• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید رب انار ⭐️ مشاوره مجوز و وام (0 تا 100)

(2 votes, average 5 out of 5)

104

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رب انار با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید رب انار را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ رب انار ، فراورده ی مهم و پرمصرف انار را بهتر بشناسیم !


انار با نام علمی (punica granatum) یک درختچه به طول 8-5 متر با برگ های براق، کشیده و باریک می باشد. انار بومی ایران و هند  میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار گرفته است. مصرف انار از ایران به هند و از آنجا به آفریقای شمالی، چین و سپس به اروپا و آمریکا گسترش یافته است.

واژه انگلیسی انار (pomergranate) از زبان یونانی به معنی "سیب پرهسته" برگرفته شده است. طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین و ملس تا ترش متغیر است.

انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه می گردد که در این مقاله به بررسی طرح توجیهی فراوری انار و تولید رب و کنسانتره انار پرداخته شده است.

رب انار با کد آیسیک 15491823 و شماره استاندارد ملی 1813 ، شاید مهمترین فراورده ی انار باشد که بیشترین میزان مصرف را در بین فراورده های انار به خود اختصاص داده است. مصرف رب انار و برگ انار در ضعف معده، کمی اشتها ، تهوع، ضعف عمومی و در رفع میگرن بسیار مفید است.

صنایع تبدیلی انار و مخصوصا تولید رب انار در ایران با توجه به مصرف بالای رب انار در کشور ما ، در صورتی که با مدیریت درست همراه باشد میتواند کسب و کار سود دهی به حساب آید.

تولید کنندگان بزرگ انار در جهان ، ایران، قزاقستان، اسپانیا و آمریکا می باشند. مشکلات و ضعف عمده ای که کشور ما در کیفیت و زیبایی بسته بندی محصولات دارد، سبب شده است کشورهایی مثل مجارستان انار ایران را بصورت فله ای خریداری کنند و بعد از بسته بندی شکیل و چسباندن برند کشور خودشان آن را به کشورهایی مانند ایتالیا، هلند و نروژ صادر کنند.

همین موضوع شاید دلیلی بر لزوم حرکت به سمت تولید فراورده های مهم انار مانند رب انار باشد.

ویژگیهای کنسانتره انار به قرار زیر میباشد :

  • Brix : 65 ± 1
  • PH : 2.8 – 3.3
  • Acidity : 5.0 – 7.0
  • شفافیت : 60‐90 (625nm)
  • چگالی : 34
  • درصد تخمیر < 10  cfu/ml
  • Mold < 100 cfu/ml
  • Appearance : Natural
  • Taste : Natural
  • External particles : Negative

✳️ ضایعات کارخانه صنایع تبدیلی انار نیز قابل فروش میباشند !

در مورد انار به عنوان اصلی ترین ماده اولیه این طرح می توان اذعان نمود که انار دارای 24 درصد پوست و 14 درصـد  هسته می باشد و چون خط تولید معرفی شده در این طرح بـه نحـوی سـاخته شـده کـه پوسـت و هسـته جداگانـه از سیستم خارج می شود لذا این دو فرآورده که به صورت انبوه هم تولید می شود می تواند به عنوان یک کالا ی تجـاری در اختیار خریداران قرار گیرد.

در حال حاضر پوست انار به عنوان درصدی از جیره غذائی گوسفند مصرف مـی شـود و هسته در بین دامداران طرفدار بیشتری دارد. پوست انار حاوی تانن ها Tannin می باشد. تانن را می توان با جوشـاندن پوست انار بدست آورد. این مواد به رنگ زرد دیده می شوند و با آب تولید محلولهای کلوییدی مـی کننـد.

 تـانن هـای فیزیولوژی یکی از تانن هایی هستند که موجب رسوب ژلاتین می شوند و به این جهت در صنعت چرم سـازی مصـرف دارند.

از سویی دیگر هسته انار دارای یک پوشش خارجی سلولوزی است و مغـز آن از سـلول هـای ذخیـره ای حـاوی قطرات چربی تشکیل شده است. هسته انار بطور سنتی در دامداری ها و بعضا مرغداریها مصرف دارد و همچنین جهت گرفتن روغن از هسته انار نیز مورد استفاده میباشد.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید رب و کنسانتره انار (صنایع تبدیلی انار) !


✳️ مواد اولیه مصرفی کارخانه فراوری انار با ظرفیت  360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال به قرار زیر میباشد :

  • انار : 3820 تن   
  • قوطی بسته بندی : 223 هزارعدد
  • کیسه و بشکه جهت بسته بندی کنسانتره : 1280 عدد

✳️ فرآیند تولید کنسانتره میوه (انار) به صورت زیر می باشد  :

فرآیند تولید کنسانتره میوه  انار

در مرحله اول انارها سورت و شسته میشوند بدین معنی که میوه ورودی پس از توزین در باسکول به قسمت تخلیه خط منتقل و پس از تأیید کیفی توسط کارشناسان کنترل کیفی در سیلوهای مخصوص تخلیه می گردد. جریان آب تحت فشار علاوه بر شستشوی اولیه، میوه ها را به داخل سالن هدایت می نماید.

میوه ها سپس توسط بالابرنده به روی میز سورتینگ منتقل می گردند تا میوه های نامرغوب توسط کارگران آموزش دیده تفکیک گردند. 

در مرحله بعدی انارها توسط بالابر به دان گیرهای انار که کار جداسازی پوست از دانه را به عهده دارند وارد می شوند.  پوست انار از دستگاه خارج شده و به بیرون از سالن تولید جهت انجام فرآوری های بعدی انتقال می یابد. دانه ها توسط مونو پمپ هایی که زیر هر یک از دانه گیر ها قرار دارد به مخزن ذخیره هدایت می شود.

سپس دانه ها توسط مونو پمپ از زیر مخزن به دو دستگاه پرس وارد می شوند. پرس ها از نوع تیوبی بوده که از شکسته شدن هسته جلوگیری می کند یا به عبارت دیگر توانایی شکستن هسته را ندارد در نتیجه آب انار طعم و مزه طبیعی خود را حفظ کند. دانه ها پس از آبگیری به عنوان ضایعات جهت انجام فرآوری های بعدی بوسیله دو نوار اسکرو از سالن تولید خارج می شود.

آب انار پس از فیلتر شدن اولیه توسط ویبراتور به مرحله پاستوریزاسیون وارد می شود در این سیستم آب انار را بوسیله بخار غیر مستقیم تا 80 ‐ 90 درجه سانتیگراد گرم شده، سپس به وسیله برج خنک کن (cooling Tower) دما را تا 35 درجه سانتیگراد کاهش  می دهند. محصول پاستوریزه شده جهت آنزیم زنی به مخازن فاینینگ منتقل می شود.

پس از آنزیم زنی و بدست آوردن شفافیت لازم و تایید کنترل کیفیت فیلتراسیون انجام می شود. مجموعه فیلتراسیون شامل  Ultra Filter فیلتر خلا و فیلتر گزیل گر می باشد. 

اواپراتور یا تغلیظ مرحله بعدی است. محصول فیلتر شده پس از طی مراحل مختلف با درجه بریکس مورد نظر از این قسمت خارج می شود.

روش کار در قسمت اواپراتور چنین است که محصول ابتدا وارد یک پیش گرمکنPreheater  شده دمای آن بالا رفته و وارد مبدل های حرارتی جهت انجام تبادل حرارتی می شود این مبدل ها صفحه ای هستند که تبادل حرارت را سریع تر می کنند آب انار گرم شده با دمای 70 تا 80 درجه وارد سپراتور شده که در این سیستم تحت خلا بخار آب موجود در انار گرفته شده و طی 2 مرحله محصول غلیظ می شود در مرحله اول به بریکس 35 و در مرحله دوم به بریکس مورد نظر یعنی 65 می رسد.

در این سیستم تغلیظ چون محصول در شرایط خلا به بریکس مورد نظر می رسد لذا طبیعی است که رنگ و شفافیت محصول حفظ می شود. کنسانتره تولید شده وارد مرحله استریل شده که محصول تا دمای 108 درجه سانتیگراد رسیده و سپس به دمای 24 درجه سانتیگراد افت می کند. 

محصول استریل شده برای بسته بندی به فیلر (Filler) منتقل می شود و در کیسه های اسپتیک 220 لیتری یا 250 کیلوگرمی ذخیره شده و این کیسه ها در بشکه قرار می گیرند. بشکه های حاوی محصول بلافاصله به سردخانه منتقل و در دمای 18‐  درجه سانتیگراد نگهداری می شوند. لازم به ذکر است که فرآیند تولید کنسانتره سایر میوه ها نیز به همین روش انجام می شود.   

✳️ فرایند تولید رب انار به شرح زیر میباشد :

فرایند تولید رب انار

در این فرایند ابتدا انار تحت عملیات شستشو قرار گرفته و سپس توسط دستگاه قاچ زن به دو نیم تقسیم میگردد.در مرحله بعد انار تکه تکه شده دانه هایش جدا شده و آماده جهت آبگیری می گردد.

عملیات آبگیری توسط دستگاه پرس مخصوص انجام می شود به نحوی که دانه انار طی این مرحله خرد نگردد. پس از این مرحله مواد تهیه شده از فیلتر عبور کرده و سپس وارد دیگ پخت می گردند تا غلظت محلول به حد استاندارد رسیده و بریکس آن نیز به 65 برسد.   

فرآیند تولید رب انار با توجه به سوابق پیشینه تولید آن در کشور بسیار شبیه به روش سنتی آن می باشد با این تفاوت که در روش صنعتی آن استفاده از دست به مراتب کمتر شده است. 

درتولید کنسانتره میوه سه روش تغلیظ به شرح زیر وجود دارد: 

  • تغلیظ به روش حرارتی
  • تغلیظ کردن به روش انجماد
  • تغلیظ کردن به روش اسمز معکوس

متداولترین این روش ها تبخیر و یا به عبارت دیگر تغلیظ حرارتی می باشد. در تغلیظ به روش انجماد، آب میوه ابتدا منجمد شده و قسمت معینی از آب موجود در آن بسته به درجه حرارت انجماد به حالت یخ در می آید. سپس کریستال های یخ بوسیله سپراتور جدا می گردد و مقدار ماده خشک موجود در قسمت منجمد شده افزایش می یابد.

آب سیب هنگامی که حاوی 11 درصد ماده خشک باشد در دمای مابین 5‐ الی 8‐ درجه سانتیگراد منجمد می گردد.

با وجود اینکه در این روش میزان انرژی مورد نیاز برای انجماد هر واحد آب ( 80 ) کیلوکالری برای منجمد کردن یک کیلوگرم آب نسبت به روش حرارتی کمتر می باشد ولی به دلیل گران بودن فرم انرژی و نیز بالا بودن هزینه تاسیسات، این سیستم در مقایسه با روش حرارتی 7 برابر گرانتر می باشد.

بدین جهت تغلیظ به روش انجماد فقط در مورد آب پرتقال که در مقابل حرارت حساس می باشد در سطح محدودی اجرا می گردد.  

اسمز معکوس عبارتست از عبور دادن آب میوه با فشار از میان سوراخ های بسیار ریز یک غشاء انتخاب کننده. مقدار فشار مورد استفاده باید از مقدار فشار اسموتیک سیستم بیشتر باشد.

غشاء، آب و مقدار کمی از ترکیبات دارای مولکول های کوچک را می تواند از خود عبور دهد. با توجه به رابطه نفوذپذیری غشاء و فشار، می توان با استفاده از این سیستم مقدار ماده خشک آب میوه را به صورت اقتصادی حداکثر تا 25 درصد رساند اما در تغلیظ به روش حرارتی مقدار ماده خشک آب میوه تا 73 درصد نیز می رسد.

با توجه به توضیحات فوق روش حرارتی در کشور ما نسبت به سایر روش های تولید کنسانتره مقرون به صرفه می باشد. 

✳️ عمده مشکلات و نقاط بحرانی خطوط تولید کنسانتره و رب انار موجود بشرح ذیل می باشد :

1‐ کنترل پارامتر شفافیت و کدورت کنسانتره.  

یکی از مهمترین پارامترهای تولید کنسانتره، شفافیت و کدورت محصول می باشد که با دستگاه های موجود در کارخانه و تکنولوژی در روش کلاسیک می توان شفافیت بالای 98 و کدورت زیر 2 را تولید نمود.  

2‐ کنترل پارامترهای پاتولین، اسید لاکتیک، اسید فوماریک کنسانتره. 


✔️ مستحدثات مورد نیاز جهت احداث کارخانه صنایع تبدیلی انار با ظرفیت 360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال !


✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز کارخانه صنایع تبدیلی انار به قرار زیر می باشد :

  • زمین : 5000 مترمربع
  • فضای سبز : 1000 مترمربع
  • خیابان کشی : 750 مترمربع
  • دیوار کشی : 600 مترمربع   
  • تسطیح : 1500 مترمربع  
  • جدول بندی و کانال کشی : 1875 مترمربع

✳️ ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه صنایع تبدیلی انار به قرار زیر می باشد :

  • سوله سالن تولید : 1008 مترمربع
  • سردخانه - انبار محصول : 648 مترمربع
  • انبار مواد اولیه : 540 مترمربع
  • اداری‐ خدماتی : 200 مترمربع   
  • نگهبانی : 25 مترمربع
  • موتورخانه : 50 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز کارخانه فراوری انار با ظرفیت 360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال !


✳️ ماشین آلات تولید  کنسانتره ( نمایندگی شرکت Bucher ) به قرار زیر میباشند :

  • پرس
  • اواپراتور
  • مخازن فاینینگ استیل
  • فیلتر وکیوم
  • فیلتر گیزلگور
  • اولترا فیلتر
  • ماشین آلات بسته بندی
  • ویبراتور

✳️ ماشین آلات تولید رب انار ( ماشین سازی صنایع غذایی خراسان ) به قرار زیر میباشند :   

  • دستگاه شستشو و بالابر پیاله ای
  • دستگاه قاچ کن
  • دستگاه دانه کن
  • پرس آبگیر
  • دستگاه تغلیظ
  • دستگاه پاستوریزاسیون
  • دستگاه پرکن
  • برج خنک کن

✳️ تاسیسات کارخانه صنایع تبدیلی انار با ظرفیت  360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال به قرار زیر میباشد :

  • برق : توان 400 کیلووات هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم
  • آب : مصرف 18.8 متر مکعب در روز و سایر  
  • سوخت : مصرف به میزان 6.35 مترمکعب در روز و سایر
  • تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
  • هوای فشرده
  • سختی گیر و سیستم تصفیه

✳️ یوتیلیتی مصرفی سالانه کارخانه فراوری انار با ظرفیت 360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال به قرار زیر میباشند :

  • برق مصرفی : 400 کیلووات
  • آب مصرفی : 1560 مترمکعب
  • گاز: 6 مترمکعب

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه فراوری انار با ظرفیت 360 تن کنسانتره و 50 تن رب انار در سال به قرار زیر میباشند :

  • مدیرعامل : 1 نفر
  • منشی : 1 نفر
  • مدیر کنترل کیفی : --
  • مدیر فنی : --
  • تکنسین فنی : 2 نفر
  • مدیر بازرگانی : --
  • کارمند فروش : 1 نفر
  • کارمند تدارکات : 1 نفر
  • مدیر تولید : --
  • سرپرست تولید : 1 نفر
  • تکنسین تولید : 1 نفر
  • کارگر ماهر : 5 نفر
  • کارگر ساده : 12 نفر   
  • مدیر اداری و مالی : --
  • انباردار : 1 نفر
  • کارگر انبار : 1 نفر  
  • کارمند اداری : 1 نفر  
  • حسابدار : 1 نفر
  • نگهبان : 3 نفر

✔️ بررسی تاثیرات زیست محیطی احداث کارخانه صنایع تبدیلی انار (تولید رب و کنسانتره انار) !


آب به کار رفته در مصارف خانگی و صنعتی پس از استعمال با گستره ای از آلودگی ها همراه بوده و یک محـیط ناقـل برای انتقال مواد دفعی محسوب می گردد. آگاهی از اهمیت رعایت استاندارد در تصفیه آب لزوم به کـار بـردن قـوانین سخت گیرانه را توجیه می نماید.

صنایع غذایی نقش بزرگی را در بروز آلودگی محیط زیسـت مخصوصـا  بـا مـواد آلـی دارند. معمولاﹰ آلودگی های آلی یک سوم به صورت محلول، یک سوم به صورت کلوئیدی و یک سوم به صـورت تعلیقـی در آب حضور دارند در حالیکه بیشتر مواد غیر آلی به صورت محلول می باشند. 

راه معمول بیان شدت آلودگی، تعیین مقدار کل آلاینده در هر واحد حجم از فاضلاب می باشد. روش مدرن تر تعیین و اندازه گیری انواع مواد آلی آلاینده در فاضلاب استفاده از کروماتوگرافی آبی با کارایی بـالا  High Performance ) HPLCLiquid Chromatography ) می باشد. 

ترکیبات غیرآلی فاضلاب شامل انواع نمک هاست که به صورت ترکیبات یونی و نمک های تغلیظ شده در قسمت آبـی فاضلاب حضور دارند. حضور این نمک ها در فاضلاب اهمیـت چنـدانی نـدارد . امـروزه تصـفیه فاضـلاب شـامل احیـای نیتروژن، نمک های فسفر و فلزات سنگین نیز می باشد.  

✳️ فاضلاب کارخانه تولید کنسانتره و رب انار را می توان به سه دسته زیر تقسیم نمود :  

1‐ آب خنک کننده که معمولا عاری از آلاینده ها می باشد. این آب را با فشـار بـالا بـرای تخلیـه و بیـرون رانـدن آب شستشو استفاده می کنند.  

2‐ فاضلاب قسمت های بهداشتی که به طور معمول به وسیله لوله کشی مسـتقیما بـا یـا بـدون اخـتلاط بـا فاضـلاب صنعتی به واحد تصفیه فاضلاب هدایت می گردد. 

3‐ فاضلاب صنعتی ناشی از اتلاف آبمیوه و همچنین ناشی از آب مصرفی برای تمیز نمودن مواد اولیه ایجاد می گـردد .

غلظت و ترکیب فاضلاب به برنامه تولید روش های عملیات و طراحی واحد فرآیند کننده بستگی دارد. 

می توان نتیجه گیری نمود که با توجه به شرایط مناسب شهرکهای صنعتی جهت تصفیه فاضلاب کارخانجات واقع شده در این مناطق و همچنین امکان مصرف تفاله های تولید از میوه به عنوان ماده غذایی حیوانات، اجرای این طرح در مقایسه با بسیاری از صنایع دیگر از آلایندگی زیست محیطی کمتری برخوردار می باشد و اقدامات انجام گرفته نیز گامی اساسی در راستای توسعه پایدار ایفا خواهد نمود.

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید رب انار ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید رب انار

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

 

فايل‌ها:
rarطرح توجیهی تولید کنسانتره میوه (انار) و آبمیوه 26 صفحه سال 98
تاريخسه شنبه, 07 دی 1400 15:28
حجم فايل 820.05 KB
دانلود 14

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید رنگ های طبیعی از ضایعات کارخانه ی کنسانتره انار 40 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخپنج شنبه, 09 آذر 1396 15:32
حجم فايل 276.71 KB
دانلود 169

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی تولید کنسانتره انار 55 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 19:24
حجم فايل 2.99 MB
دانلود 432

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع غذایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories