسب و کاری سودساز و زودبازده !
اسانس چیست؟
اسانس ها ترکیبات معطری هستند که از اندام های مختلف گیاهان مانند برگ ، پوست ، گل ، میوه ، دانه و ریشه گرفته می شوند. در حال حاضر از حدود 90 گیاه امکان استخراج اسانس وجود دارد. به علت تبخیر اسانس ها در اثر مجاورت هوا و در حرارت عادی ، آنها را روغن های فرار یا اتری یا اسانس های روغنی نیز می نامند.
اسانس ها به طور کلی بیرنگ هستند بخصوص هنگامی که تازه تهیه شده باشند ولی در اثر مرور زمان به علت اکسیداسیون و رزینی شدن رنگ آنها تیره می شود. برای جلوگیری از این تغییرات باید اسانس ها را در مکان خنک ، خشک ، ظرف های سر بسته و پر، از جنس شیشه نگهداری نمود .
اسانس شامل مخلوط پیچیده ای از مواد شیمیایی آلی مثل ترپینوئیدها، آلدئیدها، الکل ها، استرها و ستن ها و ... می باشند. در واقع اسانسها نوعی ترکیبات فرار بوده که از تقطیر مواد فرار موجود در اندامهای مختلف گیاهان تازه یا خشک همراه با بخار آب بدست میآید و وزن مخصوص آنها غالباً از آب کمتر است.
بطور کلی اسانسها در الکل کاملاً حل میشوند، در صورتی که با آب غیر قابل اختلاط هستند اما به اندازه کمی در آب حل شده و بوی خود را به آن انتقال میدهند (مانند عرقیات گیاهی، گلاب) که ماده اصلی موجود در آن بر اثر حرارت، گرما و هوا تغییر می یابد، همچنین طعم اسانسها نیز با یکدیگر متفاوت است.
اسانس ها دارای خصوصیات مشترکی بوده و عمدتاً ترپینوئیدهایی هستند که قابل تقطیر بوده و لکه ثابت روی کاغذ بجا نمی گذارند، برخلاف روغن های ثابت با قلیائیها صابونی نمی شوند آنها دارای طعمهای گس، ملایم، سوزاننده، تلخ و شیرین میباشند.
معرفی انواع اسانس !
اسانس ها را می توان بر اساس میزان خلوص و همچنین موارد اولیه مورد استفاده برا ی تولید آنها به دو گروه عمده طبقه بندی کرد :
الف – اسانس های طبیعی Natural essence :
منشاء اصلی این اسانس ها گیاهان و میوه ها می باشد که از طرق مختلف استخراج می گردد. این اسانس ها خود به سه نوع زیر تقسیم می گردند :
- اسانس های صنایع غذائی و داروئی : این نوع اسانس ها حالت غذائی داشته و در انواع مواد غذائی ، آشامیدنی ها ، دسر ها ، داروها و سایر خوراکی ها استفاده می گردند.
- اسانس های صنایع آرایشی ، بهداشتی و پاک کننده ها : این نوع اسانس ها حالت غذائی نداشته و به عنوان اسانس های صنعتی غیر خوراکی محسوب می گردند. این اسانس ها در ساخت صابون ها ، شامپوها و مواد آرایشی مورد استفاده دارند.
- اسانس های مورد استفاده در عطر و ادکلن : این اسانس ها از خلوصیت بسیار بالا برخوردار بوده و بوی آنها نیز در سطح فوق العاده است و لذا از آنها در ساخت عطر و ادکلن استفاده می گردد.
ب – اسانس های مصنوعی یا شیمیائی Artificial essence :
این اسانس ها فرآورده هایی هستند که بطور تجاری از مواد شیمیایی آلی مشابه اسانس های طبیعی تهیه می گردند و بوئی مشابه اسانس های طبیعی را دارا میباشند که از آن جمله می توان به بنزآلدئید با طعم گیلاس ، اتیل بوتیرات با طعم آناناس و متیل آنترانیلات با طعم انگور و ... اشاره کرد.
کاربرد اسانس های شیمیائی یا مصنوعی در صنایع بهداشتی ، آرایشی و بعضا نیز غذائی است که در مجموع این اسانس ها سبب ایجاد مشکلات و بیماری هایی در انسانها می گردند و به همین علت مسئولین صنعتی و بهداشتی جهان و حتی ایران در حال حذف تولید و مصرف آنها می باشند.
✳️ اسانس هایی که در کارخانه تولید اسانس های صنعتی مورد نظر این مفاله تولید می شود !
در این مقاله، هدف تولید اسانس های طبیعی صنعتی یعنی از نوع اسانس های طبیعی مورد استفاده در صنایع آرایشی ، بهداشتی و پاک کننده ها می باشد. لازم به ذکر است که این اسانس ها خوراکی نمی باشند و لذا نمی توان از آنها در صنایع غذائی و داروئی استفاده کرد.
در زیر فهرست اسانسهای مورد نظر طرح آورده شده است :
- اسانس پرتقال (کد آیسیک : 15491422)
- اسانس لیمو ترش (کد آیسیک : 15491421)
- اسانس گل محمدی (کد آیسیک : 15491411)
- اسانس میوه (کد آیسیک : 15491420)
- اسانس انواع سبزیجات (کد آیسیک : 15491412)
- اسانس اکالیپتوس
- اسانس برگ بو
- اسانس کاج
- اسانس نعناع
- اسانس هل
- اسانس بهار نارنج
- اسانس حنا
- اسانس زیتون
با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، شماره استاندارد ملی زیر برای اسانس های صنعتی استخراج شده است.
- استاندارد شماره 2051 (تاریخ تدوین : 1366)
- استاندارد شماره 2054 (تاریخ تدوین : 1371)
- استاندارد شماره 2173 (تاریخ تدوین : 1365)
- استاندارد شماره 2176 (تاریخ تدوین : 1358)
- استاندارد شماره 2233 (تاریخ تدوین : 1366)
استاندارد جهانی 13531,5CSIC GB/T برای اسانس های صنعتی استخراج شده است.
✔️ موارد مصرف و کاربرد محصول طرح توجیهی اسانس های صنعتی چیست !
خاصیت اصلی اسانس های صنعتی ایجاد بو و رایحه در محـصول مـورد اسـتفاده مـی باشـد. البتـه اسانس های غذائی و داروئی وظایف دیگری نیز بر عهده دارند که به علت اینکه در طرح حاضـر، هـدف تولید اسانس صنعتی می باشد ، لذا از پرداختن به نوع غذائی آن صرف نظر شده است .
حضور اسانس های صنعتی را می توان در پودرهـای رخـت شـوئی ، صـابون هـا ، شـامپوها ، مـایع ظرفشوئی ، حشره کش ها ، خوشبوکننده های هوا ، ضد عرق ، بوگیرها و بسیاری از مواد آرایشی مانند کرم ها ، رژها ، لاک ناخن و ... مشاهده کرد .
لازم به ذکر است که در این محصولات حضور اسانس تحت عنوان مشخصه آن در معرفی محصول ذکر می گردد، مانند شامپو با رایحه حنا ، صابون با بوی گل رز ، خشبو کننده هوا با رایحـه اکـالپتوس ، مایع ظرفشوئی با بوی پرتقال یا لیمو و ....
همچنین برخی اسانس ها علاوه بر ایجاد بوی خوش در محصول مورد استفاده ، برخی خواص دیگـر نیز دارند که ذیلا به آنها اشاره شده است.
- اسانس اکالیپتوس که خاصیت ضد عفونی کننده نیز دارد.
- اسانس اسطوخودوس که خاصیت ضد میکروبی برای لوازم بهداشتی دارد.
- برخی اسانس ها که خاصیت دفع حشرات را دارند.
✳️ کالاهای جایگزین اسانس های صنعتی چه مواردی هستند !
اسانس های صنعتی موادی طبیعی و گیاهی بوده که در جای خود دارای کاربرد می باشند. ولی ایـن مواد همانند سایر کالاها از کالاهای جایگزین زیر برخوردار می باشند .
1 - اسانس های غذائی :
اسانس های غذائی از نظر ترکیب شیمیائی و خواص تفاوت خاصی با انوع صنعتی آن نـدارد و تنهـا تفاوت این است که اسانس های غذائی از درجه خلوص و کیفیت بالاتری به نسبت اسانس های صـنعتی برخوردار بوده و کلیه مواد و ناخالصی های مضر آن برای بدن انسان ( به عنوان یـک خـوراکی ) حـذف گردیده است.
مصرف اسانس های غذائی بعـضا در برخـی محـصولات ماننـد محـصولات آرایـشی در جایگزینی برای اسانس های صنعتی انجام می گیرد ولی از آنجائیکه قیمـت ایـن اسانـسها بـالاتر از نـوع صنعتی آن می باشد ، لذا قدرت و میزان جایگزینی آن پائین است.
2 - اسانس های مصنوعی یا شیمیائی :
در تولید اسانس های شیمیائی یا مصنوعی از مواد شیمیایی استفاده می گردد. از اینـرو قیمـت ایـن اسانس ها بسیار کمتر از نوع طبیعی آن ( محصولات مورد مطالعـه طـرح ) مـی باشـد.
در برخـی محصولات علی رغم محدود شدن مصرف اسانس های مصنوعی از سوی مسئولین مرتبط قانونی ، برخی تولید کنندگان از ایـن اسانس ها استفاده می کنند و متأسفانه دامنه مصرف این نوع اسانس ها تا حدی پیش رفتـه اسـت کـه حتی در برخی مواد غذائی نیز از آنها استفاده می گردد که البته این امر ممنوع می باشد.
✔️ مواد اولیه و فرایند تولید اسانس های صنعتی
ماده اولیه مورد استفاده برای تولید اسانس ها ی صنعتی را می توان انواع گیاهـان معطـر ، گـل هـا و پوست مرکبات دانست که انتخاب آنها بر اساس نیاز بازار ، برنامه تولید ، محل اجرا ی طرح و فصل تولید صورت می گیرد.
مواد اولیه مورد نیاز در طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی :
- پوست پرتقال
- پوست لیمو ترش
- گل محمدی
- اکالیپتوس
- برگ بو
- کاج
- نعناع
- هل
- بهار نارنج
- حنا
- ضایعات زیتون
متوسط ضریب استخراج اسانس از گیاهان معرفی شده حدود 1.5 درصد است. لذا با در نظر گرفتن ظرفیت عملی طرح که معادل 200 تن می باشد ، میزان مواد اولیه لازم 15000 تن خواهد بود.
به جز گیاهان ذکر شده در بالا مواد دیگری در فرایند تولید مصرف ندارد .
انواع فرایندهای های تولید اسانس ها :
- روش تقطیر
- روش فشرده کردن
- روش استخراج با حلال
- خیساندن گیاه معطر در روغن و جداسازی به وسیله حلال
- مجاورت با موم یا روغن
در حال حاضرعمومی ترین روش استخراج اسانس ها در بیشتر واحدهای صنعتی داخل و خـارج کـشور دو روش تقطیر و استخراج با حلال است که اولی برای اسانس های حاصل از سایر سبزی ها و میوه ها و دومی برای استخراج اسانس های حاصل از مرکبات مورد استفاده دارند.
✳️ تکنولوژی اسانس گیری از مرکبات به شرح زیر میباشد :
اسانس مرکبات در پوست آنها قرار دارد و از آنجائی که این پوست روغنی نیز می باشد لذا استخراج اسانس لازم است با استفاده از روش حلال صورت گیرد.
در شکل زیر فرایند تولید اسانس مرکبات نشان داده شده است:
✳️ تکنولوژی اسانس گیری از سبزیجات به شرح زیر میباشد :
استخراج اسانس این گروه از سبزی ها از طریق تقطیر انجام خواهد گرفت.
در شکل زیر فرایند اسانس گیری از سبزیجات نشان داده شده است:
در حالت کلی تکنولوژی تولید تولید اسانس های صنعتی در دو حالتی است که در بالا تعریـف گردیـد و کلیه واحدهای صنعتی از همان روش ها استفاده می نمایند.
همانگونه که پیشتر نیز اشاره گردید دو روش تولید تقطیر و استخراج با حلال حالت عمومی داشـته ولـی روش های تولید دیگر برای تولید اسانس های خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
روش تولید استفاده از حلال برای اسانس های حاصل از پوست مرکبات و روش تولید تقطیر برای انواع سبزی ها ، میـوه هـا و گل ها مورد استفاده دارند.
از این رو در اینجا نیز همانند سایر واحدهای صـنعتی کـشورمان ، از دو روش ذکر شده استفاده گردیده است.
فرایند تولید اسانس های صنعتی در بـالا آورده شـده اسـت و همانطوری کـه از آن مـشخص اسـت عملیات مختلفی در فرایند تولید انجام می گیرد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
1 - جدا سازی ناخالصی های مواد اولیه :
ماده اولیه تولید، انواع محصولات کشاورز ی و یا ضایعات آن می باشد و از آنجائیکـه ایـن مـواد درموقع رسیدن به کارخانه از ناخالصی های ناخواسته برخوردارهستند لذا پس از ورود بـه کارخانـه، ایـن ناخالصی ها از آن جدا می گردند.
2 - خرد کردن :
به منظورایجاد شرایط نفوذ پذیری بهتر آب یا حلال، مواد اولیه رسیده و تمیز شده بوسیله ماشـین هـای مخصوص به قطعات ریزتر خرد می گردند.
3 - خیس کردن مواد در حلال:
پوست خرده شده مرکبات در حلال شیمیائی و سایر سبزی ها و گل هـا در آب خـیس مـی گردنـد تـا بواسطه آن اسانس موجود در بافت گیاه استخراج گردد. عملیات خیس کـردن بـا هـم زدن و حـرارت دهی همراه است تا استخراج اسانس با راندمان بیشتری صورت گیرد.
4 - جدا سازی فاز مایع:
در بسیاری از مواد اولیه پس از خیس خوردن آن در حلال یا آب ، فاز مـایع جـدا شـده و جهـت جـدا سازی اسانس به قسمت بعدی منتقل می گردد.
لیکن در بخشی دیگر نیز مخلوط گیـاه در حـال خـیس خوردن به قسمت تقطیر یا به مرحله بعدی منتقل می گردد.
5 - جدا سازی حلال بوسیله تبخیر:
حلال مورد استفاده برای استخراج اسانس معمولا بوسیله تبخیر از اسانس جدا شده و سپس جمـع آوری و برای استفاده مجدد به قسمت خیس کردن مواد اولیه منتقل می گردد.
6 - تقطیر دو مرحله ای:
استخراج اسانس در مورد سبزی ها و گل ها بوسیله حلال آب صورت می گیرد. از این رو به منظور جـدا سازی آب و تولید اسانس خالص از روش تقطیر استفاده مـی گـردد.
تقطیـر مـورد اسـتفاده از نـوع دو مرحله ای بوده و اسانس های صنعتی تولیدی بصورت بخار از مخلوط جدا شده و سپس با میعان به مایع تبدیل می گردد.
7 - بسته بندی:
آخرین مرحله در تولید اسانس های صنعتی، بسته بندی آن است که برای این منظور از بسته بندی بشکه ای در ظروف 20-50 - 100 لیتری استفاده می گردد.
8 - خشک کردن تفاله ها:
تفاله های باقی مانده از فرایند استخراج اسـانس ، قابلیـت اسـتفاده بـه عنـوان خـوراک دام را دارا هستند. از این رو این تفاله ها جمع آوری ، خشک و سپس آسیاب و در سطح قابل اسـتفاده دام تبـدیل و روانه بازار می گردد.
✳️ مقایسه فرایند تولید اسانس های صنعتی معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان به شرح زیر میباشد :
تکنولوژی و روش تولید اسانس های صنعتی در سایر کشورهای جهان را می توان روش هـایی ذکـر کرد که در ابتدای بند قبل به آنها اشاره گردیـد و همانطوریکـه در آن قـسمت نیـز ذکـر شـد ، بـرا ی استخراج هر نوع اسانس روش تولید مخصوص به آن مورد استفاده قـرار مـیگیرد.
بنـابراین انتخـاب روش تولید تابع نوع مواد اولیه مصرفی می باشد. در طرح حاضر هدف تولید انـواع اسـانس مرکبـات ، سبزی ها و گل ها است که مبنای این انتخاب وجود گیاهـان مـورد اسـتفاده در کـشورمان مـی باشـد.
بنابراین تکنولوژی مورد استفاده را می توان حالت انحصاری برای گیاهان منتخب عنوان کرد.
لازم به ذکر است که علت تعدد روش های استخراج معرفی شده ، تنـوع گیاهان اسانس دار در جهان و ضرورت استفاده از روش استخراج مخصوص برا ی هـر گیـاه مـی باشـد.
بنابراین به عنوان مثال ذیلا برخی اسانس ها نیز معرفی شده اند که گیاه آن در کشورمان وجود نداشـته و یا مقدار آن محدود بوده و دسترسی در سطح صنعتی برای جمع آوری آنها وجـود نـدارد.
لـذا شـرح روش استخراج اسانس آنها نیز در اینجا موضوعیت ندارد.
- اسانس آویشن
- اسانس اکلیل کوهی
- اسانس اولئورزین المی
- اسانس رازیانه رومی
- اسانس زنیان
- اسانس اورس
- اسانس اوریگانوم
- اسانس برگاموت
- اسانس بورنئول
- اسانس بومادران
- اسانس پالماروزا
- اسانس تربانتین
- اسانس کاج سیبری
- اسانس جوز هندی
- اسانس خردل
- اسانس ساسافراس
- اسانس صندل سفید
- اسانس انواع فلفل
- اسانس هل
- ............
✔️ ماشین آلات ، تاسیسات و تجهیزات خط تولید اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال
✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید کارخانه اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال
- سیستم سورتینگ : 2 دستگاه
- سیستم خرد کن : 2 دستگاه
- دستگاه های خشک کن تفاله ها : 2 دستگاه
- مخازن خیساندن با حرارت و هم زن : 2 دستگاه
- برج تقطیر : 2 دستگاه
- فیلترها : 3 دستگاه
- تبخیر کننده : 2 دستگاه
- ماشین مخلوط کن : 3 دستگاه
- ماشین آسیاب تفاله های خشک شده : 1 دستگاه
- مخازن مختلف : 10 دستگاه
- سیستم استخراج اسانس با حلال : 1 دستگاه
- ماشین بسته بندی بشکه : 1 دستگاه
- لوله کشی ها و پمپ ها : --
نام برخی شرکت های ایرانی سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید اسانس های صنعتی
- شرکت مهندسی دیسال
- شرکت مهندسی سپهر طرح کیمیا
- ماشین سازی گردونی
- تجهیزات و صنایع غذایی کیانلو
- شرکت رهنمون صنعت
✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد :
- تاسیسات برق : توان 300 KW هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم
- دیگ بخار : پنج تن ظرفیت با متعلقات جانبی
- تاسیسات آب : --
- تاسیسات سوخت : شامل تانک سوخت و یا انشعاب گاز
- تلفن و ارتباطات : --
- تأسیسات گرمایشی و سرمایشی : --
✳️ سوخت و برق مصرفی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد :
- برق مصرفی : 576000 کیلووات
- آب مصرفی : 3000مترمکعب
- گازوئیل : 600 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال به قرار زیر میباشد :
- مدیریت : 1 نفر
- کارشناس فنی : 2 نفر
- کارشناس اداری – مالی : 2 نفر
- کارشناس فروش : 1 نفر
- تکنسین فنی : 3 نفر
- کارگر فنی ماهر : 4 نفر
- کارگر فنی نیمه ماهر : 15 نفر
- کارمند اداری : 2 نفر
- منشی – راننده - نگهبان : 3 نفر
- جمع : 33 نفر
✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید اسانس های صنعتی با ظرفیت 200 تن در سال
✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید اسانس های صنعتی به قرار زیر می باشد :
- زمین : 5000 مترمربع
- فضای سبز : 825 مترمربع
- خیابان کشی ، پارکینگ و محوطه ها : 990 مترمربع
- دیوار کشی : 712,5 مترمربع
✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید اسانس های صنعتی به قرار زیر می باشد :
- سالن تولید : 1000 مترمربع
- انبارها : 400 مترمربع
- ساختمان پشتیبانی تولید : 60 مترمربع
- اداری – خدماتی : 60 مترمربع
- سایر : 100 مترمربع
✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسانس های صنعتی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .
📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید اسانس های صنعتی
👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.
برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.