• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی آرد سمولینا ⭐️ جهت مجوز و وام (0 تا 100 تولید)

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی آرد سمولینا

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید آرد سمولینا با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید آرد سمولینا را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ معرفی محصول طرح توجیهی آرد سمولینا ، آرد مخصوص تولید ماکارونی و پاستا !


معرفی محصول طرح توجیهی آرد سمولینا ، آرد مخصوص تولید ماکارونی !

آرد سمولینا چیست؟

آرد سمولینا با کد آیسیک 15311112 ، نوعی آرد تولید شده از گندم دوروم بوده و ماده اولیه اصلی در تولیـد ماکـارونی بـه حـساب مـی آیـد. در گذشته ماکارونی های تولیدی در کشور بعضا از آرد نول تهیه می شد اما امروزه بیشتر تولید کنندگان معتبر ماکارونی، از آرد سمولینا استفاده میکنند که البته بعضا دیده شده که به طور کامل نیز از این آرد استفاده نمی کنند.

گندم دوروم نوعی گندم سخت بـه رنـگ شیـشه ای بـوده که عمده مصرف آن در تولید ماکارونی می باشد. آرد سمولینا به علت آزاد کردن تدریجی انرژی خاصـیت رژیمـی دارد.

از آنجـا که آرد سمولینا بسیار درشت تر از آرد نول می باشد نشاسته در مغـز ذره آرد بـاقی مانـده و باعـث مـی شـود هـیچ گـاه ماکارونی به هم نچسبد. این آرد سرشار از املاح معدنی و انواع ویتامین ها خصوصا ویتامین های گروه B است.

همچنین کربوهیدرات های موجود در ماکارونی تهیه شده از آرد سمولینا، بسیار مفید بوده و با تولید ماده ای بـه نـام  سـروتونین در مغز باعث هوشیاری و تنظیم عواطف و احساسات می شود.

غنی ترین ماکارونی تولید شده، ماکـارونی تهیـه شـده از آرد سمولیناست این آرد با پروتئین زیاد، کیفیت بالای گلوتن، خاکستر پایین و دانه بندی زبـر، مناسـب بـرای تولیـد انـوا ع ماکارونی به روش های سنتی و مدرن می باشد. 

استانداردهای محصولات طرح توجیهی تولید آرد سمولینا :

  • آرد گندم و سمولینا ‐ روش اندازه گیری فعالیت دیاستا (شماره استاندارد : 3104)
  • غلات و فرآورده های آن ‐ آرد گندم دوروم و سمولینا (شماره استاندارد : 7123)
  • گندم دوروم ‐ سمولینا ‐ تعیین اندازه های ذرات ریزتر (شماره استاندارد : 7436)

✳️ در صورتی که از آرد سمولینا برای تولید ماکارونی استفاده نشود چه مشکلاتی به وجود می آید !

 در صنعت ماکارونی استفاده از سمولینای گندم دوروم یا آرد گندم سخت و یا اختلاط آنها، به صورت یک اصل اساسی مطرح می باشد ولی متاسفانه در ایران بعضا به دلایل عدیده واحدهای تولید ماکارونی اغلب از آرد گندم نرم و یا نیمه سخت استفاده می نمایند.

همین امـر مـشکلات تکنولـوژیکی و مـسائل متعـددی را در فرآینـد تهیـه، تولیـد و همچنین مصرف ماکارونی ایجاد مینماید.

بـه همـین دلیـل بعضا مـصرف کننـدگان، غالبـا از چـسبندگی و حالـت خمیـری ماکارونی های تولیدی در سطح کـشور اظهـار نارضـایتی مـی کننـد چـرا کـه ماکارونی تولیدی با آردهای غیر سمولینا، از جنبـه هـای ارگانولپتیکی به ویژه وضعیت ظاهری، رنـگ، طعـم، قابلیـت جویـدن و چـسبندگی در سـطح پـایینی قـرار داشـته و بـا استانداردهای جهانی قابل مقایسه نیستند.

✳️ مقایسه انواع آردهای موجود در کشور !

انواع آردهای موجود به همراه مشخصاتشان به قرار جدول زیر می باشند :

انواع آردهای موجود به همراه مشخصاتشان

✳️ کشورهای اصلی تولید کننده و مصرف کننده آرد سمولینا کدامند !

همانطور که گفتیم آرد سمولینا تهیه شده از گندم دوروم بوده که یکی از انواع گندم های تولیدی در جهان می باشد بنابراین در بررسی کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده این محصول به بررسی کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده گندم اقدام شده که گندم دوروم را نیز شامل می گردد.

کشورهای مصرف کننده گندم تحت سه گروه کشورهای مناطق آسیایی (چین، ژاپن، کره و تایوان)، مناطق آفریقایی (الجزایر، مصر، موروکو و تونس) و آمریکای لاتین (مکزیک، برزیل و ونزوئلا) تقسیم بندی می شوند و عمده تولیدکنندگان گندم را کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، آرژانتین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل می گردند.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید آرد سمولینا


فرایند تولید آرد سمولینا

✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم

  • گندم دوروم : 8 هزار تن

فرایند تولید آرد سمولینا :

1 - مرحله تمیز کردن گندم:  

گندم در بدو ورود به آسیاب دارای مقدار زیادی ناخالصی های مختلفی است که نوع و مقدار آن ها بسته به نحوه برداشت محصول و محل کاشت آن متفاوت است و بخصوص در مورد گندم های بـومی در مقایـسه بـا گنـدم وارداتـی نـوع ایـن ناخالصی ها متفاوت است.

بنابراین آسیاب های مجهز باید دارای وسـایل لازم جهـت جـدا نمـودن ایـن ناخالـصی ها باشـند.

ناخالصی های موجود در گندم را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد.

  • تخم علف های هرز، دانه سایر غلات و باقیمانده های گیاهی از قبیل کاه و کوزل
  • موادی که منشا حیوانی دارند مانند فضولات و باقیمانده های حشرات
  • مواد معدنی، گل و لای، گردو خاک، سنگ ریزه و قطعات فلزی گوناگون
  • سایر ناخالصی ها از قبیل پارچه، کاغذ، اشیاء پلاستیکی و نخ

ناخالصی های فوق همراه با دانه های آسیب دیده، دانه های لاغر و چروکیده و دانه های شکسته را اصـطلاحا Screening نامند که به اسم های دی گری از قبیل Besatz در اروپا و Dokage در آمریکا هم خوانده می شود. این مواد لزوما باید قبل از آسیاب کردن از گندم جدا شوند.  

بعضی از ناخالصی ها مانند ارگو و تخم گیاه سرشکافته مقداری مواد سمی یا رنگی به محصول اضافه می کنند و بـرعکس بعضی از آنها موجب رنگبری آرد م ی گردند بعلاوه سنگ ریزه هـا و قطعـات فلـزی موجـب خرابـی دسـتگاه ها و خطـر آتش سوزی در کارخانه می شوند و به هرحال وجودشان در محصول مطلوب نیست.  

عملیات تمیزکردن گندم در اطاقک های مخصوص انجام می گیرد. ناخالصی هایی از قبیل گل و گرد و خاک و مو کـه بـه دانه ها چسبیده اند به وسیله شستشو جدا می شوند.

ناخالصی های دیگر را با توجه به اینکـه در مقایـسه بـا دانـه گنـدم دارای ابعاد، شکل، سرعت پرتاب در مقابل جریان هوا، وزن مخصوص، ویژگیهای مغناطیسی و الکترواسـتاتیک، رنـگ و ناصاف بودن سطح متفاوت هستند را می توان بر اساس عوامل فیزیکی گوناگون از محصول جدا نمود.  

2 - مرحله شستشوی گندم :  

برای شستشوی گندم آن را در آب غوطه ور می سازند. برای این منظور مقدار آب لازم به ازای هر کیلـوگرم گنـدم در حدود 10 لیتر می باشد.

 پس از عمل غوطه ورسازی، گندم به دستگاه سانتریفوژ مخصوص به نـام Whizzer مـی رود و مقداری از آب اضافی آن حذف می شود در طی این عمل رطوبت گندم به حدود 3 درصد افزایش مـی یابـد و بنـابراین شستشو دادن گندم قبل از آسیاب کردن بخصوص برای گندم های خشک مناسب است زیرا بدین ترتیب عمل مـشروط  کردن بعدی آنها با سهولت بیشتری انجام خواهد گرفت.  

در مواردی که دانه ها تمیز بوده و نیازی به شستشوی مرطوب نداشته باشد یا خیس کردن گندم اشکالاتی را به وجود می آورد برای جداکردن بعضی از ناخالصی ها از روش تمیزکاری خشک 2 استفاده می شود.  

در این روش گرد و خاک سطحی و بال حشرات و سایر مواد سبک توسط جریان هوا بـا شـدت های متفـاوتی بـه خـارج پرتاب می شود. برای هر نوع ناخالصی سرعت جریان هـوا متفـاوت و قابـل تنظـیم اسـت و بهـر صـورت اسـاس عمـل جداسازی مواد سبک تر از گندم می باشد، در بیشتر کشورهای پیشرفته و مجهز به سیستم های مدرن آردسازی از ایـنروش استفاده می شود.  

3 - مرحله جداسازی بر اساس شکل و اندازه :  

ناخالصی های بلندتر یا کوتاه تر از گندم را بوسیله الک های مخـصوص جـدا مـی کننـد. ایـن الک هـا دارای سـوراخ های مختلفی هستند که ابعاد آن ها بر اساس اندازه دانه گندم تعیین شده است.

همگی به همدیگر متصل بوده و بطـور افقـی حرکت می کنند و گاهی افقی و دایره مانند. سوراخ های ریـز و بـه قطـر مـساوی طـول دانـه گنـدم موجـب جداشـدن دانه هایی نظیر ذرت می شوند که روی سطح می مانند و همچنین موجـب جـدا شـدن دانـه هـای کـوچک تر از گنـدم می شود که از این سوراخ ها عبور کرده و روی الک بعدی جمع می شوند و در صورت لزوم مجددا برای جداسازی بعدی الک می شوند.

 در این روش دانه های گندم خارج از استاندارد خواه دانه های بزرگ تر از حـد معمـول و یـا کـوچکتر از حد معمول هم همراه ناخالصی ها جدا می شوند.

ناخالصی های بلندتر یا کوتاه تر از دانه گندم که دار ای قطـر مـساوی آن باشند را می توان بوسیله دیسک های دندانه دار و استوانه های Trieur جدا نمود.

سطح این دیسک ها دارای فرورفتگـی و یا دندانه هایی است که دارای شکل و اندازه خاصی بوده و می تواند فقط دانه گندم را در خود جای دهد، دندانه های صفحات و استوانه ها برای جداکردن انواع مختلف ناخالصی با همدیگر متفاوت هستند.

شـیارها و دندانـه هـای باریـک برای جداکردن ذرات گرد و کوچکتر از گندم مثل تخم علف های هرز و دندانه هـایی بـه انـدازه دانـه هـای گنـدم بـرای جداکردن این ماده از ناخالصی های بلندتر مثل جو و چاودار بکار می روند.  

4 - مرحله جداکردن بذرعلف های هرز :

برای جداکردن ذراتی که دارای شکل متفاوتی نسبت به گندم هستند می توان با معلق محصول در استوانه مارپیچ بلند آن ها را جدا کرد.

ذرات کروی در این دستگاه سرعت بیشتری نسبت به ذرات بیـضوی و اشـکال دیگـر دارنـد و در آخـر مسیر می توان آن ها را به طور جداگانه جمع آوری نموده و در قسمت دیگر محصول خالص را بدست آورد.  

 سرعت جریان و یا به عبارت دیگر سقوط یـک ذره در هـوای آرام بـستگی بـه وزن مخـصوص آن دارد. بنـابراین ذرات کروی شکل یا مکعب در مقایسه با ذرات مسطح و پهن سرعت بیشتری دارند.

در عمل به جـای معلـق کـردن ذرات در هوای ساکن آنها را در معرض هوایی با جریان معین به حالت تعلیق در می آورند.

سرعت جریـان هـوا را مـی تـوان بـه نحوی تنظیم کرد که ذراتی که دارای وزن مخصوص زیادی هستند پـایین بی افتـد و آن هـایی کـه دارای وزن مخـصوص کمتری هستند به خارج پرتاب شوند و در مسیر دیگری بیفتند.

با استفاده از این اصل ذرات کـاه، سـاقه، گـرد  و غبـار، دانه های کوچک و بذرعلف های هرز از محصول جدا می شوند.  

5 - مرحله پوست گیری :

عمل پوست گیری در دستگاهی انجام می گیرد که از یک استوانه افقـی یـا عمـودی تـشکیل شـده کـه در داخـل آن پره هایی حول یک محور حرکت دورانی دارد.

دانه گندم پس از ورود به این دستگاه بوسیله پره هـای متحـرک داخـل استوانه به شدت به شبکه فلزی استوانه برخورد کرده و پوست و غبار از آن جدا می شود و گندم تمیـز شـده از داخـل استوانه خارج می شود.  

6 – مرحله آهن گیری :  

وجود ذرات و قطعات فلزی در گندم موجب آسیب غلطک ها و ایجاد جرقه و در نتیجه آتش سوزی می شـود بـه همـین جهت در مسیر حرکت گندم و در چند محل مختلف آهن ربا برای جذب آنها قرار داده می شود تا با اطمینان کامـل از توده گندم حذف شوند. 

7 – مرحله شن گیری :

برای جداکردن شن از جداکننده لرزشی استفاده می شود. در این دستگاه گندم به طرف پایین و شـن هـا بـه طـرفین رفته و خارج می شوند.  

8 - جدا کننده الکترواستاتیک :

این دستگاه مخلوط گندم و ناخالصی های مختلف را بر اساس قابلیت هدایت الکتریکی آن ها از هم جدا می کند.  

9 - سیکلون ها :

در قسمت تمیزکردن گندم در سیلوها و آسیاب ها مقدار زیادی گرد وغبار ایجاد می شود که باید جمـع آوری شـوند، برای این منظور از دستگاه سیکلون استفاده می شود. این دستگاه هوای آلوده به گرد و غبـار محـل را گرفتـه و گـرد و خاک آن را جدا می کند.  

10 - آماده سازی گندم :

آماده سازی در درجه اول برای بهبود ویژگی های فیزیکی دانه گندم هنگام آسیاب کردن و سهولت جداشـدن پوسـته از آندوسپرم صورت می گیرد که لایه خارجی آن ترد و شکننده اسـت و لایـه داخلـی محکـم و چـسبیده بـه آندوسـپرم می باشد. همزمان با این عمل ویژگی های پخت محصول هم بهبود می یابد.  

عمل آماده سازی در اصل عبارت است از تعدیل مقدار رطوبت و پخش یکنواخت آن درتمام دانه های محـصول. هنگـام مشروط کردن گاهی لازم است از گرم کردن و سرد کردن برای مدت های حساب شده و معین هم استفاده شود زیرا این عملیات به جذب مقدار معینی آب توسط گندم کمک می کند. 

هنگاهی که آماده سازی در شرایط مطلوب انجام گیرد پوسته گندم سفت، محکم و الاستیک می شود ولی اتصال آن به آندوسپرم شل می شود و بعلاوه جدا شدن پوسته از دانه سریعتر و راحت تر انجام می گیـرد.

از طرفـی سـفت شـدن و محکم شدن پوسته موجب کاهش شکنندگی آن می شود و درنتیجه از خرد شدن ذرات جلوگیری شده و این امر باعث می شود که ذرات پوسته با ذرات آرد مخلوط نشده و آرد با رنگ سفیدتر و خاکستر کمتـر حاصـل گـردد.

ازمهمتـرین عوامل موثر در مشروط کردن گندم می توان دما، رطوبت، مقدارهوا و زمان را نام برد.  

کارخانه تولید آرد سمولینا

انواع روش های آماده سازی عبارتند از :

  • مخلوط کردن گندم مرطوب و خشک
  • مـشروط کـردن سـرد
  • مـشروط کردن گرم
  • مشروط کردن داغ
  • مشروط کردن به وسیله بخار

11 - فرآیند آسیاب کردن گندم :

در قسمت بعد به صورت کامل به بررسی فرایند آسیاب کردن گندم خواهیم پرداخت.


✔️ تشریح فرایند آسیاب کردن گندم جهت تولید آرد سمولینا


فرایند آسیاب کردن گندم جهت تولید آرد سمولینا

به طور کلی هدف از آسیاب کردن گندم عبارت است از جداکردن آندوسـپرم از پوسـته و جوانـه و نـرم کـردن و کوچـک کردن اندازه ذرات آندوسپرم برای تولید آرد، این عمل اگر به خوبی انجام گیرد بازدهی تولیـد آرد بـالا مـی رود و ذرات پوسته و جوانه در آرد باقی نمانده و درنتیجه قابلیت ذخیره سازی آرد هم طولانی تر می گردد.  

بدیهی است به دست آوردن آرد به نحوی که اندازه ذرات آن دارای اندازه مناسبی باشند (نه خیلی درشت باشـند و نـه خیلی کوچک تر از حد مورد نظر) کار ساده ای نیست.

در عمل انـدازه ذرات آندوسـپرم در آرد خـوب بایـد حـدود 140 میکرون باشد و هرگز تحت هیچ شرایطی تمام گندم تبدیل به ذراتی به این اندازه نخواهد شـد بلکـه همـواره بعـضی از ذرات درشت تر و بعضی از آنها کوچک تر از این حد خواهند شد.

در نتیجـه آسـیاب کـردن آرد ، دو محـصول بـه دسـت می آید یکی آرد که همان آندوسپرم است که به ذرات ریز تبدیل شده است و دیگر ی جوانه و پوسته و سایر موادی که به آندوسپرم چسبیده اند و در طی عمل آسیاب کردن از آن جدا شده اند. این عمـل را در انگلـستان wheat feed و در آمریکا Mill feed نامند که در تغذیه حیوانات از آنها استفاده می گردد.  

✳️ مراحل مختلف فرآیند آسیاب کردن به شرح زیر میباشد :

برای جداکردن آندوسپرم از دانه و یا به عبارت دیگر جداکردن آندوسپرم از پوسته و جوانه و تبدیل کردن آن بـه ذرات ریز آرد عملیات بخصوصی لازم است و نمی توان تنها با خردکردن دانه به هر شکل و وسیله ای آرد مناسب برای تولید فرآورده های آن را بدست آورد.

در عمل آسیاب کردن گندم از نیروهای مختلفی از قبیلScraping ،Shearing force و Crushing استفاده می شود.   

اساس استفاده از نیروهای مختلف در عمل آسیاب کردن بر این اصل استوار است که سه قسمت مختلـف گنـدم یعنـی جوانه، آندوسپرم و پوسته در مقابل نیروهای مختلف عکس العمل های گوناگونی از خود نشان می دهند و به طور یکسان تغییر حالت نمی دهند.

بنابراین به طور کلی در آسیاب کردن دو عمل اساسی وجود دارد: 

  1. خردکردن دانه که در آن دانه و یا قسمت های دیگر آن به قطعات کوچکتری تبـدیل مـی شـوند و تـا حـدی عمـل تفکیک قسمت های سه گانه فوق صورت می گیرد.
  2. الک کردن که عبارتست از جداکردن و طبقه بندی ذرات مختلف آرد که به اشکال، انواع و اندازه های گونـاگون در مخلوط وجود دارند بدین ترتیب که ذرات جداشده در هرگروه، یک اندازه، یک نواخت و دارای شکل یکسان باشند.

طی این فر آیندها جداکردن پوسته کار مشکلی است زیرا لایـه خـارجی آن تـرد و شـکننده اسـت و لایـه داخلـی محکـم وچسبیده به آندوسپرم که اگر عمل خرد کردن به خوبی انجام نگیرد این لایه ها خرد شده و با آرد مخلوط می شوند. 

✳️ 1 - سیستم آسیاب های غلطکی :   

پس از آماده سازی گندم برای تولید آرد مراحل بعدی عبارتست از عبوردادن دانه ها از یک سری غلطک به اندازه هـا و حالات مختلف که در آن دانه کامل به ذرات کوچکتری تقسیم می شود.  

در هر مرحله خرد کردن مقداری از مواد که اصطلاحا Grind خوانده می شوند و شـامل ذرات درشـت، زبـر، ریـز و نـرم است بدست می آید که ممکن است قبل از رفتن به مرحله بعدی از همدیگر جدا شوند و بن ابراین در این عمـل  پـس از هر مرحله خردکردن به وسیله غلطک ها یک مرحله الک کردن وجود دارد.

ذرات درشت که روی هر الک باقی می ماننـد ممکن است هنوز محتوی مقداری از آندوسپرم باشند و بنابراین به قسمت بعدی مخصوص خرد کردن می روند و آن هایی که دارای محتوای آندوسپرم نیستند لزوما حذف می شوند.  

باید توجه داشت که ذرات با اندازه های مختلف دارای ترکیب شیمیایی متفاوتی هستند که عبارتست از:  

  • : Break Rolls  غلطک های خردکننده که دارای شیار گود و درشت هستند. 
  • : Scratch Rolls  دارای شیارهای کوچکتر از غلطک های خردکننده هستند. 
  • : Reduction Rolls دارای سطح نسبتا صاف هستند و عاری از شیار می باشند. هریک از این غلطک هـا دارای عمـل مخصوص به خود هستند و ممکن است یک سری چندتایی از آن ها همزمان مشغول کار باشند.  

✳️ 2 - معرفی غلطک های خردکننده :

سیستم غلطک های خردکننده شامل 4 الی 6 غلطک است که هریک به یک الک ختم می شوند.

در بعضی از سیـستم ها الک ها فقط درغلطک های سوم و چهارم وجود دارند و سایر غلطک ها بدون الک هستند.  

گندم کامل وارد این سیستم شده و ابتدا به غلطک خردکننده اول و سپس بـه غلطک هـای خردکننـده بعـدی مـی رود، عمل غلطک اول شکافت دانه است ولی غلطک های بعدی آندوسپرم را از پوسته و جوانه جداکرده و آنرا نرم می کنند.  

غلطک های خرد کننده به صورت جفت جفت قرار دارند که دانـه گنـدم در فاصـله بـین آن هـا قـرار گرفتـه و خـرد و نـرم  می شود.

در سیستم های انگلیسی شیارها به طور مورب و موازی قرار دارند. فاصله بین دو غلطک قابل تنظیم اسـت. در هر زوج غلطک یکی از آن ها بر خلاف جهت دیگری و یکی از آنها با سرعت بیشتری نسبت به دیگری حرکت می کنند.  

مقطع دهانه شیارها شبیه عدد 7 است که یک بازوی آن کوتاه تر از بازوی دیگر اسـت.

هنگـام کـارغلطک هـا شـیارهای موجود روی سطح آن ها طوری قرار می گیرند که دهانه آن ها مقابل همدیگر قرار می گیرد با این تفاوت کـه بـازوی بلنـد شیار یک غلطک مقابل شیار بلند غلطک دیگر قرار گرفته و موقع حرکت با ایجـاد Shearing Force  دانـه را خـرد و یـا ذرات را به اندازه کوچک تبدیل می نماید و به این ترتیب در اولین غلطک خردکننده دانـه فقـط شـکافته مـی شـود و مقدار آرد حاصل معمولا صفر و در صورت ساخته شدن مقدار آن بسیار ناچیز است.    

در هر حال نقش اصلی غلطک های خردکننده در درجه اول خردکردن دانه و تبدیل آن به ذرات با انـدازه هـای مختلـف است.

در محصول حاصل از غلطک های خردکننده اول بزرگترین ذرات، پوسته چسبیده به آندوسپرم است. ذرات متوسط حاصل از این غلطک ها عبارتند از سمولینا، Middling و کوچکترین آن ها آرد است.  

ذرات حاصل از غلطک های خردکننده اول از روی الک های سیمی کـه متناسـب بـا انـدازه آنهـا انتخـاب شـده عبـور داده می شود و باقیمانده روی این الک ها به غلطک دوم فرستاده می شود.

طرز کـار غلطک هـای بعـدی  مـشابه غلطک هـای اول است با این تفاوت که فاصله غلطک ها کمتر است و درنتیجه محصول را به ذرات ریزتری تبدیل می نماید.  

✳️ 3 - مرحله الک کردن :

بعد هر جفت غلطک یک دستگاه الک برای جداکردن آندوسپرم، جوانه و پوسته از یکدیگر قرار دارد. قطر سوراخ ها برای تولید آر دهای مختلف و جداکردن مواد مختلف استاندارد شده است و جنس الک ها بیشتر از تورهـای سـیمی مخـصوص است. اما از نخ ابریشم و نایلون هم برای بافتن تورها استفاده می شود.  

به طور کلی سیستم الک ها را Plan sifter نامند که شامل چند الک با اندازه های مختلف است که بطور موازی یکـدیگر و با فاصله مناسبی روی همدیگر قرار دارند و دارای 5-4 اندازه متفاوت مـی باشـند کـه بـا توجـه بـه هریـک از مراحـل خردکردن انتخاب می شوند و یا با توجه به نوع آرد مورد نظر به کار برده می شوند.

مخلوطی کـه بایـد الـک شـود بـه وسیله جریان Pneumatic بر روی این سیستم ریخته  می شـود و در اثـر نوسـانات و حرکـات مکـانیکی و وزن ذرات از سوراخهای آن عبور کرده و ذرات کوچکتر از چند الک عبور کرده و به محل جمع آوری آرد مـی رود در حالیکـه ذرات درشت نسبت به اندازه آنها بر روی الک باقیمانده و به قسمت های دیگر منتقل می شوند.

برای اینکه عمل الک کر دن بـه خوبی انجام شود لازم است مقدار محصول در هر بار از حد معینی تجاوز نکند زیرا هرقدر ضخامت لایه محصول بر روی سطح الک کمتر باشد سرعت عمل بیشتر است. معمولا جوانه در مرحله سوم الک کردن به طور کامـل از آرد جـدا مـی شود در غیر اینصورت در مراحل بعدی بیش از حد نرم شده و جداکردن آن مشکل می شود.  

✳️ 4 - دستگاه تصفیه کننده :

این دستگاه برای درجه بندی ذرات حاصل ازغلطک های خردکننده اسـت کـه در عمـل دارای اشـکال، ابعـاد و وزن هـای مختلف هستند.

گرانول های نشاسته گرد و حدود 50 میکـرون هـستند. ذرات پـروتئین دارای شـکل نـامنظم و کوچـک حدود 20 میکرون هستند و ذرات نشاسته و پروتئین به هم چسبیده بزرگتر هستند.

دستگاه شـامل یـک الـک طویـل می باشد که با زاویه کمی نسبت به سطح زمین به طور مورب قرار گرفتـه و دارای یـک هـود یـا سـرپوش اسـت.

الـک تصفیه کننده معمولا داری 4 قسمت است که اندازه سوراخ های آن به ترت یب از بالا به پایین درشت تر می شود. هود یا سرپوش دستگاه نیز قسمت بندی شده است به نحوی که با قسمت بندی الک از نظر اندازه مطابقت می کند.  

ابتدا هوای با فشار نسبتا زیاد که بوسیله شیرهای تنظیم فشار کنترل می شود از پایین به بـالا از هریـک از قـسمت های الک عبور داده  می شود.

سپس موادی که لازم است درجه بندی شـوند از قـسمت بـالا وارد الـک مـی شـوند و در اثـر نوسانات الک از بالا به پایین حرکت می کند.

ذرات آندوسپرم که درجه خلوص آنها از بالا بـه پـایین کـاهش مـی یابـد درمقابل هر قسمت از الک دستگاه که قرار گیرند چنانچه قطرشان با قطر سو راخ آن قـسمت از الـک برابـر باشـد از آن عبور کرده و در محل مخصوص جمع آوری می شوند.

اما ذرات خیلی سبک و عـاری از ذرات جوانـه در قـسمت بـالایالک و ذرات جوانه و پوسته متصل به آندوسپرم بر روی سطح الک باقی مـی ماننـد . ذرات سـبک در ظـروف مخـصوص جمع می شوند و ذرات جوانه و پو سته از روی الک جمع آوری شده و یا به مصرف تغذیه حیوانات می رسـند و یـا وارد غلطکهای خردکننده می شوند تا مجددا خرد شده و آندوسپرم آن جدا شود.

عیب این کار این است که احتمال وجـود ذرات جوانه در محصول دوم را افزایش می دهد.  

ذرات آندوسپرم جمع آوری شده در قسمت های مختلف دستگاه در صورت لزوم برای نرم شـدن و تبـدیل شـدن بـه آرد وارد غلطک های نرم کننده می شود.    

✳️ 5 - غلطک های سایشی :

تفاوت این غلطک ها با غلطک های خردکننده در این است که سطح استوانه دارای شیارهای ریز تری می باشد.

مـوادی کـه وارد این قسمت می شوند عبارتند از ذرات درشت سمولینا و ذرات پوسته چسبیده به آندوسپرم. هدف از گنجاندن این غلطک ها در سیستم آسیاب های مکانیکی عبارت است از جداکردن آندوسپرم از پوسته بدون اینکه اندازه ذرات آرد از حـد معینی کوچکتر شوند.

عمل کلی این غلطک ها شبیه غلطک های خردکننده است مواد بدست آمده بسته به انـدازه ذرات و حالت خود به یکی از قسمت های جمع آوری آرد یا مواد زاید و یا موادی که لزوما باید وارد غلطک های دیگر شـوند داخـل می گردد.  

✳️ 6 - غلطک های نرم کننده :

سطح استوانه این غلطک ها معمولا صاف است و  تعداد غلطک های این سیستم بسته به نوع گنـدم مـصرفی، رطوبـت، درصد استخراج و سایر کیفیات آرد مورد نظر متغیر است.

بطور کلی  از غلطک های نرم کننده برای خرد کردن اجـزای دانه استفاده می شود . موادی که وارد این غلطک ها می شوند عبارتند از سمولینا، Dunst و Middlings همراه با مقداری از موادی که از غلطک های نرم کننده حاصل شده است. 

در مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان می توان اذعان نمود تکنولوژی مورد استفاده در تولید آرد سمولینا با توجه به ماشین آلات مورد نیاز که عمدتا وارداتی می باشند تکنولوژی واحدهای تولیدی همان تکنولوژی مرسوم در دنیا می باشد.  


✔️ ماشین آلات و دستگاه ها و تاسیسات کارخانه کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم !


ماشین آلات ، دستگاه ها و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید آرد سمولینا

✳️ ماشین آلات ، دستگاه ها و تجهیزات خط تولید کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم !

ماشین آلات و دستگاه های بخش بوجاری مقدماتی به ظرفیت 30 تن در ساعت :

  • بالابر گندم به ارتفاع 85 متر مدل AMBE-18/65 : 1 دستگاه
  • بوجاری مغناطیسی تخت مدل AMFMS-30 : 1 دستگاه
  • مخزن بالای بوجاری دورانی با نشاندهنده : 1 دستگاه
  • فلومتر مدل AMFM : 1 دستگاه
  • بوجاری دورانی مدل AMRS-100/100 : 1 دستگاه
  • سوپراتور لرزشی مدل AMVAA-150 : 1 دستگاه
  • گردگیر مدل AMDC-380 با بارریز مدل AMAL-220/C : 1 دستگاه
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-260/240 (18.5 kw) : 1 دستگاه
  • جت فیلتر 60 کیسه ای با مارپیچ و بارریز موتور گیریبکسی مدل AMPF-60/C : 1 دستگاه
  • بوجاری نوسانی مدل AMSPR : 1 دستگاه
  • سوپراتور هوا مدل AMAA-150  : 1 دستگاه
  • گردگیر مدل AMDC-380 با بارریز مدل AMAL-220/C : 1 دستگاه
  • بالابر گندم به ارتفاع 40 متر مدل AMBE-18/65  : 1 دستگاه
  • نقاله زنجیری به طول 7 متر مدل AMCC 195 : 1 دستگاه
  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 3 دستگاه
  • نشاندهنده فوقانی سیلوهای گندم خشک : 4 دستگاه
  • نشاندهنده تحتانی سیلوهای گندم حشک : 4 دستگاه

ماشین آلات و دستگاه های بخش بوجاری اولیه به ظرفیت 10 تن در ساعت :

  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 4 دستگاه          
  • فلومتر مدل AMCC-195 : 4 دستگاه      
  • نقاله زنجیری به طول 7 متر مدل AMCC-195  : 1 دستگاه
  • بالابر به ارتفاع 40 متر مدل AMBE-10/35  : 1 دستگاه            
  • بوجاری مغناطیسی تخت مدل AMTMS-18 : 1 دستگاه
  • بوجاری نوسانی مدل AMSPR : 1 دستگاه
  • سوپراتور سبک و سنگین مدل AMCAA-150 : 1 دستگاه      
  • گردگیر مدل AMDC-380 : 1 دستگاه   
  • شن گیر مدل AMGS-T/10 : 1 دستگاه
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-90/270 (7.5 kw) : 1 دستگاه  
  • سوپر سیکلون با قیف استیل مدل 800 AMHC- : 1 دستگاه   
  • بارریز مدل AMAL-250/C 1 دستگاه
  • تریور سیاه دانه گیر مدل AMTB-90/200 :1 دستگاه   
  • تریور جو گیر مدل AMTB-90/200 : 1 دستگاه  
  • سیاه دانه گیر مارپیچی مدل AMSS : 4 دستگاه      
  • پوستگیر افقی مدل AMHS-50/165-15 : 1 دستگاه        
  • سوپراتور هوا مدل AMVAA-125 : 1 دستگاه                      
  • میز لرزشی مدل AMGT : 1 دستگاه                     
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-160/270 (15 kw) : 1 دستگاه
  • سوپر سیکلون با قیف استیل مدلAMHC-1200  : 1 دستگاه                
  • بارریز مدل AMAL-250/C : 1 دستگاه    
  • جت فیلتر 60 کیسه ای با مارپیچ و بارریز موتور گیربکسی مدل AMPF-60/C : 1 دستگاه                
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-300/240 (22 kw) : 1 دستگاه  
  • بالابر به ارتفاع 40 متر مدل AMBE-10/35 : 1 دستگاه    
  • نم زن مدل AMID-40/200 : 1 دستگاه
  • نقاله مارپیچ به طول4 متر مدل AMSC-250  : 1 دستگاه       
  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 1 دستگاه          
  • نشاندهنده فوقانی سیلوهای گندم خشک : 4 دستگاه              
  • نشاندهنده تحتانی سیلوهای گندم حشک : 4 دستگاه               
  • سیستم کامل تخلیه سیلوهای گندم شسته شده با لوله های مربوطه : 2 دستگاه         
  • فلومتر مدل AMFM : 2 دستگاه             
  • نقاله مارپیچ به طول 5 متر مدلAMSC-250 : 1 دستگاه 
  • بالابر به ارتفاع 40متر مدل AMBE-10/35   : 1 دستگاه   
  • نم زن اتوماتیک با سیستم PLC : 1 دستگاه   
  • همزن مدل AMMX : 1 دستگاه              
  • نقاله مارپیچ به طول 4 متر مدل AMSC-250 : 1 دستگاه      
  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 1 دستگاه           

ماشین آلات و دستگاه های بخش بوجاری ثانویه به ظرفیت 150 تن در 24 ساعت :

  • سیستم کامل تخلیه سیلوهای گندم شسته شده با لوله های مربوطه : 2 دستگاه        
  • فلومتر مدل AMFM : 2 دستگاه              
  • نقاله مارپیچ به طول 5 متر مدل AMSC-250  : 1 دستگاه   
  • بالابر به ارتفاع 40 متر مدل AMBE-10/35 : 1 دستگاه    
  • پوستگیر افقی مدل AMHS-50/165-15 : 1 دستگاه           
  • سوپراتور لرزشی مدلAMVAA-125 : 1 دستگاه                  
  • شن گیر مدل AMGS-T/10 : 1 دستگاه   
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-90/270 (7.5 kw) : 1 دستگاه   
  • سوپر سیکلون با قیف استیل مدل 800-AMHC : 1 دستگاه    
  • بارریز مدل AMAL-250/C : 1 دستگاه
  • الک تک کاناله مدل AMAD : 1 دستگاه                 
  • نقاله مارپیچ به طول 8 متر مدل AMSC-250 : 1 دستگاه     
  • بوجاری مغناطیسی تخت مدل AMFMS-18 :1 دستگاه   
  • مخزن بالای والاس : 1 دستگاه             
  • فلومتر مدل AMFM : 1 دستگاه              
  • جت فیلتر 30 کیسه ای با با بارریز و الکتروگیربکسی مدل AMPF-30/A : 1 دستگاه         
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-160/240 (15 kw) : 1 دستگاه   

ماشین آلات و دستگاه های بخش آسیاب به ظرفیت 150 تن در 24 ساعت :

  • والس مدل AMRM 250*1000 : 7 دستگاه
  • الکتروموتور والس با پولی مربوطه و تسمه V : 14 دستگاه                   
  • الک 8 کاناله 22 طبقه کامل مدل AMDP-8/22 : 2 دستگاه                  
  • الک مغز گندم گیر مدل AMVP-68/3 : 4 دستگاه                
  • کمک والس سانتریفوژ مدل 3/68 -AMCP : 3 دستگاه          
  • کمک والس ضربه ای مدل 60/33 -AMDD : 3 دستگاه        
  • سبوس جداکن دوبله مدل 90/40 -AMBF : 2 دستگاه             
  • الک ویبره عمودی مدلAMTS : 3 دستگاه
  • هواکش فشار قوی مدل AMHF-250/1200 (90kw) : 1 دستگاه   
  • جت فیلتر 90 کیسه ای با دو مارپیچ و بارریز و الکتروگیربکسی مدل AMPF-90/2C : 1 دستگاه                    
  • فیدر مدل AMRF-500 : 1 دستگاه     
  • مخزن بالای فیدر : 1 دستگاه
  • جت فیلتر 30 کیسه ای با بارریز و موتورگیربکسی مدل AMPF-30/A : 1 دستگاه                          
  • هواکش فشار متوسط مدل AMHF-90/240  : 1 دستگاه                      
  • فیدر مدل AMRF-500 : 1 دستگاه               
  • مخزن بالای فیدر : 1 دستگاه             
  • سیستم بازیابی شامل تغذیه کننده مدل 500 با مخزن و تبدیل ها و لوله های مربوطه : 1 دستگاه               
  • نقاله مارپیچی سه ردیفه آرد (بدنه از جنس استیل) به طول 10 متر با موتور گیربکسی مدل AMTC-250 : 1 دستگاه   
  • نقاله مارپیچ به طول 4 متر مدل AMSC-250 : 1 دستگاه      
  • سیستم کامل بلوثر جهت انتقال آرد و سبوس با بارریز و لوله ها و کلیه ملزومات مربوطه : 1 دستگاه     
  • نقاله مارپیچ به طول 8 متر مدل AMSC-300 : 1 دستگاه                     
  • بالابر به ارتفاع 26.40 متر مدلAMBE-13/50 : 1 دستگاه                            
  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 5 دستگاه           
  • نشان دهنده فوقانی سیلوهای گندم خشک : 6 دستگاه            
  • نشان دهنده تحتانی سیلوهای گندم حشک : 6 دستگاه            
  • جت فیلتر 16 کیسه ای با بارریز و موتورگیربکسی مدل AMPF-16/A : 1 دستگاه              
  • هواکش فشار متوسط مدل AMMF-90/270 (7.5kw) : 1 دستگاه
  • سوپر سیکلون با قیف استیل مدل 800 -AMHC  : 1 دستگاه  
  • بارریز مدل AMAL-250/C : 1 دستگاه
  • بارریز ویبره مدل AMVD-1500 : 5 دستگاه      
  • مخزن زیر بارریز ویبره با نشاندهنده : 5 دستگاه
  • نقاله لوله ای مدل AMDS-250 : 5 دستگاه            
  • نقاله مارپیچ به طول 8 متر مدلAMSC-300 : 1 دستگاه       
  • سیستم کامل پنوماتیک شامل شاه لوله و میکروسیکلون ها و بارریزها و لوله و شیشه های دیده بانی و قیف ها : 1 دستگاه  

ماشین آلات و دستگاه های بخش کیسه گیری آرد :

  • بالابر به ارتفاع 26.40 متر مدلAMBE-13/50 : 1 دستگاه 
  • الک کنترل مدل AMCS-40/100 الک کنترل مدل :1 دستگاه
  • دریچه کشویی الکتروپنوماتیک با جک و شیر برقی : 1 دستگاه
  • نقاله مارپیچ به طول 7 متر مدل AMSC-250 : 1 دستگاه   
  • بارریز ویبره مدل AMVD-1800 :1 دستگاه 
  • نقاله لوله ای مدل AMDS-250 : 1 دستگاه           
  • مخزن زیر بارریز ویبره با نشاندهنده : 1 دستگاه              
  • جت فیلتر 9 کیسه ای با بارریز و موتورگیربکسی مدل AMPF-9/A : 1 دستگاه
  • مخزن فلزی کیسه گیری سبوس : 1 دستگاه         
  • کیسه گیری و ترازو : 1 دستگاه

تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم

✳️ تاسیسات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم

  • برق ( توان1 مگاوات هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم )
  • آب ( هزینه انشعاب 3 متر مکعب در روز و سایر )
  • سوخت ( انشعاب گاز به میزان 704 مترمکعب در روز و سایر )       
  • تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
  • هوای فشرده
  • سختی گیر و سیستم تصفیه
  • سایر

✳️ یوتیلیتی مورد نیاز سالانه کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم

  • برق مصرفی : 1 مگاوات
  • آب مصرفی : 5 لیتر
  • گاز: 88 مترمکعب
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم
  • مدیرعامل : 1 نفر
  • منشی : 1 نفر
  • مدیر کنترل کیفی : 1 نفر
  • تکنسین فنی : 2 نفر
  • کارمند فروش : 1 نفر
  • کارمند تدارکات : 1 نفر
  • مدیر تولید : 1 نفر
  • تکنسین تولید : 1 نفر
  • کارگر ماهر : 6 نفر
  • کارگر ساده : 10 نفر
  • مدیر اداری و مالی : 1 نفر
  • انباردار : 1 نفر
  • کارگر انبار : 1 نفر   
  • حسابدار : 1 نفر
  • نگهبان : 3 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 13 هزار تن آرد سمولینا و 5.8 هزار تن اضافات گندم !

کارخانه تولید آرد سمولینا

✳️ زمین و محوطه سازی کارخانه تولید آرد سمولینا به قرار زیر میباشد:

  • زمین : 5000 مترمربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 960 مترمربع
  • ایجاد فضای سبزو روشنائی : 1770 مترمربع
  • دیوار کشی : 750 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید آرد سمولینا به قرار زیر میباشد:

  • ساختمان تولید آرد : ( 12*18 ) 1512 مترمربع – 7 طبقه
  • فندانسیون سیلوهای گندم : ( 30 * 30 ) 1800 مترمربع – 2 سیلو
  • اداری ‐ خدماتی : ( 20 * 5 ) 200 مترمربع – 2 طبقه
  • نگهبانی : 25 مترمربع
  • موتورخانه : 50 مترمربع
  • باسکول : 30 مترمربع
  • پست برق : 50 مترمربع
  • سایر : -  

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید آرد سمولینا ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید آرد سمولینا


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی کارخانه تولید آرد با ظرفیت 30 هزار تن در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع 120 صفحه سال 1401 ( Word + Pdf ) ( اختصاصی - اشتراک سه ماهه و بالاتر )
تاريخشنبه, 28 آبان 1401 18:41
حجم فايل 2.13 MB
دانلود 32

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید آرد سمولینا 57 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:03
حجم فايل 522.04 KB
دانلود 129

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید آرد با درجات مختلف 98 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 20:01
حجم فايل 979.19 KB
دانلود 146

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories