• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی کارخانه ماءالشعیر ⭐️ 0تا100 تولید دلستر و مالت

(5 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی کارخانه ماءالشعیر | تولید دلستر و مالت

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید دلستر و مالت ( ماءالشعیر ) با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارخانه ماءالشعیر ( تولید دلستر و مالت ) را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.

 

✳️ در این صفحه به بررسی 0 تا 100 تولید مالت و ماءالشعیر می پردازیم سرفصلهای این صفحه عبارتند از :

 


✔️ بررسی خلاصه طرح توجیهی و مطالعات بازار کارخانه تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر) (با رویکرد صادرات)


بسته بندی ماءالشعیر باید چگونه باشد

مالت و ماءالشعیر هر دو از فراورده های دانه ی جو میباشند که احداث کارخانه تولید آنها میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده و توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد. از بین موادی که برای تولید ماءالشعیر لازم است، اقلام مالت ، رازک ، اسانس ها و قوطی های آلومینیومی ، اقلام وارداتی میباشند.

نحوه بسته بندی ماءالشعیر باید چگونه باشد تا تاثیر مثبتی بر بازار صادراتی آن داشته باشد!

عصاره مالت از آن جهت که به صورت مایع با غلظت بالا است در بشکه های فلزی 220 لیتری که داخل آن ها با لاک مخصوص مواد غذایی پوشش داده شده است ، بسته بندی و حمل می شود.

ماءالشعیر (دلستر) در بسته بندی های مختلفی ارائه می شود که از آن جمله می توان به بطری های cc 330 غیر قابل برگشت در اشکال مختلف و قوطی های یک بار مصرف فلزی اشاره کرد که هر 12 شیشه در یک مجموعه بسته بندی می شود.

اما آنچه که امروزه از اهمیت بسیاری در صنعت به ویژه صنایع ایران برخوردار است ، بسته بندی به نحوی است که قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی باشد زیرا که در یک بازار رقابتی ، ظاهر و شکل مناسب محصول و بسته بندی آن تاثیری زیبایی محصول را بر مصرف کننده دو چندان می کند و باعث فروش بیشتر این محصولات می شود.

در ادامه این مقاله به معرفی مالت و دلستر و 0 تا 100 احداث کارخانه تولید آنها میپردازیم اما در ابتدا به بررسی خلاصه ای از اطلاعات طرح توجیهی تولید دلستر و مالت میپردازیم.

✳️ بخشی از طرح توجیهی و مطالعات بازار ماءالشعیر یا دلستر ( میزان تولید و صادرات سالانه ماءالشعیر)

در خرداد ماه سال 1401 دبیر انجمن تولید کنندگان ماءالشعیر (دلستر) و مالت در خبرگزاری ایران جیب اعلام کرد که طی 5 سال بین سالهای 1394 تا 1399 ، میزان تولید ماءالشعیر (دلستر) حدودا 700 میلیون لیتر در سال بوده است و در سال 1400 نیز تولید دلستر یا ماءالشعیر 400 تا 450 میلیون لیتر بوده است.

این در حالیست که در سال 1401 ، تنها 19 شرکت تولید کننده ماءالشعیر و دلستر در کشور فعال بودند.

اما آیا صادرات ماءالشعیر ایران اوضاع مناسبی دارد !

در سال 1401 خبرگزاری ایران جیب همچنان اعلام کرد که در سال 1400 میزان صادرات دلستر ایران به خارج کشور در خوشبینانه ترین حالت 10% میزان تولید سال بوده است ! و سال 1401 نیز میزان این صادرات ماءالشعیر ایران به خارج کشور به 5% تقلیل یافته است.

این بدین معنیست که روند صادرات ماءالشعیر در کشور در سالهای اخیر نزولی بوده است. در حالیکه این محصول میتواند ارزش افزوده ی بالایی ایجاد کند و رونق صادرات ماءالشعیر نیز با وجود بازارهای هدفی مانند افغانستان و عراق میتواند ارزآوری مناسبی داشته و توجیه اقتصادی بالایی داشته باشد.

بنابراین کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در صنعت تولید مالت و دلستر دارند بهتر است از تکنولوژی و دانش فنی بالایی برای تولید ماءالشعیر استفاده کرده که بتوانند کیفیت محصول خود را افزایش داده و در عین حال هزینه تولید را کاهش دهند تا بتوانند مزیت های رقابتی لازم را برای ورود به بازارهای صادراتی منطقه بدست آورند.


✔️ هزینه ی راه اندازی ، درامد و سود کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت چگونه در طرح توجیهی براورد میشود!


هزینه ی راه اندازی ، درامد و سود برآورد شده در طرح توجیهی کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت چقدر است!

قبل از هر چیز باید بگوییم که هزینه احداث و درآمد و سود کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت، به مواردی همچون ظرفیت کارخانه ، ماشین آلات و دستگاه های آن و همینطور مکان احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت و ... بستگی دارد و رقم ثابتی نمیتوان برای آن ذکر کرد.

فقط در طرح توجیهی کارخانه ماءالشعیر و مالت که توسط کارشناسان ما تدوین میگردد میتوان به براوردی تخصصی از درامد و سود و هزینه ساخت کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت رسید.

اما در اینجا ما روشی را به شما ارائه میکنیم که بتوانید به صورت سرانگشتی و تقریبی ، این اقلام را محاسبه کنید.

✳️ هزینه ساخت کارخانه تولید ماءالشعیر ، مالت و دلستر چقدر است ؟!

برای این منظور سه مورد از مهمترین اقلام سرمایه ثابت پروژه را به شما معرفی میکنیم که شما با جمع کردن این 3 مورد میتوانید به صورت حدودی هزینه ساخت کارخانه ماءالشعیر و مالت خود را محاسبه نمایید !

مهمترین اقلام هزینه های ثابت احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت به قرار زیر میباشند :

  1. هزینه زمین و احداث کارخانه ماءالشعیر و مالت «که معمولا با یک استعلام قیمت زمین و سوله میتوان به آن برسید. «متراژهای لازم در ادامه مطلب آورده شده ، جهت مشاهده کلیک کنید »
  2. هزینه ماشین آلات خط تولید ماءالشعیر و مالت «این هزینه را میتوانید از شرکتی که قصد تامین تکنولوژی خود را از آنجا دارد بپرسید. نمونه لیست ماشین آلات خط تولید در ادامه آورده شده، جهت مشاهده کلیک کنید »
  3. هزینه ی تاسیسات زیر بنایی و تجهیزات آزمایشگاه و کارگاه کارخانه ماءالشعیر و مالت «این اقلام را هم با استعلام قیمت از تاسیسات چیان و بازار قابل گرفتن میباشد. لیست مهمترین تاسیسات مورد نیاز در ادامه ارائه شده، جهت مشاهده کلیک کنید »

در صورتی که نیاز به واردات ماشین آلات و دستگاه های خط تولید مالت و ماءالشعیر دارید اینجا کلیک کنید و با ما تماس بگیرید.

✳️ میزان درامد و سود کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت چقدر است !

برای محاسبه درامد کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت، باید قیمت روز ماءالشعیر و مالت را در ظرفیت تولید سالانه خود ضرب کنید تا به درامد سالانه خود برسید.

اما برای محاسبه سود کارخانه ماءالشعیر و مالت باید هزینه های جاری کارخانه ماءالشعیر و مالت را هم بشناید که ما به سه مورد از مهمترین این هزینه ها اشاره میکنیم.

  1. هزینه مواد اولیه مصرفی سالانه کارخانه ماءالشعیر و مالت «میزان مواد اولیه مورد نیاز در ادامه آورده شده، جهت مشاهده کلیک کنید» !
  2. هزینه نیروی انسانی مصرفی کارخانه ماءالشعیر و مالت «تعداد پرسنل مورد نیاز در ادامه آورده شده، جهت مشاهده کلیک کنید»!
  3. هزینه سوخت و انرژی مصرفی سالانه کارخانه ماءالشعیر و مالت «یوتیلیتی مصرفی و میزان سالانه مورد نیاز آنها در ادامه آورده شده، جهت مشاهده کلیک کنید»!

با جمع کردن 3 هزینه ی بالا میتوانید به صورت حدودی هزینه های جاری کارخانه ماءالشعیر و مالت را محاسبه نمایید. حال با کم کردن این هزینه ها از درامد سالانه میتوانید به سود تقریبی سالانه کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت برسید.

نکته بسیار مهم این است که بسیاری از اقلام هزینه ای مانند هزینه استهلاکات ، هزینه تعمیر و نگهداری ، هزینه های سربار و هزینه ی مالیات و ... در این براورد قید نشده بنابراین براورد حاصل بسیار تقریبی و با واریانس بالا خواهد بود.

برای انجام یک براورد حرفه ای از هزینه احداث و درامد و سود کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت ، باید بیزنس پلن تخصصی کارخانه ماءالشعیر و مالت برای شما و بر اساس مختصات دقیق کسب و کار شما تدوین شود که برای این منظور میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.


✔️ روش اخذ مجوز و وام بانکی جهت اجرای طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت !


روش اخذ مجوز و وام بانکی برای احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت

در این قسمت به بررسی روش اخذ مجوز کارخانه ماءالشعیر و مالت و همینطور ارائه توضیحاتی درباره وام بانکی و توجیه اقتصادی کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت میپردازیم.

✳️ برای اخذ مجوز کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت از کجا باید اقدام کنیم !

برای شروع کار باید به «سامانه مجوزها» مراجعه نمایید. در آنجا کلمه «ماءالشعیر و مالت» را سرچ کنید تا لیست مجوزهایی که امکان صدور آنها برای تولید ماءالشعیر و مالت وجود دارد ظاهر شود ، روی مجوز مد نظر خود کلیک کرده و مراحل ثبت نام را طی نمایید. پس از تکمیل سامانه مجوزها به سامایه بهین یاب انتقال داده میشوید تا ثبت نام را کامل نمایید.

به طور معمول در صورتی که نیاز به اخذ تاییدیه های دیگر، مانند تاییدیه های بهداشت یا منابع طبیعی و... نباشد، فرایند صدور مجوز کسب و کار بین 2 هفته تا 1.5 ماه زمان میبرد. اما در صورت نیاز به مجوز بهداشت و ... نیز باید از طریق سامانه آنها اقدام نمایید و در صورت عدم وجود سامانه ، از طریق مراجعه به دفاتر آن سازمانها در محل زندگی خود اقدام نمایید.

✳️ مقدار وام بانکی قابل تصویب در طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت چه میزان میتواند باشد!

معمولا مقدار از پیش تعیین شده ای وام برای احداث کاخانه تولید ماءالشعیر و مالت وجود ندارد و میزان وام بر اساس ظرفیت تولید کارخانه و رقمی که در طرح توجیهی کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت شما نوشته شده مشخص میشود. معمولا میزان وام بانکی برای یک کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت میتواند بین 60 تا 70 درصد حجم سرمایه گذاری ثابت آن باشد.

به همین دلیل ضرورت دارد که شما قبل از هر گونه اقدام عملی، نسبت به نگارش طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت با نرم افزار کامفار اقدام نمایید.

✳️ آیا کسب و کار تولید ماءالشعیر و مالت توجیه اقتصادی دارد!

از نظر علمی ، تقریبا هر طرحی را در یک ظرفیت تولید خاص میتوان به توجیه اقتصادی رساند، در مورد کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت نیز وضع به همین صورت است اما این وظیفه ی مدیریت و تیم بازاریابی و فروش کارخانه ماءالشعیر و مالت است که ظرفیت فروشی که در طرح توجیهی برای آنها براورد شده را محقق کنند.

برای این منظور باید یک پلن فروش موفق (Marketing Plan) برای کسب و کار تولید ماءالشعیر و مالت خود داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با پلن فروش و بازاریابی و سفارش یک مارکتینگ پلن تخصصی اینجا کلیک نمایید.

مطالعات بازار ماءالشعیر و مالت چه اطلاعاتی به ما میدهد ؟

در مطالعه بازار یا همان تحقیقات بازار ماءالشعیر و مالت ، عرضه و تقاضای داخلی و خارجی ماءالشعیر و مالت بررسی میشود. ، با استفاده از استعلاماتی که از سازمان صنایع و ارگانهای مرتبط دیگر گرفته میشود کلیه رقبای فعال شما شناسایی شده و به همراه ظرفیت تولیدشان به شما معرفی میشود. حتی شرکت هایی که جواز تاسیس تولید ماءالشعیر و مالت گرفته اند و در سالهای آتی به بهره برداری میرسند نیز شناسایی شده و بدین ترتیب میتوانید براوردی از ظرفیت تولید ماءالشعیر و مالت کشور در چند سال آینده داشته باشید. همچنین با استعلاماتی که از اداره گمرک کشور گرفته می شود، میزان صادرات و واردات ماءالشعیر و مالت نیز در چند سال گذشته، استخراج شده و در مطالعات بازار ماءالشعیر و مالت قرار میگیرد. و در نهایت نتایج مطالعات بازار ماءالشعیر و مالت ، مبنی بر توجیه یا عدم توجیه بازار برای راه اندازی کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت بدست میآید که به صورت یک گزارش کامل و جامع به شما ارائه میشود. نتایج مطالعات بازار ماءالشعیر و مالت میتواند به شما در تصمیم گیری درست درباره راه اندازی یا عدم راه اندازی کارخانه تولید ماءالشعیر و مالت کمک شایانی کند و ریسک سرمایه گذاری شما را کاهش دهد. پیشنهاد میکنیم قبل از انجام هر کاری اقدام به تهیه مطالعات بازار ماءالشعیر و مالت کنید و برای این کار میتوانید از طریق شماره های موجود در این صفحه با کارشناسان ما تماس بگیرید.


✔️ معرفی جامع محصولات طرح توجیهی کارخانه تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر)


طرح توجیهی کارخانه تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر)

محصولات اصلی طرح توجیهی احداث کارخانه تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر) عبارت اند از :

  • عصاره مالت
  • ماءالشعیر (دلستر)

ماده اولیه تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر) دانه جو است. کیفیت مالت به ویژگی ها و مشخصات کیفی دانه جو بستگی دارد لذا لازم است برای این منظور از دانه های درشت ، سالم ، تمیز و عاری از آفتاب زدگی و کپک زدگی استفاده شود ، دانه های قهوه ای طلایی و دانه هایی که دارای انباشتگی و رسیدگی کامل هستند مناسب هستند.

✳️ محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ماءالشعیر (دلستر) چیست و چه ویژگیها و مشخصاتی دارد!

در مورد ماءالشعیر (دلستر) یا کوشاب می توان گفت ، فرآورده ای گاز دار و غیر الکلی که از مالت جو ، آب و سایر مواد افزودنی مجاز بدون مرحله تخمير الکلی تهیه می شود.

رنگ ماءالشعیر (دلستر) با کیفیت ، طلایی و شفاف است و چگالی آن تقریباً برابر آب است ماءالشعیر (دلستر) در خود حدود 80 درصد آب دارد. ماءالشعیر (دلستر) به علت دارا بودن مواد مغذی در مقابل نور و گرما آسیب پذیر می باشد و به همین دلیل برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مایع ماءالشعیر (دلستر) در شیشه های رنگی بسته بندی می گردد.

بر خلاف نوشابه هایی که امروزه در بازار به وفور یافت می شود و طرفداران زیادی هم دارد و هر یک به خاطر داشتن مواد قندی و کالری زیاد برای همه افراد به خصوص افراد کم تحرک و مسن زیان آور بوده و سبب چاقی می گردد ، ماءالشعیر (دلستر) که نوشیدنی بالطبع خنک و گرفته شده از مواد طبیعی (جو و مالت جو) است و دارای خواص دارویی زیادی می باشد.

ویژگی ها و مشخصات فنی ماءالشعیر (دلستر) را دقیقتر و علمیتر بشناسیم:

  • ماءالشعیر (دلستر) باید شفاف و روشن و زلال ، بدون سرب و با طعم و مزه مالت تهیه شود و از بوی ترشیدگی و بوهای خارجی و نامطبوع مبری باشد.
  • رنگ ماءالشعیر (دلستر) و کدورت آن باید طبق شاخص های استاندارد باشد.
  • فرآورده های ماءالشعیر (دلستر) باید عاری از کیک ، مخمر و موجودات ذره بینی بیماری زا باشد.
  • PH ماءالشعیر (دلستر) باید 4.2 - 3.8 باشد.
  • Co2 موجود در فرآورده نهایی ماءالشعیر (دلستر) باید حداقل 0.4 گرم در 100 میلی لیتر نمونه باشد.
  • میزان اسیدیته ماءالشعیر (دلستر) برحسب اسید لاکتیک 0.12 - 0.2 گرم در 100 میلی لیتر باشد.
  • مقدار عصاره ماءالشعیر (دلستر) حداقل 4.5 گرم در 100 میلی لیتر باشد.
  • مقدار خاکستر ماءالشعر حداقل 0.5 گرم در 100 میلی لیتر باشد.
  • قندهای احیاء کننده باید حداقل 1.7 گرم در 100 میلی لیتر باشد.
  • میزان قند تام باید دارای حداکثر 2.6 گرم در 100 میلی لیتر ماءالشعیر (دلستر) باشد.
  • میزان الکل اتیلیکی که می تواند به طور طبیعی در ماءالشعیر (دلستر) مجاز شناخته شود به میزان حداکثر 1 درصد وزنی می باشد.
  • میزان آرسنیک در ماءالشعیر (دلستر) ppm2 ، مس ppm 0.4 ، آهن ppm 0.25 و سرب حداکثر ppm 0.28 می باشد.

✳️ محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی مالت و عصاره مالت چه محصولاتی هستند و چه ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دارند !

به جو جوانه زده و برشته شده (مالت) اطلاق می گرد ، به عبارت دیگر برای تهیه مالت جو ، آن را سبز کرده و سپس با حرارت غیر مستقیم رطوبت آن را گرفته و پس از جدا کردن جوانه و ریشه، جهت مصارف سالیانه ذخیره می کنند.

برای گرفتن عصاره مالت ، مالت را آسیاب کرده و آن را با مقدار معینی آب مخلوط و در دمای مختلف می پزند تا شربت شیرین مالت به دست آید ، شربت حاصله را بعد از جدا کردن تفاله جو و صاف کردن تحت خلاء می جوشانند تا غلیظ شود.

مالت برای بعضی از مصارف به شکل پودر درآورده می شود و این ماده بسیار مغذی بوده و برای مصارف گوناگون غذایی به کار می رود.

عصاره مالت به عنوان مالت خوراکی مصرف می شود. عصاره مالت به دلیل داشتن آنزیم های مواد غذایی نشاسته را به مالتوز و دکسترین تبدیل نموده که باعث هضم و جذب آسان تر آن ها می شود.

این عصاره بسیار مقوی بوده و برای غذای کودکان و همچنین مادران شیرده بسیار با ارزش است زیرا که ترشحات غدد مخصوص شیر را زیاد می کند و مقادیر زیادی ویتامین B1 دارد. از دیگر مصارف آن در بیسکویت سازی ، شکلات سازی ، کلوچه و دیگر صنایع غذایی می باشد.

در سال های اخیر برخی شرکت های تولیدی ماءالشعیر (دلستر) از عصاره مالت جهت تولید محصول خود استفاده می کنند این مورد هم بازار جدیدی را برای عصاره مالت فراهم نموده است.

ترکیبات شیمیایی موجود در مالت جو

ویژگیهای شیمیایی مالت به قرار زیر میباشند :

  • میزان رطوبت : حداکثر 0.6
  • زمان تبدیل نشاسته به قند : حداکثر 20 دقیقه
  • PH : حدود 6
  • قند برحسب پلاتر : حداقل 8.5
  • پروتئین : حداکثر 12 درصد

ترکیبات شیمیایی موجود در مالت جو به قرار زیر میباشند:

  • نشاسته : (جو : 65 - 63 P.M) ، (مالت : 60 - 58 P.P.M)
  • قند ساکاروز : (جو : 2 - 1 P.M) ، (مالت : 5 - 3 P.P.M)
  • قندهای احیاء کننده : (جو : 0.2 - 0.1 P.M) ، (مالت : 4 - 3 P.P.M)
  • سلولز : (جو : 5 - 4 P.M) ، (مالت : 5.2 - 5 P.P.M)
  • پروتئین های قابل حل : (جو : 12 - 9 P.M) ، (مالت : 12 - 9 P.P.M)
  • اسیدهای آمینه : (جو : 0.5 P.M) ، (مالت : 2 - 1 P.P.M)
  • چربی : (جو : 3 -2 P.M) ، (مالت : 3 - 2 P.P.M)
  • مواد معدنی : (جو : 2 P.M) ، (مالت : 2.2 P.P.M)

✳️ انوع مالت را دقیقتر بشناسیم !

1 - مالت کم رنگ (Palemalt) :

در مالت کم رنگ به دانه ها یک مرحله خیس کردن کوتاه داده می شود ، سرعت و درجه حرارت خشک کردن نسبتاً پایین بوده ، مالت کم رنگ قدرت رنگ کنندگی کمتری در مقایسه با مالت تیره دارد.

در تهیه آن ابتدا دانه های مالت خشک را مرطوب نموده و رطوبت آن را به حد مورد نیاز می رسانند و سپس در دستگاهی که مشابه دستگاه بو دادن قهوه است بو می دهند. محصول حاصله دارای رنگ قهوه ای روشن بوده و دارای طعمی لذیذ می باشد.

 2 - مالت تیره (Parkmalt) :

در تهیه مالت تیره از گونه های جو با درصد پروتئین بالاتری استفاده می شود. فرآیند جوانه زنی در درجه حرارتی بالاتر و برای مدت زمان طولانی تر در مقایسه با مالت کم رنگ انجام می شود ، مالت تیره دارای رنگ و طعم و ملانوئیدین های بیشتری در مقایسه با مالت کم رنگ می باشد.

با توجه به بالا بودن درجه حرارت در تهیه مالت تیره تقریباً آنزیم های موجود در آن از بین رفته و بنابراین این نوع مالت فاقد فعالیت آنزیمی بوده و صرفاً برای ایجاد طعم و رنگ مورد استفاده قرار می گیرند.

از آن جا که جو ماده اولیه تهیه مالت و ماءالشعیر (دلستر) می باشد به طور کامل تر مورد بررسی قرار می گیرد.

✳️ ترکیبات دانه جو چیست و روش نگهداری و انبارش جو چگونه باید باشد!

ترکیبات دانه جو چیست!

  • کربو هیدرات ها : قسمت عمده ای از ترکیبات دانه جو را تشکیل می دهند ، مقدار آن ها مساوی وزن دانه خشک می باشد و از جنس نشاسته و شامل آمیلوز و آمیلوپکتین می باشند. آمیلوز در اثر دیاستاز هیدرولیز شده و به مالتوز و دکسترین تبدیل می شود. در دانه جو مقادیری حدود 5-4 درصد سلولز و همی سلولز و 2-1 درصد انواع صمغ وجود دارد.
  • مواد ازته : حدود 11 درصد وزن جو خشک را مواد ازته تشکیل می دهند و هر قدر میزان پروتئین جو بیشتر باشد برای تولید مالت از کیفیت کمتری برخوردار است.
  • چربی : چربی حدود 3-2 درصد وزت دانه خشک جو را تشکیل می دهد.
  • آنزیم های دانه جو : مهم ترین آنزیم های دانه جو آلفا و بتا آمیلاز است. در مقایسه با دانه گندم مقدار بتا آمیلاز جو بیشتر است. در طی جوانه زدن مقداری آلفا آمیلاز از دانه جو به وجود می آید. آنزیم بتا آمیلاز از جوشش ردیفه از مقدار آن در جو دو ردیفه است.

روش نگهداری و انبارش جو چگونه است!

برای نگهداری جو لازم است مثل گندم شرایط را برای انبارش آن فراهم نمود ، برای نگهداری طولانی مدت جو لازم است رطوبت محل نگهداری کمتر از 10 درصد و دمای آن پایین باشد ، در غیر این صورت در اثر تنفس دانه ها مقداری از وزن دانه آفت کرده و امکان آفت زدن آن فراهم می شود.


✔️ میزان مصرف مواد اولیه و فرمولاسیون محصول در طرح توجیهی تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت !


مواد اولیه مورد نیاز ماءالشعیر (دلستر)

مواد اولیه مصرفی برای تهیه مالت و عصاره مالت جوی وارداتی می باشد. جوی وارداتی به علت دارا بودن ضایعات در حدود 5-3 درصدی که غالباً 97-95 درصد آن قابلیت تولید مالت را دارد استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده جهت تهیه عصاره مالت در هنگام تفکیک و یا عصاره کشی از مالت مقدار 25 درصد از آن به صورت تفاله و ضایعات خروجی تفکیک می شود و 75 درصد از همان محتویات به عصاره مالت تبدیل می شود.

✳️ الف) مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مالت :

با توجه به ظرفیت سالانه مالت که 2500 تن در سال می باشد که مواد اولیه آن جو می باشد که در فرآیند مالت سازی حدود 20 درصد افت دارد که در نهایت به 3125 تن جو نیاز داریم.

✳️ ب) میزان مواد اولیه مورد نیاز ماءالشعیر (دلستر):

مقدار مواد اولیه لازم برای تولید یک لیتر ماءالشعیر (دلستر) به شرح ذیل است :

  • مالت : 170 گرم
  • شکر : 15 گرم
  • عصاره رازک : 0.3 گرم
  • گاز کربنیک : 8 گرم
  • اسید سیتریک : 0.1 گرم
  • اسید تارتاریک : 0.1 گرم
  • اسید لاکتیک : 0.1 گرم

✳️ ج) مواد مصرفی کمکی و بسته بندی مورد نیاز طرح به قرار زیر میباشند:

  • سود : 5.3 تن در سال
  • اسیدهای معدنی : 5.3 تن در سال
  • بطری شیشه ای : 30.5 میلیون عدد
  • تشتک : 30.5 میلیون عدد
  • لیبل یا برچسب : 30.5 میلیون عدد
  • نایلون شیرینگ : 120 تن
  • شبکه 220 : 4000 عدد
  • سینی دایکاتی بسته بندی : 2550000 عدد

✔️ بررسی اجمالی فرایند تولید ماءالشعیر یا دلستر جهت اجرای طرح توجیهی آن در ایران و اروپا !


فرایند تولید ماءالشعیر یا دلستر در ایران

تولید ماءالشعیر (دلستر) از مواد اولیه تا محصول نهایی مستلزم طی عملیات مختلف و معینی است که در طول سالیانه متمادی تثبیت شده و مورد استفاده کشورهای مختلف است. با پیشرفت تکنولوژی و نوع ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده تفاوت هایی در روش ایجاد گردید.

✳️ روش معمول تولید ماءالشعیر در ایران چیست !

در ایران ماءالشعیر (دلستر) به روش زیر تولید می نمایند :

  1. مقداری از مالت را توزین نموده و بعد از آسیاب کردن یا فرو کردن در داخل مخزن پخت با مقدار معینی آب مخلوط می نمایند. مخزن یا دیگ پخت دارای ژاکت یا جداره گرما و همزن می باشد.
  2. عملیات هیدرولیز نشاسته مالت جو به قنندهای شیرین و همچنین تبدیل پروتئین و سایر مواد موجود مالت به مواد ساده تشکیل دهنده در این مرحله صورت می گیرد. اضافه کردن شکر ، عصاره رازک و افزودنی های دیگر در خاتمه عملیات هیدرولیز انجام می شود.
  3. توسط صافی تفاله حالت را از مایع حاصله (wort) جدا کرده و مایع را به مخزن دیگری بنام ( whir pool ) ارسال می کنند تا ته نشینی صورت گیرد.
  4. مایع گرم توسط سرد کننده صفحه ای (Plate Cooler) خنک شده و در حین انتقال به مخازن دو جداره جهت نگهداری اسیدهای خوراکی و افزودنی های دیگر اضافه می شود.
  5. ماءالشعیر (دلستر) خنک را توسط سیستم فیلتراسیون کاملاً شفاف نموده و در مخازن تحت فشار دو جداره استیل با تزریق گاز CO2 به واحد پرکنی انتقال می دهند.

✳️ روش معمول تولید ماءالشعیر در اروپا چیست !

فرآیند تولید ماءالشعیر (دلستر) در کشورهای اروپایی و پیشرفته به شرح زیر می باشد :

  1. تهیه مالت توسط سیستم مالت سازی
  2. آسیاب کردن مالت
  3. استحصال مایع مالت (wort) از دانه مالت
  4. فرآوری مایع مالت و انجام فرآیند تخمیر و در نتیجه الکلی شدن مایع
  5. استخراج مخمر ، تصفیه مایع و شفاف سازی (فیلتراسیون)
  6. بسته بندی و پرکنی

بسته بندی ماءالشعیر به سه روش زیر انجام می شود :

  1. پر کردن و بسته بندی به صورت نوشابه الکل دار
  2. پر کردن و بسته بندی به صورت نوشابه بدون الکل
  3. روش تولید نوشابه بدون الکل (روش جدید) : در این روش مراحل تولید مالت ، آسیاب کردن ، فرآوری مالت و استحصال مایع مثل سایر روش ها صورت می گیرد با این اختلاف که اولاً تولید الکل به جهت کنترل فرآیند تخمیر صورت نمی گیرد و از طرفی کیفیت محصول از بابت طعم و مزه مثل نوشابه الکلی می باشد.

خلاصه فرایند تولید ماءالشعیر ( دلستر )

✳️ به طور خلاصه فرایند تولید ماءالشعیر ( دلستر ) به شرح زیر می باشد :

  1. جوی مخصوص جهت تولید ماءالشعیر ( دلستر ) با دقت کافی از مزارع تهیه می گردد که هر هزار دانه آن باید 35.45 گرم وزن داشته و میزان پروتئین آن حداکثر 12-9 درصد می باشد. قدرت جوانه زدن ظاهری آن 80 درصد و بعد از رده بندی حداقل 95 درصد آن قابل استفاده باشد.
  2. پس از تهیه ، جو در دو مرحله تمیز می شود و در مرحله اول خاک و کاه آن جدا می شود و در مرحله بعدی جو ریز و نصفه و شکسته و همچنین سنگ و احیاناً باقی مانده کاه جدا می شود. جوی ریز و نصفه و کاه جهت خوراک دام و طیور به فروش می رسد و جو پاک شده جهت مصرف در سیلوها ذخیره می گردد.
  3. با توجه به ظرفیت تولید مقدار روزانه مصرف جو ، از سیلو گرفته شده و برای خیساندن به تانک های مخصوص فرستاده می شود.
  4. جوهای خیس خورده سپس به سالن جوانه زدن فرستاده شده و از آن جا پس از جوانه زدن به کوره های مخصوص منتقل می شود و پس از برشته شدن ، نام مالت به محصول اطلاق می شود.
  5. در مرحله پخت ابتدا مالت آسیاب شده به تانک پخت فرستاده می شود و سپس به تانک صافی ارسال شده و بعد از آن به تانک های جوش و ترسیب می رود.
  6. بعد از طی این مراحل محصول وارد سردخانه شده و عملیات بعدی در این قسمت انجام می شود.
  7. در قسمت سرد خانه پس از افزودن برخی مواد ، محصول با عبور از صافی های مخصوص به تانک های تولید رفته و آن گاز دی اکسید کربن اضافه می گردد و در این مرحله نوشابه آماده پر کردن در بطری می باشد.

✔️ معرفی واحدهای مختلف کارخانه و مراحل تولید ماءالشعیر جهت اجرای طرح توجیهی ماءالشعیر و دلستر !


معرفی واحدهای مختلف کارخانه تولید ماءالشعیر | دلستر و مراحل تولید آن

واحدهای مختلف کارخانه تولید ماءالشعیر (دلستر) عبارت اند از :

  1. واحد بوجاری
  2. واحد مالت سازی
  3. واحد پخت
  4. واحد سرد خانه
  5. واحد تولید و بسته بندی

✳️ 1 - واحد بوجاری:

در این واحد با استفاده از انواع الک ، دستگاه های سنگ جمع کن ، هواکش و خاک گیر و غیره ناخالصی های همراه جو نظیر سنگ ، خاک ، پوشال و ... از آن جدا می شود.

همچنین در این واحد جوهای ریز ، شکسته و ناسالم از جوهای سالم جدا می گردد و در پایان جوهای سالم در سیلوها انبار می شوند ، بعد از این مرحله دانه های جو تمیز شده به قسمت مالت سازی می رود تا کاملاً در آنجا شسته شده و آماده برای مراحل دیگر گردد.

✳️ 2 - واحد مالت سازی:

در این واحد عملیات زیر صورت می پذیرد :

  1. خیساندن و شست و شوی جو
  2. جوانه زدن
  3. حرارت دادن کوره
  4. پوست گیری
  5. الک کردن

a) - خیساندن و شست و شوی جو : جوهای تمیز و الک شده در واحد بوجاری به منظور خیس خوردن و شست و شو وارد تانک های مخصوص می شوند. همزمان با وارد شدن جو به تانک ، آب نیتر به مقدار لازم وارد تانک می شود ، همچنین سودا یا هیدرات سدیم اضافه می گردد ، افزودن سودا برای ضد عفونی کردن جو و نیتر از بین بردن بخشی از پوست جو می باشد زیرا سودا خاصیت خورندگی دارد و در نتیجه باعث خورده شدن مقداری از غشاء جو می شود و پوسته آن را نازک می کند و زمینه را برای جوانه زدن مساعد می نماید. بعد از افزودن سودا ، فرمالین و در صورت نیاز ید اضافه می گردد.

افزودن فرمالین به دو منظور انجام می پذیرد یکی ضد عفونی نمود بیشتر و دیگری چون ممکن است مقداری سود سودا زیر غشاء جو نفوذ کند ، فرمالین که حالت اسیدی دارد آن را خنثی می نماید. بعد از افزودن مواد فوق ، جو به مدت 48 ساعت در این تانک می ماند و طبق یک برنامه منظم چندین بار با آب در داخل تانک شست و شو می شود.

b) - جوانه زدن : در سالن جوانه زدن ، جو در دمای 22-18 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 7-5 روز می مانند. در این مدت آنزیم های نهفته شروع به فعالیت می نمایند و حتی بعضی از آنزیم ها در این مرحله به وجود می آیند. این آنزیم ها بر روی پروتئین و نشاسته جو اثر کرده و آن را تبدیل به قند می نمایند. در اثر جوانه زدن بعضی از ویتامین ها جو مانند تیامین و ریبوفلاوین افزایش می یابند. هر روز چندین بار توسط دستگاه مخصوصی جوها را هوادهی می کنند.

جوها را به صورت روزانه از نظر میزان جوانه زدن و غیره مورد آزمایش قرار داده و در صورت تایید ، پس از طی زمان مقرر به تانک کوره فرستاده می شوند.

c) - کوره مالت سازی : در کوره ، جوها به وسیله حرارت برشته می گردنند و جوانه ها در اثر حرارت از بین می روند. در کوره به تدریج ، در مدت 50-25 ساعت ، دما از 45 به 85 درجه سانتی گراد می رسد ، رطوبت جو در این مرحله کاهش یافته و به حدود صفر می رسد و از این پس نام مالت به این محصول اطلاق می شود.

d و e) - دستگاه پوست گیر مالت : این دستگاه یک استوانه گرداننده است که پیوسته در حال دوران است که در نتیجه باعث جدا شدن پوست مالت می گردد ، پوست به عنوان ضایعات به فروش می رسد و دانه های سالم پس از الک شدن به سیلوهای ذخیره مالت می رود.

✳️ 3 - واحد پخت :

واحد پخت شامل بخش های آسیاب و تانک های پخت ، صافی ، جوش وتر سیب می باشد.

آسیاب :

مالت به مقدار مورد نیاز از سیلوها گرفته شده و پس از شست و شو به همراه مقداری آب وارد دستگاه آسیاب می شود. این دستگاه دارای دو غلطک است. حرکت غلطک ها خلاف جهت یکدیگر است. دانه های مالت از حد فاصل دو غلطک کرده عبور و آسیاب می شوند. پس از این مرحله مالت خرد شده وارد تانک پخت می شود.

تانک پخت :

دانه های مالت آسیاب شده وارد تانک پخت شده و هم زمان با آن آب سرد نیز وارد تانک می شود. درجه حرارت را در این تانک تدریجاً در مدت حدود 90 دقیقه بر طبق یک برنامه منظم حرارتی از 45 درجه سانتی گراد به 5 درجه سانتی گراد می رسانند.

بالا بردن تدریجی دما بدین علت است که آنزیم ها فرصت فعالیت داشته باشند و نشاسته را به ماده قندی تبدیل نمایند. حداکثر فعالیت آنزیم ها در دمای 60-50 درجه سانتی گراد می باشد.

آنزیم هایی که در این مرحله اضافه می شوند عبارت اند از : آلفا آمیلاز و بتا گلوکاتاز ، فرم آلدئید (ppm 200-300) و اسید فسفریک .

از دو ماده اخیر برای شکستن پروتئین موجود در ماءالشعیر (دلستر) استفاده می گردد تا این پروتئین باعث کدورت در ماءالشعیر (دلستر) نشوند.

در این مرحله شربت مالت به دست می آید. از هر هفت کیلو مالت یک هکتو لیتر شربت مالت تهیه می گردد. پس از این مرحله شربت مالت توسط پمپ به تانک صافی منتقل می شود.

تانک صافی :

همان طور که بیان گردید ، پس از تهیه شربت مالت ، شربت توسط پمپ وارد تانک صافی می شود ، این تانک دارای چندین صفحه مشبک است که به عنوان فیلتر یا صافی به کار می رود ذرات و نا خالصی های شربت در این قسمت جمع آوری و توسط پمپ به تانک تفاله وارد می شود.

تفاله های به دست آمده جهت خوراک دام به فروش می رسند. مایع صاف شده از تانک صافی به تانک جوش منتقل می شود.

تانک جوش :

مایع شربت مالت از تانک صافی وارد تانک جوش می شود ، در این تانک مایع نوشابه توسط بخار آب گرم می گردد. حرارت تانک جوش تا حدود 90 درجه سانتی گراد می رسد و برای جلوگیری از هرگونه تخمیر شکر به آن رازک اضافه می گردد.

مقدار شکر حدود 3-1 درصد کل مالت مصرف می شود و نسبت به تلخی مخصوص که باید عاید شود. بین 50-30 گرم رازک در هر هکتولیتر افزوده می شود. شربت مالت حدود 90 دقیقه در این تانک می ماند و سپس به تانک ترسیب منتقل می شود.

تانک ترسیب :

مایع نوشابه به وسیله پمپ وارد این تانک می شود. در تانک ترسیب در اثر گردش و سانتریفوژ ، ذرات پروتئین که در مراحل قبلی شکسته شده اند رسوب می کنند و مایع زلال در بالا قرار می گیرد.

در این مرحله به مایع نوشابه مواد افزودنی از قبیل اسیدهای تارتاریک ، سیتریک و لاکتیک و نیز کربن اکتیو اضافه می گردد. اسیدهای تارتاریک و لاکتیک به عنوان طعم دهنده و تنظیم کننده PH و اسیدسیتریک به عنوان آنتی اکسیدان و تنظیم کننده PH و کربن اکتیو برای از بین بردن رنگ و بوی نا مطلوب ماءالشعیر (دلستر) استفاده می شود.

همچنین کربن اکتیو کلیه رنگ هایی که احتمالاً در اثر سوختن به وجود آمده ، جذب می کند و باعث شفافیت ماءالشعیر (دلستر) می شود مدت توقف ماءالشعیر (دلستر) در این تانک حدود 1 ساعت بوده و از آن جا به واحد سرد کننده منتقل می شود.

✳️ 4 - واحد سرد کننده (سردخانه) :

در این واحد با استفاده از کمپرسورهای سرد کننده ، دمای ماءالشعیر (دلستر) را از 95 درجه به 5 درجه سانتی گراد می رسانند و مایع نوشابه توسط پمپ از واحد سرد کننده وارد تانک های دوجداره می شود.

در بین جدار این تانک ها برای پایین آوردن دمای محصول ، آب و الکل جریان دارد. ماءالشعیر (دلستر) در این تانک ها حدود 24 ساعت می ماند تا کربن اکتیو موجود در آن ته نشین شود. محصول در این مرحله از سه نوع فیلتر عبور می کند تا طبق استاندارد کدورت آن کمتر از 2 شود.

این سه فیلتر عبارت اند از :

دستگاه سانتریفوژ :

وسیله ای است که با ایجاد فشار لازم به کمک عمل گریز از مرکز برای انتقال سیالات از نقطه ای به نقطه دیگر به کار می رود. وقتی مایع نوشابه از تانک های دوجداره وارد سانتریفوژ می شود داخل آن به خوبی بهم می خورد.

فیلتر دستگاه عموماً بعد از 100 هکتولیتر باید تعویض شود. مایع نوشابه در صورت لزوم چندین بار سانتریفوژ می شود. بعد از این مرحله مایع نوشابه وارد دستگاه فیلتر خاک صافی می شود.

دستگاه فیلتر خاک صافی :

داخل این دستگاه سینی هایی به شکل توری وجود دارد که روی آن خاک صافی ریخته شده است. مایع نوشابه از این فیلتر عبور می کند. نا خالصی ها به خارج از مخزن هدایت می شود و مایع تمیز به دستگاه فیلتر کاغذی می رود. مصرف خاکی صافی در این دستگاه بین 400-600 برای هر هکتولیتر است و هر چند ساعت یک بار فیلترهای آن باید تعویض گردد. گاهی اوقات برای این که کدورت به حد استاندارد برسد مایع نوشابه را چندین بار از این فیلتر عبور می دهند.

دستگاه فیلتر کاغذی :

کار این دستگاه جدا نمودن ذرات بسیار ریز موجود در مایع نوشابه است. این دستگاه به شکل مکعب مستطیل و دارای 300 ورق کاغذی که به طور موازی در کنار هم قرار گرفته اند ، می باشد.

این تعداد برای 3000-4000 هکتولیتر نوشابه کافی می باشد. هنگامی که مایع نوشابه با فشار از داخل ورق ها عبور می نماید ذرات ریز نا خالصی آن گرفته می شود و مایع نوشابه تمیز از داخل آن عبور می کند. پس از این مرحله مایع نوشابه به تانک های تولید منتقل می شود.

✳️ 5 - واحد تولید و بسته بندی :

بعد از تایید میزان کدورت توسط آزمایشگاه ، مایع نوشابه به تانک های تولید منتقل می شود. تانک های تولید به وسیله خنک کننده ها سرد نگه داشته می شوند. دمای نوشابه در این تانک ها باید زیر 8 درجه سانتی گراد حفظ شود.

در تانک های تولید مواد افزودنی شامل انیدرید سولفورو و مشتقات آن آنزیم پروتئاز (برای جلوگیری از کدورت در بطری) و اسید اسکوربیک اضافه می گردد.

لازم به ذکر است در صورتی که نوشابه بیشتر از 24 ساعت در تانک های تولید بماند امکان دارد مقداری از قند آن به الکل تبدیل شود. در این صورت دوباره آن را به قسمت پخت انتقال داده تا الکل آن تبخیر شود و شکر اضافه می نمایند تا قند از بین رفته آن جبران شود. سپس مراحل بالا دوباره طی می شود.

در نهایت میزان قند ، وزن مخصوص ، درصد الکل ، رنگ ، کدورت ، ضریب شکست نور و PH را اندازه می گیرند و درصورت مطابقت با استانداردهای مربوطه آماده برای پر کردن در شیشه یا قوطی می گردد.

ویژگی های دو نوع محصول تجاری ماءالشعیر (دلستر) در لیست زیر ارائه شده است:

  • قند کل : (نوع 1 : 8.5 - 8 گرم) ، (نوع 2 : 5.5 - 5 گرم)
  • عصاره خشک : (نوع 1 : حداقل 11 گرم) ، (نوع 2 : حداقل 8 گرم)
  • کدورت : (نوع 1 : حداکثر 3) ، (نوع 2 : حداکثر 2)
  • PH : (نوع 1 : 3.9 - 3.2) ، (نوع 2 : 4.2 - 3.7)
  • اسیدیته کل : (نوع 1 : 0.25 - 0.1 گرم) ، (نوع 2 : 0.2 - 0.12 گرم)
  • Co2 : (نوع 1 : 0.47 گرم) ، (نوع 2 : 0.47 گرم)

مقدار ویژگی های دو نوع محصول تجاری ماءالشعیر (دلستر) در هنگام پر کردن به قرار زیر میباشند:

  • وزن مخصوص : gr/cm3025 - 1.02
  • میزان هوا : m 3 - 1
  • میزان گاز : w/w45 - 0.38
  • درجه حرارت : C° 10 - 7
  • میزان فشار : Bar 2 - 1
  • رنگ : EBC 200 - 150

معرفی دستگاه (پرکن) ماءالشعیر (دلستر):

این دستگاه برای پر کردن نوشابه به داخل بطری به کار می رود. مایع نوشابه از تانک های تولید تحت فشار هوا وارد فیلتر می شود. فشار داخل تانک های تولید 5-3 اتمسفر می باشد.

فشار سطح مخزن باید 12 آتمسفر باشد. برای اینکه مایع مخزن فیلتر تحت فشار مستقیم هوا قرار نگیرد، تانک مصرفی در کنار آن می باشد تا تعادل سطح مایع مخزن و تانک تولید را حفظ نماید.

سرعت حرکت دستگاه متغیر می باشد و عموماً در هر بار بسته به نوع پر کن تعداد متفاوتی از بطری را پر از مایع می نماید. مایع نوشابه از شیشه توسط سوزن هایی به داخل بطری منتقل می شود.

مایع به جداره داخل بطری برخورد می کند تا آرام آرام هوای موجود در بطری از وسط بطری خارج شود. در بالای دستگاه یک عدد اهرم وجود دارد که باعث بسته شدن شیرها می شود. ضمناً در پایین دستگاه هم اهرم دیگری وجود دارد که باعث باز شدن شیرها می شود.

معرفی دستگاه پرس و دربند ماءالشعیر (دلستر):

در مرحله آخر بطری های پر شده تشتک گذاری (دربندی) می شوند. اساس کار این دستگاه بر مبنای پرس مکانیکی است. دستگاه پرس با فشار بسیار کمی باعث فرود آمدن تشتک بر روی بطری ها می شود و فشار پرس نیز قابل تنظیم می باشد.

در نهایت بطری های ماءالشعیر (دلستر) جعبه گذاری شده و جهت عرضه به بازار به انبارهای فروش منتقل می گردد.


✔️ معرفی ماشین آلات و دستگاه ها و تجهیزات کارخانه ماءالشعیرجهت اجرای طرح توجیهی تولید 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت در سال!


ماشین آلات و دستگاه های خط تولید کارخانه ماءالشعیر

✳️ ماشین آلات و دستگاه های خط تولید دلستر جهت اجرای طرح توجیهی تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :

  • شربت ساز 4 مخزنه و پمپ : 2 دستگاه
  • فیلتر شربت : 1 دستگاه
  • پاستوریزاتور شربت : 2 دستگاه
  • پر کن : 1 دستگاه
  • تاریخ زن اتوماتیک : 1 دستگاه
  • دستگاه شست و شو : 1 دستگاه
  • دستگاه تولید گازکربنیک : 1 دستگاه
  • مخزن جو خیش کن 5 تنی : 4 دستگاه
  • حوضچه جوانه زنی : 2 دستگاه
  • کوره خشک کن : 2 دستگاه
  • جوانه و ریشه گیر : 1 دستگاه
  • پمپ و اکیوم جوی خیس : 1 دستگاه
  • تانک هیدرولیز : 1 دستگاه
  • دیگ پخت دوجداره : 1 دستگاه
  • تانک صافی استیل با پمپ : 1 دستگاه
  • تانک ته نشین استیل با پمپ : 1 دستگاه
  • اواپراتور : 1 دستگاه
  • برج خنک کننده با پمپ : 1 دستگاه
  • آسیاب غلطکی : 1 دستگاه
  • سانتریفورژ : 1 دستگاه
  • تانک نگهداری : 1 دستگاه
  • دستگاه بوجاری پنوماتیک : 1 دستگاه
  • خلاء شیشه پر کن : 1 دستگاه
  • کمپرسور : 1 دستگاه
  • جعبه گذار خودکار : 1 دستگاه

✳️ تجهیزات و تأسیسات عمومی کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت !

علاوه بر ماشین آلات تولید ، هر واحد تولیدی برای سرویس و پشتیبانی خط تولید نیاز به یک سری تأسیسات دارد که در این قسمت مورد بررسی قرار می گیرد.

1 - آزمایشگاه کنترل کیفی :

واحد آزمایشگاه وکنترل کیفی برای انجام آزمون های ذیل که نقش اساسی در کمیت وکیفیت محصولات خواهد داشت راه اندازی می شود و نیاز به تجهیزات و وسایلی شامل pH متر ، و وسایل آنالیز آب ، وسایل آزمون میکروبیولوژی و وسایل اندازه گیری عوامل تعیین کننده در مالت و ماءالشعیر (دلستر) نیاز دارد.

  • آزمون وضعیت ظاهری محصولات
  • آزمون های فیزیکی و شیمیایی مواد اولیه و محصولات
  • آزمون های میکروبیولوژی محصولات

 2 – تعمیرگاه :

برای سرویس و پشتیبانی ماشین آلات تولید با توجه به ظرفیت اسمی تولید این واحد نیاز به یک واحد تعمیرگاه نسبتاً تجهیز دارد تا بتواند به طور مستمر سرويس وتعمیرات ماشین آلات تولید و تأسیسات جانبی را انجام دهد که در این راستا تأمین ابزار کارگاهی اولیه ، فضای مناسب برای تعمیرات و نیروهای فنی و ماهر در این طرح پیش بینی شده است.

3 - تأسیسات برق و برق رسانی:

برق مصرفی هر واحد صنعتی معمولاً شامل برق مصرفی ماشین آلات تولید ، تأسیسات جانبی و برق مصرفی روشنایی بخش های مختلف آن می باشد لذا با توجه به این موارد برآورد برق مورد نیاز و تأسیسات مربوطه در جدول ذیل ارائه می شود :

  • برق ماشین آلات تولید : 300 کیلووات
  • برق تأسیسات : 100 کیلووات
  • برق روشنایی : 20 کیلووات
  • اخذ انشعاب برق رسانی : یک سری
  • تابلو برق : یک سری

4 - تأسیسات آب و آب رسانی

با توجه به این که در تولید ماءالشعیر (دلستر) آب به عنوان ماده اولیه محسوب می گردد و از طرفی نیز در فرآیند تولید مالت وعصاره مالت و همچنین شست و شو مخازن ، دیگ ها ، بطری ها و.. از آب استفاده می شود لذا میزان آب مصرفی این واحد در بخش فرآیند تولید قابل توجه می باشد.

از این رو این واحد جهت تأمین آب مصرفی سالانه خود باید از تأسیسات مناسب آبرسانی برخوردار باشد. همچنین یک واحد صنعتی علاوه بر آب مصرفی در فرآیند تولید نیاز به آب جهت مصارف کارکنان ، آبیاری محوطه و تمیز کاری روزانه نیز خواهد داشت. در جدول ذیل برآورد آب مورد نیاز این واحد تولیدی به همراه تأسیسات مربوطه آورده شده است.

  • آب مورد نیاز فرآیند تولید (روزانه) : 370 متر مکعب
  • آب مصرفی کارکنان : 6 متر مکعب
  • آب برای فضای سبز و محوطه : 1 متر مکعب
  • اخذ انشعاب آب : یک سری
  • لوله کشی آب : یک سری

5 - سیستم تصفیه فاضلاب:

در تمامی صنایع و از جمله صنایع غذایی به لحاظ استفاده از آب زیاد و فراوان در چرخه تولید و همچنین به جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست و به کارگیری مجدد این منبع بسیار پر ارزش از سیستم تصفیه فاضلاب در صنایع مختلف استفاده می شود که در صنعت ماءالشعیر (دلستر) سازی نیز به علت استفاده حدوداً 80 درصدی آب در این محصول نیاز به سیستم تصفیه فاضلاب می باشد.

در این واحد تولیدی روزانه حدود 200 متر مکعب پساب صنعتی ایجاد می شود . حذف مواد معلق درشت شناور که با استفاده از آشغال گیری مکانیکی و دستی انجام می شود. آشغال های گرفته شده از فاضلاب در مسیر جریان تخلیه می گردند.

سیستم تصفیه مورد نظر بر اصول زیر مبتنی است :

  • حذف مواد دانه ای ، چربی و روغن از طریق شناور سازی
  • متعادل ساختن پساب از نظر جریان و ترکیب
  • عملیات خنثی سازی و تنظیم pH از طریق تصفیه شیمیایی.
  • حذف مواد قابل تجزیه که به صورت معلق ، کلوئیدی در فاضلاب و پساب موجود است از طریق تصفیه بیولوژیکی.
  • سالم سازی فاضلاب با پساب تصفیه شده.

6 - سیستم سوخت رسانی:

با توجه به نیاز این واحد تولیدی به سوخت های مختلف تجهیزات مناسب از قبیل مخازن سوخت برای ذخیره نمودن انواع سوخت در نظر گرفته شده است.

7 - سیستم اطفاء حریق:

در هر واحد تولیدی به خصوص در واحدهایی که آتش و حرارت در آن ها نقش زیادی ایفاء می کند ، جهت جلوگیری از هر گونه آتش سوزی ، نیاز به یک سری تجهیزات اطفاء حریق می باشد که می بایست در محل های مشخص نصب شده و در مواقع ضروری مورد استفاده قرار گیرند.

از طرفی با توجه به وجود دلایل متفاوت در نحوه ایجاد آتش مواد خاموش کننده نیز می بایست متفاوت باشند.

از این رو در این واحد تولیدی هم از هر یک از مواد خاموش کننده آتش استفاده شده که در جدول ذیل ارائه می شوند.

  • کپسول آتش نشانی 6 کیلویی (قابل حمل توسط دست) : 6 عدد
  • کپسول آتش نشانی 30 کیلویی (قابل حمل توسط چرخ مخصوص) : 6 عدد
  • کپسول آتش نشانی 12 کیلویی (با مخلوط پودر و گاز) : 10 عدد
  • کپسول آتش نشانی 50 کیلویی (بامخلوط پودر گازوقابل حمل توسط چرخ) : 8 عدد

8 - سیستم سرمایش و گرمایش:

به طور کلی استفاده از سیستم گرمایی بالا در صنایع ماءالشعیر (دلستر) سازی کاربری زیادی ندارد و جهت گرمایش واحدها از هیتر برقی و بخاری های صنعتی استفاده می شود.

اما استفاده از سرما جهت نگهداری مواد غذایی به جهت کنترل واکنش های شیمیایی و عوامل میکروبی حائز اهمیت می باشد به همین جهت علاوه بر نیاز کارکنان به وسایل سرد کننده ، فرآیند تولید ماءالشعیر (دلستر) هم در چندین مرحله نیاز به ایجاد سرما دارد که در این طرح برآورد لازم برای تأمین آن انجام شده است.


✔️ بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه کنترل کیفیت در کارخانه تولید ماءالشعیر (دلستر) !


بررسی ایستگاه ها ، مراحل و شیوه کنترل کیفیت در کارخانه تولید ماءالشعیر

هر واحد تولیدی برای کنترل مراحل تولید و اطمینان از استفاده صحیح مواد اولیه و همچنین تولید با کیفیت و رضایت مشتریان خود ، واحد آزمایشگاه و کنترل کیفی را در شرکت خود راه اندازی می نمایند و در حدی برای آن اهمیت قائل می شوند که مدیر این واحد مستقیماً زیر نظر مدیرعامل فعالیت می نماید.

در واحد تولیدی ماءالشعیر (دلستر) با توجه به اهمیت آن ، فرآیند تولید و همچنین رابطه مستقیم تولیدی با سلامت افراد جامعه ، و (آزمایشگاه و کنترل کیفی) از اهمیت بالایی برخوردار است. در این واحد ، ایستگاه های کنترل کیفیت ذیل راه اندازی می شود.

✳️ الف) ایستگاه کنترلی کیفیت مواد اولیه تولید ماءالشعیر (دلستر) :

در این ایستگاه مواد اولیه مورد نیاز این واحد مثل جو ، مالت ، اسیدهای معدنی ، شکر ، رازک و انواع مواد بسته بندی دقیقاً مورد بررسی قرار می گیرند و از ورود مواد اولیه معیوب و نا مرغوب به خط تولید جلوگیری می شود. در صورتی که کنترل های دقیق توسط متصدیان این ایستگاه انجام می شود می توان تا حدود زیادی به کیفیت محصولات تولیدی مطمئن شد.

✳️ ب) ایستگاه کنترل کیفیت ماءالشعیر (دلستر) حین تولید:

در این ایستگاه درجه حرارت ، رطوبت ، ترکیب مواد و کنترل رعایت مقدار دقیق آن ها ، زمان ماند محصول در مخازن ، شکل ظاهری و میزان کدورت مورد کنترل دقیق قرار می گیرند.

✳️ ج) ایستگاه کنترل کیفیت ماءالشعیر (دلستر) نهایی :

در این ایستگاه آزمون های زیر انجام می شود :

  • وضعیت ظاهری : طعم ، بو ، رنگ ، شفاف بودن
  • آزمون های شیمیایی : اندازه گیری قند ، درصد الکل ، کدورت ، PH ، فلزات
  • آزمون های میکروبیولوژی : تعداد کل میکروب ها ، کپک و مخمر

✔️ بررسی استانداردهای مالت و ماءالشعیر (دلستر) !


بررسی استانداردهای مالت و ماءالشعیر

در این زمینه و برای تولید مالت و ماءالشعیر (دلستر) (استاندارد شماره 2441) توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین شده است و با توجه به اهمیت مالت و ماءالشعیر (دلستر) ، استانداردهای جهانی BSI ، SATM ، JIS ، ISO ، ANSI و... هم استانداردهایی برای این نوع محصولات تدوین نمودند.

✳️ استاندارد و ویژگی های عصاره مالت به شرح زیر میباشند:

عصاره مالت شربت تغلیظ شده مالت می باشد که عمدتاً از مالت جو تهیه می گردد. این محصول در دنیا معمولاً با غلظت 80-70 درصد مواد قندی تولید می شود.

خصوصیات استاندارد این محصول برای مصارف ویژه متفاوت است و استاندارد مورد مصرف در ایران ، ویژگی های ذیل را برای این محصول ارائه نموده است.

  • درصد عصاره : 81-78 درصد
  • رنگ عصاره : 5.95-5
  • اسیدیته (حداکثر) : 1.3 درصد
  • پروتئین : 5-3 درصد
  • قند احیاء کننده : 55% بر حسب مالتوز
  • مالت باید عاری از هرگونه مزه و بوی خارجی باشد.
  • میزان مواد خارجی موجود در حالت جو نباید بیش از 0.5 درصد وزن الکل آن باشد.
  • مالت جو باید فاقد کپک ، حشرات زنده و مرده، اجزاء حشرات و فضولات جوندگان که قابل رویت با چشم غیرمسلح است باشد.
  • عصاره مالت دارای چگالی حدود 1.39 در صد بوده و دارای بو و طعم مطلوب مالت و شیرین مزه می باشد.

✳️ استاندارد و ویژگی های ماءالشعیر (دلستر) به شرح زیر میباشند:

استاندارد نوشابه های گازدار مالت (ماءالشعیر) نخستین بار در سال 1361 توسط کمیته فنی نوشابه های گاز دار صنایع غذایی تهیه شد. هدف از تدوین این استاندارد که سه بار مورد تجدید نظر قرار گرفت ، تعیین ویژگی ها ، نمونه برداری و روش های آزمون بسته بندی ، نشانه گذاری این نوع محصولات می باشد.

✳️ الف) ویژگی های ظاهری ماءالشعیر به قرار زیر میباشند:

  • ویژگی های ظاهری : فرآورده باید کاملاً شفاف ، زلال و بدون هر گونه ذرات معلق و رسوب باشد.
  • طعم و بو : فرآورده باید طعم و بوی مالت و طعم دهنده های ویژه خود بوده و بدون هرگونه طعم
  • بوی خارجی ، ترشیدگی ، کپک زدگی و سوختگی باشد.
  • رنگ : رنگ فرآورده ها باید از زرد کهربایی تا قهوه ای کم رنگ با قدرت رنگ بالا باشد.

مالت مصرفی در ماءالشعیر باید دارای ویژگی های زیر باشد :

  • طعم و بو : مالت باید دارای طعم و بوی طبیعی مخصوص بوده و بدون طعم و بوی خارجی باشد.
  • رنگ : رنگ مالت باید 40-25 بر حسب واحد EBC European Brewery Convertson)) باشد.
  • رطوبت : رطوبت مالت نباید از 6 درصد وزنی تجاوز کند.
  • نشاسته : تمام نشاسته باید به قند تبدیل شده و آزمایش ید در آن باید منفی باشد.
  • آب : آب مورد مصر در تهیه نوشابه باید طبق استاندارد 1053 باشد.

در استاندارد 1053 ، آب مصرفی در این محصولات آب گوارایی است که عوامل فیزیکی ، شیمیایی بیولوژیکی آن در حدی باشد که مصرف آن عارضه سویی در کوتاه مدت و یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند.

گاز کربنیک : گاز کربنیک مورد مصرف در نوشابه ، باید طبق استاندارد شماره 2179 باشد.

در این استاندارد ویژگی های گاز کربنیک آورده شده است :

  • کربن دی اکساید به شکل CO2 مایع باشد.
  • گازهای باقی مانده در مجموع پس از جذب گاز کربنیک نباید پس از 0.2 درصد حجم کامل تبخیر شده ماده در 20 درجه سانتی گراد و فشار 1013 میلی بار باشد.

استفاده از قندهای زیر طبق ویژگی های استانداردهای مربوطه در نوشابه مالت مجاز است :

  • شکر ، گلوکز ، قند اینورت ، فروکتوز ، مواد افزودنی

مواد افزودنی زیر طبق استاندارد مربوطه به این فرآورده مجاز است :

  • اسیدی کننده ها
  • اسید سیتریک در حد مطلوب (طبق ویژگیهای استاندارد شماره 3381)

در این استاندارد اسید سیتریک با نام شیمیایی دو هیدروکسی 3 ، 2 و 1 پروپان تری کربوکسیلیک اسید ماده ای است که به وسیله بازیابی از منابعی چون آب لیمو و آناناس یا از تخمیر محلول های قندی یا دیگر محیط های مناسب توسط گونه های آسپرژیلوس نایجر به دست می آید.

  • اسید فسفریک در حد 700 میلی گرم در لیتر (طبق ویژگی های استاندارد شماره 2884).
  • آنتی اکسیدان ها
  • میدروکسی آنیترول بوتیلاته (BHA) در حد 2 میلی گرم در لیتر
  • هیدروکسی تولوئین بوتیلاته (BHT) در حد 2 میلی گرم در لیتر
  • رنگ : تنها افزودن رنگ کارامل به فرآورده و طبق استاندارد شماره 7408 (ویژگی های کارامل) مجاز است.
  • طعم دهنده : علاوه بررازک ، افزودن طعم دهنده های مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 952 و اسانس های طبیعی مجاز است.
  • ضد کف
  • دی متیل یلی میل آسان در حد 10 میلی گرم در لیتر
  • امولسیون کننده ها : سوربیتول در حد 150 میلی گرم در لیتر
  • کمک فرآینده ها : استفاده از صاف کننده ها و شفاف کننده های زیر در فرآیند تولید نوشابه مالت مجاز است.
  • خاک دیاتومه ، بنتونیت ، پرلیت و کربن اکتیو
  • آنزیم های مجاز خوراکی مانند آلفا آمیلاز ، بتا آمیلاز ، پروتئیناز ، گلوکونازو.
  • آلاینده های فلزی : آلاینده های فلزی نباید از مقدار تعیین شده در استاندارد در این فرآورده تجاوز نماید.

به طور کلی استانداردهای مورد نیاز صنعت تولید ماءالشعیر به قرار زیر می باشند:

  • ویژگی های آب آشامیدنی : (شماره استاندار ملی : 1053)
  • آب معدنی طبیعی - ویژگی ها : (شماره استاندار ملی : 2441)
  • ویژگی های کربن دی اکساید مایع : (شماره استاندار ملی : 2179)
  • اسید سیتریک خوراکی ، ویژگی ها ، روش های آزمون : (شماره استاندار ملی : 2381)
  • ویژگی ها و روش های آزمون اسید فسفریک قابل مصرف در صنایع غذایی : (شماره استاندار ملی : 952)

✳️ ب) ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژی ماءالشعیر (دلستر) :

ویژگی های شیمیایی و میکروبیولوژی ماءالشعیر

ویژگی های شیمیایی میکروبیولوژی نوشابه مالت باید با استاندارد ملی ویژگی های نوشابه گاز دار مالت مطابقت داشته باشد که این موارد در جداول ذیل ارائه می گردد.

ویژگی های شیمیایی ماءالشعیر (دلستر) به قرار زیر میباشند :

  • رنگ : (حد استاندارد : EBC 8-4)  برحسب واحد EBC
  • کدورت : (حد استاندارد : حداکثر 2 EBC) برحسب واحد EBC
  • میزان PH نمونه : (حد استاندارد : 4-3.6)
  • میزان اسیدیته برحسب گرم در یک لیتر نمونه : (حد استاندارد : 0.2 - 0.12 گرم)
  • میزان الکل اتیلیک برحسب درصد وزنی : (حد استاندارد : 0.1 درصد)
  • مقدار گاز کربنیک برحسب گرم در 100 میلی لیتر نمونه : (حد استاندارد : حداکثر 0.4 گرم)
  • عصاره خشک برحسب گرم در یک لیتر نمونه : (حد استاندارد : حداقل 4.5 گرم)
  • مقدار قندهای احیاء کننده برحسب گرم در 100 میلی لیتر نمونه : (حد استاندارد : حداکثر 1.2 گرم)
  • مقدار خاکستر برحسب گرم در 100 میلی لیتر نمونه : (حد استاندارد : حداکثر 0.15 گرم)

حد مجاز فلزات در ماءالشعیر (دلستر) به قرار زیر میباشند :

  • آرسنیک : حداکثر 0.2 میلی گرم در لیتر
  • سرب : حداکثر 0.2 میلی گرم در لیتر
  • مس : حداکثر 0.4 میلی گرم در لیتر
  • آهن : حداکثر 0.25 میلی گرم در لیتر

ویژگی های میکروبیولوژی ماءالشعیر (دلستر) به قرار زیر میباشند :

  • تعداد کل میکروب ها در هر سانتی متر مکعب : حداکثر 20
  • کپک و مخمر و سایر میکروب ها : منفی

✔️ موارد مصرف مالت و ماءالشعیر !

موارد مصرف مالت و ماءالشعیر

✳️ موارد مصرف مالت و عصاره آن را دقیقتر بشناسیم!

مالت و عصاره آن به دلیل ویژگی های آنزیمی ، قدرت طعم دهندگی ، رنگ و ارزش تغذیه ای آن ، در دنیا موارد استفاده فراوانی دارد.

کاربرد مالت در صنایع مختلف غذایی چون قنادی ها ، در تهیه بیسکویت ، انواع کارامل ، شیرینی و در تولید سرکه ، الکل ، غلات صبحانه ای ، بسیاری از انواع نوشابه ها و شیرهای آشامیدنی مثل شیر کاکائو ، در نانوایی ، غذای کودک و به عنوان مکمل های تقویتی و غذایی می باشد.

علت کاربرد مالت و عصاره آن در صنایع پخت این است که مالت در نان سبب تسریع در عمل تخمیر شده و زمان فرمانتاسیون را تقلیل می دهد.

در ضمن کاربرد مالت در تهیه خمیر نان ، صرفه نظر از بهتر شدن طعم و رنگ ، در بهبود کیفیت ساختمان نان نیز موثر است. زیرا حجم قرص نان زیاد تر شده و ساختمان مغز نان بهتر می شود. از مالت در صنایع داروسازی ، برای بهبود طعم در روغن ماهی و گلیسروفسفات ، در تهیه اوومالئین ، مالتین ، استومالت ، رادیومالت و ده ها محصول دیگر استفاده می شود.

ضمن این که به علت خاصیت ملین بودن عصاره مالت ، تجویز آن برای کودکان که دستگاه گوارشی آسیب پذیری دارند بسیار مناسب است.

مصرف این ماده استخوان بندی را محکم و ضعف و بی اشتهایی را از بین می برد و در پزشکی در موارد کم خونی و بیماری های عصبی تجویز می گردد. مالت در موارد سوء هاضمه های گلوسیدی ، کمبود ترشح بزاق و در دوران نقاهت بیماری ها و در تمامی مراحلی که به یک غذای سهل الهضم نیاز است مورد استفاده قرار می گیرد.

از مهم ترین فرآورده های دارویی مالت ، مالتین می باشد که یک فرآورده آنزیمی است. مالتین را به عنوان دارو در اختلالات گوارشی ورم مزمن معده استفاده می کنند ، مالت در دیگر صنایع مثل صنایع نساجی و میکروبیولوژی هم استفاده می شود. به طور مثال در تصفیه مایع استخراج شده از جوهر و نمک های آهن و در رخت شوی خانه ها به منظور جدا سازی نشاسته از پارچه مصرف می شود.

✳️ موارد مصرف ماءالشعیر (دلستر) را دقیقتر بشناسیم !

ماءالشعیر (دلستر) به عنوان کالای نهایی و به علت خواص غذایی و طبی نسبت به سایر نوشابه ها ارجحیت دارد و در اکثر مکان های ورزشی به نحو چشمگیری از نوشابه های دیگر بیشتر مصرف می شود.

از طرف دیگر چون ماءالشعیر (دلستر) طبع سردی دارد در تابستان و مواقعی که گرمای هوا زیاد است ، مصرف آن رو به فزونی می رود. همچنین مصارف زیاد آن به همراه غذا چه در ایران و چه در سایر کشورها از دیگر کاربردهای مهم دلستر می باشد.

✳️ آیا عصاره مالت و ماءالشعیر کالای جایگزینی در صنعت دارند!

ماءالشعیر (دلستر) کالایی مصرفی و نهایی است که بدست مصرف کننده می رسد و نمی تواند کالای واسطه ای برای تولید محصولات دیگر باشد ولی در مورد عصاره مالت باید گفت این ماده به عنوان ماده اولیه کارخانجات تولیدی زیادی از جمله ماءالشعیر (دلستر) سازی ، بیسکویت و شکلات سازی ، کلوچه سازی و شیرینی پزی ، قنادی ها و کارخانجات تولید غذای کودک قابل استفاده است و به صورت پودر و مایع قابل ارائه است.

در مورد عصاره مالت و محصولات جانشین برای آن باید به دو بخش کاربردی توجه کرد. یکی مصرف عصاره مالت در صنایع ماءالشعیر (دلستر) سازی که کالای جانشینی برای آن وجود ندارد و دیگر در صنایع بیسکویت و کلوچه و شکلات سازی که می توان از بهبود دهنده ها و غنی سازی های مصنوعی به جای عصاره مالت استفاده نمود.

ولی از لحاظ مواد مغذی ، غنی کننده و تقویت کننده ، کالای جایگزینی به صورت دقیق برای عصاره مالت وجود ندارد.

اما در مورد کالاهای مشابه و جایگزین محصول ماءالشعیر (دلستر) هم باید از دو منظر مورد بررسی قرار گیرند ، در حالت اول اگر در مقابل سایر نوشابه های گاز دار ، ماءالشعیر (دلستر) را به عنوان یک نوشیدنی بی ضرر و مقوی که دارای خواص مناسبی برای سلامتی است در نظر بگیریم و موارد استفاده آن را در ورزشگاه ها ، به طور کلی برای مردمی که به جهت بی ضرر بودن و یا خنک بودن طبع آن در فصل گرما از آن استفاده می کنند در نظر بگیریم تقریباً کالای جایگزین که بتواند تمام ویژگی های مثبت این محصول را داشته باشد نمی توان یافت.

در حالت دوم اگر (ماءالشعیر (دلستر)) را به عنوان یکی از انواع نوشیدنی در نظر بگیریم ، می توان محصولات دیگری نظیر نوشابه های گاز دار را به عنوان کالاهای جایگزین نام برد ولی با این وجود و به دلیل مسائلی که درباره این نوشابه ها مطرح است تمایل مردم به استفاده از ماءالشعیر (دلستر) روند رو به رشدی دارد.

در سال های گذشته به علت عدم وجود بازار رقابتی برای ماءالشعیر و وجود بازار رقابتی و پر تنوع از انواع نوشابه ها ، بازار به مرور زمان از ماءالشعیر (دلستر) خالی و متعاقباً از نوشابه ها پر شد و این نوع محصولات راحت و سریع تر در دسترس مردم قرار گرفت و مصرف کنندگان نیز به استفاده از این محصولات تمایل داشتند.

ولی در سه سال گذشته به علت آگاهی مردم از زیان های این نوشابه های از جمله پر کالری بودن و چاق کنندگی آن ها و نیز میزان قند بالای آن ها ، باعث شده که روند تقاضا به سوی مصرف نوشیدنی های طبیعی نظیر دوغ ، آب معدنی ، ماءالشعیر (دلستر) و آب میوه حرکت کند.


✔️ برآورد نیروی انسانی و یوتیلیتی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت !

پرسنل کارخانه تولید ماءالشعیر

✳️ یوتیلیتی سالانه مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :  

  • برق : 2116800 کیلووات
  • آب : 113100 متر مکعب
  • گازوئیل : 30000 لیتر
  • گاز : 6000 متر مکعب
  • بنزین : 36000 لیتر

✳️ براورد تعداد پرسنل کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت!

پرسنل تولیدی کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :  

  • کارشناس غذایی : 3 نفر
  • تکنیسین : 10 نفر
  • کارگرماهر : 12 نفر
  • کارگر ساده : 32 نفر

پرسنل آزمایشگاه کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :  

  • سرپرست : 1 نفر
  • متصدی کنترل کیفی : 9 نفر

پرسنل تعمیرگاه کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :  

  • سرپرست : 1 نفر
  • تکنیسین فنی : 4 نفر
  • کارگر ساده : 10 نفر

پرسنل اداری کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت به قرار زیر میباشند :  

  • مدیریت : 3 نفر
  • کارمندان اداری ، خدماتی مالی – فروش : 12 نفر

جمع کل پرسنل کارخانه : 97 نفر


✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمانهای مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 10 میلیون لیتر ماءالشعیر و 2500 تن مالت !


کارخانه تولید ماءالشعیر

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید ماءالشعیر و  مالت به قرار زیر میباشند :

  • سالن تولید : 2500 متر مربع
  • انبارها : 800 متر مربع
  • تعمیرگاه و آزمایشگاه : 150 متر مربع
  • اداری ، رفاهی و خدماتی : 250 متر مربع
  • جمع کل : 3700 متر مربع

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه تولید ماءالشعیر و  مالت به قرار زیر میباشند :

  • زمین : 10000 متر مربع
  • تسطیح و خاکبرداری : 8000 متر مربع
  • ایجاد فضای سبز : 2000 متر مربع
  • دیوارکشی : 800 متر مربع
  • پارکینگ و خیابان کشی : 2000 متر مربع
  • روشنایی : 50 عدد تیر برق

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید دلستر و مالت ( ماءالشعیر ) ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ کارخانه تولید دلستر و مالت ( ماءالشعیر )


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ماالشعیر 102 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 19:59
حجم فايل 1.04 MB
دانلود 154

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ماالشعیر 48 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 19:29
حجم فايل 255.3 KB
دانلود 102

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید ماالشعیر 94 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 19:31
حجم فايل 596.79 KB
دانلود 110

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید عصاره مالت 110 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 19:14
حجم فايل 1.07 MB
دانلود 149

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید عصاره مالت 20 صفحه سال 93
تاريخیکشنبه, 22 دی 1398 19:45
حجم فايل 2.78 MB
دانلود 88

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories